Εξώφυλλο του νέου NOESI.gr ή noesis.gr.

Οι Ομάδες αποτελούν ένα δίκτυο διακίνησης των αναρτήσεων σε "Βιολόγια" και "Οδηγούς", ομαδοποιώντας τις πιο πρόσφατες ανά τοποθεσία ή ανά θεματολογία.

Οι Ομάδες συγκεντρώνουν με αυτόματο τρόπο τις δημοσιεύσεις από τις υπόλοιπες ενότητες του site, όπως τις εμπειρίες των γονέων στα "Βιολόγια", τις επιστημονικές παρουσιάσεις στους "Οδηγούς", τις εκδηλώσεις στις "Δράσεις". Οι δημοσιεύσεις μένουν εδώ όσο είναι επίκαιρες ή δεν έχουν βρει απάντηση. Αν αφορούν κάποια τοποθεσία εμφανίζονται στις Ομάδες ανά περιοχή. Αν αφορούν κάποιο θέμα γενικότερο, υπερτοπικό, εμφανίζονται στην Ομάδα "Νέα, ειδήσεις, ανακοινώσεις" ή Ομάδες με εξειδευμένη θεματολογία (π.χ. Αυτισμός / ΔΑΔ). Αν ακολουθήσετε τις Ομάδες της περιοχής σας και των θεμάτων που σας ενδιαφέρουν, θα διαβάζετε εύκολα τις νέες δημοσιεύσεις μόλις αναρτώνται στο site.

Για να ακολουθήσετε τις Ομάδες πρέπει να μπείτε με λογαριασμό μέλους (είναι δωρεάν).

Ομάδες

Νέες συμβουλές για τα μέλη

Συμμετέχει στις Ομάδες

Θέλετε να βοηθήσετε με τη συμβουλή σας; Κάποτε και μία καλή κουβέντα βοηθά! Σε αυτή την ομάδα βάζουμε για κάποιο διάστημα τις αναρτήσεις από τα μέλη, που αναζητούν συμβουλές. Μόλις απαντηθούν, θα τις βρείτε ξανά εδώ:  www.noesi.gr/featured  ή  www.noesi.gr/archives

Αττική

Συμμετέχει στις Ομάδες

Αν μένετε ή εργάζεστε στην Αττική, και είστε μέλος στο www.noesi.gr ακολουθήστε αυτήν την Ομάδα, για να διαβάσετε όλα τα νέα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπως γονείς που αναζητούν πληροφορίες, εκδηλώσεις και δράσεις ή ειδήσεις από την επικαιρότητα. Παρακάτω βλέπετε τις νέες δημοσιεύσεις στο site με επίκεντρο την Αττική.


Σημαντική είδηση: Αναζητούμε δάσκαλο για παράλληλη στήριξη μαθητή (Δάφνη)
Η οικογένεια μαθητή μας της Ε' τάξης ζητάει δάσκαλο για την παράλληλη στήριξη - τρεις (3) ημέρες ανά εβδομάδα - στο σχολείο. Ο μαθητής παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία στις κοινωνικές σχέσεις με τους συνομιλήκους του και εμφανίζει επιθετική συμπεριφορά. Δίνεται αμοιβή 200 € (λόγω οικονομικής αδυναμίας).

Τηλ.: 2109711786 (4ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, κος Βεσκούκης, Δντής Σχολικής Μονάδας)

Σημ. από την ομάδα noesi.gr :)
Η αγγελία αυτή έχει ελεγχθεί και είμαστε σε επικοινωνία με τον Δ/ντή της Σχολικής Μονάδας.

Στερεά Ελλάδα

Συμμετέχει στις Ομάδες

Σε αυτή την Ομάδα περιέχονται όλες οι δημοσιεύσεις που αφορούν τα μέληστην 8η Στερεάς Ελλάδας. Πατήστε το πλήκτρο "Να ακολουθώ την ομάδα" για να ενημερώνεστε για τα νέα από τα μέλη και τις σελίδες της ομάδας αυτής.

Ιόνια Νησιά

Συμμετέχει στις Ομάδες

Σε αυτή την Ομάδα (Group) περιέχονται όλες οι δημοσιεύσεις που αφορούν τα μέλη του www.noesi.gr στην 6η Π.Ε. Ιονίων Νήσων.

Παρουσιάζουμε στον Οδηγό υπηρεσιών το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ και το Σωματείο ΥΠΕΡΙΩΝ.

Νέα από την πλατφόρμα για μελέτες - έρευνες

Οργανώνουμε με πρότυπο τρόπο την πλατφόρμα noesi.gr/tounoumou που αφορά στην υλοποίηση μελετών και ερευνών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Μπορείτε να συστήσετε σε άτομα, που γνωρίζετε, τις μελέτες ώστε να συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν.

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Συμμετέχει στις Ομάδες

Σε αυτή την Ομάδα βρίσκονται τα νέα που αφορούν τα μέλη του www.noesi.gr στην 1η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ακολουθείστε τη ("Follow") για να κρατάτε επαφή με τα μέλη και τις σελίδες της ομάδας αυτής.

Τι είναι το NOESI.gr;

Αποτελείται από μία μεγάλη κοινότητα ανθρώπων. Η θεματολογία του, ειδικότερα, αφορά την ανάπτυξη του παιδιού, την πρόληψη, την υγεία και την πρόνοια, τις μεθόδους παρέμβασης σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τις διαθέσιμες υπηρεσίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο τρίπτυχο: εκπαίδευση - υγεία - πρόνοια.

To NOESI.gr ξεκίνησε το 2004 με σκοπό την ενημέρωση. Αρχικά, ανέπτυξε βάσεις δεδομένων (μενού: "Οδηγοί") για τις διαταραχές που σχετίζονται με την ανάπτυξη.
  • Διαθέτουμε πληροφορίες για τα σύνδρομα, που σχετίζονται με την αναπηρία. Δείτε τον Οδηγό των διαταραχών.
  • Διαμορφώνουμε καταλόγους με τους φορείς εκπαίδευσης, υγείας, πρόνοιας για χρήση από οικογένειες, επαγγελματίες, εταιρείες. Δείτε τον Οδηγό των υπηρεσιών.
  • Οργανώνουμε σελίδες για τις μεθόδους αντιμετώπισης των διαταραχών. Δείτε τον Οδηγό των παρεμβάσεων.
Έπειτα, τo NOESI.gr ανέπτυξε μία νέα ιδέα στο ελληνικό διαδίκτυο, τις προσωπικές ιστορίες γονέων με παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Πιο προσωπικές δε γίνεται. Βίοι με λόγια...
  • Γονείς γράφουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους. Γράφουν επίσης, για τα κατορθώματά τους και όσα τους κάνουν περήφανους! Ακόμα, άτομα με αναπηρίες μιλούν για τον εαυτό τους. Επαγγελματίες, γονείς και φίλοι, μαθητές και φοιτητές, σχολιάζουν και συζητούν.
  • Και άρχισε να αναπτύσσεται, περίπου το 2006, ένα online δίκτυο μελών, που γνώριζαν ο ένας τον άλλο, μέσα από τα ...κείμενά τους. Δείτε τα "Βιολόγια" του NOESI.gr.
Στις 4 Ιανουαρίου 2016 το www.noesi.gr έγινε 12 ετών! Ένας ειδικός Οδηγός παρουσιάζει τον σκοπό και το έργο μας. Δείτε τον απολογισμό μας με τίτλο: "Κοιτάζοντας τις υπηρεσίες μας".