Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

ΚΕΠΑ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).Από 1η Σεπτεμβρίου 2011 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας. Οι Υγειονομικές Επιτροπές προσδιορίζουν τα ποσοστά με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (Κ.Ε.Β.Α.), όπως ισχύει κάθε φορά. (Ν.3863/2010 αρθ.6). 

Δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή, είναι στην Αθήνα αν η Πρωτοβάθμια είναι στην επαρχία;

Εικόνα Depi Vr

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτησω αν κάποιος ξέρει, εάν η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ είναι στη επαρχία και κάνει κάποιος προσφυγή, η Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή είναι στην Αθήνα; Επίσης έχει σημασία η αιτιολόγηση της προσφυγής που θα συμπληρωθεί από εμάς ή είναι τυπικό; Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει μειωμένο ωράριο για γονέα παιδιού με αναπηρία; Και σε ποιες περιπτώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα (ένσταση στα ΚΕΠΑ)

Πριν δυο μήνες πέρασε το παιδι μου 12 ετών επιτροπή ΚΕΠΑ καθώς εχει ΝΙΑ (νεανική ιδιοφυής αρθρίτιδα). Η Επιτροπή μας πρότεινε καλο θα ητανε, να παρακολουθήσει το παιδι και ένας παιδοψυχίατρος. Πριν βγούνε τα αποτελέσματα της επιτροπής ήδη κάναμε τρεις συνεδρίες με την παιδοψυχίατρο η οποία μας είπε πως θα χρειαστεί περίπου εναν χρόνο συνεδρίες το παιδι. Επίσης η παιδοψυχιατρος μας ενημέρωσε πως  έπρεπε να είχε δει ποιο νωρίς το παιδι έτσι ώστε να είχαμε καταθέσει και δικιά της ιατρικής γνωμάτευση στην επιτροπή.

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ζητά την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού σχετικά με την πρόσφατη μείωση του ποσοστού αναπηρίας σε άτομα με ΔΑΦ και ΝΥ

Εικόνα NOESI.gr

Στην επιστολή της με θέμα: "Υπόμνημα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ προς τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα, για άμεση και προσωπική του παρέμβαση για προβλήματα που προκύπτουν για τα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και άτομα με Νοητική Υστέρηση από τον νέο ΕΠΠΠΑ" η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ), αναφέρει ότι τα πρόσφατα νομοθετήματα, παρότι είναι μία σαφής βελτίωση των μέχρι πρότινος ισχυόντων ΕΠΠΠΑ και πίνακα με τις επ’ αόριστον κρίσης παθήσεις, εντούτοις έχουν σημεία που χρήζουν βελτιώσεων, δεδομένου ότι τόσο η μείωση ποσοστών αναπηρίας που επιφέρουν σε κρινόμενα άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) και σε άτομα με νοητική υστέρηση, όσο και η μη συμπερίληψη του αυτισμού στον πίνακα με τις επ’ αόριστον κρίσης παθήσεις, δημιουργούν εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα.

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για ανήλικο για το ΚΕΠΑ

Εικόνα Geo

Καλησπέρα, τι δικαιολογητικά χρειάζονται για ανήλικο παιδί για να συνταχθεί ο εισηγητικός φάκελος για Κ.Ε.Π.Α.; Χρειάζεται να γίνει ταυτοπροσωπία από Κ.Ε.Π.;

Πέρασα Επιτροπή και πήρα 35% (με εγκεφαλικό)

Καλησπέρα, πέρασα Επιτροπή ΚΕΠΑ και παρότι εχω πάθει εγκεφαλικό με παρεση αριστερου χεριου και ποδιού μου έδωσαν απάντηση για το αυτοάνοσο που μου προκάλεσε το εγκεφαλικό μόλις 35%.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια γνωμάτευση προ εποχής ΚΕΠΑ για συμμετοχή σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ;

Εικόνα Α Σ

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά! Ο σύζυγός μου διαθέτει γνωμάτευση αναπηρίας από Α'βάθμια Υγειονομική Επιτροπή ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και ημερομηνία 2/2006. Στη γνωμάτευση η πάθηση έχει χαρακτηριστεί χρόνια και αναφέρεται ότι εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.2643/1998. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη γνωμάτευση για τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ που έχει προκηρυχθεί όμως η προκήρυξη αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ιδιότητα αποδεικνύεται με "..α) Πιστοποιητικό από ΚΕ.Π.Α.

Από πότε ισχύει η απόφαση του ΚΕΠΑ;

Η αποφαση του ΚΕΠΑ ι σχυει από την ημερομηνια εξετασης - Eπιτροπης ή απο την ημερομηνια καταθεσης των δικαιολογητικων; Γιιατι μετα υπάρχει διαφορα στο επιδομα προνοιας.

Απορίες για ΚΕΠΑ

Εικόνα Ντίνα

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με το ΚΕΠΑ, καθώς μέχρι πρόσφατα ήμουν αρνητική όσον αφορά την όλη διαδικασία. Η κόρη μου έχει διάγνωση ΔΑΔ, είναι 4,5 ετών και θα φοιτήσει κανονικά στο νηπιαγωγείο με δημόσια παράλληλη στήριξη. Επειδή ως χώρα δε φημιζόμαστε για την αποδοχή του διαφορετικού (σε όλες τις μορφές), είχα αποφασίσει να μην κάνω αίτηση καθώς τα χρήματα για λόγο/ έργο καλύπτουν σχεδόν επαρκώς τις ανάγκες της. Ευτυχώς συνήλθα σχετικά γρήγορα..Θα ήθελα να ρωτήσω όμως:

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.