Πώς μπορώ να βρω δείγμα ανθρώπων για συμμετοχή σε έρευνα ή μελέτη;

Σας έχουμε κατά νου! Και οργανώνουμε με πρότυπο τρόπο την πλατφόρμα www.noesi.gr/tounoumou που αφορά στην υλοποίηση μελετών και ερευνών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Μπορείτε να συστήσετε σε άτομα, που γνωρίζετε, τις μελέτες ώστε να συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν.

Όλες οι μελέτες βρίσκονται σε συμμόρφωση με τους κανόνες δεοντολογίας του NOESI.gr.

Ενδεικτικά, η πλατφόρμα σήμερα περιέχει:

 1. Συμμετοχή θεραπευτών και γονέων σε έρευνα για τις απόψεις τους σχετικά με το μοντέλο ΑΒΑ (ΕΑΣ) και το μοντέλο DIR-Floortime (Μητροπολιτικό Κολλέγιο & Παν/μιο East London, Αθήνα & M. Βρετανία).
 2. Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε έρευνα για την ενημέρωση και τις αντιλήψεις όσον αφορά τις αισθητηριακές ευαισθησίες μαθητών με αυτισμό (Παν/μιο Birminghan, Μ. Βρετανία).
 3. Συμμετοχή στο ELLA Project της Εστίας για τις καλές πρακτικές. 
 4. Συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων σε διερεύνηση των σχέσεων γονέων και εκπαιδευτικών μαθητών /-τριών που φοιτούν σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία (Παν/μιο Θεσσαλίας, Βόλος).
 5. Συμμετοχή παιδιών 6-9 με σύνδρομο Asperger σε έρευνα (μεταπτυχιακό) για τις κοινωνικές δεξιότητες με χρήση ψηφιακού λογισμικού (Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινα). 
 6. Συμμετοχή σε έρευνα (μεταπτυχιακό) στο χώρο της κώφωσης (Παν/μιο Εδιμβούργου, Σκωτία). 
 7. Συμμετοχή σε έρευνα (προπτυχιακό) για το σύνδρομο Down (Αριστοτέλειο Παν/μιο, Θεσσαλονίκη). 
 8. Συμμετοχή σε έρευνα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία στην Ελλάδα (ActionAid Hellas). 
 9. Συμμετοχή σε έρευνα για τις διακρίσεις και τα εμπόδια για ΑμεΑ στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση (Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, Αθήνα).
 10. Συμμετοχή σε έρευνα (μεταπτυχιακό) για τη διαχείριση των συναισθημάτων και των σκέψεων των εφήβων με αυτισμό και νοητική καθυστέρηση (Εθνικό Καποδιστριακό Παν/μιο, Αθήνα).
 11. Συμμετοχή σε έρευνα για την αλλελεπίδραση μητέρας - νηπίου, με εφαρμογή στην πρώιμη ανίχνευση προβλημάτων στην επικοινωνία και τη γλώσσα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο & Παν/μιο Αιγαίου, Αθήνα & Ρόδος). 
 12. Συμμετοχή σε έρευνα (διδακτορικό) για μαθητές με σύνδρομο 'Ασπεργκερ / ΑΥΛ και με Μαθησιακή Δυσκολία (Παν/μιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη).
 13. Συμμετοχή σε έρευνα (μεταπτυχιακό) για τη διερεύνηση παραμέτρων που επηρεάζουν την ανάγνωση, κειμενική κατανόηση και μνημονική ανάκληση μαθητών με δυσλεξία με τη βοήθεια της τεχνολογίας (Παν/μιο Bolton, Μ. Βρετανία).
 14. Συμμετοχή σε έρευνα (μεταπτυχιακό) για τη διευρεύνηση της στάσης των γονέων για τη διαγνωστική διαδικασία σε παιδιά με ΔΑΔ στην Ελλάδα (Παν/μιο Bolton, Μ. Βρετανία).

Δείτε την πλατφόρμα για τις μελέτες και έρευνες στη σελίδα www.noesi.gr/tounoumou

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.