Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

(?) Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο (ρωτήστε μας)

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.Διευρύνουμε τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Με βάση τον Οδηγό υπηρεσιών παραπέμπουμε τους γονείς με βασικούς άξονες υπηρεσιών τους εξής:

  1. Αρχική διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση
  2. Κέντρα, δομές, προγράμματα τακτικής φοίτησης
  3. Ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, εκδρομές
  4. Αυτόνομη διαβίωση, Στέγες και Οικοτροφεία

 Μάθετε περισσότερα πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο.

Τι είναι το NOESI.gr και τι παρέχει;

Εικόνα NOESI.gr

Η «Νόηση στο διαδίκτυο», περισσότερο γνωστή ως NOESI.gr ή Νόηση, παρέχει – βάσει καταστατικού – δωρεάν υπηρεσίες σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία, όπως επίσης οικογένειες ή Συλλόγους γονέων και Σωματεία ειδικώς αναγνωρισμένα ως φιλανθρωπικά, όπου διαβιούν, φιλοξενούνται ή φοιτούν άτομα από αυτές τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο ιστότοπος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.noesi.gr είναι προϊόν της εταιρείας με την επωνυμία NOESI.gr – Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και αποτελεί κοινότητα ανθρώπων και υπηρεσιών, που εστιάζει στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", με σκοπό να οργανώσει ένα κοινωνικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ υπηρεσιών / επαγγελματιών και ωφελούμενων. 

Πώς μπορώ να βρω εθελοντή; Πρόγραμμα "Τριγωνοομετρία"

Τριγωνοομετρία: Σκεφτείτε το μέλλον σας! Κλικ για περισσότερα.To NOESI.gr παροτρύνει νέους επαγγελματίες στην Ειδική Αγωγή να προσφέρουν εθελοντική εργασία άμεσα και ουσιαστικά. Εργαστείτε εθελοντικά με παιδιά. Τα παιδιά όπως και οι γονείς τους χρειάζονται ένα δημιουργικό διάλειμμα.

 "Τριγωνooμετρία! Εσείς, το παιδί και οι γονείς"... Θα μάθετε περισσότερα από όσα θα διδάξετε και σας προσφέρουν περισσότερα από όσα θα δώσετε.

Πώς μπορώ να συνδράμω το NOESI.gr;

Εικόνα NOESI.gr

Βλέπετε θετικά τη συμβολή του NOESI.gr; Παρέχουμε κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, και Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία και Συλλόγους Γονέων / ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια, διαθέτοντας ένα χρηματικό ποσό, γραμματόσημα, χρόνο ομιλίας.

Από το 2015, διαθέτουμε δωρεάν ​σε όλους τους γονείς τον "Οδηγό υπηρεσιών" (σημ.: έντυπος και ηλεκτρονικός κατάλογος φορέων). Με αφορμή τα "Παιδιά, κουμπιά!" (σημ.: παιδότοποι για όοοοολα τα παιδιά), συγκεντρώνουμε χρήματα για την υλοποίησή τους. Επίσης, προγραμματίζουμε νέα ανοιξιάτικα "...Live Nousletter" (σημ.: μικρές ημερίδες για γονείς και ειδικούς). Τέλος, συνεχίζουμε τη δωρεάν διάθεση του "Alexis" (σημ.: ​λογισμικό) του Παύλου Χουζανά, πατέρα παιδιού με αυτισμό.

► Μάθετε περισσότερα: Πώς μπορώ να συνδράμω το NOESI.gr;

Πρώτη παρουσίαση στο κοινό της Ομάδας Έργου του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©"

Το Πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") αφορά τη μελέτη των αναγκών των ωφελούμενων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των δράσεων για την παιδική προστασία, και συντονίζεται από τον Άγγελο Κουτουμάνο εκ μέρους του «Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα» και της «Νόησης στο διαδίκτυο» (NOESI.gr), που υλοποιούν από κοινού το Πρόγραμμα.

Παρουσιάζουμε αναλυτικά τα επαγγελματικά προφίλ των μελών της ομάδας Έργου.

Αξιολόγηση αναζήτησης επαγγελματία μέσω NOESI.gr

Εικόνα NOESI.gr

Αξιολόγηση διαπιστευμένων μελών NOESI.gr.Αγαπητέ γονέα, λαμβάνουμε περισσότερες από 30 επικοινωνίες κάθε μήνα από γονείς, που αναζητούν επαγγελματίες. Βοήθησέ μας να αξιολογήσουμε την υπηρεσία, αφιερώνοντας μόνο 2' :)

Συμπληρώστε τη φόρμα.

Το NOESI.gr αναζητά αρθρογράφους, μεταφραστές, επιμελητές κειμένων

Εικόνα NOESI.gr

Το NOESI.gr απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε επαγγελματίες που εξειδικεύονται στην Ειδική Αγωγή, την Ψυχική Υγεία, την Εκπαίδευση, την Υγεία και την Πρόνοια, προκειμένου να συνδράμουν την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο να εμπλουτίσει τα ήδη υπάρχοντα άρθρα για τις διαταραχές

Πρόσκληση: Μελέτη αναγκών οικογενειών με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ή/και αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής

Εικόνα NOESI.gr

Το Πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") αφορά τη μελέτη των αναγκών των ωφελούμενων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα οργανωθούν συναντήσεις (ημερίδες – εργαστήρια) για τις οικογένειες των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, η ομάδα Έργου του Προγράμματος θα επισκεφτεί δομές (πλαίσια) σε όλους τους τομείς των υπηρεσιών για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να παρουσιάσουν με τα δικά τους μάτια τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους σχετικά με το πλαίσιο όπου φοιτούν. Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για να συμμετέχετε σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος, ως οικογένεια ή ως φορέας (δομή).

Εάν θέλετε να δηλώσετε ενδιαφέρον για να συμμετέχετε σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος, συμπληρώστε τη φόρμα* με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Προτεραιότητες και οδηγίες για την εξειδίκευση των επαγγελματιών (διαπίστευση)

Εικόνα NOESI.gr

Η διαπίστευση των επαγγελματιών στη Νόηση στο διαδίκτυο (NOESI.gr) είναι μία διερεύνηση, που εξασφαλίζει ότι το προφίλ των επαγγελματιών συνάδει με όσα αναφέρονται στο βιογραφικό τους. 

Σε αυτό το πλαίσιο, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετές παραλήψεις, σε νέους κυρίως επαγγελματίες στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κυρίως αναφορικά με τον τρόπο απεικόνισης (παρουσίασης) των πληροφοριών, που αφορούν τις σπουδές και την εργασιακή εμπειρία των επαγγελματιών. Σε μερικές περιπτώσεις, υπάρχουν "παγίδες" στα βιογραφικά, όπου απεικονίζονται αφηρημένα κάποιες πληροφορίες, κυρίως σε ό,τι αφορά το πλαίσιο των σπουδών, βασικών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Τι είναι οι συνεργατικές ομάδες noesi.gr ;)

Εικόνα NOESI.gr

1.000 επαγγελματίες συνεργάζονται στην πλατφόρμα NOESI.gr GSuite — ευγενική δωρεά από τη Google αξίας 60.000$ σε ετήσια βάση — σε διαρκή επαφή με νέες επιστημονικές τάσεις και ειδήσεις, ώστε να ενημερώνονται, να παράγουν και να διαχέουν την επιστημονική γνώση με επίκεντρο τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τα άτομα με αναπηρία.

❝ Παρέχουμε δωρεάν πρόσβαση στο υλικό των συνεργατικών ομάδων, όταν αφορά τους γονείς (φροντιστές) ή τα άτομα με αναπηρία. Εάν θέλετε να υποστηρίξετε την υπηρεσία, μπορείτε να συνδράμετε — δείτε πώς, εδώ www.noesi.gr/ananoesi. ❞

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.