Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Η Ειδική Αγωγή σε κίνδυνο - ΣΑΤΕΑ: Κατάργηση των δικαιωμάτων των παιδιών μας

Δράση Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ)
Τρί, 04/04/2017 - 13:00

Αναπληρωτές 15, 10, 5 χρόνων οι ειδικοί παιδαγωγοί στην Ελλάδα! Διορισμοί μηδέν... παιδιά δίχως σταθερό δάσκαλο! Η νέα όμως τροπολογία κάνει τα πράγματα χειρότερα καθώς επιτρέπει σε δασκάλους με απλά σεμινάρια ή μεταπτυχιακά ...διχως βασικό τίτλο σπουδών 4 ετών... να μπαίνουν στους πρώτους του πίνακα! Έτσι μειώνεται αν όχι μηδενίζεται η ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας. Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Βόλου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ζητούν την στήριξη όλων των φορέων και κυρίως των γονέων!!!

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ από Συλλόγους φορέων Ειδικής Αγωγής

Εικόνα GlobedNews
Δευ, 16/01/2017 - 09:00

Σύλλογοι των φορέων Ειδικής Αγωγής οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16/01/2017 ώρα 09.00 έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17, Αθήνα). 

Ακολουθούν τα αιτήματα:

1) Το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς των συμβάσεων Ειδικής Αγωγής όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016.

2) Να μη συρρικνωθεί ο προϋπολογισμός της Ειδικής Αγωγής.

3) Παράταση στο ισχύον καθεστώς μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για 6 τουλάχιστον μήνες.

4) Επίλυση των νομικών και θεσμικών προβλημάτων των συμβάσεων.

Πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο της ΕΣΑΜΕΑ

Εικόνα NOESI.gr
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου)
Παρ, 02/12/2016 - 10:00

Στις 2 Δεκεμβρίου 2016 η ΕΣΑΜΕΑ καλεί τα μέλη της, τους συλλογικούς φορείς και τους ενδιαφερόμενους πολίτες να συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί, στην πλατεία Ομονοίας, στην Αθήνα ενόψει τις 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπη­ρία (Ε.Σ.Α.ΜΕ.Α.) στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα www.noesi.gr/pronoise/esamea

Πρόταση ΣΑΤΕΑ για τροπολογία ΕΑΕ

Εκπαιδευτικοί ΠΕ61 / ΠΕ71 και ΠΕ60 / ΠΕ70
Πέμ, 25/08/2016 - 12:00

Άμεση απόσυρση της τροπολογίας που συνθλίβει μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικούς ΕΑΕ ΠΕ61 και ΠΕ71. Η αποσπασματικότητα νομοθετικών διατάξεων, χωρίς τη διεξαγωγή ενός εθνικού διαλόγου για μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης, Γενικής και Ειδικής.

Συγκέντρωση ΣΑΤΕΑ στο Υπουργείο Παιδείας.

Επιστολή Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α προς Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου

Εικόνα Carer

Επιστολή Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α προς Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κα Θεανώ Φωτίου

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για επίλυση θεμάτων ζωτικής σημασίας που αφορούν στα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και τις οικογένειές τους»

Κυρία Υπουργέ,

Σε συνέχεια της υπ΄αρ. 24/3-2-2015 επιστολής μας με την οποία σας ζητήσαμε συνάντηση για να σας εκθέσουμε πολύ σοβαρά κι επείγοντα θέματα που απασχολούν το χώρο των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και των οικογενειών τους και άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων σας, επανερχόμαστε προκειμένου να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για τα εξής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: Μεγάλη εκδήλωση για την Ειδική Αγωγή

Εικόνα NOESI.gr

Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ στον πεζόδρομο Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ στα Προπύλαια, στάση Μετρό "Πανεπιστήμιο".Καλούμε επίσης όλους τους ευαίσθητους κοινωνικά πολίτες της Αθήνας στη γιορτή των ανθρώπων της Ειδικής Αγωγής, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ στον πεζόδρομο Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ στα Προπύλαια, στάση Μετρό "Πανεπιστήμιο".

Διαμαρτυρόμαστε:

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ 
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ 10.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Δράση διαμαρτυρίας του ΔΕΣ με τίτλο "Ανοιχτό Σχολείο"

Εικόνα jackie
Την Κυριακή 14/10/2012 και σε συνέχεια της διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Δ.Ε.Σ. στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα σε συνεργασία με τα Μουσικά Σχολεία της Αθήνας, εκπρόσωποι από ΣΜΕΑΕ της Αθήνας συνεδρίασαν σε Γενική Συνέλευση (2η κατά σειρά αυτές τις μέρες) με σκοπό, πέρα από την αποτίμηση της διαμαρτυρίας (που ήταν θετική), να παρθούν αποφάσεις για το συνεχιζόμενο εμπόδιο των μεταφορών και των προβλημάτων με ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ανεπάρκειας στην κάλυψη θέσεων στην παράλληλη στήριξη.
Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.