Αν μένετε ή εργάζεστε στην Αττική και είστε μέλος στο noesi.gr, ακολουθήστε αυτή την Ομάδα, για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπως μέλη που αναζητούν πληροφορίες, εκδηλώσεις ή δράσεις και ειδήσεις από την επικαιρότητα. Παρακάτω βλέπετε τις νέες δημοσιεύσεις με επίκεντρο την Αττική.

Ομάδα Φωτογραφίας από την ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Ο εξειδικευμένος Πολυχώρος Πλοήγηση απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και νέους με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή.
Πέμ, 30/11/2017 - 18:00

Το πέρασμα της φωτογραφίας από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή καθιστά το φωτογραφικό μέσο προσιτό ως καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το κέντρο ημέρας «Πλοήγηση», ένας εξειδικευμένος πολυχώρος ανάπτυξης δεξιοτήτων, φιλοξενεί για τρίτη χρονιά φέτος την ομάδα φωτογραφίας με συντονιστή τον Μπάμπη Κουγεμήτρο και συμμετέχοντες παιδιά, εφήβους και ενήλικες με μαθησιακές, συναισθηματικές και ψυχικές δυσκολίες.

Σχολή Γονέων από τη ΣΚΕΨΥ

Από το Κέντρο Οικογενειακής Συναισθηματικής Κινητικής και Ειδικής Ψυχολογικής Υποστήριξης (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.) στο Χαλάνδρι
Τετ, 22/11/2017 - 18:00

Η Σχολή Γονέων έχει ως στόχο να υποστηρίξει ψυχολογικά και εκπαιδευτικά τους γονείς στο σημαντικό γονεϊκό ρόλο τους, ούτως ώστε να προάγει τη βαθύτερη κατανόηση του παιδιού τους, να βελτιώσει τη συναισθηματική επικοινωνία τους μαζί του, να ενισχύσει την ουσιαστική σχέση τους, να προσφέρει τη βέλτιστη δυνατότητα ανατροφής και εξέλιξης του παιδιού. Λειτουργεί σε ολιγομελείς ομάδες γονέων που διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ. ► Σχολή Γονέων

Παρουσιάζουμε τη "ΣΚΕΨΥ" στο Χαλάνδρι :)

Λογότυπου του ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΚΕΨΥ στο Χαλάνδρι.Το Κέντρο Οικογενειακής Συναισθηματικής Κινητικής και Ειδικής Ψυχολογικής Υποστήριξης (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.) στο Χαλάνδρι και απευθύνεται σε επίπεδο κοινότητας, σε παιδιά με ψυχολογικές, κινητικές και συναισθηματικές δυσκολίες που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς (επιθετικότητα, παρορμητικότητα, υπερκινητικότητα, διάσπαση, απομόνωση), μαθησιακές δυσκολίες, αναστολή στην ανάπτυξή τους, ψυχοκινητική ανωριμότητα, δυσκολίες στην άρθρωση και την ομιλία, δυσκολίες στις κοινωνικές τους σχέσεις αλλά και ψυχολογικά συμπτώματα όπως σχολικό άγχος, φοβίες, άγχος αποχωρισμού, ενούρηση, εγκόπριση, εκλεκτική αλαλία, χαμηλή αυτοεκτίμηση, υποχονδριακά και ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η "Χαρά" ζητά φροντιστή /-τρια ΑμεΑ

Εικόνα ΧΑΡΑ

Λογότυπο για το Κέντρο Ειδικών Ατόμων & Οικοτροφείο — Χαρά.Το Kέντρο Ειδικών Ατόμων «Χαρά» αναζητά να προσλάβει για την κάλυψη αναγκών Φροντιστή /-τρια ΑμεΑ. Η θέση που προσφέρεται είναι εργασίας πλήρους απασχόλησης με κυλιόμενο ωράριο. Aποτελεί στέγη φιλοξενίας 50 παιδιών με σοβαρά νοητικά και σωματικά προβλήματα. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο έχουν χαμηλό δεί­κτη νοημοσύνης και τους προσφέρεται εξειδικευμένη φροντίδα εφ' όρου ζωής. (*) Η προκήρυξη αυτή διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη? στις 08/11/2017.

Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια

Η συμμετοχή είναι δωρεάν στο πλαίσιο του προγράμματος "Επιμόρφωση – Ενδυνάμωση Γονέων 2017/18"
Δευ, 20/11/2017 - 18:30

Η "Ανέλιξη" και ο Σύλλογος Γονέων Ειδικών Σχολείων Νέας Μάκρης ("Ζούμε Μαζί") σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: "Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια".

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα "Επιμόρφωση-Ενδυνάμωση Γονέων 2017/18" το οποίο παρέχεται δωρεάν από την "Ανέλιξη". Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας 

Εικόνα NOESI.gr
Ημερίδα με ελεύθερη συμμετοχή από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ)
Τετ, 22/11/2017 - 10:00

Λογότυπο ΕΕΠΑΑ.H Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) διοργανώνει Ημερίδα για τον Αυτισμό με θέμα: "Σύγχρονες Τεχνικές Αντιμετώπισης του Αυτισμού και της Άνοιας", την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, ώρα:10.00 - 15.00 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ (Αγίου Σπυρίδωνος, Αιγάλεω). Η ΕΕΠΑΑ ιδρύθηκε το 2002 και σήμερα αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη, γονείς ή αδέλφια ατόμων με αυτισμό, καθώς και επιστήμονες που ασχολούνται με τον αυτι­σμό. Σκο­πός της Εταιρίας είναι η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό. Ως πα­νελλήνιος φορέας, έχει παραρτήματα σε Θεσσα­λονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Χίο, Βόλο και Πειραιά και έχει συνδεδεμένα μέλη της άλλους μι­κρότερους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αυτι­σμό σε Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Λάρι­σα, Πάτρα και Αθήνα.

Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης για τη Διαφορετικότητα

Από τη "Φροντίδα", ένα φιλανθρωπικό Σωματείο για την υποστήριξη ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down
Πέμ, 30/11/2017 - 09:15

Λογότυπου του Συλλόγου Φροντίδα.Ο Σύλλογος "Φροντίδα", στα πλαίσια των δράσεων της διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα και τα άτομα με αναπηρίες.

Η Υποστηρικτική Εκπαιδευτική Τεχνολογία: Σύγχρονες Προκλήσεις - Σύγχρονες Λύσεις

Φέρτε μαζί σας το ipad ή iphone σας, θα δοθεί δωρεάν λογισμικό για επικοινωνία
Σάβ, 18/11/2017 - 16:00

Εργαστηριακή Ημερίδα «Η Υποστηρικτική Εκπαιδευτική Τεχνολογία: Σύγχρονες Προκλήσεις-Σύγχρονες Λύσεις» το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 2017 16:00 – 21:00. Η ημερίδα απευθύνεται Νηπιαγωγούς & ∆ασκάλους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς Ψυχολόγους, Παιδοψυχιάτρους, προσωπικό Ειδικών Σχολείων και κέντρων αποκατάστασης, φοιτητές και άλλους επαγγελματίες αλλά και γονείς. Δείτε πληροφορίες αναλυτικά εδώ στο αρχείο* των συνεργατικών ομάδων.

Προκήρυξη Θέσης Ειδικού Παιδαγωγού στο Κέντρο "SOS"

Ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτιστικών Παιδιών "S.O.S." (Μπουκαμβίλιας 4, 13672, Αχαρναί) αναζητά Ειδικό Παιδαγωγό για πενθήμερη, πρωινή, εξάωρη απασχόληση στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας. Βιογραφικά στο E-mail: info@kentrosos.gr

Περισσότερες πληροφορίες

  • Ενημέρωση στο τηλ.: 2106520782 (ώρες 09.00 - 14.30)
  • Ιστοσελίδα: www.kentrosos.gr/el

Παρουσίαση υπηρεσιών

Λογότυπου το Συλλόγου / Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας SOS.Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτι­στικών Παιδιών με την επωνυ­μία "S.O.S." ιδρύθηκε ως μη κερδοσκο­πικό Σωμα­τείο. Το 1978, δη­μιούργησε Μο­νάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής για παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση. Σήμερα, λειτουργεί το ομώνυμο Κέντρο Αυτισμού και Νοητικής Υστέρησης "SOS", σε δύο κτίρια 3.100 τ.μ. σε νέες εγκατα­στάσεις στους Θρακομακε­δόνες, σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων.

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για το ΚΔΗΦ SOS στον Οδηγό Υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/pronoise/kentrosos
Η προκήρυξη αυτή αναρτήθηκε στις συνεργατικές ομάδες στις 31/10/2017. Πάρτε μία γεύση! Δείτε τον χάρτη των Προκηρύξεων και τον χάρτη των Ημερίδων (ενημερώνονται καθημερινά). Μάθετε περισσότερα: www.noesi.gr/coworking.

Διερευνώντας τη σημασία της μουσικής παρέμβασης σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Εικόνα NOESI.gr
Ημερίδα για την παρουσίαση των μουσικών παρεμβάσεων που έγιναν στο "Λιθαράκι" μέσω του προγράμματος "Σημεία Στήριξης"
Δευ, 13/11/2017 - 08:00

Κέντρο Ημέρας για το Παιδί "το Λιθαράκι".Η ομάδα "Λόγου Παίγνιον" μαζί με το Κέντρο Ημέρας για το παιδί "το Λιθαράκι του Νοσοκομείου Παίδων Π. A. Kυριακού παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του προγράμματος που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της δράσης «Σημεία στήριξης», που συγχρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αλληλεπίδραση Ψυχικών & Σωματικών Νοσημάτων - Από τους μοριακούς μηχανισμούς στις κλινικές ψυχιατρικές εκδηλώσεις

Συνέδριο από την Διεθνή Εταιρεία Έρευνας της Aλληλεπίδρασης Ψυχικών Και Σωματικών Νοσημάτων
Παρ, 10/11/2017 - 08:45

Η Διεθνής Εταιρεία Έρευνας της Aλληλεπίδρασης Ψυχικών Και Σωματικών Νοσημάτων σας προσκαλεί στο Συνέδριο με θέμα: «Αλληλεπίδραση Ψυχικών & Σωματικών Νοσημάτων - Από τους μοριακούς μηχανισμούς στις κλινικές ψυχιατρικές εκδηλώσεις»

Προσφορά Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου για νέες καταχωρήσεις βιογραφικών

Εικόνα NOESI.gr

Eπεκτείνουμε σημαντικά τον κατάλογο των βιογραφικών που παρουσιάζουμε στον κατάλογο επαγγελματιών www.noesi.gr/pro προσφέροντας:

  • 3 μήνες δωρεάν πρόσβαση στις αγγελίες (αξίας 75 ευρώ) για όσους επιλέξουν τη δωδεκάμηνη καταχώρηση με 124 ευρώ.
     
  • 1 μήνα δωρεάν πρόσβαση στις αγγελίες (αξίας 25 ευρώ) για όσους επιλέξουν την εξάμηνη καταχώρηση με 62 ευρώ.

Μάθετε περισσότερα: Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.noesi.gr/pro/prosfora

Η βία σήμερα: Τι λέει η Ψυχανάλυση;

Εικόνα Marina Veneka
Ημερίδα με την Helenne Bonnaud (Ψυχαναλύτρια, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου στη Γαλλία)
Παρ, 10/11/2017 - 19:30

Η Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας του Ινστιτούτου του Φροϋδικού Πεδίου (Α.Κ.ΣΠ.Α.) και το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" διοργανώνουν διάλεξη με θέμα: "Η βία σήμερα. Τι λέει η Ψυχανάλυση;" με την Helenne Bonnaud την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, ώρα: 19:30 - 21:30.

Τοποθεσία: Ανατολικό Αμφιθέατρο Γ.Ν.Α. "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"

Ζητείται προσωπικό μερικής απασχόλησης

Ο Σύλλογος Γονέων "Το Πέταγμα" αναζητά κοπέλα να εργαστεί ως προσωπικό μερικής απασχόλησης για τη φροντίδα ατόμων με αναπηρία που ζουν στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που λειτουργεί. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης. Επιθυμητή εμπειρία στο χώρο.

Oι "Αγγελοι Γης" ανεβαίνουν στην Ακρόπολη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Rett, οι Άγγελοι Γης την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 επισκέφτηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης!! Τα συναισθήματα που μοιραστήκαμε ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ!!! Η χαρά όλων απερίγραπτη!!!

Συναισθηματικές εκρήξεις σε αγόρι σχεδόν 4 ετών

Καλησπέρα. Έχει κάποιος παρόμοια με εμπειρία με αυτή που θα σας περιγράψω πιο κάτω??? Θα με ενδιέφεραν γνώμες και εμπειρίες σχετικές.

Έχουμε ένα αγόρι σχεδόν 4 ετών. Από νωρίς μας έδειχνε ενδιαφέρον για γνώσεις, πχ στα 2 ήξερε την ελληνική και αγγλική αλφάβητο και έλεγε λέξεις απο κάθε γράμμα. Τώρα ατο προνήπιο, οι δασκάλες του μας συνέστησαν μια επίσκεψη σε αναπτυξιολόγο διότι διέκριναν μεν το προχωρημένο στις γνώσεις του, αλλά και ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα συναισθήματα του, με αποτέλεσμα να έχει συναισθηματικές εξάρσεις - εκρηξεις και στην χαρά αλλά και στην λύπη

Ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων (για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας)

Από το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Εφήβου ΨΥΧΟΔΟΣ JUNIOR — Πληροφορίες στο τηλ. 2106421184 και μέσω E-mail: info@psychodos.gr
Πέμ, 19/10/2017 - 16:45

Οι κοινωνικές δεξιότητες αποτελούν σημείο αναφοράς για τη σχολική, προσωπική και επαγγελματική ζωή των ατόμων. Η απουσία ή η έλλειψη αυτών των δεξιοτήτων μπορεί να οδηγήσει στην απομόνωση, τη σχολική αποτυχία και διαρροή με αποτέλεσμα προβλήματα στη ζωή του παιδιού (Asher, Oden & Gottman, 1992). Έρευνες, ωστόσο, αποδεικνύουν ότι τα κοινωνικά απομονωμένα παιδιά μπορούν να διδαχθούν δεξιότητες που αυξάνουν τις κοινωνικές του επαφές και την αποδοχή από τους γύρω τους.

You are not authorized to access this content.
You are not authorized to access this content.

Νέα από την ομάδα

ΠΡΟΝΟΗΣΕ ανάρτησε ΠΛΟΗΓΗΣΗ ► Ομάδα Φωτογραφίας   Πέμ, 06/10/2016 - 12:20
NOESI.gr ανάρτησε ΕΝΙΣΧΥΣΗ   Πέμ, 19/05/2016 - 20:08

Ενεργά μέλη στην ομάδα

Συζητούν, συμμετέχουν


Προβολή SPECIALS ® Δίκτυο επαγγελματιών NOESI.gr σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους.
Δείτε εδώ τι είναι το δίκτυο.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.