Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

(?) Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο (ρωτήστε μας)

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.Διευρύνουμε τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Με βάση τον Οδηγό υπηρεσιών παραπέμπουμε τους γονείς με βασικούς άξονες υπηρεσιών τους εξής:

  1. Αρχική διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση
  2. Κέντρα, δομές, προγράμματα τακτικής φοίτησης
  3. Ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, εκδρομές
  4. Αυτόνομη διαβίωση, Στέγες και Οικοτροφεία

 Μάθετε περισσότερα πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο.

Τι είναι το NOESI.gr και τι παρέχει;

Εικόνα NOESI.gr

Η «Νόηση στο διαδίκτυο», περισσότερο γνωστή ως NOESI.gr ή Νόηση, παρέχει – βάσει καταστατικού – δωρεάν υπηρεσίες σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία, όπως επίσης οικογένειες ή Συλλόγους γονέων και Σωματεία ειδικώς αναγνωρισμένα ως φιλανθρωπικά, όπου διαβιούν, φιλοξενούνται ή φοιτούν άτομα από αυτές τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο ιστότοπος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.noesi.gr είναι προϊόν της εταιρείας με την επωνυμία NOESI.gr – Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και αποτελεί κοινότητα ανθρώπων και υπηρεσιών, που εστιάζει στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", με σκοπό να οργανώσει ένα κοινωνικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ υπηρεσιών / επαγγελματιών και ωφελούμενων. 

Πώς μπορώ να βρω εθελοντή; Πρόγραμμα "Τριγωνοομετρία"

Τριγωνοομετρία: Σκεφτείτε το μέλλον σας! Κλικ για περισσότερα.To NOESI.gr παροτρύνει νέους επαγγελματίες στην Ειδική Αγωγή να προσφέρουν εθελοντική εργασία άμεσα και ουσιαστικά. Εργαστείτε εθελοντικά με παιδιά. Τα παιδιά όπως και οι γονείς τους χρειάζονται ένα δημιουργικό διάλειμμα.

 "Τριγωνooμετρία! Εσείς, το παιδί και οι γονείς"... Θα μάθετε περισσότερα από όσα θα διδάξετε και σας προσφέρουν περισσότερα από όσα θα δώσετε.

Πώς μπορώ να συνδράμω το NOESI.gr;

Εικόνα NOESI.gr

Αξιοποιούμε τη συνεισφορά για να παρέχουμε κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία και Συλλόγους Γονέων / Ατόμων με Αναπηρία, βάσει καταστατικού. Στηρίξετε τις υπηρεσίες μας διαθέτοντας αντί χρηματικού ποσού, γραμματόσημα, χρόνο ομιλίας για τηλεφωνικές επικοινωνίες.

► Μάθετε περισσότερα: Πώς μπορώ να συνδράμω το NOESI.gr;

Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Γλυφάδα)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Σάβ, 20/10/2018 - 11:00

Αγαπητέ γονέα, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε στη συνάντηση γονέων, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλυφάδα, στις 11:00 το πρωί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνώντας με την ομάδα της νόησης τηλεφωνικά ή μέσω E-mail στα στοιχεία που βρίσκονται από τη σελίδα www.noesi.gr/contact.

Στη συνάντηση θα φροντίσουμε να παρευρεθούν και κάποιοι γονείς με μικρής ηλικίας παιδιά, με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που κατοικούν στην Αττική και έλαβαν σχετικά πρόσφατα τη διάγνωση (π.χ. περίπου εδώ και ~1 χρόνο).

Οδηγίες σύνταξης βιογραφικού για τη διαπίστευση από το noesi.gr

Εικόνα NOESI.gr

Ενημερώνουμε τους επαγγελματίες που θέλουν να διαπιστευθούν με βάση τις οδηγίες που περιγράφονται στο άρθρο με τίτλο "Τι είναι η διαπίστευση των επαγγελματιών και τι παρέχει" (που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/pro/about) ότι δεν απαιτείται κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο ή εμφάνιση αναφορικά με το βιογραφικό σας. Χρειάζεται, ωστόσο, οι πληροφορίες να είναι σαφείς και σωστά ταξινομημένες. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τους γενικούς κανόνες που ακολουθούμε.

Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Αιγάλεω)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Τρί, 09/10/2018 - 17:00

Αγαπητέ γονέα, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε στη συνάντηση γονέων, που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στον δήμο Αιγάλεω σε χώρο με εύκολη πρόσβαση και χώρο πάρκινγκ (επί της οδού Θηβών).

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που κατοικούν στην Αττική.

Οι θέσεις για τη συνάντηση αυτή είναι ανοικτές και η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνώντας με την ομάδα της νόησης τηλεφωνικά ή μέσω E-mail από τη σελίδα www.noesi.gr/contact. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πρόσκληση με την ακριβή τοποθεσία της συνάντησης και οδηγίες για την προσέλευση.

Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Μαρούσι)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Δευ, 24/09/2018 - 19:00

Η συνάντηση γονέων στο Μαρούσι, που είχε καθοριστεί να λάβει χώρα στις 19:00 το απόγευμα την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 χρειάζεται να αναβληθεί, καθώς προέκυψε ένα πρόβλημα σχετικά με τον χώρο φιλοξενίας μας.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει νέες επικοινωνίες με αρμόδιους φορείς, ώστε να προγραμματίσουμε εκ νέου το συντομότερο δυνατό τη συνάντηση αυτή. Καθώς έχουν συμπληρωθεί αρκετές συμμετοχές από γονείς, θα προγραμματίσουμε άμεσα δύο συναντήσεις στα βόρεια προάστια, η μία εκ των οποίων θα γίνει στο Μαρούσι και η δεύτερη σε όμορο Δήμο.
Θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις διευθετηθούν οι νέες συναντήσεις.

Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Αθήνα)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Τετ, 12/09/2018 - 19:00

Η συνάντηση γονέων θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας, στις 19:00 το απόγευμα την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018. Οι θέσεις για αυτή την συνάντηση έχουν καλυφθεί. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην επόμενη συνάντηση τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που κατοικούν στην Αττική.

Όλα τα μέλη μας είναι καλά στην υγεία τους [ενημέρωση: 05/08/2018]

Εικόνα NOESI.gr

Σημαντική Ενημέρωση! Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία αναζήτησης των μελών μας, που βρίσκονται στην περιοχή που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην Αττική. Όλα τα μέλη μας είναι καλά στην υγεία τους, αν και διαπιστώσαμε ότι αρκετά μέλη έχουν πληγεί με άλλους τρόπους από τη φωτιά, ως επιζώντες με μεγάλο ψυχικό φόρτο από τις δραματικές στιγμές που έζησαν (και συνεχίζουν να ζουν) ή χάνοντας περιουσίες και αγαπημένα κατοικίδια στη φωτιά.


Η ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει την προσωπική επικοινωνία με όλα τα μέλη της κοινότητας που βρίσκονται κοντά στο σημείο της καταστροφής από τις φονικές πυρκαγιές, ζητώντας να επιβεβαιώσουμε ότι είναι καλά στην υγεία τους και ρωτώντας εάν χρειάζονται κάποια άμεση οικονομική, υλική ή ψυχολογική υποστήριξη.

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.