Αλλαγή ποσοστού αναπηρίας = Περικοπές επιδομάτων στα άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ)

Εικόνα NOESI.gr

Από 1 Ιανουαρίου 2018, τα επιδόματα που λαμβάνουν τα άτομα με αυτισμό μειώνονται δραστικά, στο πλαίσιο των περικοπών των κρατικών εξόδων. Η μείωση αυτή προέρχεται από την "αυτόματη" μείωση του ποσοστού αναπηρίας που σχετίζεται με τον αυτισμό.

Παρουσιάζουμε όλες τις συλλογικές αντιδράσεις στο νέο μέτρο, για τη μείωση του ποσοστού αναπηρίας σε άτομα με αυτισμό. Εάν γνωρίζετε άλλες κινήσεις φορέων ή προσώπων, ενημερώστε μας.

17/02/2018 — Nέα ενημέρωση —Η ΕΟΔΑΦ επισημαίνει ότι οι βουλευτές άρχισαν να κινητοποιούνται ως ανταπόκριση στο κάλεσμά της, ενώ κατηγορεί το NOESI.gr για μεροληπτική προπαγάνδα, και ανακοινώνει ότι σύντομα θα καταρτίσει λίστα με τις επερωτήσεις των βουλευτών. Η διαμαρτυρία της ΕΟΔΑΦ για την παρεμπόδιση στην κινητοποίησή της, βασίστηκε στο γεγονός ότι η ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr) δεν ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της ΕΟΔΑΦ να προσκαλέσει προσωπικά όλα τα μέλη της κοινότητας στο www.noesi.gr (*) να αποστείλουν μαζικά από το Ε-mail τους το μήνυμα της ΕΟΔΑΦ με συνημμένο το Υπόμνημα της ΕΟΔΑΦ, προς λίστα παραληπτών που κατήρτισε για τον σκοπό αυτό η ΕΟΔΑΦ. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, επικοινωνήστε με το NOESI.gr.

Διαβάστε όλα τα νεότερα εδώ.

Πολλοί άνθρωποι μικροί, κάνοντας πολλά πράγματα μικρά, σε πολλά μέρη της γης μικρά, ​θα αλλάξουν το πρόσωπο αυτού του μεγάλου κόσμου.

Το δίκτυο ΠΡΟΝΟΗΣΕ του NOESI.gr οργανώνει με πρότυπο τρόπο τους φορείς υπηρεσιών σε εκπαίδευση - υγεία - πρόνοια.Το δίκτυο SPECIALS του NOESI.gr οργανώνει με πρότυπο τρόπο τους ιδιώτες που παρέχουν υπηρεσίες σε εκπαίδευση - υγεία - πρόνοια.Ο Οδηγός υπηρεσιών ''Προνόησε'' αποτελεί απογραφή νομικών προσώπων (φορέων) και φυσικών προσώπων (ατόμων) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Ελλάδα και Κύπρο.O Οδηγός παρεμβάσεων περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για περισσότερες από εβδομήντα διαταραχές.
Η νόηση στο διαδίκτυο φιλοξενεί επιστημονική και εμπειρική γνώση. Τα "Βιολόγια" είναι βίοι με λόγια, μοναδικά όσο οι άνθρωποι. Οι "Οδηγοί" είναι ηλεκτρονικά βιβλία, που διακινούν τη γνώση και την πληροφορία, από τη βιβλιογραφία έως τα τρέχοντα νέα. Οι "Ομάδες" είναι γειτονιές — ακολουθήστε τις ως μέλος, έτσι αποκτούν νόημα. Τι είναι το NOESI.gr;

Πλοήγηση στις σελίδες

—Βιολόγια | —Οδηγοί | —Ομάδες

Eνεργοποιήστε δωρεάν λογαριασμό πρόσβασης μέλουςΔημοσιεύστε νέο κείμενοΑναζητήστε μέλη ή Αναζητήστε περιεχόμενο

Νομοθεσία για την παράλληλη στήριξη

Εικόνα Maria Labraki

Παρακαλώ μηπως γνωρίζετε που θα βρω τη νομοθεσία σχετικά με τη θέση, τη λειτουργία και την πρόσληψη μιας παράλληλης στήριξης σε μαθητή Δημοτικού με χαρτι από ΚΕΔΔΥ που έχει διαγνωστεί με ΔΕΠΥ και χρήζει πλήρους παράλληλης στήριξης;

Αναζήτηση Κέντρου με εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ

Καλησπερα. Μήπως γνωρίζει κανείς κάποιο καλό κέντρο που να εξειδικεύεται σε ΔΈΠΥ ή που να έχει ομαδικά προγράμματα για ανάπτυξη κοινωνικότητας, και το οποίο να φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα (βάσει της εμπειρίας σας ή γνωστών);

(περιοχή Βυρωνας, Δαφνη, Νέος Κόσμος, Ηλιουπολη, Αργυρουπολη, Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, γενικότερα νότια προάστια)  

Παράλληλη στήριξη για ΚΔΗΦ;

Εικόνα Τίνα Κ

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης στήριξης για φοίτηση νεαρού ενήλικα σε Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση;

Αναζητάτε κάτι, κάπως έτσι ξεκινούν όλοι στο NOESI.gr!Βρίσκετε άρθρα για αυτό που σας ενδιαφέρει και αρχίζετε να διαβάζετε στο NOESI.gr.Συμβουλές από γονείς και ειδικούς, στα μοναδικά ''βιολόγια'' του NOESI.gr!Ανακαλύπτετε σιγά - σιγά ότι πίσω από τις ιστοσελίδες βρίσκονται άνθρωποι στο NOESI.gr.Και στο NOESI.gr ελπίζουμε ότι θα σας γνωρίσουμε από κοντά μια μέρα, εδώ θα βρείτε έναν συνοδοιπόρο!

ετυμ.: νόηση | ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο!

Tι είναι η νόηση στο διαδίκτυο;
Μία κοινότητα ανθρώπων γεμάτη συνοδοιπόρους και οδηγούς, που καθημερινά επικοινωνούν, δικτυώνονται, με έναν κοινό σκοπό. Βρείτε τον, είναι κοινός :)

Ο Οδηγός διαταραχών του NOESI.gr περιλαμβάνει παρουσιάσεις για αναπτυξιακές διαταραχές.Ο Οδηγός διαταραχών παρουσιάζει εξειδικευμένες πληροφορίες, ως εργαλείο ενημέρωσης για παθήσεις και σύνδρομα. Πιστοποιείται από το HοΝ Foundation. Δείτε noesi.gr/book/syndrome

O Οδηγός των παρεμβάσεων του NOESI.gr περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.O Οδηγός παρεμβάσεων παρουσιάζει προγράμματα θεραπείας και αντιμετώπισης, στους τομείς υγείας και εκπαίδευσης. Πιστοποιείται από το HoN Foundation. Δείτε noesi.gr/book/intervention

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον τίτλο ΠΡΟΝΟΗΣΕ παρουσιάζει τις υπηρεσίες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε Ελλάδα και Κύπρο.Ο Οδηγός υπηρεσιών παρουσιάζει τις υπηρεσίες, σε ιδιωτικό, δημόσιο και ΜΚΟ τομέα — πανελλαδικά. Φιλοξενεί φορείς με δομές για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ΑμεΑ. Παρέχει ενημέρωση για ειδήσεις, δράσεις, προκηρύξεις. Δείτε noesi.gr/book/welfare

Νέα Οδηγού υπηρεσιών

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ τοποθετείται επί του προβλήματος της μείωσης του ποσοστού αναπηρίας σε άτομα με ΔΑΦ (αυτισμό)

Εικόνα NOESI.gr

Στην επιστολή της με θέμα: «Εξειδίκευση παρατηρήσεων – προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί από την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και αφορούν στον εκδοθέντα αναθεωρημένο ΕΠΠΠΑ» η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια τα άτομα με διάγνωση "Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος" (Αυτισμός) λαμβάνουν Ποσοστό Αναπηρίας (Π.Α.) το 67% και άρα να καθίστανται δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος — σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όταν οι Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ απέδιδαν ποσοστό αναπηρίας κάτω του 67%, εστιάζοντας στις νοητικές και γνωστικές δεξιότητες και όχι στα σοβαρά κοινωνικά ελλείμματα των ατόμων με αυτισμό.

Δυστυχώς, στον αναθεωρημένο Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας και παρά τις ενστάσεις και αντιδράσεις των εκπροσώπων της ΕΣΑΜΕΑ στην Επιτροπή κατά την κατάρτισή του, επανέρχεται αυτή η αδικία, δεδομένου ότι στα άτομα με Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό (ΥΛΑ) τα ποσοστά αναπηρίας κυμαίνονται μεταξύ 50% – 67%.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΕΠΥ / ADHD HELLAS ► Νέα παρουσίαση!

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΕΠΥ / ADHD HELLAS.Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) ή ADHD Hellas (από τα αρχικά της διαταραχής στην Αγγλική γλώσσα) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο που συμμετέχουν γονείς παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ ή ΔΕΠΥ), ενήλικες με ΔΕΠΥ, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί και άλλοι επιστήμονες. Το Σωματείο ιδρύθηκε το 2009, με έδρα την Αθήνα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2010 έγινε επίσημα μέλος της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης "ADHD Europe", ενώ από το 2014 συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιό της.

Δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία για άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) το Σαββατοκύριακο

O “Ναυτίλος" ανοίγει τις πόρτες του — Γνωριμία με το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) το Σαββατοκύριακο από τον "Ηλίανθο"
Σάβ, 24/02/2018 - 22:00

Η ανατροφή ενός παιδιού με αναπτυξιακή διαταραχή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Κατανοώντας την ανάγκη των γονέων για προσωπικό χρόνο και χαλάρωση, στόχος του προγράμματος «Ναυτίλος» είναι η δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών με Αυτισμό κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις εγκαταστάσεις του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος» στο Περιστέρι Αττικής.

ΗΛΙΑΝΘΟΣ ► Νέα παρουσίαση

Παρουσιάζουμε τον "Ηλίανθο" στο Περιστέρι :)

Λογότυπο του Ηλίανθου.Ο "Ηλίανθος" είναι Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.). Λειτουργεί από το 2010 στο Περιστέρι Αττικής, ως μία δομή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου", και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών, εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα του Ηλίανθου εδώ.

Ημερίδα για τον αυτισμό στην Κόρινθο:

Ψάχνετε "ειδικό";
Βρείτε επαγγελματία!

 Δείτε τον κατάλογο επαγγελματιών noesi.gr/pro

 Δείτε όλες τις Προκηρύξεις on the Cloud εδώ. Οι Προκηρύξεις & Ημερίδες on the Cloud είναι υπηρεσίες των συνεργατικών ομάδων. Δείτε: noesi.gr/coworking

 Εξειδίκευση
  • ΝΕΟ! Έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στον Βόλο. Δείτε την ανακοίνωση.
 Απασχόληση εκτός Ελλάδας
  • Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Εργασίας στο Δημοτικό Σχολείο, Dolný Kubín, Σλοβακία, με έναρξη 1/3/2018 (10 μήνες), με κάλυψη βασικών εξόδων και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δείτε την ανακοίνωση.

 Απασχόληση εντός Ελλάδας
ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ► Προκήρυξη θέσεων 3 Κοινωνικών Λειτουργών, 1 Φυσικοθεραπευτή, 1 Β. Φυσικοθεραπευτή, 1 Β. Νοσηλευτή
ΝΕΟ! ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ "ΔΙΟΤΙΜΑ" ► Υπεύθυνος /-η Έργου στο Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών "ΔΙΟΤΙΜΑ"
ΝΕΟ! ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ  ► Συντονιστής /-τρια Ενοικιάσεων Χώρων και Εκδηλώσεων & Συντονιστής /-τρια Εξυπηρέτησης Επισκεπτών