Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Θεραπευτική ιππασία & Ιπποθεραπεία

Εικόνα NOESI.gr

Η θεραπευτική ιππασία είναι μία δραστηριότητα η οποία χρησιμοποιεί την κίνηση του αλόγου, για να βελτιώσει νευρολογικές και αισθητηριακές δυσλειτουργίες σε ασθενείς με κινητικά και νοητικά προβλήματα, ενώ η ιπποθεραπεία, είναι το πιο εξειδικευμένο κομμάτι της θεραπευτικής ιππασίας καθώς πρόκειται για μια φυσιοθεραπευτική, εργοθεραπευτική ή λογοθεραπευτική πράξη, η οποία χρησιμοποιεί, την κίνηση του αλόγου ως μέρος ενός ολοκληρωμένου θεραπευτικού προγράμματος για να πετύχει λειτουργικά αποτελέσματα.

Θεραπευτική ιππασία στη Θεσσαλονίκη (❓)

Εικόνα Axpan

Πάει κανείς στη Θεσ/νικη το παιδί του για θεραπευτική ιππασία; Μπορείτε να μοιραστείτε κάποιες πληροφορίες; Όπως σε ποιόν πάτε, πόσο πληρώνεται και αν κόβει απόδειξη που περνά στον ΕΟΠΥΥ, πόσα άτομα είναι με το παιδί όταν είναι πάνω στο άλογο και ό,τι άλλο βρίσκετε σχετικό.  Έχουμε κάνει κάποιες δοκιμές αλλά δεν ταιριάξαμε και ψάχνω κάποιον καινούργιο.

ΕΛΕΘΙΠ

Η Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.) είναι μη κερδο­σκοπικός Οργανισμός (ΜΚΟ) με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Ιπποθερα­πείας, Εκ­παιδευτικής θεραπευτικής Ιππασίας καθώς και Αθλητικής Ιππασί­ας σε παι­διά και ενήλικες με ιδιαιτερότητες.

Όταν υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν, τότε υπάρχει ελπίδα για τα δικά μας χαρισματικά παιδιά

Παρακολουθώ το noesi.gr εδω και 4 χρονια και με εχει βοηθήσει πάρα πολύ, παρολο που ποτε δεν δημοσίευσα το δικο μας βιολόγιο?. Με λένε Γιωτα και η μαμα δυο υπεροχων παιδιων της μαριας 17 ετων και του Νικόλα 13 ετων .Ο Νικόλας μας γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική ανωμαλία που τον καθιστά το 18ο άτομο στον κόσμο με παρόμοιο γενετικό σύνδρομο, που έχει ως αποτέλεσμα απουσία λόγου έλλειψη αυξητικής ορμόνης και μέτρια νοητική στέρηση. 

Ο λόγος όμως που γράφω σήμερα είναι γιατί μέσα από τις σελίδες του noesi.gr θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της θεραπευτικής ιππασίας Βαρυμπόμπης? (και ιδιαίτερα την Πόπη) για την φανταστική εβδομάδα που χάρισαν στον Νικόλα στην κατασκήνωση στο Λουτράκι.

Ανοικτή Ημέρα γνωριμίας με τη θεραπευτική ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Μεσογείων

Εικόνα eirini kapari
Κυρ, 20/10/2013 - 09:00

Η Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛΕΘΙΠ) οργανώνει προγράμματα με επίκεντρο την Ιπποθεραπεία – Ειδική εκπαίδευση – Αθλητική ιππασία και αγώνες για άτομα με αναπηρίες. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, ώρες 9.00 – 14.00 σας προσκαλεί στον Ιππικό Όμιλο Μεσογείων για να γνωρίσετε από κοντά τα υπέροχα άλογα και την ομάδα παρέμβασης της ΕΛΕΘΙΠ και να απολαύσετε μία κυριακάτικη βόλτα στη Αττική φύση! Είσοδος ελεύθερη!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ: Στη Βαρυμπόμπη είχε "Ηλιαχτίδες"

Την πρώτη Παρασκευή του Οκτωβρίου 2013, παρόλο το "ξαφνικό κρύο" δεν υπήρχε περίπτωση να χάναμε αυτό που με τόση χαρά περιμέναμε! Βέβαια δεν ήταν άλλο από το "μάθημα" με τα αλογάκια στον ιππικό όμιλο Βαρυμπόμπης από την ομάδα της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.? Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μικροί και μεγάλοι με μεγάλη ανυπομονησία περιμέναμε το πρώτο μας μάθημα. Και έτσι σαν να μην είχε περάσει μια μέρα όλα τα παιδία μας θυμόντουσαν τι έπρεπε να κάνουν σαν έμπειροι ιππείς.

Ένα βίντεο από την θερινή κατασκήνωση της Επιστημονικής Εταιρείας Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδας

Η Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδας (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.), είναι μια επιστημονική εταιρία που  στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της οργανώνει εναλλακτικές εκδρομές, για ΑμεΑ. Η σκέψη ότι δεν πρέπει να αφήνουμε να περνάει ο χρόνος χαμένος, οδήγησε στη δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο έχει σαν κύριο στόχο του, εκτός της ψυχαγωγίας, την εκπαίδευση, με τρόπο ιδιαίτερα δελεαστικό. Το καλοκαίρι που πέρασε λοιπόν, οργανώσαμε ένα πρωτότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα στο Λουτράκι (7 - 20 Ιουλίου 2013) με καθημερινές δραστηριότητες: ιππασία, κολύμβηση, χειροτεχνίες - κατασκευές, μαγειρική - ζαχαροπλαστική, αθλοπαιδιές, ψυχαγωγικά προγράμματα, κτλ. Δείτε το βίντεο!

Δωρεάν μαθήματα ιππασίας σε μαθητές ειδικών σχολείων

Δωρεάν μαθήματα ιππασίας σε μαθητές ειδικών σχολείων

Δωρεάν μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας, διάρκειας έξι μηνών, για μαθητές Ειδικών Σχολείων ξεκινά με την έναρξη της σχολικής περιόδου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας. Τα προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα από εξειδικευμένο προσωπικό, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, με ειδικά εκπαιδευμένα άλογα, ενώ θα χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός καθώς και κατάλληλα εκπαιδευτικά παιδαγωγικά μέσα.

Θεραπευτική ιππασία στην περιοχή Βάρης και Κορωπίου

Εικόνα anna kal

Θα ήθελα αν κάποιος να μου δώσει πληροφορίες πού γίνονται μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας στην περιοχή Βάρης και Κορωπίου, ώστε να κάνω μια σχετική έρευνα.

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.