Επαγγελματίες εξωστρεφείς σε συνεργατικές ομάδες noesi.gr :)

Εικόνα NOESI.gr

Φέτος δημιουργούμε μία μεγάλη κοινότητα διαπιστευμένων μελών που αναζητούν εξωστρέφεια, τεκμηριωμένη θεωρητική κατάρτιση, ευκαιρίες για διεπιστημονική συνεργασία και επαγγελματική δικτύωση. Θέλουμε να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να δοκιμάσουν να ενταχθούν στην μεγάλη ομάδα noesi.gr :)

Οι συνεργατικές ομάδες του noesi.gr ξεκίνησαν. Πάρτε μία γεύση! Δείτε το αρχείo των συνεργατικών ομάδων από τον Η/Υ, το smarthphone ή το tablet.

Ως μέλος της ομάδας @noesi.gr αποκτάτε E-mail με κατάληξη @noesi.gr — μία υπηρεσία της Google για συνεργατικές ομάδες επαγγελματιών. Οι συνεργατικές ομάδες (Coworking Groups) σας δίνουν πρόσβαση σε ειδικές πλατφόρμες της Google για να μοιραστείτε την επιστημονική γνώση σας, να συνεργαστείτε με άλλους επαγγελματίες, να παρέχετε απομακρυσμένες (online) υπηρεσίες συμβουλευτικής, να αποκτήσετε πρόσβαση σε μία μεγάλη βάση δεδομένων για τις διαταραχές, τις παρεμβάσεις και τις διαθέσιμες υπηρεσίες για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή / και αναπηρία.

Παροχές συνδρομητών

Τα μέλη αποκτούν τις ακόλουθες παροχές.

1. Λογαριασμό προσωπικό - επαγγελματικό E-mail με το όνομά σας και την κατάληξη @noesi.gr με την υπηρεσία GMail.

Αποκτήστε το προσωπικό - επαγγελματικό E-mail του τύπου onomasas [αt] noesi.gr και, αν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε εναλλακτικά ονόματα για τα E-mail σας με άλλες παραλλαγές του ονόματός σας ή άλλα ονόματα, όπως επιθυμείτε — τα διαβάζετε όλα μαζί σε μία πλατφόρμα γνώριμη, στην υπηρεσία GMail.

2. Προσωπικό αποθηκευτικό χώρο 15 GB online για τα αρχεία σας και πρόσβαση σε όλο το επιστηνμονικό αρχείο του NOESI.gr (Οδηγούς για επαγγελματίες) με τις υπηρεσίες GSuite και Drive.

Μέσω του Google Drive μπορείτε να συμμετέχετε στην ανάπτυξη όλων των Οδηγών για τις διαταραχές, τις παρεμβάσεις και τις διαθέσιμες υπηρεσίες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, στους τομείς της Ειδικής Αγωγής - Εκπαίδευσης - Υγείας - Πρόνοιας. Με την υπηρεσία Drive των συνεργατικών ομάδων γίνονται διαθέσιμες για ανάγνωση και επεξεργασία περισσότερες από 60 παρουσιάσεις συνδρόμων / διαταραχών, 40 παρουσιάσεις μοντέλων και μεθόδων παρέμβασης, 350 παρουσιάσεις φορέων και δομών - πλαισίων που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Νέες παρουσιάσεις προστίθενται συνεχώς, ώστε τα μέλη να μπορούν να διορθώνουν ή να προσθέτουν πληροφορίες με βάση την ειδικότητά τους - με το μοντέλο που λειτουργεί η Wikipedia (συνεργασία διαφόρων ατόμων για να συνταχθεί μία παρουσίαση). Μπορείτε ακόμη να ζητήσετε να προστεθεί κάποια νέα παρουσίαση για κάτι που σας ενδιαφέρει.

3. Πρόσβαση στις συνεργατικές ομάδες επαγγελματιών με την υπηρεσία Groups για δικτύωση - συνεργασία ή και άμεση επικοινωνία με όλους μέσω Chat, Inbox, Call, Video Conference με την υπηρεσία Hangouts.

Αποκτάτε πρόσβαση στις συνεργατικές ομάδες επαγγελματιών - που συζητούν και συνεργάζονται διεπιστημονικά μέσω ομάδων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Με την υπηρεσία Groups των συνεργατικών ομάδων του NOESI.gr μπορείτε να ανταλλάσσετε ανακοινώσεις, μηνύματα, ερωτήσεις - απαντήσεις κ.α. με άλλους επαγγελματίες. Μπορείτε, ακόμη και καλέσετε με βιντεοκλήση (video call) οποιοδήποτε μέλος της ομάδας ή να κάνετε τηλεδιάσκεψη (teleconference) ταυτόχρονα με πολλά μέλη της ομάδας με την υπηρεσία Hangouts, μία υπηρεσία Messenger της Google η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους δωρεάν εφόσον διαθέτουν σύνδεση στο ίντνερνετ, ανταλλάσσοντας άμεσα μηνύματα ή τηλεφωνικά με απλή ή βιντεοκλήση (όπως στο Facebook Messenger ή το Skype). Τέλος, ο αναβαθμισμένος λογαριασμός σας Google @noesi.gr σας δίνει πρόσβαση στην επικοινωνία με όλα τα μέλη της κοινότητας του www.noesi.gr μέσω ειδικής πλατφόρμας επικοινωνίας.

Οι δυνατότητες του νέου λογαριασμού @noesi.gr είναι τεράστιες. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ακόμη και για διαδικτυακή συμβουλευτική ενηλίκων, για διαδικτυακές εποπτείες, διαδικτυακά σεμινάρια (webinars).

Προφίλ υποψηφίων

Φέτος δημιουργούμε μία μεγάλη κοινότητα διαπιστευμένων μελών που αναζητούν εξωστρέφεια, τεκμηριωμένη θεωρητική κατάρτιση, ευκαιρίες για διεπιστημονική συνεργασία και επαγγελματική δικτύωση.

Θέλουμε να δώσουμε σε όλους όσοι ενδιαφέρονται την ευκαιρία να δοκιμάσουν να ενταχθούν στην ομάδα noesi.gr και αναζητούμε:

 • Άτομα με δημιουργική διάθεση και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στον επαγγελματικό τομέα που τους ενδιαφέρει.

 • Νέους και νέες με ομαδικό πνεύμα και να επιδιώκουν την επαγγελματική δικτύωση, τη συνεργασία, το μοίρασμα.

 • Επαγγελματίες που τους ενδιαφέρει η συμβουλευτική ενηλίκων και η διεπιστημονική προσέγγιση.

 • Επιστήμονες που έχουν ανάγκη να κρατούν άμεση επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο τους.

Μόλις αποκτήσουν τον λογαριασμό Google τα μέλη επιλέγουν έναν τουλάχιστο τομέα επαγγελματικού ενδιαφέροντος ή εξειδίκευσης από τους ακόλουθους τομείς στο τρίπτυχο “Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση ‒ Υγεία ‒ Πρόνοια”.

Τέχνες & Πολιτισμός

 • Μουσική.
 • Θέατρο.
 • Χορός.
 • Εικαστικά.

Αυτονομία & Ένταξη

 • Πρόγραμμα κοινωνικών δεξιοτήτων (εξωτερικές δραστηριότητες).
 • Ανάπτυξη αυτονομίας.
 • Ανάπτυξη φιλίας.
 • Ομαδικό πρόγραμμα (ψυχαγωγία / αθλητισμός σε υπαίθριο χώρο).
 • Ομαδικό πρόγραμμα (σε εσωτερικό χώρο).

Μαθησιακά & Εκπαίδευση

 • Πρόγραμμα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών (ειδικό μαθησιακό).
 • Προετοιμασία ένταξης στη σχολική τάξη.

Ψυχική Υγεία & Αγωγή Κοινότητας

 • Υποστήριξη ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές.
 • Ψυχοθεραπεία.
 • Συμβουλευτική γονέων / ενηλίκων.

Νέες συνεργατικές ομάδες θα δημιουργούνται, καθώς δεχόμαστε αιτήματα από νέα μέλη. Τα μέλη, μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα στις ομάδες για να ζητήσουν συμβουλές από άλλα μέλη (mentoring). Επίσης, μπορούν να ενημερώνουν τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στους Οδηγούς (επιστημονική γνώση) στο www.noesi.gr/book για τα θέματα που αφορούν την ειδικότητά τους (moderation). Τέλος, μπορούν να συνομιλούν δημόσια ή ιδιωτικά - με σχόλια και αναρτήσεις ή προσωπικά μηνύματα και E-mail - με τους γονείς στα "βιολόγια" (counseling). 

Υποβάλλετε αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Θέλουμε να δώσουμε σε όλους τους επαγγελματίες να ενταχθούν σε μία μεγάλη ομάδα @noesi.gr. Για τον σκοπό αυτό, από σήμερα μπορείτε να αποκτήσετε ένα λογαριασμό @noesi.gr με συνδρομή 36,50 € για ...365 ημέρες.

Εφόσον λάβουμε το αίτημά σας, θα λάβετε περαιτέρω οδηγίες.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;