Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

ΚΕΔΔΥ ► Αποφασίστηκε η κατάργησή τους!

Επικαιρότητα από Υπουργείο Παιδείας: Τα ΚΕΔΔΥ καταργούνται, αναλαμβάνει νέος φορέας (νέες προσλήψεις, νέες αρμοδιότητες).Τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.) καταργούνται με ειδικό νόμο. Αντικαθίστανται από νέες υπηρεσίες, που στελεχώνονται διαφορετικά, δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα από πριν στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό και χάνουν κάποιες αρμοδιότητες για παρέμβαση στις σχολικές μονάδες.

Όλη η επικαιρότητα και οι αλλαγές που αφορούν τα ΚΕΔΔΥ εδώ: www.noesi.gr/keddy/katargisi — παρακολουθούμε την επικαιρότητα και η σελίδα θα ανανεώνεται όπως απαιτείται με νέες ειδήσεις.

Τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.), παλαιότερα ονομαζόμενα Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Κ.Δ.Α.Υ.) λειτουργούν στις έδρες των νομών και νομαρχιών, ως αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία υπάγονται απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός των ΚΕΔΔΥ είναι η προσφορά υπηρεσιών διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών και κυρίως εκείνων, που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και υποστήριξης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας. Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε τα ΚΕΔΔΥ της Ελλάδας, σε λίστα με στοιχεία επικοινωνίας που μπορείτε να εκτυπώσετε και ηλεκτρονικό χάρτη με πινέζες όπου υπάρχει ΚΕΔΔΥ στην Επικράτεια, καθώς επίσης και το σχετικό άρθρο με τίτλο: Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των ΚΕΔΔΥ.

Επαναφητιση νυπειο και το απολυτο χαος

Εικόνα Christina R

Καλησπερα σας, εχω ενα αγορακι 5,5 ετων οπου χωρις γνωματευση περυση περασαμε κεδυ και προτεινανε τμημα ενταξης ..ο μικρος ειναι ζοηρος και υπερκηνητικος, ο λογος του εχει απαπτηχθει απο τον περασμενο γεναρη και μετα σε σειμειο που να σεινενοουμαστε , εκτελει πλεων εντολες και ειναι υπακουος τυπικος, ειναι καπου αναμεσα σε δεπυ και φασμα ..γνωμη μας .. προσφατα περασαμε ΙΠΔ και περημενουμε την εκθεση ...και παμε στο μαρτυριο..

Άρνηση εγγραφής παιδιού σε νηπιαγωγείο

Καλησπέρα σε όλους! Ο γιος μου βρίσκεται στο φάσμα και φετος πηγαίνει σε νηπιαγωγείο το οποίο διαθέτει τμήμα ένταξης.. του χρόνου θα κάνει επαναφοιτηση στην ίδια ταξη, επειδή ομως το συγκεκριμένο σχολείο απο Σεπτέμβρη κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διαθέτει τέτοιο τμήμα, μας πρότειναν να τον εγγραψουμε στο σχολείο που ανήκει χωροταξικα, και με το που ξεκινησει η σχολική χρονιά να κάνουμε παλι αίτηση μετεγγραφής σε άλλο σχολείο με τμήμα ένταξης...

Αξιολόγηση από το ΚΕΔΔΥ

Εχουμε ενα αγορακι 4,5 ετων με διαγνωση ΔΑΔ το οποιο το υποστηριζουμε δυναμικα τα τελευταια δυο χρονια με εργο- λογο- ιπποθεραπεια μουσικοκινητικη και παιδικο σταθμο. Ειδε μεγαλη βελτιωση και εχει πολυ καλο δυναμικο. Αναδυομενος λογος, μιμισεις επικοινωνια παιχνιδι, πολυ καλες κινητικες και νοητικες ικανοτητες. Συχνα, ενω γνωριζει κατι δεν το κανει οταν το ζητας ειτε γιατι λειτουργει αντιδραστικα και πεισμωνει, ειτε γιατι βαριεται.

Τα ΚΕΔΔΥ καταργούνται, αναλαμβάνει νέος φορέας (νέες προσλήψεις, νέες αρμοδιότητες)

Εικόνα NOESI.gr

Επικαιρότητα από Υπουργείο Παιδείας: Τα ΚΕΔΔΥ καταργούνται, αναλαμβάνει νέος φορέας (νέες προσλήψεις, νέες αρμοδιότητες).Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 τέθηκε σε Διαβούλευση το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» που αφορά την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ. Σε ό,τι αφορά τα ΚΕΔΔΥ, με βάση το Σχέδιο Νόμου, καταργούνται λοιπόν, και αντικαθίστανται από τη νέα υπηρεσία που θα ονομάζεται Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.). Μία βασική νέα αρμοδιότητα των υπηρεσιών που θα αντικαταστήσουν τα ΚΕΔΔΥ αφορά ότι στις νέες αρμοδιότητες προστίθενται οι  συμβουλευτική και ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Βεβαίως, για τη λειτουργία των ΚΕΣΥ θα χρειαστεί να προκηρυχθούν νέες θέσεις, να γίνουν μεταθέσεις / αποσπάσεις και άλλα που αφορούν το ήδη υπάρχον προσωπικό ώστε να στελεχωθούν εξ αρχής. Όλα αυτά, με βάση το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδιείας πρέπει να γίνουν, αφού ψηφιστεί ο Νόμος, έως 01/09/2018. Δείτε αναλυτικά: Διαφορές των ΚΕΔΔΥ από τα ΚΕΣΥ και χρονοδιάγραμμα μετάβασης.

Ελλιπής οπτική και ακουστική μνήμη

Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να με βοηθησετε με εμπειριες πανω στην ιδια κατασταση που βιωνουμε. Ο γιος μου ειναι 12, παει πρωτη γυμνασιου και η ψυχολογια του ειναι πεσμενη, καθως δεν μπορει να γραψει και στεναχωριέται που διαβαζει τόσο πολύ και δεν αποδιδει. Εχω κανει αιτηση στο ΚΕΔΔΥ αλλα μου ειπαν 2 χρονια τουλαχιστον. Έχω χαρτιά απο το Ιατροπαιδαγωγικό του νοσοκομειου Βούλας αλλα δεν τους κανει στο σχολειο. Δεν ξερω πως να το χειριστω με το σχολειο. Παω συνεχεια και για ενημερωση και να τους εξηγω καθε φορα τι ειναι η δυσλεξια του παιδιου.

Παράλληλη στήριξη σε παιδί με αυτισμό, έγκριση από ΚΕΔΔΥ

Καλησπέρα. Για να εγκριθεί παράλληλη στήριξη σε παιδί με αυτισμό, πρέπει να υπάρχει απαραίτητα απόφαση από ΚΕΔΔΥ, η μπορεί να είναι και από πιστοποιημένο ιατροπαιδαγωγικο κέντρο; Πήγα να γράψω τον γιο μου στο νηπιαγωγείο και με ενημέρωσαν ότι πρέπει απαραίτητα να πάμε σε ΚΕΔΔΥ. Ωστόσο για τον μεγάλο μου γιο ο οποίος έχει μαθησιακές δυσκολίες μας έβγαλαν απόφαση να εξετάζεται προφορικά από ιατροπαιδαγωγικό κέντρο και όχι από ΚΕΔΔΥ. Τι ισχύει τελικά?

Αξιολόγηση σε Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και στο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Μαρία

Καλημέρα. Ο γιος μου πηγαίνει Πέμπτη δημοτικού. Μετά από συζήτηση με τη δασκάλα έκανα αίτηση στο ΚΕΔΔΥ και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στην Ηπείρου. Στην Ηπείρου μου έκλεισαν ραντεβού τον Οκτώβρη, στο ΚΕΔΔΥ άγνωστο πότε.

Το ΚΕΔΔΥ ποια παιδιά αφορά;

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Αρχικά, το ΚΕΔΔΥ αφορά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή και με προβλήματα υγείας;

Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για το ΚΕΔΔΥ, για πρώτη φορά;

Εικόνα Giota Koumbou

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτησω τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να κάνω αίτηση αξιολόγησης στα ΚΕΔΔΥ για παιδάκι που θα πάει νήπιο πρώτη φορά.

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.