Κανονισμός λειτουργίας - Όροι χρήσης

To NOESI.gr διέπεται από τους ακόλουθους κανονισμούς.

Πιστοποιημένο για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του, το NOESI.gr παρέχει - βάσει καταστατικού - δωρεάν υπηρεσίες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία και Συλλόγους Γονέων ΑμεΑ.

Πατήστε στους παρακάτω τίτλους για περισσότερα, πλην του παρόντος.

Ο παρών κανονισμός λειτουργίας εκτελεί χρέη συμβολαίου μεταξύ τού NOESI.gr και όσων δημοσιεύουν κείμενα ή εγγράφονται μέλη σε αυτόν τον ιστοτόπο. Επίσης, ενέχει θέση κώδικα δεοντολογίας σε περίπτωση που χρειαστεί να ληφθούν μέτρα προστασίας του ιστοτόπου. Τα σχετικά με τον κανονισμό, που είναι ήδη σε εφαρμογή, είναι προς συζήτηση με όσους ενδιαφέρονται. Δείτε στο τέλος του κειμένου πώς μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο αυτό.

Θεματολογία
Εκπαίδευση | Υγεία | Πρόνοια

Το NOESI.gr είναι ένας ιστοτόπος με επίκεντρο το τρίπτυχο "εκπαίδευση / κατάρτιση - υγεία - πρόνοια". Σκοπός του NOESI.gr είναι η διάχυση της γνώσης, μέσω επιστημονικής ή εμπειρικής τεκμηρίωσης, για τα θέματα που αφορούν τον ιστοτόπο. Οποιοσδήποτε με ενδιαφέρον σε αυτά τα θέματα μπορεί να εγγραφεί μέλος του ιστοτόπου.

Σκοπός
Δικτύωση, ενημέρωση, υποστήριξη, συμβουλευτική

Σκοπός του NOESI.gr είναι να οργανώσει μία μεγάλη βάση πληροφοριών για τα θέματα που το αφορούν και μία κοινότητα ανθρώπων που ανταλλάσσουν πληροφορίες, εμπειρίες, απόψεις και προβληματισμούς. Σε αυτή τη βάση, οργανώνει ανθρώπινα δίκτυα ενημέρωσης και συμβουλευτικής. Η διαδικασία αυτή βασίζεται στην βασική αρχή ότι οι δημοσιεύσεις πρέπει να λειτουργούν υποστηρικτικά / συμβουλευτικά προς τα άτομα που απευθύνονται. Δεν εξυπηρετούν το σκοπό αυτό σχόλια που γίνονται με επικριτικό ή απαξιωτικό τρόπο για τις σκέψεις, στάσεις, πράξεις ή παραλήψεις τρίτων προσώπων, χωρίς να γίνεται κριτική που αφήνει περιθώρια για διορθώσεις και βελτίωση.

Προφίλ μελών
Ανάπτυξη κοινότητας ατόμων

Η κοινότητα του NOESI.gr συστάθηκε για να διευκολυνθεί η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μελών του ιστοτόπου. Όταν επικοινωνείτε (π.χ. με E-mail) με άλλα μέλη να είστε διακριτικοί και να γράφετε με σεβασμό προς τον ομιλητή της. Με σεβασμό στο δικαίωμα της ανωνυμίας, είναι επιτρεπτό να δώσετε ένα ψευδώνυμο στον εαυτό σας αντί να αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, που αναφέρονται από εσάς στο προφίλ μέλους, πρέπει να είναι αληθή. Κάθε μέλος μπορεί να ζητήσει να διαγραφεί χωρίς καμιά υποχρέωση. Προς το παρόν, για λόγους δεοντολογίας, η δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα μέλη του NOESI.gr δίνεται επιλεκτικά στα μέλη, με γνώμονα τις δημοσιεύσεις τους.

Δημοσιεύσεις
Δίνουμε ένα βήμα λόγου στα μέλη

Όλα τα μέλη μπορούν να δημοσιεύουν τα κείμενά τους τα οποία εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα, μετά από λίγες ώρες. Στην πράξη αυτό σημαίνει, ότι κάθε μέλος έχει στη διάθεσή του χώρο για κείμενα ή φωτογραφίες και μία διακριτή διεύθυνση της μορφής www.noesi.gr/blog/username για να δημοσιεύει τις σκέψεις του. Παρομοίως, όλα τα μέλη μπορούν να σχολιάσουν κείμενα που έχουν δημοσιεύσει άλλα μέλη. Στην πράξη αυτό σημαίνει, ότι στο τέλος κάθε κειμένου που δημοσιεύεται υπάρχουν σχόλια (ερωτήσεις - απαντήσεις) των υπολοίπων μελών, σε μία διακριτή διεύθυνση της μορφής www.noesi.gr/node1#comment1.

Οι γενικοί κανόνες για τους συγγραφείς κειμένων καθορίζονται ως εξής:

 • Σεβαστείτε τους αναγνώστες και το βήμα που σας δίνεται.

 • Σεβαστείτε την αξιοπρέπεια των ατόμων στα οποία αναφέρεστε.

 • Αποφεύγετε τις ύβρεις.

 • Δεν ενδείκνυται να τροποποιείτε τα κείμενά σας αφού τα δημοσιεύσετε. Η λειτουργία αυτή διατίθεται μόνο χάριν διόρθωσης ορθογραφικών / τυπογραφικών λαθών. Εάν πρέπει να σβήσετε κάτι από κάποια δημοσίευσή σας επικοινωνήστε με το NOESI.gr.

Διαβάστε εδώ περισσότερες οδηγίες για τη δημοσίευση κειμένων στο άρθρο: Συμβουλές για τη δημοσίευση κειμένου.

Δημοσίευση ερευνητικών μελετών:

 • Χρειάζεστε έγκριση από το NOESI.gr για να δημοσιεύσετε πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνες.

 • Ο υπεύθυνος της μελέτης (φοιτητής ή ακαδημαϊκός) θα χρειαστεί να αποστείλει προς το NOESI.gr πληροφορίες για τη μελέτη, ήτοι υπό ποιον φορέα (π.χ. Πανεπιστήμιο) υλοποιείται και, σε περίπτωση που αφορά την ακαδημαϊκή κοινότητα, ποιος είναι ο εποπτεύων καθηγητής και τα στοιχεία επικοινωνίας για εκείνον/η και για τον υπεύθυνο της μελέτης.

 • Επίσης, θα πρέπει να μας στείλετε μία μικρή περίληψη που να περιλαμβάνει τον τίτλο και τον σκοπό της μελέτης, τη μεθοδολογία και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και μία δήλωση για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων, που τυχόν συλλεχθούν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

 • Έχοντας εξετάσει όλα τα παραπάνω θα λάβετε απάντηση, το συντομότερο δυνατό, ως προς τη δυνατότητα δημοσιοποίησης της πρόσκλησης για την έρευνα στις σελίδες του NOESI.gr.

Δημοσίευση δράσεων μη κερδοσκοπικών φορέων:

 • Οι μη κερδοσκοπικές δράσεις διαφημίζονται δωρεάν, για τις υπόλοιπες προβλέπεται διαφημιστική καμπάνια έναντι κόστους.

 • Εάν θέλετε να δημοσιοποιήσετε κάποιο κείμενο για το έργο ή τη δράση ενός φορέα, θα πρέπει να στείλετε προς το NOESI.gr τα κείμενα και το υπόλοιπο υλικό, που θέλετε να δημοσιεύσετε. Η δημοσίευση θα γίνει δωρεάν εφόσον λάβετε γραπτή (E-mail) έγκριση από το NOESI.gr. Δημοσιεύσεις για δράσεις μη κερδοσκοπικών φορέων κατά κανόνα δε δημοσιεύονται δωρεάν.

 • Εάν πρόκειται να δημοσιεύσετε πληροφορίες για κάποια εκδήλωση ή δράση με ελεύθερη (δωρεάν) είσοδο για το κοινό, μπορείτε να κάνετε τη δημοσίευσή σας αυτόνομα, χωρίς έγκριση από το NOESI.gr. To NOESI.gr επιφυλάσσεται ως προς την καθαυτή παραμονή της δημοσίευσης στις σελίδες και το χρονικό διάστημα αυτής επίσης.

 • Υπέρμετρη προβολή ιδιωτών, φορέων, ιστοτόπων - ως προς το έργο ή τα στοιχεία επικοινωνίας τους - απαγορεύεται γενικώς. Εάν πρέπει να αναφερθείτε σε κάτι από αυτά, χάριν ενημέρωσης, θα πρέπει να γίνει μεμονωμένα και με σύνεση. Γενικώς, οι ιδιώτες ή οι φορείς που χρειάζονται να προσκαλέσουν κάποιον να επικοινωνήσει μαζί τους πρέπει να το κάνουν επιγραμματικά, όπως λ.γ. "το όνομά μου είναι τάδε, το επάγγελμά μου είναι τάδε, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω του προφίλ μου".

Πνευματικά δικαιώματα
Οι δημοσιεύσεις του NOESI.gr δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα εκτός εάν αναφέρεται ρητά

Το NOESI.gr ενθαρρύνει την αναδημοσίευση του περιεχομένου, που έχει συνταχθεί από το NOESI.gr, στις ενότητες, "Οδηγοί", "Δίκτυα", "Αρχείο". Αναδημοσίευση υλικού του NOESI.gr σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά γίνεται με ρητή αναφορά της πηγής ως "NOESI.gr: Η Νόηση στο διαδίκτυο" και της διεύθυνση της ιστοσελίδας από όπου αντλήθηκε το περιεχόμενο και μόνο εφόσον δεν αντίκειται στον παρόντα κανονισμό. Δεν ενδείκνυται να αντιγράφετε ολόκληρες σελίδες του www.noesi.gr σε άλλες ιστοσελίδες - θα χρειαστεί να παραθέσετε κάποια περίληψη και να παραπέμπεται ο αναγνώστης στις σελίδες του www.noesi.gr. Κάθε τι που δημοσιεύεται από τα μέλη ή εκ μέρους τους από το NOESI.gr, αποτελεί προσωπική τους άποψη. Αυτή είναι και η βασική αρχή των "βιολογίων" και του "φόρουμ". Μπορείτε να ζητήσετε να διαγραφούν οι δημοσιεύσεις σας, ωστόσο, το NOESI.gr δεν δεσμεύεται εξ αρχής ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού, ειδικώς με γνώμονα την αποφυγή σύγχυσης στους αναγνώστες, λόγω της ασυνέχειας στον σχολιασμό των δημοσιεύσεων.

Εχεμύθεια
Τήρηση απορρήτου στην επικοινωνία με το NOESI.gr

Εάν ζητηθεί ρητώς, όλες οι μορφές επικοινωνίας (συνομιλίες, E-mail, SMS) προς το NOESI.gr δεσμεύονται από το απόρρητο της επικοινωνίας και τηρείται πλήρης εχεμύθεια των προσωπικών στοιχείων. Το NOESI.gr, κατά καιρούς, για τις ανάγκες λειτουργίας του και των υπηρεσιών που προσφέρει, αναπτύσσει βάσεις δεδομένων με προσωπικά δεδομένα (διευθύνσεις, τηλέφωνα, κ.ά.). Οι βάσεις δεδομένων τηρούνται σε προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, η πρόσβαση στον οποίο προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Τα προσωπικά στοιχεία τελούν υπό διαχείριση του εκδότη του NOESI.gr. Σε καμία περίπτωση, δεν μεταβιβάζονται στοιχεία προς τρίτους, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των ατόμων που σχετίζονται με αυτά.

Διεύθυνση ιστοτόπου
Η Διεύθυνση του ιστοτόπου αποτελεί αποκλειστικό έργο του εκδότη του NOESI.gr

Βασικός σκοπός τού εκδότη τού NOESI.gr είναι να διατηρείται η ομαλή τεχνική λειτουργία των σελίδων (server/διακομιστής, OS/λειτουργικό, modules/συστήματα κ.α.). Επιπροσθέτως, ο εκδότης μεριμνά, κατά βούληση, προκειμένου να εφαρμόζεται ο παρών κανονισμός λειτουργίας, προβαίνοντας σε:

 • Επεξεργασία της μορφοποίησης στις δημοσιεύσεις.

 • Αφαίρεση, προσωρινή ή μόνιμη, όσων δημοσιεύσεων ή προφίλ μελών αντίκεινται στον κανονισμό λειτουργίας.

 • Επικοινωνία με τα μέλη στο πλαίσιο της καλής λειτουργίας του ιστοτόπου.

Η διεύθυνση και η λειτουργία του ιστοτόπου βασίζεται, εκτός των άλλων, και στις βασικές αρχές του Health on the Net Foundation που περιγράφονται στο άρθρο: Κώδικας Δεοντολογίας (HoN Code). Διαβάστε περισσότερα άρθρα σχετικά από το NOESI.gr:

Δεν μπορείτε να σχολιάσετε δημόσια το παρόν κείμενο. Εάν θέλετε να στείλετε το σχόλιό σας προς το NOESI.gr μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;