Αν μένετε ή εργάζεστε στην Αττική και είστε μέλος στο noesi.gr, "ακολουθήστε" αυτή την Ομάδα για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπως μέλη που αναζητούν πληροφορίες, αγγελίες, εκδηλώσεις ή δράσεις και ειδήσεις από την επικαιρότητα. Παρακάτω, βλέπετε τις νέες δημοσιεύσεις με επίκεντρο την Αττική.

Πρόσκληση: Μελέτη αναγκών οικογενειών με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ή/και αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής

Εικόνα NOESI.gr

Προσεχείς εκδηλώσεις:

ΣΕΠ 12

Συνάντηση Γονέων "Προνόησε κι Εσύ" (παιδιών ηλικίας 5-12 ετών)

Τετ 7 μ.μ. · από ΠΡΟΝΟΗΣΕ+© / NOESI.gr

 

Αθήνα, Αττική

ΣΕΠ 24

Συνάντηση Γονέων "Προνόησε κι Εσύ" (παιδιών ηλικίας 12-18 ετών)

Δευ 7 μ.μ. · από ΠΡΟΝΟΗΣΕ+© / NOESI.gr

 

Μαρούσι, Αττική

ΟΚΤ 9

Συνάντηση Γονέων "Προνόησε κι Εσύ"

Τρι 5 μ.μ. · από ΠΡΟΝΟΗΣΕ+© / NOESI.gr

 

Αιγάλεω, Αττική

ΟΚΤ 20

Συνάντηση Γονέων "Προνόησε κι Εσύ"

Σαβ 11 π.μ. · ΠΡΟΝΟΗΣΕ+© / NOESI.gr

 

Γλυφάδα, Αττική

Το Πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") αφορά τη μελέτη των αναγκών των ωφελούμενων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα οργανωθούν συναντήσεις (ημερίδες – εργαστήρια) για τις οικογένειες των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, η ομάδα Έργου του Προγράμματος θα επισκεφτεί δομές (πλαίσια) σε όλους τους τομείς των υπηρεσιών για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να παρουσιάσουν με τα δικά τους μάτια τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους σχετικά με το πλαίσιο όπου φοιτούν. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις συναντήσεις οικογενειών στην ιστοσελίδα: www.noesi.gr/pronoisekiesi/sinantisi-oikogeneias

Μείωση τιμών συνδρομητικών υπηρεσιών για επαγγελματίες - μέλη

Εικόνα NOESI.gr

Καλοκαιρινή προσφορά: Οι αγγελίες το τρέχον διάστημα αποδίδουν 100% αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα διαπιστευμένα μέλη! Ενεργοποιήστε την πρόσβασή σας στο σύστημα διακίνησης των αγγελιών με αναδρομική πρόσβαση και, αν καλύψετε μία θέση εντός λίγων ημερών, σας επιστρέφουμε δύο μήνες δωρεάν πρόσβαση στις αγγελίες. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τους δωρεάν μήνες πρόσβασης όταν θέλετε, εντός 12 μηνών (έως τον Ιούλιο 2019). Η προσφορά αυτή ισχύει για περιορισμένο αριθμό 30 22 μελών το μέγιστο ή για 10 ημέρες (ό,τι έρθει πρώτο).

Αναζήτηση κέντρου θεραπειών σε Δυτικά Προάστια

Εικόνα A.Philolog

Έχω ένα αγοράκι 4 ετών με αναπτυξιακή καθυστέρηση. Πηγαίνει εργοθεραπεία σε κάποιο κέντρο επί 2 χρόνια, αλλά δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι για πολλούς λόγους. Μήπως γνωρίζετε κάποιο κέντρο στα Δυτικά Προάστια, π.χ. Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, κλπ. που να κάνουν αποδεδειγμένα καλή δουλειά; Ψάχνουμε εναγωνίως. 

Ακαδημαϊκά Εργαστήρια για τις "Νοητικές και Αναπτυξιακές Διαταραχές" με δωρεάν συμμετοχή

Υλοποιούνται στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου IASSIDD
Τρί, 17/07/2018 - 09:30

Στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου IASSIDD (International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental) πραγματοποιούνται ακαδημαϊκά εργαστήρια την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 στο κτίριο της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (Πανεπιστημίου 30) με δωρεάν εγγραφή για κατοίκους Ελλάδας.

Η γλώσσα των Εργαστηρίων είναι η Αγγλική και δεν θα υπάρχει αυτόματη μετάφραση.

Ημερίδα για γονείς και επαγγελματίες με θέμα "Νοητικές και Αναπτυξιακές Διαταραχές"

Οργανώνεται στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου IASSIDD
Σάβ, 21/07/2018 - 09:00

Στο πλαίσιο του 5ο Ευρωπαϊκο Συνέδριο IASSIDD οργανώνεται στις 21/7/2018 ημερίδα για γονείς ατόμων με νοητικές ή αναπτυξιακές διαταραχές και επαγγελματίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – Κτίριο Πρυτανείας (Πανεπιστημίου 30).

Πρόσκληση για συνοδούς κατασκηνώσεων ατόμων με αυτισμό

Γίνε Συνοδός Στη Χαρά Τους!

Πρόσκληση για συνοδούς κατασκηνώσεων ατόμων με αυτισμό...

Το Κέντρο Ημέρας εφήβων – νεαρών ενηλίκων με αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» και το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με Δ.Α.Φ. «Ηλίανθος» αναζητούν συνοδούς για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2018 της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ.

Ιούλιος: Μήνας Δωρεάν Αξιολογήσεων Για Άτομα Με ΔΑΦ

Γνωρίστε τον «Ηλίανθο»!

Ο «Ηλίανθος» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» προσφέρει τον Ιούλιο δωρεάν αξιολόγηση ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.) ηλικίας από 5 ετών, εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

Η "Αμαρυσία Εστία" αναζητά Εργοθεραπευτή /-τρια (Μαρούσι)

Εικόνα Ιφι

Είμαστε η "Αμαρυσία Εστία" (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ) και λειτουργούμε ομάδα δημιουργικής απασχόλησης 6 παιδιών. Ζητούμε εργοθεραπευτή /-ια για απογευματινή απασχόληση 2 ωρών (6 - 8 μμ.), Τρίτη και Παρασκευή στο Μαρούσι, κατά προτίμηση με μπλοκάκι. 

Η ανακοίνωση για αυτή τη θέση εργασίας διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη των συνεργατικών ομάδων στις 28/06/2018.

Δείτε όλες τις αγγελίες. Το NOESI.gr υλοποιεί ένα σύστημα διαπίστευσης των επαγγελματιών, ώστε να διακινεί τα στοιχεία επικοινωνίας των αγγελιών και των προκηρύξεων. Για πρόσβαση στις αγγελίες, διαπιστευθείτε ως επαγγελματίας. Μάθετε περισσότερα.

Αυγερινοπούλου Κωνσταντίνα, Φιλόλογος - Ειδική Παιδαγωγός

Εικόνα NOESI.gr
Νέο μέλος δικτύου SPECIALS :)

Φωτογραφία Αυγερινοπούλου Κωνσταντίνα, Φιλόλογος - Ειδική Παιδαγωγός μέλος του δικτύου SPECIALS του NOESI.gr.Φιλόλογος - Ειδική Παιδαγωγός, απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ασχολούμαι με ιδιαίτερα μαθήματα εδώ και 5 χρόνια. Το κομμάτι της Ειδικής Αγωγής και συγκεκριμένα των μαθησιακών δυσκολιών κέντρισε το ενδιαφέρον όταν αρκετοί από τους μαθητές που βοηθούσα είχαν δυσκολίες και έψαχνα διαρκώς τρόπους για να τους διευκολύνω στα μαθήματα. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και έχω αποκτήσει πιστοποιήσεις από διάφορα προγράμματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να καταφέρω να κάνω αυτό που πολλοί καθηγητές μου στο σχολείο δεν είχαν καταφέρει να κάνουν με όλους εκείνους τους μαθητές που δυσκολεύονταν. Δείτε προφίλ, βιογραφικό, στοιχεία επικοινωνίας.

Αγαλιώτη Αντιγόνη, Ψυχολόγος (MSc)

Εικόνα NOESI.gr
Νέο μέλος δικτύου SPECIALS :)

Σχολική ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Εξελικτικής Ψυχολογίας του Παν/μίου Aix-Marseille Ι (Γαλλία) με μεταπτυχιακό (MSc) στην Εκπαίδευση και τη Σχολική Ένταξη από το Παν/μιο Aix-Marseille Ι (Γαλλία) αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ (ΔΟΑΤΑΠ). Έχει ολοκληρώσει επιπρόσθετα διετή εκπαίδευση στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, όπως και την οικογενειακή θεραπεία και συμβουλευτική ζεύγους. Με πολυετή πείρα στην παράλληλη στήριξη, στην πρώιμη παρέμβαση, στη ψυχολογική και εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών και στην συμβουλευτική γονέων.

  • Περιοχής που καλύπτονται: Αθήνα και βόρεια προάστια Αττικής.
  • Διατίθεται Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Επικοινωνήστε

Δείτε το προφίλ του μέλους αναλυτικά
Στείλτε ένα E-mail στην Αντιγόνη Αγαλιώτη
Τηλ.: 6947388144, 2106892277

Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Μοσχάτου

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
Τρί, 03/07/2018 - 08:00

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής και, με σκοπό την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών των γονέων παιδιών με αναπηρία, προσκαλεί τους γονείς να υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή στο Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ.Α. Μοσχάτου (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες), το οποίο, τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, θα λειτουργήσει σε δύο βάρδιες: Α’ βάρδια 08.00-16.00, Β’ βάρδια 16.00-20.00.

Το Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ.Α. βρίσκεται Πίνδου & Αγίου Κωνσταντίνου 31, στην περιοχή του Μοσχάτου και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής έτους 2018-2019». Η κάθε βάρδια μπορεί να καλύψει έως και 15 θέσεις.

Πέτρινο κτήριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Τα Κέντρα ΟΠΕΚΑ που δέχονται αιτήσεις για προνοιακά επιδόματα ηλεκτρονικά χωρίς παράβολο (μόνο στην Αττική)

Εικόνα NOESI.gr

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει πως έχει ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία από την Αττική. Το πρόγραμμα αφορά άτομα με αναπηρία, που κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής και υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση εξέτασης από τα ΚΕΠΑ και απονομής προνοιακού επιδόματος.

Καλοκαιρινή Γιορτή ΚΕΑ ΑΜΕΑ

Εικόνα ΚΕΑ/ΑΜΕΑ
Από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής (Αθήνα)
Παρ, 22/06/2018 - 20:00

Οι Καταρτιζόμενοι, το Δ.Σ. και οι Εργαζόμενοι του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και οι Φιλοξενούμενοι των Σ.Υ.Δ. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ I & II» σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στην Καλοκαιρινή Γιορτή τους που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/06/2018 και ώρα 20.00 μ.μ.

Πρόσκληση συμμετοχής ωφελούμενων με ΔΑΦ (αυτισμό) σε πρόγραμμα φοίτησης με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Το "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου - Διάγνωση - Συμβουλευτική - Αποκατάσταση (Κ.Π.Ε.)" προσκαλεί άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.) μεσαίας και χαμηλής λειτουργικότητας 15 έως 22 ετών να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους για δωρεάν φοίτηση στο Πρόγραμμα του Κέντρο "ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" (μέσω ΕΣΠΑ), που λειτουργεί στην Αττική.

Λογότυπο του Κέντρου ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Το Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών στη Δυτική Αττική, με την επωνυμία "Στην Αυλή του Κόσμου" είναι μία Μονάδα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12 – 18 ετών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Σκοπός του Κέντρου είναι η κοινωνική ένταξη και λειτουργική αυτονόμηση των εφήβων με ΔΑΦ, η στήριξη των οικογενειών τους, η αγωγή της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας και καταπολέμησης του στίγματος καθώς και η δημιουργία δικτύου εθελοντών.

Κιανούρα Στυλιανή, Ψυχολόγος (MSc)

Εικόνα NOESI.gr

Ψυχολόγος, απόφοιτη του Προγράμματος Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας (Καποδιστριακό Παν/μιο, Αθήνα), με μεταπτυχιακό (MSc) στην Αναπτυξιακή Νευροψυχολογία (Παν/μιο Essex, Αγγλία), εξειδίκευση στις Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (PECS, ABA, TEACCH, SOCIAL STORIES). Η επαγγελματική δραστηριότητα αφορά Συμβουλευτική γονέων και παιδιών, αξιολόγηση προσωπικότητας (TAT-CAT, ιχνογράφημα) και νοημοσύνης (WISC-III), διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, παρέμβαση και εκπαίδευση δεξιοτήτων στις ΔΑΔ, θεραπεία συμπεριφοράς και συναισθηματικών δυσκολιών, οργάνωση και συντονισμός ομαδικών προγραμμάτων για παιδιά (κοινωνικών δεξιοτήτων και παιγνιοθεραπείας) και παράλληλη στήριξη παιδιών στο σχολικό τους πλαίσιο.

  • Διατίθεται: Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.
  • Περιοχές: ευρύτερη Αττική.
You are not authorized to access this content.
You are not authorized to access this content.

Ενεργά μέλη στην ομάδα

Συζητούν, συμμετέχουν


Προβολή SPECIALS ® Δίκτυο επαγγελματιών NOESI.gr σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους.
Δείτε εδώ τι είναι το δίκτυο.

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.