Διαταραχές του αυτιστικού φάσματος - κατανόηση και αντιμετώπιση

Ημερίδα της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς
Σάβ, 18/02/2017 - 09:30

Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, με θέμα "Διαταραχές του αυτιστικού φάσματος - κατανόηση και αντιμετώπιση". Ομιλητές: Β. Παπαγεωργίου, Σ. Σούλης, Θ. Ναγοπούλου, Κ. Σαραβελάκης , Φ. Γρηγορίου & Σ. Νότας.

Διαβάζω για τους άλλους: Παραμυθιάσματα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Εικόνα axpan
Για παιδιά με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης, όρασης ή ακοής
Κυρ, 05/02/2017 - 12:00

Η δράση θα περιλαμβάνει ζωντανή διαδραστική ανάγνωση παραμυθιών και βιβλίων, συνδυασμένη με θεατρικές πρακτικές και μουσική. Πιο συγκεκριμένα, το παρόν πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης, όρασης ή ακοής. Στόχος είναι να μπορούν να ενσωματωθούν και να λάβουν μέρος σε μια δράση παιδιά ειδικών δεξιοτήτων, λειτουργώντας στο πλαίσιο της ομάδας.

Η κοινωνική ένταξη είναι υπόθεση όλων μας: Ας δικτυωθούμε!

Εικόνα ardo
Ημερίδα από το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες»
Παρ, 10/02/2017 - 17:15

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» διοργανώνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:30-20:30 Ημερίδα με θέμα: «Η κοινωνική ένταξη  είναι υπόθεση όλων μας. Ας δικτυωθούμε!» Social inclusion is everyone’s business. Let’s get networked!

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για παιδιά και βρέφη

Σεμινάριο με δωρεάν συμμετοχή από το Θεραπευτικό Κέντρο "Ευχέρεια"
Πέμ, 09/02/2017 - 16:00

Το Θεραπευτικό Κέντρο "Ευχέρεια" στο Νέο Ηράκλειο διοργανώνει σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για παιδιά και βρέφη με δωρεάν συμμετοχή. Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και είναι βιωματικό. Γίνεται σε συνεργασία με την ομάδα First Aid Athens και τον ιατρό κι εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών κύριο Χρήστο Κρασαδάκη.

Συνέδριο του Ευρωπαϊκού έργου N.E.F.E.L.E. Τέχνη για την Ψυχική Υγεία

Networking European Festivals mEntal Life Enhancement
Παρ, 27/01/2017 - 07:45

Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων/ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ως συντονιστής και οι εταίροι του έργου ”Nefele”, διοργανώνoυν το Συνέδριο του έργου στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση του κοινού και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και παραδοτέων του έργου και κυρίως του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία, που έλαβε χώρα την περίοδο 1-16 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα, καθώς και η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Game Over

Εικόνα globednews
Μια θεατρική παράσταση για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο
Κυρ, 11/12/2016 - 11:00

"Game Over" είναι ο τίτλος μιας θεατρικής παράστασης για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο και άλλα πολλά σας περιμένουν μαζί με τους καταπληκτικούς ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας δασκάλων και νηπιαγωγών του Ν. Θεσ/νίκης, "Διθύραμβος εξ αμάξης". Εσείς δεν έχετε παρά να φέρετε μαζί σας την καλή σας διάθεση και την αγάπη σας για τα άτομα με αναπηρία στα οποία είναι αφιερωμένη η εκδήλωση! Σας περιμένουμε όλους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ, Πεύκα, 570 10 Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ημερίδα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Εικόνα carer
Ημερίδα από τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλακάς Καστοριάς
Σάβ, 03/12/2016 - 18:00

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλακάς Καστοριάς διοργανώνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 ημερίδα με θέμα τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τα δικαιώματα των αναπήρων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κεντρικές ομιλήτριες θα είναι η νευρολόγος Κωσταδήμα Βένια και η καθηγήτρια διεθνούς δικαίου Παρούλα Νάσκου – Περράκη. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί το Σάββατο 3/12/2016 στις 18:00 στο Ξενοδοχείο "ΕΣΠΕΡΟΣ".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

SAPT Hellas Christmas Bazaar / Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ SAPT Hellas
Σάβ, 03/12/2016 - 22:30

Με κάθε σας αγορά, μικρή ή μεγάλη, θα ενισχύσετε την προσπάθειά μας στα σχολεία και στα ιδρύματα για παιδιά ή ενήλικες με αναπηρίες. Ως οργάνωση διανύουμε τον δωδέκατο (!!!) χρόνο της μη κερδοσκοπικής "ζωής" μας. Είναι πολύ δύσκολο αλλά απαραίτητο να συνεχίσουμε να ... υπάρχουμε, γιατί οι σκύλοι της ομάδας μας συμβολίζουν πολλά και "διαδίδουν" καθημερινά πολλά σημαντικά μηνύματα. Εκτός από ημίαιμοι, ήταν όλοι τους κάποτε αδέσποτοι, έχουν υιοθετηθεί και εκπαιδευτεί από εμάς στο να βοηθούν παιδιά και μεγάλους ευαισθητοποιώντας και προσφέροντάς τους θεραπευτική επαφή (Pet-Assisted Therapy).

Γνωριμία με το πολυαισθητηριακό περιβάλλον Snoezelen στη ΣΠΕΕ

Ημερίδα από το Διαγνωστικό - Θεραπευτικό Κέντρο "Στήριξη Παιδιού - Εφήβου - Ενηλίκου"
Κυρ, 04/12/2016 - 11:00

Το Διαγνωστικό - Θεραπευτικό Κέντρο "Στήριξη Παιδιού - Εφήβου - Ενηλίκου" (Σ.Π.Ε.Ε.) προσκαλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν το πολυαισθητηριακό περιβάλλον Snoezelen, το μαγικό δωμάτιο των παιδιών. Η Σοφία Αραμπατζή, Ψυχολόγος, θα εξηγήσει πώς λειτουργεί το δωμάτιο και τι προσφέρει στα παιδιά με διαταραχές ή συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες, άγχος κ.λπ.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν. Μετά τη συζήτηση, οι συμμετέχοντες θα δουν από κοντά το μαγικό δωμάτιο της ΣΠΕΕ.

25 χρόνια VSA Hellas - Η τέχνη σπάει φραγμούς

Καλλιτεχνικό διήμερο με τη χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Σάβ, 26/11/2016 - 16:45

Η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas γιορτάζει 25 χρόνια δράσης  μ’ ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό διήμερο το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σελίδες

Εγγραφή στο Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;
 
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας στο παρακάτω πεδίο.
Δείτε παλιά ...Nousletter!