Αρχικός απολογισμός έργου για τις "Κατοικίες" του NOESI.gr (2023)

Εικόνα NOESI.gr

Η ομάδα εργασίας που συγκροτεί το NOESI.gr, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την ίδρυση και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης πανελλαδικά, βρίσκεται σε εξέλιξη. Παρακάτω, θα βρείτε έναν αρχικό απολογισμό του έργου μας, την πρώτη εβδομάδα, επιγραμματατικά σε αυτό το post ή αναλυτικά εδώ.

  1. Αιτήματα υποψηφίων ατόμων και οικογενειών για την ομάδα έργου: Προσδοκούμε να επιλέξουμε τριάντα (30) μέλη οικογενειών στην ομάδα εργασίας (έργου). Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου, θα συγκληθεί η πρώτη συνάντηση των μελών. Σε αυτήν, θα συμμετέχουν επίσης δέκα (10) επαγγελματίες με την ιδιότητα του Κοινωνικού Λειτουργού
  2. Επικοινωνία με φορείς με δομές ΣΥΔ για διαμόρφωση tool-kit: Επιλεγμένοι φορείς θα συνδράμουν τη διαμόρφωση ενός tool-kit (εργαλείου ίδρυσης και διαχείρισης Στεγών), το οποίο θα διατεθεί στο ευρύ κοινό.
  3. Επικοινωνία με ιδιώτες που διαθέτουν πόρους για ΣΥΔ: Αφορούν ομάδες ατόμων και νεοσύστατους φορείς, που ενδιαφέρονται για την ίδρυση Στεγών ή τη λειτουργία προγραμμάτων σχετικών με την υποστηριζόμενη διαβίωση
  4. Επικαιροποίηση στοιχείων ΣΥΔ: Στον Οδηγό υπηρεσιών PRONOISE.ORG
  5. Μητρώο "Κατοικιών": Επικαιροποιήθηκαν όλα τα μέλη του "Μητρώου Κατοικιών" του NOESI.gr.
  6. Στόχοι ομάδας έργου: Καθορίστηκαν και διαθέτουμε τους αρχικούς στόχους της πρωτοβουλίας του NOESI.gr για τις "Κατοικίες". Δείτε το αρχείο: Στόχοι Ομάδας Εργασίας για τις "Κατοικίες".

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε σε αυτή την πρωτοβουλία, ως ενεργό - παραγωγικό μέλος, ή θέλετε να ενημερώνεστε σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της, χρειάζεται να κλείσετε ένα ραντεβού από την πλατφόρμα εδώ μαζί μας (διαδικτυακά ή τηλεφωνικά) ή να συμπληρώσετε την αίτηση εδώ ως εκδήλωση ενδιαφέροντος για να λαμβάνετε τις σημαντικές ανακοινώσεις μας για τις "Κατοικίες".

Σας ευχαριστούμε, όλους όσοι έχετε επικοινωνήσει μαζί μας, σε αυτό το τόσο μικρό διάστημα. Αναγνωρίζουμε και προβληματιζόμαστε για τις τεράστιες ανάγκες, αγωνίες και προκλήσεις, που προκύπτουν με την αναζήτηση Στέγης, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, αλλά χαιρόμαστε ιδιαιτέρως με τις επαφές μας, με άτομα που θέλουν να συνδράμουν με τις όποιες δυνατότητές τους, σε μια συντονισμένη προσπάθεια με κοινωφελή σκοπό. 

Ακολουθούν μερικές μαρτυρίες, που ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσουν ως κίνητρο και για άλλα άτομα.

Μέσω της εμπειρίας και της ενασχόλησής μου με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας, έχω μάθει να ακολουθώ διαδοχικά βήματα για την κατάκτηση ενός στόχου, να χρησιμοποιώ διαφορετικά μέσα και μεθόδους, να προσαρμόζομαι στις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού που διαχειρίζομαι και να αξιοποιώ δημιουργικά την εκπαιδευτική τεχνολογία.

Είμαι καθηγήτρια πληροφορικής, στο σχολείο δουλεύουμε ομαδικά. Έχασα τον σύζυγό μου από καρκίνο το 2022. Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τις "Κατοικίες", γιατί η ίδια έχω διαγνωστεί και βρίσκομαι σε θεραπεία για καρκίνο στο στήθος. Ενδιαφέρομαι για τον γιο μου 21 ετών, επιθυμώ να σχεδιάσω την μελλοντική του ζωή.

Έχω εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων εταιρειών σε διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων σχέσεων, marketing και ανάπτυξης. Αποφάσισα να παραιτηθώ τα τελευταία χρόνια προκειμένου να γίνω φροντίστρια του γιου μου. Πρόσφατα απέκτησα εμπειρία στην ίδρυση και έναρξη λειτουργίας ΣΥΔ - Διαμερίσματος στη Αττική. Η προσαρμογή των παιδιών μας σε μια ζωή περισσότερο ανεξάρτητη, με καλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης δεξιοτήτων καθημερινής ζωής, μακριά από το υπερπροστατευτικό γονεϊκό περιβάλλον, είναι ιδανικό να γίνεται κοντά στα 22 έτη τους.

Είμαι ηθοποιός και εργάζομαι κυρίως στο θέατρο και σε θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα. Έχω σπουδάσει, παράλληλα, ΜΜΕ στο Πολιτικό Νομικής και έχω εργαστεί για 17 χρόνια στο ραδιόφωνο αρχικά ως δημοσιογράφος αλλά κυρίως ως παραγωγός μουσικών εκπομπών. Η έννοια της προσφοράς με κινητοποιεί. Με εμπνέει πάντα ο άνθρωπος, με ή χωρίς αναπηρία, η σχέση του με την κοινωνία και η μείωση των ανισοτήτων ως βασική προϋπόθεση για την ποιοτική του εξέλιξη.

Έχω αρκετές δεκαετίες στη διοίκηση στην βιομηχανία ως Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Για πολλά χρόνια διοικώ έναν χώρο στον οποίο μονίμως υπάρχουν ομάδες εργασίας, σε κάποιες από τις οποίες συμμετέχω κι εγώ. Σκοπεύω να ιδρύσω ΣΥΔ το αμέσως επόμενο διάστημα στην Αττική, στα νότια προάστια.

Είμαι μητέρα ενός αυτιστικού λεβέντη 25 ετών και θέλω να μάθω ώστε να μπορώ να βοηθήσω παραπάνω το παιδί μου, πέθανε ο σύζυγος μου και είναι πιο δύσκολος ο αγώνας μου τώρα. Έχω θέληση και όραμα για συνεργασία, είμαι γονέας και γνωρίζω να διαχειριστώ καταστάσεις, δύναμη για το κοινό καλό. 

Είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, όπου ο πατέρας έχει πεθάνει. Έχω 2 παιδιά εκ των οποίων ο μεγάλος μου είναι στο φάσμα. Είναι 11 χρονών και έχει ποσοστό αναπηρίας 90%. Συμμετέχω στην ομάδα εργασίας ενεργά, έχοντας εμπειρία από την αναζήτηση Στέγης για τον γιο μου, τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί μία θέση σε ΣΥΔ για τον γιο μου. 

Είμαι υπάλληλος ανεξάρτητης αρχής, με διοικητικά και ελεγκτικά καθήκοντα. Τα τελευταία 10 χρόνια αφιερώνω χρόνο στα κοινά, μέσω εθελοντικής εργασίας σε διάφορες θέσεις, σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, αναζητώντας παράλληλα να επιμορφώνομαι σε νέες δεξιότητες, που ενδυναμώνουν περαιτέρω τον ρόλο μου ως εθελοντής.

Μέσω της εμπειρίας και της ενασχόλησής μου με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας, έχω μάθει να ακολουθώ διαδοχικά βήματα για την κατάκτηση ενός στόχου, να χρησιμοποιώ διαφορετικά μέσα και μεθόδους, να προσαρμόζομαι στις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού που διαχειρίζομαι και να αξιοποιώ δημιουργικά την εκπαιδευτική τεχνολογία. 

Ασχολούμαι κυρίως με την εκπαίδευση. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ειδική αγωγή και εκπαίδευση, σχολικής ψυχολογίας, μαθησιακών δυσκολιών και διαταραχών. Πρόσφατα παρακολούθησα εκπαίδευση και ενδυνάμωση οικογενειών για να λειτουργήσουμε ως συνήγοροι των παιδιών μας από την ΕΣΑμεΑ αλλά και το 8ο πανελλήνιο συνέδριο αυτισμού από την ΕΕΠΑΑ. Επίσης είμαι μέλος της ΕΕΠΑΑ στην Ελλάδα αλλά και της Κοινωνικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ στην Κύπρο.

Είμαι ειδική παιδαγωγός, εργάζομαι κατά το τρέχον χρονικό διάστημα σε Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ταυτόχρονα, διατελώ ως ειδική γραμματέας σε Ελληνικό Σύλλογο Γονέων για μία σπάνια γενετική πάθηση. Μέσω του Συλλόγου, παρακολουθούμε με αντίστοιχους Συλλόγους στο εξωτερικό τις εξελίξεις και τις τάσεις που αφορούν παιδιά με αναπηρία. Στα θετικά μου, έχω ενθουσιασμό και χειρίζομαι πολύ καλά τη γλώσσα.

Είμαι 13 χρόνια πρόεδρος σε ΚΔΗΦ με ενήλικες με νοητική υστέρηση, αυτισμό Down κλπ. Αυτή την στιγμή τελειώνουμε την πρώτη μας ΣΥΔ, οπότε θα μπορούσα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί σας. Επίσης, θα μπορούσα να συστήσω δυνητικά χορηγούς. Σε όσα μπορώ να συνεισφέρω σε αυτή την προσπάθεια, διακρίνω τις ικανότητες μου για οργάνωση και προσαρμογή. Μπορώ να δω ενα χώρο και να καταλάβω τι δυνατότητες έχει και πως θα γίνει στο μέλλον. Είμαι, επίσης, πολύ καλή στην διακόσμηση.

Όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας για τις "Κατοικίες" του NOESI.gr εργάζονται εθελοντικά.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.