Τι συνέβη στο παλιό NOESI.gr που δεν ήταν Drupal;

Druplicon – Λογότυπο NOESI.gr.Υπάρχουν τρία (3) noesi.gr! Το αρχικό στατικό noesi.gr – με την εκ-κεντρική σελίδα του (στημένο "στο χέρι"), που έγινε παλιοnόesi.gr (διαβάζεται γρήγορα), όταν ήρθε το αυτοματοποιημένο νέο δυναμικό noesi.gr (στημένο με Mambo) με την πρώτη μεγάλη κοινότητα για άτομα με νοητική υστέρηση, που όμως πέθανε άδοξα, το καλοκαίρι του 2005!

Αλλά αναγεννήθηκε με τη βοήθεια του Drupal στις 4 Ιανουαρίου 2006! Τότε το www.noesi.gr έκλεινε μόλις 2 χρόνια λειτουργίας! Τότε βρήκαμε και το αγαπημένο μας γνώριμο λογότυπο – το Druplicon!

Το τελευταίο www.noesi.gr "s" — από το www.noesis.gr που ήρθε μετά από χρόνια στην ιδιοκτησία μας — φτιάχτηκε από την αρχή! Η μεγαλύτερη κοινότητά μας στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ζωντάνεψε με Drupal Commons λίγο πριν το "Χριστός Ανέστη" το Μ. Σάββατο την 4η Μαΐου 2013 — άσχετο, αλλά τότε είχαμε ελεύθερο χρόνο!

Εξώφυλλο του νέου NOESI.gr ή noesis.gr.

Οι άνθρωποι δεν χάνονται και τα γραπτά μένουν.

Σήμερα, το www.noesi.gr δεν φτιάχνεται πια στον ελεύθερο χρόνο μας. Επενδύουμε χρόνο και χρήματα, ώστε με το φανταστικό μυστρί και τη μαεστρία των ανθρώπων της Pelagus Creative Web στο Drupal δομούμε ένα περιβάλλον, όπου οι επισκέπτες μας θα βρίσκουν τον συνοδοιπόρο που αναζητούν ή την πληροφορία που χρειάζονται.

Τι συνέβη όμως πραγματικά στο NOESI.gr την 1/09/2005;

(Σημ.: η φράση είναι κλεμμένη από δημοσιογραφικά θρίλερ!)

Πάνω που ήμασταν στα φόρτε μας...

  • Είχαμε πορτοκαλί σελίδες, πάνω από 600 στο σύνολο,
  • 500 εγγεγραμμένα μέλη στην κοινότητα
  • καθημερινή επικοινωνία από τους αναγνώστες μας.

Τότε παίζαμε με τις λέξεις! Είχαμε νόηση, παρανόηση, διανόηση, συνεννόηση, κατανόηση, τα ανόητα και τα ακατανόητα!

Και ένα απόγευμα, 31/08/2005, ενώ είχαμε προαναγγείλει μεγάλα και τρανά αφιερώματα στο παιδί με αυτισμό, χτύπησε το κακό! Τα πάντα χάθηκαν! Ιδού πώς ανακοινώθηκε, τέσσερις (βασανιστικές) μέρες μετά...

4 Σεπτεμβρίου 2005

Ανακοίνωση του "noesi.gr: η νόηση στο διαδίκτυο"

Αγαπητοί επισκέπτες,

Με λύπη αναφέρω, ότι ο ιστότοπος www.noesi.gr υπέστη μία σοβαρότατη βλάβη, που έως τώρα δεν έχουμε βρει τρόπο, να αντιμετωπίσουμε.

Καθώς η βάση δεδομένων του noesi.gr φαίνεται, ότι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενδεχομένως, να μη είμαστε σε θέση να επαναφέρουμε το noesi.gr, γεγονός, που ίσως επιφέρει σε οριστικό κλείσιμο των σελίδων.

Λυπούμαστε για την αναστάτωση.

Θα σας κρατήσω ενήμερους, μόλις υπάρξει κάποια τελεσίδικη ενέργεια.

Με εκτίμηση,

Άγγελος Κουτουμάνος
Εκδότης noesi.gr

Μετά από αρκετές προσπάθειες, αφού όλες απέβησαν άκαρπες, εγράφησαν λόγια μοιραία...

23 Σεπτεμβρίου 2005

Ανακοίνωση του "noesi.gr: η νόηση στο διαδίκτυο"

Σας ανακοινώνουμε, ότι ο ιστότοπος www.noesi.gr αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω τεχνικών προβλημάτων. Δυστυχώς, όλες οι βάσεις δεδομένων των κειμένων και των μελών της κοινότητας του noesi.gr καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση από όλους, όσοι μας «διάβαζαν» τακτικά, όσοι είχαν δημοσιεύσει κείμενα με τις ιδέες ή τις προσωπικές ιστορίες τους. Κάπου στα κρυφά και ανείπωτα, στοχεύουμε να ξεκινήσουμε από την αρχή την προσπάθειά μας. Ίσως τα ξαναπούμε πάλι διαδικτυακά (!) σε μερικούς μήνες. Ευχαριστούμε θερμά όλους, όσοι στήριξαν την προσπάθειά μας για ενημέρωση, σε όλη την πορεία των 18 μηνών λειτουργίας του noesi.gr.

Με εκτίμηση,

Άγγελος Κουτουμάνος
Κοινωνικός λειτουργός
Εκδότης noesi.gr

Με τι ψυχή από την αρχή!

Αργότερα, το Δεκέμβριο 2005, "σαν το φοίνικα μέσα από τις στάχτες του", όπως γράφαμε τότε, προσπαθήσαμε να στήσουμε ένα νέο οικοδόμημα μέσα από τα χαλάσματα του παλιού. Λίγο αργότερα αναγγέλθηκε η επανεκκίνηση λειτουργίας του www.noesi.gr, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2006.

"Σαν τον φοίνικα μέσα από τις στάχτες του" tribute στην αγαπημένη μας X-Men, Τζιν Γκρέι γνωστή ως "Phoenix".

Είπαμε μεγάλες κουβέντες τότε, που δεν βγήκαν ευτυχώς μεγάλα λόγια.

"Η νόηση στο διαδίκτυο ...επιστρέφει", είπαμε και το ...εννοούσαμε.

Έκτοτε, αργά, σταθερά και με ασφάλεια αυτή τη φορά, χτίζουμε τους Οδηγούς μας με super powers χιλίων συνεργατικών λογαριασμών (δωρεά της Google) και κρατάμε τα Βιολόγια ως κόρες οφθαλμών ενώ αναπτύσσουμε τη μεγαλύτερη κοινότητα ανθρώπων και υπηρεσιών για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία. Μάθετε τι είναι και τι παρέχει το NOESI.gr σήμερα.

Εις το ...επανιδείν!

Ιστορική πρώτη σελίδα του www.noesi.gr στις 04/01/2004 όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του!

Σχόλια

Tο παληό "Νόηση"

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Θυμάμαι και εγώ κύριε Κουτουμάνο τι απογοήτευση ένοιωσα όταν κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν θα ξαναμπώ στο "Νόηση", ότι δεν θα το ξαναδιαβάσω, θυμάμαι τότε είχε πρωτοαρχίσει το πρόβλημα της Ειρήνης και μέσα στο "Νόηση" είχα βρεί τόσα πράγματα για τον αυτισμό, είχα βρει για το σύνδρομο Rett, και διάβαζα και τόσα ενδιαφέροντα θέματα. Παίζαμε κιόλας με σπαζοκεφαλιές, αινίγματα, διαβάζαμε ανέκδοτα .. και ξαφνικά τέλος όλα αυτά. Ευτυχώς όμως μετά από αρκετό διάστημα ξανασυντήσαμε το Nόηση και όλα τα καλά του και με ακόμα καλύτερα. Φιλικά, Κατερίνα Ζαρίφη

Νέα στο νέο NOESI.gr

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Πέρασαν σχεδόν 6 μήνες αφάνειας από τα παλαιό NOESI.gr μέχρι το νέο. Αλλά, θα το ξαναπώ γιατί το... εννοώ. Πίστεψα ότι τα "βιολόγια" θα είναι μία καλή ιδέα για το νέο NOESI.gr και όταν άρχισα να διαβάζω το δικό σας ένιωσα ότι ήταν ακόμη καλύτερη από όσο φαντάστηκα. Ίσως τελικά αυτή η αναποδιά με το παλιοNOESI.gr, όπως το αποκαλώ, να ήταν για καλό. Έγινε το νέο NOESI.gr λίγο πιο ώριμο. Τώρα, σχετικά με τα ανέκδοτα και τα αινίγματα κ.λπ., μια και το "μελετήσατε", επιστρέφουν σε νέα ενότητα την ερχόμενη εβδομάδα που θα επιστρέψω από τις διακοπές και λίγο πριν αρχίσει πάλι με τους έντονους ρυθμούς η δουλειά! Μαζί θα ξεκινήσει και μία νέα ιδέα, κάτι σαν τα "βιολόγια", που θα μας δώσει μία ακόμη άμεση επικοινωνία και επαφή. Ευχάριστη κιόλας! Τώρα είναι στα σκαριά... - agkou of noesi.gr :)

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.