Οι "Δράσεις" φιλοξενούν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που οργανώνονται από τα μέλη της κοινότητας, άτομα και οργανώσεις.
5 δράσεις πλησιάζουν :)

Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Γλυφάδα)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Σάβ, 27/10/2018 - 11:00

Αγαπητέ γονέα, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε στη συνάντηση γονέων, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλυφάδα, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, ώρα 11:00 – 13:30 σε χώρο που μας παραχωρείται από τον Δήμο Γλυφάδας. 

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©"(διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.

Το επείγον της ψυχανάλυσης στην ψυχιατρική

Εικόνα Marina Veneka
Διάλεξη του Αlfredo Zenoni
Παρ, 02/11/2018 - 19:30

H Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας του Ινστιτούτου του Φροϋδικού Πεδίου (Α.Κ.ΣΠ.Α.) και η Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών (ΕΛ.Ε.Π.ΣΥΣ.ΕΠ.) διοργανώνουν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 (19.30 – 21.30), στο Αμφιθέατρο Αιγινητείου Νοσοκομείου (πλησίον Μεγάρου Μουσικής), διάλεξη με θέμα: "Το επείγον της ψυχανάλυσης στην ψυχιατρική".

Ομιλητής ο Alfredo Zenoni, Ψυχαναλυτής, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου (Βέλγιο).

Είσοδος ελεύθερη - Παράλληλη μετάφραση.

Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Πειραιάς)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Σάβ, 10/11/2018 - 11:30

Αγαπητέ γονέα, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε στη συνάντηση γονέων, που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά (στην Μαρίνα Ζέας), το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:30 – 14:00

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©"(διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.

Το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Σεμινάριο από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Σάβ, 17/11/2018 - 17:00

Πρόκειται για ένα εργαστήριο, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά το 1962 από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon, και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας. Το εργαστήριο έχει διδαχτεί σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες, ενώ το σχετικό βιβλίο «Parent Effectiveness Training», «Τα Μυστικά του Αποτελεσματικού  Γονέα», έχει πουλήσει πάνω από 4 εκ. αντίτυπα, σε 33 γλώσσες.

Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση καλών πρακτικών στις υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία και την ιεράρχηση αναγκών οικογενειών με παιδιά με αναπηρία

Εικόνα NOESI.gr
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Σάβ, 08/12/2018 - 10:00

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 10:00 – 15:00 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©"(διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ"). Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς (κατά προτεραιότητα) και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.

Σεμινάρια - Συνέδρια - Ημερίδες - Σπουδές on the Cloud. Μία υπηρεσία των συνεργατικών ομάδων. Μάθετε περισσότερα.

Προβολή ΗΜΕΡΙΔΕΣ on the Cloud σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους.

Είσοδος μέλους (log in) για να δημοσιεύσετε.

Αναζητάτε κάτι, κάπως έτσι ξεκινούν όλοι στο NOESI.gr!Βρίσκετε άρθρα για αυτό που σας ενδιαφέρει και αρχίζετε να διαβάζετε στο NOESI.gr.Συμβουλές από γονείς και ειδικούς, στα μοναδικά ''βιολόγια'' του NOESI.gr!Ανακαλύπτετε σιγά - σιγά ότι πίσω από τις ιστοσελίδες βρίσκονται άνθρωποι στο NOESI.gr.Και στο NOESI.gr ελπίζουμε ότι θα σας γνωρίσουμε από κοντά μια μέρα, εδώ θα βρείτε έναν συνοδοιπόρο!

ετυμ.: νόηση | ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο!

Tι είναι η νόηση στο διαδίκτυο;
Μία κοινότητα ανθρώπων γεμάτη συνοδοιπόρους και οδηγούς, που καθημερινά επικοινωνούν, δικτυώνονται, με έναν κοινό σκοπό. Βρείτε τον, είναι κοινός :)
Οι εξής νέες ανακοινώσεις έχουν αναρτηθεί την τρέχουσα εβδομάδα στο αρχείο των συνεργατικών ομάδων
 
 Επαγγελματική κατάρτιση!
 

 ΕΔΡΑ ► Ευρωπαϊκό Συνέδριο | Αθλητισμός και Φυσική Άσκηση για την Ψυχική Υγεία: Από τη θεωρία στην πράξη

 Καλός Σαμαρείτης ► Επιστημονική Ημερίδα: Αναπηρία και σύγχρονες προκλήσεις: Σεξουαλικότητα και Αναπηρία (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

 Πρωτόκολλο Διερεύνησης, Διάγνωσης και Διαχείρισης Περιστατικών Κακοποίησης και Παραμέλησης Παιδιών

 WORKSHOP: Αξιολόγηση και θεραπευτικό Σχεδιασμό στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος και στη νοητική ανεπάρκεια (μόνο με 20€)

 Νέες προκηρύξεις!
 

 PRAKSIS ► Θέσεις για Νοσηλευτές και Κοινωνικούς Λειτουργούς (νέο!)

 ΕΠΑΛ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) ► Προκήρυξη για πρόσληψη Ψυχολόγων (ΦΕΚ 21/09/2018)

 ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ► Δύο θέσεις Ψυχολόγων ή Παιδαγωγών

 ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ► Θέση Ψυχολόγου (Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών)

 ΚΚΠ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ► Δύο θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών

 Πτυχιακές Εργασίες στις συνεργατικές ομάδες!
 
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!