Συνάντηση Γονέων «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (παιδιών ηλικίας 5-12 ετών) για τη μελέτη αναγκών οικογενειών

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" Χάρτα Υπηρεσιών προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Τετ, 12/09/2018 - 19:00

Αγαπητέ γονέα, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε στη συνάντηση γονέων, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας, στις 19:00 το απόγευμα την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που κατοικούν στην Αττική. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πολλοί άνθρωποι μικροί, κάνοντας πολλά πράγματα μικρά, σε πολλά μέρη της γης μικρά, θα αλλάξουν το πρόσωπο αυτού του μεγάλου κόσμου.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση εδώ. Μπείτε εδώ, θα βρείτε το νόημα.

Το δίκτυο ΠΡΟΝΟΗΣΕ του NOESI.gr οργανώνει με πρότυπο τρόπο τους φορείς υπηρεσιών σε εκπαίδευση - υγεία - πρόνοια.Το δίκτυο SPECIALS του NOESI.gr οργανώνει με πρότυπο τρόπο τους ιδιώτες που παρέχουν υπηρεσίες σε εκπαίδευση - υγεία - πρόνοια.Ο Οδηγός υπηρεσιών ''Προνόησε'' αποτελεί απογραφή νομικών προσώπων (φορέων) και φυσικών προσώπων (ατόμων) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Ελλάδα και Κύπρο.O Οδηγός παρεμβάσεων περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για περισσότερες από εβδομήντα διαταραχές.
Η νόηση στο διαδίκτυο φιλοξενεί επιστημονική και εμπειρική γνώση. Τα "Βιολόγια" είναι βίοι με λόγια, μοναδικά όσο οι άνθρωποι. Οι "Οδηγοί" είναι ηλεκτρονικά βιβλία, που διακινούν τη γνώση και την πληροφορία, από τη βιβλιογραφία έως τα τρέχοντα νέα. Οι "Ομάδες" είναι γειτονιές — ακολουθήστε τις ως μέλος, έτσι αποκτούν νόημα. Τι είναι το NOESI.gr;

Πλοήγηση στις σελίδες

—Βιολόγια | —Οδηγοί | —Ομάδες

Eνεργοποιήστε δωρεάν λογαριασμό πρόσβασης μέλους
Δημοσιεύστε νέο κείμενο 
✰ Αναζητήστε μέλη ή περιεχόμενο

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος οικονομικά να αναλάβει να στείλει τις εξετάσεις μου

Εικόνα Taraballoo

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος οικονομικά να αναλάβει να στείλει τις εξετάσεις μου σε γενετικό Κέντρο στο εξωτερικό; Έχω μεγάλη δυσκολία κοινωνικοποίησης, με κρίσεις. Βοήθεια από κανέναν δε βρήκα. Έχω απελπιστεί. Πέρασα από ΚΕΠΑ, με απέρριψε. Θέλω να κάνω εξετάσεις σε κάποιο σοβαρό Κέντρο για διάγνωση Άσπεργκερ. Πόσο θα κοστίσουν; Βοηθήστε με, δεν είμαι απατεώνας.

Ειδική Γλωσσική Διαταραχή ή Αυτισμός

Εικόνα Anna Alexiou

Καλημέρα σε όλους! Ελπίζω να είστε καλά και να χαίρεστε τον όμορφο Αύγουστο. Σας γράφω σχετικά με τον γιο μου και θα εκτιμούσα πολύ αν μπορούσε κάποιος από εσάς να με κατευθύνει. Το παιδί μου αυτό το μήνα θα γίνει 3 ετών. Γεννήθηκε πρόωρα (32 εβδομάδων). Η σωματική του ανάπτυξη ήταν ανέκαθεν πολύ καλή, ήδη από τον 4ο μήνα είχε μπει στις καμπύλες των τελειόμηνων μωρών και από τον επόμενο μήνα έως σήμερα, είναι σταθερά στα πολύ ψηλά παιδιά (90η θέση) και με πολύ καλά κιλά (75η θεση). Οι δεξιότητές του ήταν πολύ καλές: κινητικά, αντιληπτικά, λεπτή και αδρή κινητικότητα φυσιολογικά.

Όλα τα μέλη μας είναι καλά στην υγεία τους [ενημέρωση: 05/08/2018]

Εικόνα NOESI.gr

Σημαντική Ενημέρωση! Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία αναζήτησης των μελών μας, που βρίσκονται στην περιοχή που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην Αττική. Όλα τα μέλη μας είναι καλά στην υγεία τους, αν και διαπιστώσαμε ότι αρκετά μέλη έχουν πληγεί με άλλους τρόπους από τη φωτιά, ως επιζώντες με μεγάλο ψυχικό φόρτο από τις δραματικές στιγμές που έζησαν (και συνεχίζουν να ζουν) ή χάνοντας περιουσίες και αγαπημένα κατοικίδια στη φωτιά.


Η ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει την προσωπική επικοινωνία με όλα τα μέλη της κοινότητας που βρίσκονται κοντά στο σημείο της καταστροφής από τις φονικές πυρκαγιές, ζητώντας να επιβεβαιώσουμε ότι είναι καλά στην υγεία τους και ρωτώντας εάν χρειάζονται κάποια άμεση οικονομική, υλική ή ψυχολογική υποστήριξη.

Ο Οδηγός διαταραχών του NOESI.gr περιλαμβάνει παρουσιάσεις για αναπτυξιακές διαταραχές.Ο Οδηγός διαταραχών παρουσιάζει εξειδικευμένες πληροφορίες, ως εργαλείο ενημέρωσης για παθήσεις και σύνδρομα. Πιστοποιείται από το HοΝ Foundation. Δείτε noesi.gr/book/syndrome

O Οδηγός των παρεμβάσεων του NOESI.gr περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.O Οδηγός παρεμβάσεων παρουσιάζει προγράμματα θεραπείας και αντιμετώπισης, στους τομείς υγείας και εκπαίδευσης. Πιστοποιείται από το HoN Foundation. Δείτε noesi.gr/book/intervention

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον τίτλο ΠΡΟΝΟΗΣΕ παρουσιάζει τις υπηρεσίες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε Ελλάδα και Κύπρο.Ο Οδηγός υπηρεσιών παρουσιάζει τις υπηρεσίες, σε δημόσιο – ιδιωτικό και ΜΚΟ τομέα, και φιλοξενεί τα νέα τους για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ΑμεΑ. Δείτε noesi.gr/book/welfare

Νέα Οδηγού υπηρεσιών

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ► Θέση Νοσηλευτή (νέα!)

Εικόνα NOESI.gr

Ο "Άγιος Νικόλαος" ιδρύθηκε το 2001, ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με βασικό σκοπό την παροχή φροντίδας και στέγης για άτομα με αυτισμό βαριάς μορφής, κατά βάση, με στόχο τη δια βίου φροντίδα και εκπαίδευσή τους. Το 2005, ξεκίνησε η ανέγερση του κτιρίου του Οικοτροφείου στην περιοχή Αγίας Τριάδος, στην Παιανία, όπου σήμερα λειτουργεί το ομώνυμο Οικοτροφείο και Κέντρο Ημέρας. Οι εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες σε έκταση και έχουν υψηλές προδιαγραφές.

Νέα – Ανακοινώσεις

  • 16/08/2018 — Θέση Νοσηλευτή: 
    Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων "Άγιος Νικόλαος" αναζητά Νοσηλευτή /-τρια, με εμπειρία στην Ψυχική Υγεία για το Οικοτροφείο Άγιος Νικόλαος στην Παιανία Αττικής. Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη.

ΑΜΥΜΩΝΗ ► Ψηφίστε την!

Λογότυπο ΑΜΥΜΩΝΗ - Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλή­ματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλή­ματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες με την επωνυμία "Αμυμώνη" ιδρύ­θηκε το 1993, είναι ΝΠΙΔ, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό Σωμα­τείο. Απευθύνεται σε άτομα με πρόβλημα όρασης (τύ­φλωση ή πολύ χαμη­λή όραση) και άλλες αναπηρί­ες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρο­μα, νευρολογικές διατα­ραχές και κι­νητικά προβλήματα. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και τη Νομαρχία Αθηνών.

Νέα — Ανακοινώσεις

Η Αμυμώνη συμμετέχει με το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης στο θεσμό BRAVO 2018.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στη χώρα μας αναφορικά με την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας & της Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Ο κοινωνικός διάλογος για την ανάδειξη των πρωτοβουλιών & προγραμμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης που υποστηρίζουν την δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο έχει ξεκινήσει.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018.
Πατήστε στην αφίσα παρακάτω για να ψηφίσετε Αμυμώνη! 

ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ► Νέα παρουσίαση!

Το πρόγραμμα «+Δημιουργώ» (προφέρεται Συνδημιουργώ) υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου και από το Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικής ηλικίας, καθώς και η κάλυψη της ανάγκης των γονέων για λίγο ελεύθερο και προσωπικό χρόνο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦ ΡΟΔΟΠΗΣ ► Νέα παρουσίαση!

Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παιδιών και ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger (Δ.Α.Δ.Α.Α.) ιδρύθηκε το 2016 με έδρα την Κομοτηνή, με σκοπό την παροχή στήριξης στα αυτιστικά άτομα και το οικογενειακό τους περιβάλλον στο νομό Ροδόπης αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην περιοχή μας έχουν ήδη καταγραφεί περισσότερα από 100 περιπτώσεις ατόμων με ΔΑΔ, ΔΑΦ (αυτισμό) και σύνδρομο Asperger, που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, ενώ υπάρχουν πολύ περισσότερα παιδιά και ενήλικες στο φάσμα της διαταραχής, υψηλής λειτουργικότητας που δεν έχουν λάβει ακόμη διάγνωση.

Ο Σύλλογος μέχρι σήμερα έχει εγγράψει 65 μέλη από τα οποία τα 40, ηλικίας από 4 έως 35 ετών, ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα (ΔΑΦ) και χρήζουν άμεσης στήριξης.

Ποια άτομα περιλαμβάνει το δίκτυο επαγγελματιών SPECIALS του NOESI.gr;

Βλάσση Στεύη, Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός

Εικόνα NOESI.gr

Ανανεωμένο μέλος SPECIALS :)

Φωτογραφία Βλάσση Σταυρούλας, Ψυχολόγος μέλος του δικτύου SPECIALS του NOESI.gr.Η Στεύη Βλάσση είναι Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Ως φοιτήτρια συμμετείχε σε σεμινάρια, ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό (Special Olympics, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Μονάδα Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του ΕΚΠΑ). Για τρία χρόνια συμμετείχε σε εκπαιδευτική βιωματική ομάδα ψυχοθεραπείας με επίκεντρο την «Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντική Μέθοδο Ψυχοθεραπείας και Εμψύχωσης των Ομάδων» (NDI). Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια με ελεύθερες ανακοινώσεις, με θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος, και έχει κάνει παρουσιάσεις για το bullying - πρόληψη και παρέμβαση - σε σχολεία.

  • Περιοχές: Κέντρο (Αθήνα) και Βόρεια Προάστια Αττικής
  • Διατίθεται: Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου

Δείτε επαγγελματικό προφίλ, βιογραφικό, στοιχεία επικοινωνίας.

Συνδρομητικές υπηρεσίες για επαγγελματίες - μέλη

Εικόνα NOESI.gr

Οι αγγελίες το τρέχον διάστημα αποδίδουν 100% — διαπιστεύουμε τόσα νέα μέλη όσες και οι αγγελίες που διακινούμε (ένα / μία ανά εργάσιμη ημέρα)!

Το τρέχον διάστημα διακινούμε τουλάχιστον 5 αγγελίες ιδιωτών / εβδομάδα (ελάχιστη δέσμευση NOESI.gr) για άμεση απασχόληση και για έναρξη τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο 2018 για τους ...προνοητικούς. Αξιοποιήστε τις αγγελίες, για να βρείτε εργασία άμεσα την ερχόμενη σχολική χρονιά!

Εργασία από αγγελίες;

Μελέτη μαθημάτων κατ’ οίκον για μαθητή 10,5 ετών με ΔΑΦ (Δροσιά) 16/08/18
Παράλληλη στήριξη για μαθητή 10,5 ετών με ΔΑΦ (Αχαρνές, 2018-1019) 16/08/18
Παράλληλη στήριξη για παιδί σε παιδικό σταθμό (Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη) 16/08/18
Κατ' οίκον μελέτη μαθητή με ΔΕΠΥ Β' Δημοτικού (Παλαιό Φάληρο, 2018-2019) 16/08/18
Αναζητώ σύνοδο για την καλοκαιρινή κατασκήνωση ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ (Άγιος Ανδρέας, 2018) 09/08/18
Παράλληλη στήριξη για μαθητή στην τετάρτη δημοτικού (Χανιά, 2018-2019) 06/08/18
Μελέτη κατ' οίκον μαθητή Α Γυμνασίου (Νέα Σμύρνη, 2018-2019) 02/08/18
Παράλληλη στήριξη προνηπίου (Άργος, 2018-2019) 01/08/18
Συνοδός παράλληλης στήριξης για ΥΛΑ μαθητή Β' Γυμνασίου (Λαγονήσι, 2018-2019) 31/07/18
Παράλληλη στήριξη μαθήτριας Δημοτικού (Πάτρα, 2018-2019) 31/07/18
Αναζητούμε δασκάλα για μαθήτρια Γ' Δημοτικού (Χαϊδάρι, 2018-2019) 30/07/18
Παράλληλη στήριξη για 8χρονο μαθητή με ΔΑΦ (Σκύρος, 2018-2019) 28/07/18
Συνοδός για 17χρονο με ΔΑΦ-ΥΛΑ σε απογευματινές δραστηριότητες (Θεσσαλονίκη, 2018-2019) 27/07/18
Ζητείται παράλληλη στήριξη για αγόρι με ΔΑΦ (Καματερό, 2018-2019) 25/07/18

...ή προκηρύξεις;

Οι εξής νέες ανακοινώσεις έχουν αναρτηθεί την τρέχουσα εβδομάδα στο αρχείο των συνεργατικών ομάδων
 
 Επαγγελματική κατάρτιση!
 

 ΠΑΝΤΕΙΟ: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων" (2018-2019) με δωρεάν φοίτηση (μόνο για μέλη συνεργατικών ομάδων)

 ΕΚΠΑ: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων" (2018-2019) & Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο "Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες" (2018-2019) με 10% έκπτωση για φοιτητές και ανέργους (μόνο για μέλη συνεργατικών ομάδων)

 Μοριοδοτούμενο Σεμινάριο Σχολικής Ψυχολογίας με δωρεάν φοίτηση (3μηνης διάρκειας, μόνο για μέλη συνεργατικών ομάδων)

 Πανελλαδικό Συνέδριο Καλλιτεχνικής Παιδείας (Αθήνα, 04-08/09/2018)

 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης (Καβάλα, 20-22/09/2018)

 4o Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας - Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης (Λάρισα, 12-14/10/2018)

 Νέες προκηρύξεις!
 

ΝΕΟ! Το ΚΜΟΠ αναζητά εξειδικευμένα στελέχη στη Βόρεια Ελλάδα, για υλοποίηση ατομικών και ομαδικών συνεδριών στις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Βέροια, Κιλκίς, Έδεσσα, Κατερίνη, Σέρρες, Πολύγυρο, με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που αντιμετωπίζουν οικονομικά, κοινωνικά, επαγγελματικά ή προσωπικά προβλήματα και άτομα που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό. Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ► Θέση Ψυχολόγου στη Λέσβο

 ΣΥΝΘΕΣΗ ► Θέση Ψυχολόγου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (πλήρους απασχόλησης)

 ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ► Κειμενογράφοι για τα γραφεία του ΙΣΝ στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη

 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ► Εργοθεραπευτής, Βοηθός Εργοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτής

 ΑΜΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ ► Δύο θέσεις για Ειδικούς Θεατρικού Παιχνιδιού και μία θέση για Ειδικό Εικαστικών

 ΑΜΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ ► Θέση Εργοθεραπευτή

 Πτυχιακές Εργασίες στις συνεργατικές ομάδες!