Τι είναι η χαρτογράφηση του τομέα της αναπηρίας;

Εικόνα NOESI.gr

Παρακάτω, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο της χαρτογράφησης του τομέα της αναπηρίας, που υλοποιείται από το NOESI.gr.

Τον Φεβρουάριο 2015, με κοινή πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snforg) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση (www.latsis-foundation.org), η ομάδα της Νόησης στο διαδίκτυο (γνωστή ως noesi.gr) ξεκίνησε την πανελλαδικής εμβέλειας χαρτογράφηση στον ευρύτερο τομέα της αναπηρίας. Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης, αποτυπώθηκαν οι διαθέσιμες υπηρεσίες για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, με σκοπό τον εντοπισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των υπηρεσιών αυτών, σε κάθε περιοχή της χώρας.

Απώτερο στόχο της χαρτογράφησης αποτελεί η κατάρτιση μίας ολοκληρωμένης και ενημερωμένης βάσης δεδομένων από το noesi.gr, με όλους τους φορείς και τις δομές που λειτουργούν, με φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινωνικές επιχειρήσεις, φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή φίλων και σωματεία ΑμεΑ. Η χαρτογράφηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για τον εντοπισμό και καθορισμό των αναγκών, που υπάρχουν στον χώρο της αναπηρίας πανελλαδικά. Δείτε τον χάρτη όπως διαμορφώνεται έως σήμερα στη σελίδα www.noesi.gr/map.

Πληροφορίες — Επικοινωνία.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη χαρτογράφησης του τομέα της αναπηρίας, μπορείτε επικοινωνήσετε με στο noesi.gr από τη σελίδα επικοινωνίας.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.