Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Υλικό για τον τραυλισμό από την Ομάδα ΟΕΕΔΡΟ του ΠΣΛ

Εικόνα NOESI.gr

Παρουσιάζουμε την Ομάδα ΟΕΕΔΡΟ με υλικό για άτομα με τραυλισμό στον Οδηγό παρεμβάσεων.

Λογότυπο του ΠΣΛ.Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής Ομιλίας (ΟΕΕΔΡΟ) του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών παράγει και προωθεί επιστημονικό έργο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον τραυλισμό. Βασικός στόχος της ΟΕΕΔΡΟ είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων των προσώπων που τραυλίζουν και η ενδυνάμωση των ίδιων και του περιβάλλοντός του: γονείς, παιδίατροι, ειδικοί, εκπαιδευτικοί, κοινότητα. Μάθετε περισσότερα.

Υλικό για τον τραυλισμό από την Ομάδα ΟΕΕΔΡΟ του ΠΣΛ. Υλικό για τον τραυλισμό από την Ομάδα ΟΕΕΔΡΟ του ΠΣΛ.

Πήρα την απόφαση να κάνουμε Tomatis

Καλησπερα σας. Πηρα την αποφαση να κανω της κορης μου τη μεθοδο Tomatis. Εχει κάποιος /-α που το εκανε, εμπειρία; Εχει αποτελεσμα οπως λενε; Ευχαριστω πολυ.

Ταξίδι στο Option Institure (Son-Rise Program - Start up) [εμπειρία γονέων]

Απορίες, προβληματισμοί, ανησυχία για την επόμενη ημέρα, έρευνα στο διαδίκτυο για το τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας.

Κάθε ημέρα που περνά, την θεωρούμε ως χαμένη γιατί δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το κορίτσι μας στον αγώνα της με το τέρας του αυτισμού. Πώς θα καταφέρουμε να την φέρουμε στον δικό μας κόσμο, να μας δείξει πως μας αγαπά και πως μας καταλαβαίνει;

Νέα από την πλατφόρμα για μελέτες - έρευνες

Οργανώνουμε με πρότυπο τρόπο την πλατφόρμα noesi.gr/tounoumou που αφορά στην υλοποίηση μελετών και ερευνών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Μπορείτε να συστήσετε σε άτομα, που γνωρίζετε, τις μελέτες ώστε να συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν.

Οδηγίες για το PECS

Εικόνα tkanavou

Θέλω να ξεκινήσω το PECS? στον μικρό μου. Ήδη το χρησιμοποιεί στο Κέντρο Ημέρας που πάει. Ξέρετε που μπορώ να βρω πληροφορίες και τις οδηγίες για να το φτιάξω (καρτέλες, βιβλίο , εικόνες στα ελληνικά;)

ABR - Advanced BioMechanical Rehabilitation, μια μέθοδος διαδεδομένη στον Καναδά

Εικόνα mama2
Καλη σας μέρα, συνεχίζω να ψάχνω λύσεις για την κορούλα μου με εγκεφαλική παράλυση και μικροκεφαλία. Σήμερα, βρήκα στο διαδίκτυο τη μέθοδο ABR - Advanced BioMechanical Rehabilitation. Την έχετε ξαναακούσει αυτή τη μέθοδο; Ξέρετε κάποιο παιδί που την ακολουθεί;

Feldenkrais ή Baniel φυσικοθεραπεία, γνωρίζετε κάποιον θεραπευτή ειδικευμένο στη μέθοδο;

Εικόνα axpan

Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς κάποιον φυσικοθεραπευτή που χρησιμοποιεί τη μέθοδο Feldenkrais ή Anat Baniel με παιδιά; Διαβάζω πως έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απ' ό,τι βλέπω, οι περισσότεροι φυσιοθεραπευτές κάνουν Bobath-NDT με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Έχετε υπόψη σας τίποτα άλλο; Είμαστε Θεσσαλονίκη, αλλά θα ταξίδευα αν έβρισκα κάποιον έστω και σε απόσταση. Ευχαριστώ

Νευροανάδραση

Θα ήθελα τη γνώμη σας, την εμπειρία σας πιθανώς, πάνω στη νευροανάδραση. Σκέφτομαι να ξεκινήσω στον Ιάσωνα κάποιες συνεδρίες. Εχω μιλήσει με τις υπεύθυνες σε ένα κέντρο στην Πανόρμου. Θα το εκτιμούσα πολύ εαν μου μεταφέρατε δική σας παρόμοια εμπειρία, πόσο βοήθησε, πόσο διήρκησε. Επίσης ψάχνω και για την μέθοδο Τomatis. Τέλος ενδιαφέρομαι για εργοθεραπεία στο σπίτι (κάποιο άτομο που να έχει δουλέψει μαζί σας και να είναι επαγγελματικά σωστό αλλά και να πληρεί τις προυποθέσεις για καλή επικοινωνία και χειρισμό του παιδιού). Σας ευχαριστώ, Ευφροσύνη

Σελίδες

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο Εργαλεία και μέθοδοι εκπαίδευσης

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;