Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Εικόνα NOESI.gr

Το Κέντρο Παιδιού & Εφήβου (Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1996 στη Χίο ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Λειτουργεί τα Κέντρα "Στην Αυλή του Κόσμου" και "Ηλίανθος" που απευθύνονται σε άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.), στην Αττική, και Τμήμα Παιδιών & Εφήβων, Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων και Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, στη Χίο.

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΧΙΟΥ

Το Κέντρο Ημέρας Χίου ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο 2007, στο πλαίσιο των δράσεων της "Αλληλεγγύης", ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αργότερα, η "Αλληλεγγύη" μετονομάστηκε σε "Αποστολή". Απευθύνεται σε άτομα με ψυχικές διαταραχές τα οποία χρειάζονται υπηρε­σίες αποκα­τάστασης και επανένταξης, με τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή των οικογεν­ειών τους.

ΠΣΑMEA

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Π.Σ.Α.M.E.A.) ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό την προβολή και προώθηση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία στο Νομό Χίου και στόχο την ισότιμη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Από το 1996, είναι μέλος της ΕΣΑΜΕΑ.

Το 1999, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από το Υπουργείο Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Βορείου Αιγαίου (ΠΟΒΑ), που ιδρύθηκε το 2006, σε συνεργασία με το Νομαρχιακά Σωματεία ΑμεΑ "Κυψέλη" (Μυτιλήνης) και "Ίκαρος" (Σάμου), με σκοπό την ανάπτυξη του αναπηρικού κινήματος σε περιφερειακό επίπεδο. Πρω­τοστάτησε στην ίδρυση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Κοινωνικής Ευθύνης (ΚΟΙ­ΣΠΕ) με σκοπό την εργασιακή αποκατάσταση των ψυχικά πασχόντων ατόμων του Νομού Χίου. Οι δραστη­ριότητες του Συλλόγου αναπτύσσονται στους τομείς της εκπαίδευσης, της εργασιακής αποκα­τάστασης, της πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον και κυρίως της ενημέρωσης και της ευαισθητο­ποίησης της κοινής γνώμης.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.