Τι είναι η χαρτογράφηση του τομέα της αναπηρίας;

Εικόνα NOESI.gr

Παρακάτω, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο της χαρτογράφησης του τομέα της αναπηρίας, που υλοποιείται από το NOESI.gr.

Ήδη από τον Φεβρουάριο 2015, με κοινή πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση (www.latsis-foundation.org), η ομάδα της Νόησης στο διαδίκτυο (γνωστή ως noesi.gr) πραγματοποιεί την πανελλαδικής εμβέλειας χαρτογράφηση στον ευρύτερο τομέα της αναπηρίας. Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης, αποτυπώθηκαν οι διαθέσιμες υπηρεσίες για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, με σκοπό τον εντοπισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των υπηρεσιών αυτών, σε κάθε περιοχή της χώρας.

Τελικός στόχος της χαρτογράφησης είναι η κατάρτιση μίας ολοκληρωμένης και ενημερωμένης βάσης δεδομένων από το noesi.gr, με όλους τους φορείς και τις δομές που λειτουργούν, η οποία θα συμπεριλαμβάνει φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινωνικές επιχειρήσεις, φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή φίλων και σωματεία ΑμεΑ. Η χαρτογράφηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για τον εντοπισμό και καθορισμό των αναγκών, που υπάρχουν στον χώρο της αναπηρίας πανελλαδικά.

Πληροφορίες — Επικοινωνία.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη χαρτογράφησης του τομέα της αναπηρίας, μπορείτε να στείλετε E-mail προς στο noesi.gr μέσω της σελίδας επικοινωνίας.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.