Συμμετοχή σε έρευνα με θέμα: "Οι απόψεις των θεραπευτών και των γονέων σχετικά με το μοντέλο ΑΒΑ (ΕΑΣ) και το μοντέλο DIR-Floortime"

Εικόνα Elpida Servou

Ονομάζομαι Ελπίδα Σέρβου, είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Metropolitan College στο τμήμα MA Special Education Needs του Univesity of East London και θα ήθελα να με βοηθήσετε στη μεταπτυχιακή μου έρευνα. Η έρευνα αφορά ειδικούς παιδαγωγούς οι οποίοι εργάζονται σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών (ιδιωτικά) και συμμετέχουν στην θεραπευτική διαδικασία των αυτιστικών μαθητών, εφαρμόζοντας είτε τη μέθοδο ABA (Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς - ΕΑΣ) είτε την DIR-Floortime. Η έρευνα αφορά, επίσης, γονείς με παιδιά με διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ στην οποία να αναγράφεται η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και τα παιδιά τους να δέχονται παρέμβαση (ΑΒΑ ή DIR-Floortime). Θα ήθελα οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες (γονείς ή θεραπευτές) να έχουν επικοινωνήσει έως 05 Ιουλίου 2014* ώστε να οργανώσουμε την ημερομηνία της συνέντευξης.

Σημείωση από το NOESI.gr: Η έρευνα αυτή έχει ολοκληρωθεί. Παρά την προσπάθεια του NOESI.gr να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της μελέτης για την ανάρτηση κάποιων βασικών συμπερασμάτων από τη συγκεκριμένη μελέτη, δεν λάβαμε απάντηση σχετικά.

Η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί για την ποιοτική έρευνα είναι η συνέντευξη με ανοιχτού τύπου ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, θα συγκριθούν τα δεδομένα από την ανάλυση της συνέντευξης της μίας ομάδας των γονέων με αυτή των εκπαιδευτικών (data triangulation) και αντίστροφα. Κάθε ερευνητικό δεδομένο συνδέεται με ένα ερευνητικό ερώτημα. Στο καθένα ερώτημα θα γίνει τριγωνοποίηση με πληροφορίες και από τις δύο πηγές, δηλαδή τους γονείς και από τους εκπαιδευτικούς (Συμέου, 2006).  Η τιμή του Pearson Chi-Square θα  δείξει αν οι μεταβλητές που θα εξετάσουμε ειναι εξαρτημένες ή όχι και διασταύρωση της μίας μεταβοβλητής με την άλλη μέσω του SPSS (Εμβαλώτης κ.ά, 2006).

Οι γονείς των παιδιών με αυτισμό και οι ειδικοί παιδαγωγοί θα ενημερωθούν για τον σκοπό της έρευνας μέσα από τη φόρμα συγκατάθεσης που θα δοθεί πριν την έναρξη της συνέντευξης. Θα έχουν χρόνο να διαβάσουν τον σκοπό και να ζητήσουν διευκρινίσεις από τον ερευνητή. Επίσης το έντυπο αυτό ενημερώνει τους συμμετέχοντες ότι θα τηρηθεί ανωνυμία και δεν θα δοθούν παραπέρα τα αποτελέσματα της έρευνας. Διασφαλίζουμε με τις ερωτήσεις ότι δεν θα αναφερθούν ονόματα στην άλλα προσωπικά στοιχεία και συνεπώς δεν θα απομαγνητοφωνηθούν.

Παρακάτω θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας μου:

Ελπίδα Σέρβου

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.