Συνεργατικές ομάδες noesi.gr :)

Εικόνα NOESI.gr

Φέτος δημιουργούμε μία κοινότητα διαπιστευμένων μελών — επαγγελματιών που αναζητούν εξωστρέφεια, τεκμηριωμένη θεωρητική κατάρτιση, ευκαιρίες για διεπιστημονική συνεργασία και επαγγελματική δικτύωση. Ως μέλος της ομάδας noesi.gr αποκτάτε έναν ειδικό λογαριασμό Google με την κατάληξη @noesi.gr — με τον οποίο η Google και η Νόηση στο διαδίκτυο (noesi.gr), υλοποιούν τις συνεργατικές ομάδες επαγγελματιών. Οι συνεργατικές ομάδες δίνουν πρόσβαση σε ειδικές πλατφόρμες, πανελλαδικής κλίμακας, για να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις σε οργανισμούς και τις επιστημονικές εκδηλώσεις, να έχετε άμεση πρόσβαση για να μελετάτε ή να συνεισφέρετε σε επιστημονικές βάσεις δεδομένων (Οδηγούς) για τις διαταραχές, τις παρεμβάσεις και τις διαθέσιμες “δομές” για άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μπορείτε ακόμη να συνεργάζεστε με άλλους επαγγελματίες και να μοιράζεστε την επιστημονική γνώση ή να προσφέρετε συνεδρίες συμβουλευτικής ή κατάρτισης, μέσω της πλατφόρμας των συνεργατικών ομάδων!

Οι υπηρεσίες των συνεργατικών ομάδων παρέχονται με την τεχνική υποστήριξη της Google και λειτουργούν σε όλα τα λειτουργικά Windows, Android, iOS — από το tablet, το smartphone ή τον Η/Υ σας. Μπορείτε να δείτε ένα ενδεικτικό μέρος από τους Οδηγούς διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών και δικαιούχων πατώντας εδώ για δοκιμαστική πρόσβαση.

Στον φάκελο “ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ” τα μέλη των συνεργατικών ομάδων έχουν πρόσβαση σε όλες τις θέσεις εργασίας σε φορείς και οργανισμούς, ενώ στον φάκελο “ΗΜΕΡΙΔΕΣ” τα μέλη βλέπουν σε πανελλαδική βάση τις ανακοινώσεις για εκδηλώσεις στο επιστημονικό πεδίο που τους ενδιαφέρει.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA για τα μέλη των συνεργατικών ομάδων (?)

Α ► Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Β ► Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: "Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων". Μάθετε περισσότερα εδώ.

(?) Μάθετε περισσότερα εδώ: Τι είναι οι συνεργατικές ομάδες noesi.gr ;)

Με 36,50€ ανά έτος (12μηνη συνδρομή) έχετε τα εξής...

» Επικοινωνείτε με όλα τα μέλη του noesi.gr για όποιο επαγγελματικό ή προσωπικό θέμα θέλετε.

» Είστε μέλος σε ομάδες επαγγελματιών ανάλογα με τα επαγγελματικά ενδιαφέροντά σας και έχετε άμεση πρόσβαση στο επιστημονικό αρχείο των συνεργατικών ομάδων του noesi.gr -- πολλοί άνθρωποι μικροί σε πολλά μέρη μικρά... θυμάστε το μότο μας.

» Έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα Προκηρύξεις on the Cloud για να βλέπετε όλες τις θέσεις σε οργανισμούς, στο ευρύτερο επαγγελματικό πεδίο σας.

» Ενημερώνεστε και ενημερώνετε για επιστημονικές εκδηλώσεις (ημερίδες, σεμινάρια) σε πανελλαδικό επίπεδο με την πλατφόρμα Ημερίδες on the Cloud.

» Αποκτάτε ένα επαγγελματικό E-mail* @noesi.gr — για να είστε με τη βούλα μέλος της μεγαλύτερης κοινότητας επαγγελματιών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
(*) παρέχεται σε επιλεγμένους λογαριασμούς μελών.


Ως μέλος των συνεργατικών ομάδων αποκτάτε έναν ειδικό εταιρικό λογαριασμό με το όνομά σας και κατάληξη @noesi.gr — και αυτόματη πρόσβαση στις παρακάτω υπηρεσίες για συνεργατικές ομάδες επαγγελματιών (Coworking Groups).

Παροχές συνδρομητών

Τα μέλη αποκτούν έναν ονομαστικό εταιρικό λογαριασμό @noesi.gr που υποστηρίζεται από τη Google, με τις ακόλουθες υπηρεσίες:

1. Πρόσβαση στην επικοινωνία με όλα τα μέλη του noesi.gr.

Κυριολεκτικά όλα τα μέλη, κυριολεκτικά για ό,τι σας ενδιαφέρει. Πατήστε απλά στο όνομα του μέλους, που έχει κάνει μία ανάρτηση, και στείλτε του / της το μήνυμά σας μέσω E-mail.

2. Προσωπικό Cloud και πρόσβαση στο επιστημονικό αρχείο του noesi.gr.

Μπορείτε να αποθηκεύετε όλα τα προσωπικά αρχεία σας online σε αποθηκευτικό χώρο 15Gb (Cloud) ενώ, παράλληλα, το Cloud σας συνδέεται με πρόσβαση σε όλο το επιστημονικό αρχείο του noesi.gr (Οδηγούς για επαγγελματίες) σε μία πλατφόρμα γνώριμη σε πολλούς, το Google Drive. Θα βρείτε ήδη περισσότερες από 60 παρουσιάσεις συνδρόμων / διαταραχών, 40 παρουσιάσεις μοντέλων και μεθόδων παρέμβασης, 350 παρουσιάσεις φορέων και δομών - πλαισίων που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Πάρτε μία γεύση! Δείτε το αρχείο των συνεργατικών ομάδων από τον Η/Υ, το smarthphone ή το tablet.

Αν είστε συνεργατικός τύπος, μπορείτε επίσης μέσω του λογαριασμού σας να συμμετέχετε στην ανάπτυξη όλων των Οδηγών για τις διαταραχές, τις παρεμβάσεις, τους δικαιούχους& και τις διαθέσιμες δομές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Νέες παρουσιάσεις προστίθενται συνεχώς, καθώς τα μέλη διορθώνουν ή προσθέτουν πληροφορίες με βάση την ιδιότητά τους — με το μοντέλο που λειτουργεί η Wikipedia (συνεργασία διαφόρων ατόμων για να συνταχθεί μία παρουσίαση). 

3. Σύνδεση του λογαριασμού σας με τις Προκηρύξεις και τις Ημερίδες on the Cloud.

Πρόκειται για δύο νέες υπηρεσίες του noesi.gr για επαγγελματίες, που αναζητούν διεπιστημονική συνεργασία σε θέσεις εργασίας, που προκηρύσσονται σε οργανισμούς του επαγγελματικού πεδίου τους, και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση στο επιστημονικό πεδίο τους. Το Cloud σας, ως μέλος των συνεργατικών ομάδων, συνδέεται αυτόματα με τις ανακοινώσεις και τους χάρτες μας, σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Πάρτε μία γεύση! Δείτε τον χάρτη των Προκηρύξεων και τον χάρτη των Ημερίδων (ενημερώνονται καθημερινά).

4. Πρόσβαση στις ομάδες επαγγελματιών ειδικού ενδιαφέροντος.

Αποκτάτε πρόσβαση στις συνεργατικές ομάδες επαγγελματιών - που συζητούν και συνεργάζονται διεπιστημονικά, μέσω ομάδων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Με την υπηρεσία Groups των συνεργατικών ομάδων μπορείτε να ανταλλάσσετε μηνύματα με άλλους επαγγελματίες. Μπορείτε, ακόμη να καλέσετε με βιντεοκλήση (video call) οποιοδήποτε μέλος των συνεργατικών ομάδων ή να κάνετε τηλεδιάσκεψη (teleconference) ταυτόχρονα με πολλά μέλη με την υπηρεσία Hangouts.

Η υπηρεσία Hangouts (Duo) της Google λειτουργεί ως Messenger και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους δωρεάν εφόσον διαθέτουν σύνδεση στο ίντνερνετ, ανταλλάσσοντας άμεσα μηνύματα ή τηλεφωνικά με απλή ή βιντεοκλήση (όπως στο Facebook ή το Skype). 

5. Προσωπικό λογαριασμό επαγγελματικού E-mail με την κατάληξη @noesi.gr.

Αποκτήστε το προσωπικό σας επαγγελματικό E-mail με το onomasas [@] noesi.gr — για όλα τα μηνύματά σας σε μία πλατφόρμα γνώριμη, το Gmail της Google. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται σε επιλεγμένους λογαριασμούς (group moderators, experts, specials κ.ά.) 

Οι δυνατότητες του νέου λογαριασμού @noesi.gr είναι τεράστιες. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ακόμη και για διαδικτυακή συμβουλευτική ενηλίκων, διαδικτυακές εποπτείες ή σεμινάρια (webinars).

Υποβάλετε αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σήμερα!

Οι αιτήσεις για τις πρώτες θέσεις άνοιξαν τον Αύγουστο 2017. Το τρέχον διάστημα, οι θέσεις είναι πολλές (περίπου 100) αλλά καθώς καλύπτονται, από Σεπτέμβριο, αναμένουμε να έχουμε περιορισμένη διαθεσιμότητα και, τότε,& νέες θέσεις θα ανοίγουν τμηματικά σε πανελλαδική βάση. Όταν καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις, πανελλαδικά, καθώς πρόκειται για υπηρεσία που παρέχεται σε ετήσια βάση, θέσεις θα ανοίξουν ξανά τον Αύγουστο 2018 εφόσον κάποια μέλη παραχωρούν τη θέση τους με τη λήξη της συνδρομής τους. 

Αποκτήστε τώρα έναν λογαριασμό @noesi.gr με 36,50 € για ένα έτος!

Εφόσον λάβουμε το αίτημά σας, θα λάβετε περαιτέρω οδηγίες για τον τρόπο εξόφλησης της συνδρομής σας.

Προφίλ υποψηφίων

Φέτος, δημιουργούμε μία μεγάλη κοινότητα διαπιστευμένων μελών που αναζητούν εξωστρέφεια, τεκμηριωμένη θεωρητική κατάρτιση, ευκαιρίες για διεπιστημονική συνεργασία και επαγγελματική δικτύωση.

Μόλις αποκτήσουν τον λογαριασμό Google τα μέλη επιλέγουν έναν τουλάχιστο τομέα επαγγελματικού ενδιαφέροντος ή εξειδίκευσης από τους ακόλουθους τομείς στο τρίπτυχο “Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση ‒ Υγεία ‒ Πρόνοια”.

Τέχνες & Πολιτισμός

 • Μουσική.
 • Θέατρο.
 • Χορός.
 • Εικαστικά.

Αυτονομία & Ένταξη

 • Πρόγραμμα κοινωνικών δεξιοτήτων (εξωτερικές δραστηριότητες).
 • Ανάπτυξη αυτονομίας.
 • Ανάπτυξη φιλίας.
 • Ομαδικό πρόγραμμα (ψυχαγωγία / αθλητισμός σε υπαίθριο χώρο).
 • Ομαδικό πρόγραμμα (σε εσωτερικό χώρο).

Μαθησιακά & Εκπαίδευση

 • Πρόγραμμα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών (ειδικό μαθησιακό).
 • Προετοιμασία ένταξης στη σχολική τάξη.

Ψυχική Υγεία & Αγωγή Κοινότητας

 • Υποστήριξη ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές.
 • Ψυχοθεραπεία.
 • Συμβουλευτική γονέων / ενηλίκων.

Νέες συνεργατικές ομάδες θα δημιουργούνται, καθώς δεχόμαστε αιτήματα από νέα μέλη. Τα μέλη, μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα στις ομάδες για να ζητήσουν συμβουλές από άλλα μέλη (mentoring). Επίσης, μπορούν να ενημερώνουν τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στους Οδηγούς (επιστημονική γνώση) για τα θέματα που αφορούν την ειδικότητά τους (moderation). Τέλος, μπορούν να συνομιλούν δημόσια ή ιδιωτικά - με σχόλια και αναρτήσεις ή προσωπικά μηνύματα (Inbox) ή E-mail - με τους γονείς στα "βιολόγια" (counseling). 

Απορίες; Εδώ είμαστε :)

Δείτε στοιχεία επικοινωνίας με την ομάδα noesi.gr στη σελίδα www.noesi.gr/contact. Επίσης, αν έχετε Facebook, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το NOESI.gr με μήνυμα στο Inbox

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ on the Cloud (χάρτης Beta)

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.