Editorial: Γράμμα ιατρού (#not) σε ΜΕΘ, προς μοτοσυκλετιστές — Aν είναι αυτός ιατρός, να τον δει ο Ιατρικός Σύλλογος, άμεσα

Ένας αγαπητός συμμαθητής σήμερα, ανάρτησε ένα κείμενο για το οποίο ο συντάκτης του ζητά εξ αρχής συγγνώμη για όσα γράφει! Δικαίως. Πολύ θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτόν τον ιατρό Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, εάν υπάρχει αυτός ο ιατρός, για να τον φτύσω λίγο και να ζητήσω από τον Ιατρικό Σύλλογο, να δει μήπως είναι ρατσιστής, μήπως μέσω της δουλειάς του με τη στάση του απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή εις βάρος των ατόμων με αναπηρία.

Φωτογραφία ατυχήματος μοτοσυκλετιστή.

Φέτος, λέμε να βγάλουμε για τα καλά τη νόηση στο διαδίκτυο ...offline :)

Editorial: Στις 4 Ιανουαρίου 2017 η νόηση στο διαδίκτυο, πιο γνωστή ως NOESI.gr, μπαίνει στην εφηβεία! Το 2004 ξεκινήσαμε κάτι νέο online! Βάσει καταστατικού ίδρυσης και λειτουργίας του NOESI.gr, οι υπηρεσίες μας προς οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παρέχονται δωρεάν. Δεκατρία χρόνια μετά, το 2017 θέλουμε να βγούμε για τα καλά offline! Έχετε κάτι ...κατά νου; Μάθετε περισσότερα www.noesi.gr/take-us-offline.

Πρόσκληση συμμετοχής φυσικών και νομικών προσώπων (εταίρων) σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα

Η νόηση στο διαδίκτυο (NOESI.gr) ανακοινώνει ότι εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα υλοποιήσει μία σειρά από μικρά ερευνητικά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα - κατά βάση - από ευρωπαϊκές πηγές. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, απευθύνουμε πρόσκληση προς όλα τα διαπιστευμένα μέλη μας - ιδιώτες και φορείς - αλλά και τα απλά εγγεγραμμένα μέλη, που ειδικεύονται σε κάποιον τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ή σε τομείς της κοινωνικής έρευνας.

Editorial: Το noesi.gr περιοδεύει ξανά σε όλη την Ελλάδα!

Φέτος, με το #hoponabreak η νόηση στο διαδίκτυο (NOESI.gr) περιοδεύει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να ενημερωθεί και να ενημερώσει για τις δράσεις αλλά και τις προκλήσεις στις υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Editorial: Λυπούμαστε, αλλά για εμάς θα είναι ένα "βιολόγιο" που συμβολίζει πολλά!

Το παρακάτω τραγούδι είναι αφιερωμένο σε ένα παιδί, τη Ρηνούλα που χορταίναμε να ακούμε την αγάπη των δικών της να μιλά στα μάτια της. Να είστε όλοι καλά, όσοι ήσασταν πλάι της...

Πώς με βλέπεις με τα δικά σου μάτια; #HowDoYouSeeMe

Κάθε χρόνο η οργάνωση CoorDown, με έδρα την Ιταλία και σκοπό την υποστήριξη των ατόμων με σύνδρομο Down, δημοσιοποιεί ένα ...ιδιαίτερο βίντεο με στόχο την ενημερώση και ευαισθητοποίηση του κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down στις 21 Μαρτίου. Φέτος, η ηθοποιός Olivia Wilde αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο στην καμπάνια #HowDoYouSeeMe [μτφ.: πώς με βλέπεις με τα δικά σου μάτια] Δείτε το βίντεο!

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει τη γνώμη όλων μας για νέα στρατηγική για την αναπηρία στην Ευρώπη

Με ειδικό ερωτηματολόγιο αυτό μπορείτε να καταθέσετε τη γνώμη σας σχετικά με όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε επίπεδο ΕΕ, τις απόψεις σας για τα προβλήματα που συναντούν όλα τα άτομα με αναπηρία και τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει.

Editorial: Special Olympics 2015 | Δείτε τους αθλητές!

Αυτές τις ημέρες θα βλέπετε στο Facebook φωτογραφίες αθλητών με αναπηρία. Είναι για τους Αγώνες Special Olympics στο Λος Άντζελες. Επειδή μπορεί να σας μπει στο ...νου καμιά σκέψη του τύπου "καλά περνούν αυτοί, στον κόσμο τους, μέσ' την τρελή χαρά, δεν τους πιάνει η κρίση..." γράφω μερικές σκέψεις.

Σελίδες

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο RSS - Βιολόγιο μέλους Άγγελος Κουτουμάνος

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.