Ενημέρωση για τις "Παραπομπές": Το νέο πρόγραμμα του NOESI.gr στο πλαίσιο της Ψηφιακής Αλληλεγγύης

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το πρόγραμμα αφορά την άμεση πρόσβαση πολιτών σε συνεδρίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής από Κοινωνικούς Λειτουργούς. Υλοποιείται σε συνεργασία με μέλη του Μητρώου ΚΛ/ΣΥΥ, που τηρεί το NOESI.gr, και διαπιστευμένους επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, με την υποστήριξη της ομάδας διαχείρισης του Οδηγού υπηρεσιών PRONOISE.ORG, μία πλατφόρμα μας για την αναζήτηση παρόχων υπηρεσιών στους τομείς της Εκπαίδευσης - Υγείας - Πρόνοιας.

Αφίσα της Ομάδας Κοινωνική Εργασία με Έργα από όπου ξεκίνησε η πρωτοβουλία για τον Κατάλογο ΚΛ/ΣΥΥ.

Lewis Capaldi: H κρίση στη σκηνή λόγω Τουρέτ, πώς οι fans του ολοκλήρωσαν το τραγούδι

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Glastonbury Festival, ο Lewis Capaldi εμφάνισε έξαρση (κρίση) συμπτωμάτων του συνδρόμου Τουρέτ (Tourette Syndrome), σε σημείο που δεν μπόρεσε να συνεχίσει την ερμηνεία του αγαπημένου "Someone You Loved", λόγω της έντασης των τικς. Το κοινό αντιλήφθηκε γρήγορα το πρόβλημα, κάλυψαν τη φωνή του με τη δική τους και το αποτέλεσμα είναι άξιο λόγου.

Δείτε το βίντεο και μάθετε περισσότερα για το σύνδρομο Τουρέτ εδώ.

Για ό,τι χρειάζεστε, μη διατάζετε να επικοινωνήσετε

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Για ό,τι χρειάζεστε, μη διατάζετε να επικοινωνήσετε με το NOESI.gr. Με αφορμή όσους πλήττονται από τις φωτιές στη Ρόδο (και άλλες περιοχές της χώρας), υλοποιούμε νωρίτερα από το προγραμματισμένο τις "Παραπομπές" του NOESI.gr.

Η υπηρεσία παρέχεται ψηφιακά, για την αρχική συνάντηση, ή μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας.

Οι "Παραπομπές" αφορούν την άμεση πρόσβαση των πολιτών σε Κοινωνική/-ό Λειτουργό και άλλους επαγγελματίες.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για όποιο θέμα τους απασχολεί, προκειμένου να λάβουν καθοδήγηση και συμβουλευτική αλλά και προτάσεις για παραπομπές σε υπηρεσίες και πλαίσια, όπου μπορούν να λάβουν περαιτέρω υποστήριξη, απευθείας από Κοινωνικούς Λειτουργούς.

Δείτε πώς μπορείτε να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού.

Το NOESI.gr ενεργοποιεί τον μηχανισμό υποστήριξης ατόμων & οικογενειών με αναπηρία & ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη Ρόδο

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Εικόνα από τις φωτιές στην Ελλάδα.

Από την φωτιά στο Μάτι, έχουμε δρομολογήσει έναν μηχανισμό υποστήριξης στο πλαίσιο της Ψηφιακής & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του NOESI.gr για άτομα και οικογένειες, που υπόκειται σε επιπτώσεις μεγάλων καταστροφών ή κρίσεων. Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της φωτιάς στη Ρόδο, ενεργοποιήσαμε τη συνδρομή μας προς τα μέλη της κοινότητας στη Ρόδο μέσω προσωπικής επικοινωνίας. Επεκτείνουμε την υποστήριξη και σε άλλα άτομα ή οικογένειες που θα χρειαστούν υποστήριξη.

  • Σε περίπτωση που χρειάζεστε υποστήριξη, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα της νόησης.
  • Αν γνωρίζετε άλλες οικογένειες με άτομα με αναπηρία ή μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μη διαστάσετε να επικοινωνήσετε (www.noesi.gr/contact) με το αίτημά σας.
  • Αν είστε φορέας που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, επικοινωνήστε μαζί μας με Email ή τηλεφωνικά (www.noesi.gr/contact)

Η υποστήριξη και συνδρομή που παρέχουμε σε άτομα και οικογένειες στη Ρόδο, συνίσταται — χωρίς να περιορίζεται — στα ακόλουθα: Διαβάστε αναλυτικά.

Για ό,τι χρειάζεστε, μη διατάζετε να επικοινωνήσετε: Κλείστε ραντεβού με το NOESI.gr

Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή μια νεαρή κοπέλα με σύνδρομο Άσπεργκερ με συνομιλήκους της (Λάρισα)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή μια νεαρή κοπέλα με σύνδρομο Άσπεργκερ με άλλα αγόρια ή κορίτσια της ηλικίας της, με σκοπό την παρέα, την ανάπτυξη φιλίας. Προτιθέμεθα να επιβλέψουμε τη διαδικασία γνωριμίας με την υποστήριξη των οικογενειών των ενδιαφερόμενων νέων. Υποστηρίζουμε, λοιπόν, την πρόσκληση της Πολύτιμης Σ., φοιτήτριας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που μένει στη Λάρισα και αναζητά παρέα όταν βρίσκεται στο πατρικό της (Λάρισα). Δυστυχώς, παρα την υψηλή λειτουργικότητά της, η διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) που έχει τη δυσκολεύει ατην προσπάθειά της να κάνει παρέα με φίλες ή φίλους, να πάνε μία βόλτα, να πιουν ένα καφέ ή να κάνουν ψώνια παρέα. Ξέρει ότι και άλλα πολλά παιδιά, βρίσκονται στην ίδια θέση, με αυτή τη ίδια δυσκολία. 

(*) Το όνομα είναι φανταστικό, για τη διατήρηση της ανωνυμίας, σε αυτό το στάδιο της ανακοίνωσης. Αν θέλετε να βοηθήσετε το NOESI.gr σε αυτή την προσπάθεια, μπορείτε να μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση με άλλα πρόσωπα, που τυχόν τα αφορά.

  Αν μένεις στη Λάρισα, έχεις διαταραχή αυτιστικού φάσματος ή σύνδρομο Άσπεργκερ και σε ενδιαφέρει να επικοινωνήσεις με την Πολύτιμη Σ., επικοινώνησε μαζί μου πατώντας στο "Δημοσιεύτηκε από..." αν έχεις λογαριασμό που επιτρέπει την επικοινωνία με τα μέλη της νόησης στο διαδίκτυο. Είμαι ο Άγγελος Κουτουμάνος, Κοινωνικός Λειτουργός, και συντονίζω αυτή την προσπάθεια σε συνεννόηση με την Πολύτιμη Σ. και τους γονείς της. Θα βρεις στοιχεία επικοινωνίας μαζί μου και εδώ: www.noesi.gr/agkou

Ομαδοποιούμε όλες τις αναρτήσεις από όλα τα μέλη που σχετίζονται με το σύνδρομο Άσπεργκερ (ever)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το παρακάτω είναι ένα νέο πρότζεκτ μας. Θα ομαδοποιήσουμε όλες τις αναρτήσεις που έχουν γίνει από περισσότερα από 300 μέλη μας κατά καιρούς και σχετίζονται με το σύνδρομο Άσπεργκερ, προκειμένου να βοηθήσουμε στην επικοινωνία μεταξύ σας. Σας θυμίζω, ότι οι λογαριασμοί σας είναι αναβαθμισμένοι εφόσον διαθέτετε βιολόγιο, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε με οποιοδήποτε μέλος της κοινότητας της νόησης στο διαδίκτυο θέλετε, μέσω του e-mail σας. 

Παρουσίαση συνδρόμου Μέλας (Melas Syndrome)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητά μέλη, θέλουμε να οργανώσουμε μία γραπτή παρουσίαση του συνδρόμου Μέλας (Melas Syndrome) στον Οδηγό διαταραχών. Παρακαλούμε, αν υπάρχουν μέλη — οικογένειες ή επαγγελματίες — που γνωρίζουν για το σύνδρομο, έχουν επιστημονικό υλικό για αυτό ή γνωρίζουν κάποιο άτομο με αυτό το σύνδρομο, να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Ας τα συμφιλιώσουμε! Επιστημονική γνώση, προσωπικές εμπειρίες, τεχνογνωσία παρόχων υπηρεσιών για την αναπηρία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αντί να μείνουμε στο λιμάνι μας, ταξιδεύουμε εδώ και χρόνια στα ανοικτά, αλλά κρυφά. Δεν έχω μιλήσει ξανά ποτέ ανοιχτά για αυτό. Ξέρω όμως ότι θα μας βγει σε καλό!

Από το 2004 που ίδρυσα το NOESI.gr τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο, γίνεται ολοφάνερη η ανάγκη να αναδείξουμε την επιστημονική γνώση, να δώσουμε (δυνατότερη) φωνή στους γονείς των παιδιών με αναπηρία και στα ίδια τα ΑμεΑ, και να παρουσιάσουμε συνολικά τις υπηρεσίες πρώιμης ανίχνευσης και αποκατάστασης που παρέχονται από τους φορείς στον τομέα της αναπηρίας, σε όλο το φάσμα της ζωής.

Η Ιωάννα Τσοκοπούλου, που έδωσε τόσα πολλά στην μεγάλη οικογένεια της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, έφυγε από κοντά μας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η Ιωάννα Τσοκοπούλου, ιδρύτρια του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα

Η Ιωάννα Τσοκοπούλου γεννήθηκε το 1930. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 26 χρόνια από το 1951 ως το 1977. Το 1977 παραιτήθηκε για να αφιερωθεί στη δημιουργία ενός πρότυπου σχολείου ειδικής αγωγής για νέους και νέες με νοητική αναπηρία.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.