Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Κύκλος "Π" της Παράλληλης Στήριξης - Αρχική συνάντηση της ομάδας

Εικόνα NOESI.gr
Ο Κύκλος Εποπτείας της παράλληλης στήριξης του NOESI.gr σκοπεύει να δημιουργήσει ικανούς επαγγελματίες για να υποστηρίξουν τις ανάγκες για ιδιωτική ή δημόσια παράλληλη στήριξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Σάβ, 26/11/2016 - 13:30

Το NOESI.gr ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος "Κύκλος Εποπτείας Παράλληλης Στήριξης" για το σχολικό έτος 2016 - 2017, με τον διακριτικό τίτλο Κύκλος "Π". Πρόκειται για έναν κύκλο κατάρτισης, που στοχεύει στην παράλληλη επιμόρφωση και εποπτεία των ατόμων που βρίσκονται σε θέσεις παράλληλης στήριξης, σε ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο, πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά το τρέχον σχολικό έτος. 

Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο σε δημόσιο, ευρύτερο μη κερδοσκοπικό και ιδιωτικό τομέα

Εικόνα NOESI.gr

Για μερικούς - μερικούς οι διακοπές είναι περίοδος ...αναζητήσεων!

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο. Αγαπητοί γονείς, το NOESI.gr διαθέτει έναν μηχανισμό διαπίστευσης επαγγελματιών με στόχο την υποστήριξη των γονέων που αναζητούν ιδιώτες για συνεργασία. Από αυτό το καλοκαίρι, διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, στον δημόσιο ή / και τον ιδιωτικό τομέα. Με βασικό εφόδιο τον μεγαλύτερο Οδηγό υπηρεσιών "Προνόησε" που κυκλοφορεί στον τέλος του μήνα έχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε σε γονείς όλες τις επιλογές τους.

Πώς μπορώ να βρω εθελοντή; Πρόγραμμα "Τριγωνοομετρία"

Τριγωνοομετρία: Σκεφτείτε το μέλλον σας! Κλικ για περισσότερα.To NOESI.gr παροτρύνει νέους επαγγελματίες στην Ειδική Αγωγή να προσφέρουν εθελοντική εργασία άμεσα και ουσιαστικά. Εργαστείτε εθελοντικά με παιδιά. Τα παιδιά όπως και οι γονείς τους χρειάζονται ένα δημιουργικό διάλειμμα.

 "Τριγωνooμετρία! Εσείς, το παιδί και οι γονείς"... Θα μάθετε περισσότερα από όσα θα διδάξετε και σας προσφέρουν περισσότερα από όσα θα δώσετε.

Πώς μπορώ να συνδράμω το NOESI.gr;

Εικόνα NOESI.gr

Βλέπετε θετικά τη συμβολή του NOESI.gr; Παρέχουμε κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, και Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία και Συλλόγους Γονέων ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια, διαθέτοντας ένα χρηματικό ποσό, γραμματόσημα, χρόνο ομιλίας.

Από το 2015, διαθέτουμε δωρεάν ​σε όλους τους γονείς τον "Οδηγό υπηρεσιών" (σημ.: έντυπος και ηλεκτρονικός κατάλογος φορέων). Με αφορμή τα "Παιδιά, κουμπιά!" (σημ.: παιδότοποι για όοοοολα τα παιδιά), συγκεντρώνουμε χρήματα για την υλοποίησή τους. Επίσης, προγραμματίζουμε νέα ανοιξιάτικα "...Live Nousletter" (σημ.: μικρές ημερίδες για γονείς και ειδικούς). Τέλος, συνεχίζουμε τη δωρεάν διάθεση του "Alexis" (σημ.: ​λογισμικό) του Παύλου Χουζανά, πατέρα παιδιού με αυτισμό.

► Μάθετε περισσότερα: Πώς μπορώ να συνδράμω το NOESI.gr;

Τι είναι το νέο πρόγραμμα διαρκούς δράσης "Προνόησε κι εσύ!" από το NOESI.gr;

Pronoise κι εσύ!

Βασισμένο στον Οδηγό υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ", το νέο Έργο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ" δημιουργεί μία Χάρτα Δικαιωμάτων στην αξιολόγηση, την παρέμβαση, τη συμβουλευτική μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την οποία τα Κέντρα και άλλες υπηρεσίες υιοθετούν — εξελίσσουν — πρεσβεύουν στη συνεργασία τους με τις οικογένειες. Δημιουργούμε ένα δίκτυο πραγματικά "πρότυπων" υπηρεσιών, με την έννοια της ποιότητας στην εξυπηρέτηση των ωφελούμενων, σε πανελλαδικό επίπεδο. Για όλα τα νεότερα, καθώς οδεύουμε στην Διακήρυξη της Χάρτας, ακολουθήστε την ομάδα Pronoise κι εσύ!

Φωτογραφία του χρήστη NOESI.gr.

Δοκιμάζουμε έναν νέο τρόπο για να σας φέρνουμε σε επαφή!

Εικόνα NOESI.gr

— "Έχω παιδί με σύνδρομο Asperger: Θέλω να με φέρετε σε επαφή με άλλους γονείς, που έχουν παιδιά με το ίδιο σύνδρομο".
— Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εσωτερικά, μέσω Email (σημ. η διεύθυνσή σας ή άλλα στοιχεία σας δεν θα εμφανιστούν σε κανένα άλλο μέλος).

Επιλέξτε την ηλικία του παιδιού σας

0-5 ετών
20% (12 ψήφοι)
6-12 ετών
25% (15 ψήφοι)
13-16 ετών
23% (14 ψήφοι)
17-22 ετών
23% (14 ψήφοι)
23 ετών και άνω
10% (6 ψήφοι)
Σύνολο υποβολών: 61

Επαγγελματίες εξωστρεφείς σε συνεργατικές ομάδες noesi.gr :)

Εικόνα NOESI.gr

Φέτος δημιουργούμε μία μεγάλη κοινότητα διαπιστευμένων μελών που αναζητούν εξωστρέφεια, τεκμηριωμένη θεωρητική κατάρτιση, ευκαιρίες για διεπιστημονική συνεργασία και επαγγελματική δικτύωση. Θέλουμε να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να δοκιμάσουν να ενταχθούν στην μεγάλη ομάδα noesi.gr :)

Οι συνεργατικές ομάδες του noesi.gr ξεκίνησαν. Πάρτε μία γεύση! Δείτε το αρχείo των συνεργατικών ομάδων από τον Η/Υ, το smarthphone ή το tablet.

Κοιτάζοντας τις υπηρεσίες μας 2004 - 2016 | Οδηγός ΕΚΕ

Στις 4 Ιανουαρίου 2017 έγινε ...13 ετών! Το 2014, δημοσιοποιήσαμε τον Οδηγό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) με τίτλο "Κοιτάζοντας τις υπηρεσίες μας (2004-2014)" για να παρουσιάσουμε τον σκοπό και το έργο μας. Λίγο αργότερα προσθέσαμε "Το πλάνο μας 2015-2016" στην online έκδοση. Σύντομα, έρχεται το 2017-2020 πλάνο μας!

Τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά τη χρονιά που πέρασε;

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες, φίλοι, συνοδοιπόροι, επισκέπτες γεια χαρά :)

Καλή χρονιά, δημιουργική με υγεία για όλους!

Με αφορμή το νέο έτος, γεμάτοι θετική ενέργεια και προσμονή για να βελτιωθούμε, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε:

Τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά το 2016 για εσάς;

Τι δεν ταίριαζε με όσα έχετε κατά νου για έναν κόμβο όπως η νόηση στο διαδίκτυο, πείτε μας την άποψή σας για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα φέτος.

Στείλτε το μήνυμά σας, επώνυμα ή ανώνυμα από τη σελίδα: www.noesi.gr/contact.

Η ομάδα noesi.gr είναι βαθιά αφοσιωμένη στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Θα λάβουμε υπόψη όλα τα σχόλια, ειδικά όσα μας βοηθούν να μάθουμε και να προσαρμοστούμε καλύτερα στις ανάγκες σας.

Είμαστε όλο αυτιά!

Φέτος, λέμε να βγάλουμε για τα καλά τη νόηση στο διαδίκτυο ...offline :)

Editorial: Στις 4 Ιανουαρίου 2017 η νόηση στο διαδίκτυο, πιο γνωστή ως NOESI.gr, μπαίνει στην εφηβεία! Το 2004 ξεκινήσαμε κάτι νέο online! Βάσει καταστατικού ίδρυσης και λειτουργίας του NOESI.gr, οι υπηρεσίες μας προς οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παρέχονται δωρεάν. Δεκατρία χρόνια μετά, το 2017 θέλουμε να βγούμε για τα καλά offline! Έχετε κάτι ...κατά νου; Μάθετε περισσότερα www.noesi.gr/take-us-offline.

Σελίδες

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο Τι μπορεί να κάνει το NOESI.gr για εσάς

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;