Αν μένετε ή εργάζεστε στην Αττική και είστε μέλος στο noesi.gr, ακολουθήστε αυτή την Ομάδα, για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπως μέλη που αναζητούν πληροφορίες, εκδηλώσεις ή δράσεις και ειδήσεις από την επικαιρότητα. Παρακάτω βλέπετε τις νέες δημοσιεύσεις με επίκεντρο την Αττική.

SOS! Δεν έχουμε καταφέρει να καλύψουμε ακόμη αυτές τις θέσεις, μπορείτε να βοηθήσετε;

Ζητούνται φοιτητές / εθελοντές για συνοδοί σε Summer Camp ​για​ παιδιά ​με​ αυτισμό τον Αύγουστο (Κατάκολο, Ηλεία)

Εικόνα GlobedNews

Ζητούνται φοιτητές / εθελοντές για συνοδοί σε Summer Camp ​για​ παιδιά ​με​ αυτισμό και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, από 21-30 Αυγούστου στο Κατάκολο, Πύργου Ηλείας, στην Πελοπόννησο.​ Οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν ειδικότητα σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία και θεραπεία μέσω τέχνης (art therapy) και να έχουν εμπειρία σε παιδιά με αυτισμό. Θα προτιμηθούν άτομα από τις γύρω περιοχές. Σε περίπτωση που οι εθελοντές διαμένουν σε μακρινές περιοχές, υπάρχει δυνατότητα για παροχή διαμονής και διατροφής εντός του Camp.

ΚΥΚΛΟΣ ► Νέα παρουσίαση!

Παρουσιάζουμε τον "Κύκλο" στο Περιστέρι :)

Το Κέντρο "Κύκλος" λειτουργεί στο Περιστέρι Αττικής και στοχεύει στην εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αποκατάσταση των υπολειπόμενων δεξιοτήτων των παιδιών και εφήβων. Μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες.

ΚΥΚΛΟΣ ► Kέντρο ολοκληρωμένης παρέμβασης παιδιού και εφήβου.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ► Νέα παρουσίαση!

Νέο μέλος Δικτύου υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ :)

Λογότυπο του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών ΕΝΙΣΧΥΣΗ στη Γλυφάδα στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr.Η "Ενίσχυση" είναι ένα σύγχρονο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Γλυφάδα, που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες όλων των ηλικιών, καθώς και στις οικογένειες αυτών. Η ομάδα της "Ενίσχυσης" αποτελείται από εξειδικευμένους θεραπευτές (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ειδικούς παιδαγωγούς) και είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες, δυνατότητες και ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου.

Πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου στον "Κρίκο"

Εικόνα irene75
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων ανακοινώνει την πρόσληψη ενός (1) ατόμου, ειδικότητας ΔΕ Κοινωνικών Φροντιστών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την  υλοποίηση της Πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ». Η διάρκεια της σύμβασης είναι από την υπογραφή της έως  31-8-2017, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.

Βλάσση Σταυρούλα, Ψυχολόγος

Εικόνα NOESI.gr

Νέο μέλος Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS :)

Η Σταυρούλα Βλάσση είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Ως φοιτήτρια συμμετείχε σε σεμινάρια, ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό (Special Olympics, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Μονάδα Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του ΕΚΠΑ). Για τρία χρόνια συμμετείχε σε εκπαιδευτική βιωματική ομάδα ψυχοθεραπείας με επίκεντρο την «Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντική Μέθοδο Ψυχοθεραπείας και Εμψύχωσης των Ομάδων» (NDI). Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια με ελεύθερες ανακοινώσεις, με θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος, και έχει κάνει παρουσιάσεις για το bullying - πρόληψη και παρέμβαση - σε σχολεία. Μάθετε περισσότερα για τη Σταυρούλα Βλάσση στη σελίδα: www.noesi.gr/vlassi

ΔΥΝΑΜΑΙ ► Νέα παρουσίαση!

"Δύναμαι" σε Παλλήνη και Κορωπί στο Δίκτυο υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ :)

Το Κέντρο Αποκατάστασης Λόγου Γραφής & Επικοινωνίας "Δύναμαι" είναι ένας χώρος αξιολόγησης και αποκατάστασης δυσκολιών για το παιδί, τον ενήλικα και την οικογένεια. Η αξιολόγηση πραγματοποιείται με διαγνωστικά τεστ, που εξετάζουν τους παράγοντες του λόγου, σχολικής ετοιμότητας, αναγνωστικής ετοιμότητας, μαθησιακών δυσκολιών, νοημοσύνης, προσωπικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού. Η θεραπεία - αποκατάσταση σχεδιάζεται και εφαρμόζεται κατόπιν επεξεργασίας των δεδομένων αξιολόγησης από τη διεπιστημονική ομάδα. Επιπλέον το Kέντρο μας παρέχει πρώιμη εντατική παρέμβαση σε παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος βασισμένη στην εφαρμοσμένη ανάλυση της συμπεριφοράς (ΑΒΑ). Μάθετε περισσότερα για τα Κέντρα ΔΥΝΑΜΑΙ στην σελίδα: www.noesi.gr/dynamai

Οφειλές του ΕΟΠΥΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ σε επιστροφές δαπανών

Ο ΕΟΠΥΥ Ελευσίνας μας οφείλει επιστροφες χρημάτων δαπανών  από λογοθεραπείες τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο πότε θα εξοφληθούμε;

ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ► Ανανεωμένη παρουσίαση!

Το "Έκφραση και Λόγος" στο Δίκτυο υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ στο Ν. Ηράκλειο :)

Λογότυπου του Κέντρου Έκφραση και Λόγος στο Γαλάτσι  υπό την διεύθυνση της Ελένης Τσιλιώρη Πεπέ.Το "Έκφραση & Λόγος" είναι ένα πολυδύναμο Κέντρο στελεχωμένο από έμπειρους θεραπευτές. Λειτουργεί στο Νέο Ηράκλειο Αττικής από το 2001, υπό την διεύθυνση της Ελένης Τσιλιώρη Πεπέ, MSc SLP-CCC πτυχιούχου Λογοπεδικού από το Πανεπιστήμιο Defektoloski, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών. Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της πρόληψης, της διάγνωσης και της αποκατάστασης με σύγχρονα θεραπευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε παιδιού.

Απευθύνεται σε παιδιά με διαταραχές λόγου - φωνής - ομιλίας, μαθησιακές διαταραχές, δυσλεξία, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός), ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες.

Ένα παπούτσι, να μία ιδέα!

Μια παράσταση από την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της Very Special Arts Hellas
Κυρ, 28/05/2017 - 12:00

Ένα παπούτσι, να μία ιδέα! Μια παράσταση από την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της Ελληνικής Εταιρείας Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - Very Special Arts Hellas το Σάββατο 27/5/2017, ώρα: 5.30 μ.μ. & Κυριακή 28/5/2017, ώρα: 12.00 μ.μ. στον Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ (Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Αθήνα).

Είσοδος ελεύθερη.

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ αναζητά Λογοθεραπεύτρια

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών "Λογοτεχνία" αναζητά συνεργασία με λογοθεραπεύτρια από την επόμενη σχολική χρονιά για 3 μέρες.

Απαραίτητες προϋποθέσεις: 

1. Τριετή επαγγελματική εμπειρία κι άνω.

2. Προϋπηρεσία σε παιδιά με αρθρωρική /φωνολογική διαταραχή, ΔΑΔ, νοητική υστέρηση, τραυλισμό.

Επικοινωνία

  • Αποστολή βιογραφικών: logotexnia10@gmail.com
  • Τηλ. επικοινωνίας: 2130069795
Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Κέντρο "ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ" στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα www.noesi.gr/logotexnia

Ηπατική νόσος στη θαλασσαιμία: Μαθαίνοντας τη νέα πραγματικότητα

Εικόνα Sythesis pco
Από το Ηπατολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου "Μητέρα"
Παρ, 09/06/2017 - 08:30

Η 3η Ημερίδα Ηπατική Νόσος στη θαλασσαιμία με τίτλο «Μαθαίνοντας τη νέα πραγματικότητα» θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 υπό τη διοργάνωση του Ηπατολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου "ΜΗΤΕΡΑ".

Με αφορμή την ημερίδα, το noesi.gr διαθέτει από τα αρχεία των συνεργατικών ομάδων? του τις ακόλουθες παρουσιάσεις από την Αρχειοθήκη του Οδηγού διαταραχών:

ΕΝΑΥΣΜA

Το "Έναυσμα" επιστρέφει στο Δίκτυο υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ :)

Το Κέντρο Αξιολόγησης και Εκπαίδευσης "Έναυσμα" ξεκίνησε ως ένα εξειδικευμένο κέντρο αξιολόγησης και εκπαίδευσης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Εξελίχθηκε σε ένα χώρο που εξυπηρετεί πλέον διάφορες ομάδες ατόμων με δυσκολίες στην μάθηση, στην ομιλία ή στην ένταξη τους στο σχολικό/ κοινωνικό τους περιβάλλον.

Λογότυπο.

Ζητούνται Ειδικός Παιδαγωγός και Εργοθεραπευτής από την "ΕΥΧΕΡΕΙΑ"

Το πρότυπο θεραπευτικό κέντρο για παιδιά κι εφήβους ''Ευχέρεια'' αναζητά Ειδικό Παιδαγωγό για συνεργασία για τη νέα σχολική χρονιά για δύο απογεύματα την εβδομάδα.

Απαραίτητα προσόντα:

  1. Πτυχίο Παιδαγωγικής Σχολής (Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας)
  2. Πτυχίο στην Ειδική Αγωγή ή Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή
  3. Ομαδικό Πνεύμα και διάθεση για δημιουργική δουλειά.
  4. Εκπαίδευση σε τεχνικές παρέμβασης και ψυχομετρικά εργαλεία.
  5. Προϋπηρεσία σε άλλα θεραπευτικά κέντρα θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν

Το πρότυπο θεραπευτικό κέντρο για παιδιά κι εφήβους ''Ευχέρεια''' στο Νέο Ηράκλειο αναζητά Εργοθεραπευτή /-τρια για την επόμενη σχολική χρονιά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εμπειρία σε θεραπευτικά πλαίσια με παιδιά ενώ η μετεκπαίδευση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν. 

Επικοινωνία:

  • Αποστολή βιογραφικών στο E-mail: kv@efheria.gr
Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Κέντρο "ΕΥΧΕΡΕΙΑ" στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα www.noesi.gr/efheria

Πληρωμή Λογοθεραπείας από ΕΟΠΥΥ Αγ. Παρασκευής

Εικόνα John

Καλησπέρα σας, υπάρχει κάποιος που έχει πληρωθεί δαπάνες λογοθεραπείας απο ΕΟΠΥΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ; Συνεχίζω να καταθέτω αποδείξεις και λοιπά δικαιολογητικά απο Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο και δεν έχει γίνει καμμία πληρωμή.

Παζάρι των Χρωμάτων

Από την Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas
Σάβ, 20/05/2017 - 12:00

Η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas διοργανώνει το "Παζάρι των Χρωμάτων" στο κτίριο και τον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (πεζόδρομος Ερμού 134) το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 (ώρες: 12:00 – 22:00) και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 (ώρες: 11:00 – 22:00).

Στο "Παζάρι των χρωμάτων" θα πωλούνται: χειροποίητες δημιουργίες, κοσμήματα, παιχνίδια, βιβλία, σπιτικές λιχουδιές, λαχνοί και άλλα.

Σελίδες

Ζητείται μαθηματικός γενικής εκπαίδευσης με γνώσεις στην ειδική αγωγή (Καλλιθέα)

Ζητείται μαθηματικός γενικής εκπαίδευσης με γνώσεις στην ειδική αγωγή για αγόρι με ΔΑΔ που θα πάει στην τρίτη δημοτικού. Περιοχή: Καλλιθέα

(*) Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 22/06/2017.

Ζητείται σύνοδος παράλληλης στήριξης σε παιδικό σταθμό (Νέα Ιωνία)

Εικόνα Carer

Ζητείται κοπέλα - λογοθεραπεύτρια, ειδική παιδαγωγός και αναλογες ειδικότητες - για 4ωρο πρωινό πρόγραμμα παράλληλης στήριξης σε παιδικό σταθμό στη Νέα Ιωνία για παιδί 3 ετών με ΔΑΦ (ΔΑΔ).

(*) Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 21/06/2017.

Ζητούνται φοιτητές / εθελοντές για συνοδοί σε Summer Camp ​για​ παιδιά ​με​ αυτισμό τον Αύγουστο (Κατάκολο, Ηλεία)

Εικόνα GlobedNews

Ζητούνται φοιτητές / εθελοντές για συνοδοί σε Summer Camp ​για​ παιδιά ​με​ αυτισμό και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, από 21-30 Αυγούστου στο Κατάκολο, Πύργου Ηλείας, στην Πελοπόννησο.​ Οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν ειδικότητα σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία και θεραπεία μέσω τέχνης (art therapy) και να έχουν εμπειρία σε παιδιά με αυτισμό. Θα προτιμηθούν άτομα από τις γύρω περιοχές. Σε περίπτωση που οι εθελοντές διαμένουν σε μακρινές περιοχές, υπάρχει δυνατότητα για παροχή διαμονής και διατροφής εντός του Camp.

Ζητείται παράλληλη στήριξη για μαθήτρια Α Δημοτικού (Πικέρμι)

Εικόνα Fotis Bakarezos

Ζητείται παράλληλη στήριξη για μαθήτρια 8 ετών με σύνδρομο Υπερεκπληξία (Hyperekplexia). Το κορίτσι θα επαναφοιτήσει στην πρώτη δημοτικού σε γενικό σχολείο. Περιοχή: Πικέρμι Αττικής. 

Ζητείται δασκάλα ειδικής αγωγής / ειδική παιδαγωγός για μελέτη μαθήτρια Β΄ Δημοτικού (Περιστέρι)

Εικόνα Pro

Αναζητούμε δασκάλα ειδικής αγωγής / ειδική παιδαγωγό για μελέτη από Σεπτέμβρη σε μαθήτρια δευτέρας (Β') Δημοτικού. Περιοχή: Περιστέρι. Ωράριο: η μαθήτρια σχολάει στις 15:00 από το ολοήμερο σχολείο, επομένως η μελέτη θα γίνεται μετά.

(*) Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 20/06/2017.

Ζητείται άτομο για κατ' οίκον μελέτη μαθητή Α' Γυμνασίου (αγγλόφωνο σχολείο) με ΕΜΔ (Αγ. Παρασκευή)

Εικόνα Pro

Αναζητούμε ένα άτομο για να αναλάβει την κατ΄οίκον μελέτη μαθητή, που θα φοιτήσει στην Α' Γυμνασίου (αγγλόφωνο σχολείο) την ερχόμενη σχολική χρονιά. Ο μαθητής έχει διαγνωστεί με δυσγραφία και ελαφριά διάσπαση προσοχής. Το άτομο που θα αναλάβει είναι απαραίτητο να έχει προηγούμενη εκπαιδευτική εμπειρία. Περιοχή: Αγία Παρασκευή

(*) Η αγγελία θα διακινηθεί προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 20/06/2017.

Ζητείται ​ειδικός παιδαγωγός ή λογοθεραπευτής για παράλληλη στήριξη μαθητή με δυσπραξία (Αρτέμιδα)

Εικόνα Carer

​Ζητείται ​​ειδικός παιδαγωγός ή λογοθεραπευτής για παράλληλη στήριξη μαθητή με δυσπραξία που φοιτά στη Δ' Δημοτικού. Περιοχή: Αρτέμιδα.

(*) Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 19/06/2017.

ΚΥΚΛΟΣ ► Νέα παρουσίαση!

Παρουσιάζουμε τον "Κύκλο" στο Περιστέρι :)

Το Κέντρο "Κύκλος" λειτουργεί στο Περιστέρι Αττικής και στοχεύει στην εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αποκατάσταση των υπολειπόμενων δεξιοτήτων των παιδιών και εφήβων. Μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες.

ΚΥΚΛΟΣ ► Kέντρο ολοκληρωμένης παρέμβασης παιδιού και εφήβου.

Ζητείται άτομο για παράλληλη στήριξη μαθητή 7 ετών με σύνδρομο Down (Πολιτεία, Κηφισιά)

Εικόνα Carer

​Αναζητούμε άτομο για να αναλάβει την παράλληλη στήριξη σε μαθητή της Α' Δημοτικού με σύνδρομο Down. Ο μαθητής θα φοιτήσει σε δημόσιο σχολείο στην ​​Πολιτεία (Κηφισιά).

(*) Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 15/06/2017.

​Ζητείται άτομο για παράλληλη στήριξη αγοριού 8 ετών για το νέο σχολικό έτος (Άνω Γλυφάδα)

Εικόνα Carer

​Ζητείται άτομο για παράλληλη στήριξη ενός οκτάχρονου αγοριού με ​​Σύνδρομο Ντάουν και Άτυπο Αυτισμό για το σχολικό έτος 2017-2018 στην περιοχή της ​​Άνω Γλυφάδας. Θα προτιμηθεί Ειδικός Παιδαγωγός ή Λογοθεραπευτής με προηγηθείσα εμπειρία στη παράλληλη στήριξη και γνώσεις των μεθόδων TEACCH, ABA ή PECS. 

(*) Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 14/06/2017.

No polls have been added to this group.

Σημαντικά νέα στην ομάδα

Ενεργά μέλη στην ομάδα

Συζητούν, συμμετέχουν


Προβολή SPECIALS ® Δίκτυο επαγγελματιών NOESI.gr σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους.
Δείτε εδώ τι είναι το δίκτυο.


Προβολή ΠΡΟΝΟΗΣΕ ® Δίκτυο φορέων NOESI.gr σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους.
Δείτε εδώ τι είναι το δίκτυο.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;