Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

ΚΕΠΑ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).Από 1η Σεπτεμβρίου 2011 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας. Οι Υγειονομικές Επιτροπές προσδιορίζουν τα ποσοστά με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (Κ.Ε.Β.Α.), όπως ισχύει κάθε φορά. (Ν.3863/2010 αρθ.6). 

Θέλω να κάνω ένσταση στα ΚΕΠΑ, τι χρειάζεται να κάνω;

Πέρασα από ΚΕΠΑ και μου έδωσαν ποσοστό 50 τοις εκατό και θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να υποβάλλω ένσταση εναντίον της γνωμάτευσης;

Θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το ποσοστό με τον νέο ΕΠΠΠΑ

Εικόνα Μαριαμ

Αναρωτιέμαι τι μεγάλο μπέρδεμα και τι ταλαιπωρία θα προκύψει με τισ αλλαγές που έκαναν στον πίνακα Ε.Π.Π.Π.Α. Σίγουρα όλα έγιναν εσχεμένα για να κάνουν ''οικονομία'' όμως από εκεί βρήκαν να κάνουν; Άραγε ξέρει κανείς να μου απαντήσει θα επηρεαστεί το ποσοστό όλων όσων αφορά τον αυτισμό και θα έχει τον φόβο να κατέβει ακόμη και έως 50% η μόνο είναι επίφοβο για τον Υ.Λ.Α. [Υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό]. 

Νέος Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (ΕΠΠΠΑ) – 2018

Εικόνα NOESI.gr

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποφασίζει την αντικατάσταση από τότε που ίσχυσε του Πίνακα Παθήσεων που χαρακτηρίζονται μη αναστρέψιμες και για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον της Φ.80000/οικ.2/1 (Φ.Ε.Κ. Β’ 7/2018, ΑΔΑ: ΩΣΑΦ465Θ1Ω-ΧΟΕ) υπουργικής απόφασης, ως εξής.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει την 1/1/2018. 

Νέος ΕΠΠΠΑ: Τώρα τι γίνεται; Θα πρέπει να ξαναπεράσουμε ΚΕΠΑ;

Δημοσιεύτηκε η παρακάτω απόφαση:

Αντικατάσταση του Πίνακα παθήσεων που χαρακτηρίζονται μη αναστρέψιμες και για τις οποίεςη διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον της Φ.80000/οικ.2/1 (Φ.Ε.Κ. Β' 7/2018, ΑΔΑ: ΩΣΑΦ465Θ1Ω-ΧΟΕ) υπουργικής απόφασης.

  • Τώρα τι γίνεται;;;
  • Θα πρέπει να ξαναπεράσουμε ΚΕΠΑ;;;

Θέλω να κάνω ένσταση στην Επιτροπή, μου έδωσαν 58%

Εικόνα Achmet Chalil

Γεια σας, έχω περάσει επιτροπή ψυχολογικά και ορθοπεδικά προβλήματα μου έχουν δώσει 58%. Θέλω να κάνω ένσταση. Τι θα γίνει; Βοηθήστε. 

Δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή, είναι στην Αθήνα αν η Πρωτοβάθμια είναι στην επαρχία;

Εικόνα Depi Vr

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτησω αν κάποιος ξέρει, εάν η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ είναι στη επαρχία και κάνει κάποιος προσφυγή, η Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή είναι στην Αθήνα; Επίσης έχει σημασία η αιτιολόγηση της προσφυγής που θα συμπληρωθεί από εμάς ή είναι τυπικό; Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει μειωμένο ωράριο για γονέα παιδιού με αναπηρία; Και σε ποιες περιπτώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα (ένσταση στα ΚΕΠΑ)

Πριν δυο μήνες πέρασε το παιδι μου 12 ετών επιτροπή ΚΕΠΑ καθώς εχει ΝΙΑ (νεανική ιδιοφυής αρθρίτιδα). Η Επιτροπή μας πρότεινε καλο θα ητανε, να παρακολουθήσει το παιδι και ένας παιδοψυχίατρος. Πριν βγούνε τα αποτελέσματα της επιτροπής ήδη κάναμε τρεις συνεδρίες με την παιδοψυχίατρο η οποία μας είπε πως θα χρειαστεί περίπου εναν χρόνο συνεδρίες το παιδι. Επίσης η παιδοψυχιατρος μας ενημέρωσε πως  έπρεπε να είχε δει ποιο νωρίς το παιδι έτσι ώστε να είχαμε καταθέσει και δικιά της ιατρικής γνωμάτευση στην επιτροπή.

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ζητά την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού σχετικά με την πρόσφατη μείωση του ποσοστού αναπηρίας σε άτομα με ΔΑΦ και ΝΥ

Εικόνα NOESI.gr

Στην επιστολή της με θέμα: "Υπόμνημα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ προς τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα, για άμεση και προσωπική του παρέμβαση για προβλήματα που προκύπτουν για τα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και άτομα με Νοητική Υστέρηση από τον νέο ΕΠΠΠΑ" η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ), αναφέρει ότι τα πρόσφατα νομοθετήματα, παρότι είναι μία σαφής βελτίωση των μέχρι πρότινος ισχυόντων ΕΠΠΠΑ και πίνακα με τις επ’ αόριστον κρίσης παθήσεις, εντούτοις έχουν σημεία που χρήζουν βελτιώσεων, δεδομένου ότι τόσο η μείωση ποσοστών αναπηρίας που επιφέρουν σε κρινόμενα άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) και σε άτομα με νοητική υστέρηση, όσο και η μη συμπερίληψη του αυτισμού στον πίνακα με τις επ’ αόριστον κρίσης παθήσεις, δημιουργούν εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα.

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για ανήλικο για το ΚΕΠΑ

Εικόνα Geo

Καλησπέρα, τι δικαιολογητικά χρειάζονται για ανήλικο παιδί για να συνταχθεί ο εισηγητικός φάκελος για Κ.Ε.Π.Α.; Χρειάζεται να γίνει ταυτοπροσωπία από Κ.Ε.Π.;

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.