Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Τι είναι το NOESI.gr και τι παρέχει;

Εικόνα NOESI.gr

Η νόηση στο διαδίκτυο, περισσότερο γνωστή ως NOESI.gr ή νόηση, παρέχει – βάσει καταστατικού – δωρεάν υπηρεσίες σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία, όπως επίσης οικογένειες ή Συλλόγους γονέων και Σωματεία ειδικώς αναγνωρισμένα ως φιλανθρωπικά, όπου διαβιούν, φιλοξενούνται ή φοιτούν άτομα από αυτές τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο ιστότοπος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.noesi.gr είναι προϊόν της εταιρείας με την επωνυμία NOESI.gr – Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και αποτελεί κοινότητα ανθρώπων και υπηρεσιών, που εστιάζει στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", με σκοπό να οργανώσει ένα κοινωνικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ υπηρεσιών / επαγγελματιών και ωφελούμενων. 

(?) Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο (ρωτήστε μας)

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.Διευρύνουμε τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Με βάση τον Οδηγό υπηρεσιών?2 παραπέμπουμε τους γονείς με βασικούς άξονες υπηρεσιών τους εξής:

  1. Αρχική διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση
  2. Κέντρα, δομές, προγράμματα τακτικής φοίτησης
  3. Ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, εκδρομές
  4. Αυτόνομη διαβίωση, Στέγες και Οικοτροφεία

 Μάθετε περισσότερα πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο.

Πώς μπορώ να βρω εθελοντή; Πρόγραμμα "Τριγωνοομετρία"

Τριγωνοομετρία: Σκεφτείτε το μέλλον σας! Κλικ για περισσότερα.To NOESI.gr παροτρύνει νέους επαγγελματίες στην Ειδική Αγωγή να προσφέρουν εθελοντική εργασία άμεσα και ουσιαστικά. Εργαστείτε εθελοντικά με παιδιά. Τα παιδιά όπως και οι γονείς τους χρειάζονται ένα δημιουργικό διάλειμμα.

 "Τριγωνooμετρία! Εσείς, το παιδί και οι γονείς"... Θα μάθετε περισσότερα από όσα θα διδάξετε και σας προσφέρουν περισσότερα από όσα θα δώσετε.

Πώς μπορώ να συνδράμω το NOESI.gr;

Εικόνα NOESI.gr

Βλέπετε θετικά τη συμβολή του NOESI.gr; Παρέχουμε κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, και Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία και Συλλόγους Γονέων / ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια, διαθέτοντας ένα χρηματικό ποσό, γραμματόσημα, χρόνο ομιλίας.

Από το 2015, διαθέτουμε δωρεάν ​σε όλους τους γονείς τον "Οδηγό υπηρεσιών" (σημ.: έντυπος και ηλεκτρονικός κατάλογος φορέων). Με αφορμή τα "Παιδιά, κουμπιά!" (σημ.: παιδότοποι για όοοοολα τα παιδιά), συγκεντρώνουμε χρήματα για την υλοποίησή τους. Επίσης, προγραμματίζουμε νέα ανοιξιάτικα "...Live Nousletter" (σημ.: μικρές ημερίδες για γονείς και ειδικούς). Τέλος, συνεχίζουμε τη δωρεάν διάθεση του "Alexis" (σημ.: ​λογισμικό) του Παύλου Χουζανά, πατέρα παιδιού με αυτισμό.

► Μάθετε περισσότερα: Πώς μπορώ να συνδράμω το NOESI.gr;

Τι είναι το νέο πρόγραμμα διαρκούς δράσης "Προνόησε κι εσύ!" από το NOESI.gr;

Εικόνα NOESI.gr

Βασισμένο στον Οδηγό υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" από το NOESI.gr, το νέο πρόγραμμα του Οδηγού υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" (διαβάζεται "Προνόησε κι εσύ") καταρτίζει την πρώτη Χάρτα Δικαιωμάτων στην Αξιολόγηση, την Παρέμβαση, τη Συμβουλευτική, και δημιουργεί ένα Πρότυπο Δίκτυο Υπηρεσιών που υιοθετούν — εξελίσσουν — πρεσβεύουν τη Χάρτα στις υπηρεσίες τους σε άτομα με αναπηρία και μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τις οικογένειές τους. Δημιουργούμε ένα δίκτυο υπηρεσιών με καλές πρακτικές, με επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επιστημονική εγκυρότητα και τη διαφάνεια στις παρεχόμενες υπηρεσίες σε πανελλαδικό επίπεδο. Για όλα τα νεότερα, καθώς οδεύουμε στην Διακήρυξη της Χάρτας, ακολουθήστε την ομάδα ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©.

Λογότυπο της Ομάδας για τη Χάρτα Δικαιωμάτων σε Αξιολόγηση, Παρέμβαση, Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρία και Μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Facebook.

Χάρτης Οδηγού υπηρεσιών για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία

Εικόνα NOESI.gr

Επικοινωνήστε με την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο από τη σελίδα noesi.gr/contact για παρατηρήσεις ή σχόλια σχετικά με τον χάρτη του Οδηγού υπηρεσιών. Δείτε τον χάρτη στην αποκλειστική σελίδα του εδώ noesi.gr/map.

Ψάχνετε υπηρεσία ή φορέα; Σας τους παρουσιάζουμε!

ΝΕΟ! Πατήστε στο εικονίδιο με το βέλος πάνω αριστερά και επιλέξτε (με τικ) αυτά που θέλετε να δείτε. Πατήστε στo εικονίδιο πάνω δεξιά για να δείτε τον χάρτη σε πλήρη οθόνη (Map).

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω λογαριασμό δωρεάν πρόσβασης μέλους στο www.noesi.gr;

Εικόνα NOESI.gr

Πώς μπορώ να γίνω μέλος δωρεάν στο ιστότοπο www.noesi.gr.Δημιουργία ή άνοιγμα λογαριασμού σημαίνει ότι κάποιος γίνεται μέλος σε έναν ιστότοπο. Με την εγγραφή σας ως μέλος αποκτάτε πρόσβαση σε σελίδες και υπηρεσίες του ιστοτόπου, που δεν είναι διαθέσιμες σε μη εγγεγραμμένα μέλη. Η εγγραφή στο NOESI.gr είναι δωρεάν.

Μέλη = Σελίδες με νόημα!

Η ανάπτυξη των μελών της κοινότητας του noesi.gr είναι για όλα τα μέλη μία απόδειξη, ότι η προσπάθεια πιάνει τόπο!

Δείτε όλες τις ενεργές αγγελίες του noesi.gr σε χάρτη (υλοποιούμε ένα αίτημα που λάβαμε συχνά το 2017!)

Εικόνα NOESI.gr
Δείτε όλες τις αγγελίες. Το NOESI.gr υλοποιεί ένα σύστημα διαπίστευσης των επαγγελματιών - μελών του ώστε να διακινεί τις αγγελίες εσωτερικά, ενώ παράλληλα βοηθά τους επαγγελματίες να προβάλλουν το βιογραφικό και το επαγγελματικό προφίλ τους online. Μπορείτε να διαπιστευτείτε ως επαγγελματίας μέλος του NOESI.gr; Μάθετε περισσότερα εδώ.

Τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά;

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες, φίλοι, συνοδοιπόροι, επισκέπτες γεια χαρά :)

Καλή χρονιά, δημιουργική με υγεία για όλους!

Με αφορμή το νέο έτος, γεμάτοι θετική ενέργεια και προσμονή για να βελτιωθούμε, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε:

Τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά το 2017 για εσάς;

Τι δεν ταίριαζε με όσα έχετε κατά νου για έναν κόμβο όπως η νόηση στο διαδίκτυο, πείτε μας την άποψή σας για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα φέτος.

Στείλτε το μήνυμά σας, επώνυμα ή ανώνυμα από τη σελίδα: www.noesi.gr/contact.

Είμαστε όλο αυτιά!

Όλοι οι επιστημονικοί Οδηγοί του noesi.gr στα χέρια των συνεργατικών ομάδων!

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητοί επαγγελματίες, αγαπητοί γονείς, ενόψει των διακοπών για τη νέα χρονιά, κάναμε ένα μεγάλο βήμα για την ενημέρωση, βελτίωση και επέκταση των Οδηγών του noesi.gr για τις διαταραχές και τα σύνδρομα, τις μεθόδους παρέμβασης, τους δικαιούχους παροχών, τις διαθέσιμες δομές για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία.

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.