Συνέδριο του Ευρωπαϊκού έργου N.E.F.E.L.E. Τέχνη για την Ψυχική Υγεία

Netwrking European Festivals mEntal Life Enhancement
Παρ, 27/01/2017 - 07:45

Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων/ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ως συντονιστής και οι εταίροι του έργου ”Nefele”, διοργανώνoυν το Συνέδριο του έργου στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση του κοινού και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και παραδοτέων του έργου και κυρίως του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία, που έλαβε χώρα την περίοδο 1-16 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα, καθώς και η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Ενημερωτική Εκδήλωση του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες" Εκπαιδευτικά προγράμματα Ευρωπαϊκής κινητικότητας - Διάχυση καλών πολιτικών

Εικόνα ardo
Από το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες"
Τρί, 17/01/2017 - 18:00

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο της ΕΣΑμεΑ (Ελ. Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την κοινοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας του Φορέα από τα προγράμματα ευρωπαϊκής κινητικότητας στα οποία συμμετείχε, στις χώρες-πρότυπο για την προνοιακή πολιτική τους, Δανία και Νορβηγία.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δυσφορία στο σχολείο

Εικόνα Marina Veneka
Κύκλος «Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο» από το Γαλλικό Ινστιτούτο
Παρ, 13/01/2017 - 19:00

Δυσφορία στο σχολείο: Κύκλος «Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο» από το Γαλλικό Ινστιτούτο.Πολλές είναι οι δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον – από την αναστολή στην διέγερση, από τις μαθησιακές δυσκολίες μέχρι τις μεγάλες γνωστικές ανεπάρκειες. Υπάρχει πάντα κάτι στη συμπεριφορά του παιδιού που θεωρείται «υπερβολικό» ή «ελλειμματικό»: υπερκινητικό, βίαιο, απών, αφηρημένο…

ΚΥΚΛΟΣ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

DANIEL ROY: ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Daniel Roy (Ντανιέλ Ρουά), ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου (ECF), Γενικός Γραμματέας του Ψυχαναλυτικού Ινστιτούτου του Παιδιού.

ΠΕΚ ΑΜΕΑ ► Κάτι παίζει, vol.2

Πολυφεστιβάλ από το ΠΕΚ ΑΜΕΑ :)
Το ΠΕΚ/ΑμεΑ, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) δημιουργεί ένα Πολυφεστιβάλ Ευαισθητοποίησης για τη συνύπαρξη Ατόμων με και χωρίς Αναπηρία.

Λογότυπο του ΠΕΚ ΑΜΕΑ.Το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ. ΑμεΑ) ιδρύθηκε το 1993, με πρωτοβουλία των γονέων, κη­δεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες, με την ονομασία Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Παναγιώτης Γαβαλάς" ως αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της Νο­μαρχίας Πει­ραιά.

Game Over

Εικόνα globednews
Μια θεατρική παράσταση για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο
Κυρ, 11/12/2016 - 11:00

"Game Over" είναι ο τίτλος μιας θεατρικής παράστασης για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο και άλλα πολλά σας περιμένουν μαζί με τους καταπληκτικούς ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας δασκάλων και νηπιαγωγών του Ν. Θεσ/νίκης, "Διθύραμβος εξ αμάξης". Εσείς δεν έχετε παρά να φέρετε μαζί σας την καλή σας διάθεση και την αγάπη σας για τα άτομα με αναπηρία στα οποία είναι αφιερωμένη η εκδήλωση! Σας περιμένουμε όλους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ, Πεύκα, 570 10 Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ημερίδα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Εικόνα carer
Ημερίδα από τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλακάς Καστοριάς
Σάβ, 03/12/2016 - 18:00

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλακάς Καστοριάς διοργανώνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 ημερίδα με θέμα τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τα δικαιώματα των αναπήρων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κεντρικές ομιλήτριες θα είναι η νευρολόγος Κωσταδήμα Βένια και η καθηγήτρια διεθνούς δικαίου Παρούλα Νάσκου – Περράκη. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί το Σάββατο 3/12/2016 στις 18:00 στο Ξενοδοχείο "ΕΣΠΕΡΟΣ".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

SAPT Hellas Christmas Bazaar / Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ SAPT Hellas
Σάβ, 03/12/2016 - 22:30

Με κάθε σας αγορά, μικρή ή μεγάλη, θα ενισχύσετε την προσπάθειά μας στα σχολεία και στα ιδρύματα για παιδιά ή ενήλικες με αναπηρίες. Ως οργάνωση διανύουμε τον δωδέκατο (!!!) χρόνο της μη κερδοσκοπικής "ζωής" μας. Είναι πολύ δύσκολο αλλά απαραίτητο να συνεχίσουμε να ... υπάρχουμε, γιατί οι σκύλοι της ομάδας μας συμβολίζουν πολλά και "διαδίδουν" καθημερινά πολλά σημαντικά μηνύματα. Εκτός από ημίαιμοι, ήταν όλοι τους κάποτε αδέσποτοι, έχουν υιοθετηθεί και εκπαιδευτεί από εμάς στο να βοηθούν παιδιά και μεγάλους ευαισθητοποιώντας και προσφέροντάς τους θεραπευτική επαφή (Pet-Assisted Therapy).

Γνωριμία με το πολυαισθητηριακό περιβάλλον Snoezelen στη ΣΠΕΕ

Ημερίδα από το Διαγνωστικό - Θεραπευτικό Κέντρο "Στήριξη Παιδιού - Εφήβου - Ενηλίκου"
Κυρ, 04/12/2016 - 11:00

Το Διαγνωστικό - Θεραπευτικό Κέντρο "Στήριξη Παιδιού - Εφήβου - Ενηλίκου" (Σ.Π.Ε.Ε.) προσκαλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν το πολυαισθητηριακό περιβάλλον Snoezelen, το μαγικό δωμάτιο των παιδιών. Η Σοφία Αραμπατζή, Ψυχολόγος, θα εξηγήσει πώς λειτουργεί το δωμάτιο και τι προσφέρει στα παιδιά με διαταραχές ή συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες, άγχος κ.λπ.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν. Μετά τη συζήτηση, οι συμμετέχοντες θα δουν από κοντά το μαγικό δωμάτιο της ΣΠΕΕ.

25 χρόνια VSA Hellas - Η τέχνη σπάει φραγμούς

Καλλιτεχνικό διήμερο με τη χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Σάβ, 26/11/2016 - 16:45

Η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas γιορτάζει 25 χρόνια δράσης  μ’ ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό διήμερο το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο της ΕΣΑΜΕΑ

Εικόνα NOESI.gr
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου)
Παρ, 02/12/2016 - 10:00

Στις 2 Δεκεμβρίου 2016 η ΕΣΑΜΕΑ καλεί τα μέλη της, τους συλλογικούς φορείς και τους ενδιαφερόμενους πολίτες να συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί, στην πλατεία Ομονοίας, στην Αθήνα ενόψει τις 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπη­ρία (Ε.Σ.Α.ΜΕ.Α.) στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα www.noesi.gr/pronoise/esamea

Σελίδες

Εγγραφή στο Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;
 
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας στο παρακάτω πεδίο.
Δείτε παλιά ...Nousletter!