Αν μένετε ή εργάζεστε στην Αττική και είστε μέλος στο noesi.gr, "ακολουθήστε" αυτή την Ομάδα για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπως μέλη που αναζητούν πληροφορίες, αγγελίες, εκδηλώσεις ή δράσεις και ειδήσεις από την επικαιρότητα. Παρακάτω, βλέπετε τις νέες δημοσιεύσεις με επίκεντρο την Αττική.

Δωρεάν Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά και βρέφη

Από το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο ΕΥΧΕΡΕΙΑ | Με τον ιατρό και πιστοποιημένο εκπαιδευτή της Rescue Training International, Χρήστο Κρασαδάκη
Τρί, 24/04/2018 - 17:00

Το πρότυπο κέντρο ειδικών θεραπειών "Ευχέρεια", σας καλεί την Τρίτη 24 Απριλίου στις 17:00 μ.μ. στο δωρεάν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε Βρέφη και Παιδιά. Ο ιατρός και πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Rescue International, Χρήστος Κρασαδάκης, θα μιλήσει για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών της καθημερινότητας των παιδιών και πώς μπορούμε να δράσουμε ώστε να διατηρήσουμε την ασφάλειά τους.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες γιαυτό δηλώστε συμμετοχή στo mk@efheria.gr ή στο 2102822010.

Διάλεξη Laurent Dupont: Σε τι απαντάει η βία του παιδιού

Εικόνα Marina Veneka
Από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο του Κύκλου "Διαχείριση της Διαφορετικότητας στο Σχολείο"
Παρ, 27/04/2018 - 19:00

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 19.00, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποδέχεται στο "Auditorium Theo Angelopoulos" τον Γάλλο ψυχαναλυτή Λωράν Nτυπόν [Laurent Dupont], ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Σε τι απαντάει η βία του παιδιού;»

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση.

Διάλεξη Laurent Dupont: Σε τι απαντάει η βία του παιδιού.

Εορταστικό διήμερο "Ανοίγουμε Ορίζοντες"

Εικόνα Ardo
Από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) "Ορίζοντες"
Παρ, 11/05/2018 - 12:30

Με μεγάλη χαρά σας καλούμε στην καινοτόμα δράση του Φορέα μας, Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» στις 11 και 12 Μαΐου 2018, «Ανοίγουμε ορίζοντες»! Ένα διήμερο πολιτισμού, ενημέρωσης και εκπαίδευσης, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες»!

Εορταστικό διήμερο: Ανοίγουμε Ορίζοντες | Από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Τουρνουά Μπάσκετ & Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Από το Ιδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»
Παρ, 25/05/2018 - 09:00

Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» διοργανώνει στις 24 Μαΐου 2018 ημέρα Πέμπτη το 18ο Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3 και στις 25 Μαΐου 2018 ημέρα Παρασκευή το 13ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 5 Χ 5.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Τουρνουά Μπάσκετ & Τουρνουά Ποδοσφαίρου | Από το Ίδρυμα για το Παιδί Παμμακάριστος.

Pilates για παιδιά με αυτισμό και ΔΕΠ-Υ (PilatesbyMandy)

Ανακαλύψετε από κοντά τα οφέλη της άσκησης Pilates στα παιδιά.
Δευ, 07/05/2018 - 03:00

Το κέντρο ανάπτυξης παιδιού και εφήβου "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ" σε συνεργασία με το "PilatesbyMandy" σας καλωσορίζει στο καινούριο τμήμα Pilates για παιδιά με αυτισμό και ΔΕΠ-Υ. Σας περιμένουμε κάθε Δευτέρα μεσημέρι στον χώρο μας, στη Νέα Σμύρνη, για να ανακαλύψετε και εσείς από κοντά τα οφέλη της άσκησης Pilates στα παιδιά μας.

Pilates για παιδιά με αυτισμό και ΔΕΠ-Υ (PilatesbyMandy).

(*) Τα τμήματα είναι ολιγομελή των 7-8 ατόμων.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στη Γραμματεία της ΝΟΗΜΑΘΗΣΗΣ στο 2112141459 καθημερινά 13:30 — 21:00.

Έναρξη προγράμματος για τη Διακήρυξη της Χάρτας Υπηρεσιών στην Αξιολόγηση, την Παρέμβαση, τη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα με τίτλο “Προνόησε κι εσύ” για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των δράσεων για την παιδική προστασία.

Χάρτα Υπηρεσιών στην Αξιολόγηση, την Παρέμβαση, τη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του NOESI.gr.Το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και το NOESI.gr, θα εκπονήσουν πρόγραμμα για οικογένειες μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ατόμων με αναπηρία, με στόχο να βοηθήσουν τόσο τους μαθητές όσο και τα μέλη των οικογένειών τους να αποτυπώσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να διαμορφώσει τη Χάρτα Υπηρεσιών στην Αξιολόγηση, την Παρέμβαση, τη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Ο διακριτικός τίτλος του προγράμματος είναι “Προνόησε κι εσύ” και μπορείτε να ενημερωθείτε για τους βασικούς πυλώνες του εδώ.

Χαροκόπου Αγγελική, Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός

Εικόνα NOESI.gr

Νέο μέλος δικτύου SPECIALS :)

Ψυχολόγος, απόφοιτη του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στην Κλινική Διάγνωση και Αξιολόγηση του Athenian College (διετές πιστοποιημένο πρόγραμμα 240 ωρών). Η επαγγελματική δραστηριότητα αφορά στα ακόλουθα:

  • Ψυχολογική εκτίμηση παιδιών και εφήβων, θεραπεία συμπεριφοράς, ψυχολογική στήριξη παιδιών και εφήβων με συναισθηματικές δυσκολίες, αγχώδεις διαταραχές.
  • Διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών – δυσλεξίας, ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και νοητική υστέρηση.
  • Οργάνωση και συντονισμό ομαδικών προγραμμάτων καθώς και εκπόνηση παιδαγωγικού προγράμματος σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Συμβουλευτική γονέων.

 Δείτε αναλυτικά το προφίλ και το βιογραφικό εδώ.

Πρόσκληση ΙΚΕ για φοίτηση σε πρόγραμμα "ΚΔΗΦ - ΑΜΕΑ" παιδιών ηλικίας 2,5 έως 12 ετών με εγκεφαλική παράλυση

Το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασιας προσκαλεί άτομα με αναπηρία (εγκεφαλική παράλυση και συνοδά προβλήματα) ηλικίας 2,5 έως 12 ετών να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα: “Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία”. Η φοίτηση στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και καλύπτεται με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

 Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση και πληροφορίες για δήλωση συμμετοχής.

Ομάδες εφήβων με Asperger (ήπιας μορφής)

Καλημέρα σας!

Είμαι μητέρα ενός εφήβου (16 ετών) που έχει διαγνωσθεί με σύνδρομο Αsperger και κάνει ψυχοθεραπεία από τη β΄δημοτικού. Λόγω των  δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην κοινωνική του επαφή (δεν έχει φίλους, θεωρεί τους φίλους μου δικούς του φίλους  κλπ)αναρωτιέμαι αν στα νότια προάστια της Αθήνας λειτουργούν ομάδες για εφήβους με παρεμφερή θέματα... Μία μικρή έρευνα που έκανα απέβη άκαρπη. 

Ευχαριστώ

Τσιαφούτη Δήμητρα, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Εικόνα NOESI.gr

Νέο μέλος δικτύου SPECIALS :)

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών με εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία SANE - System Attachment Narrative Encephalon, μια προσέγγιση που εμπλουτίζει τη σύγχρονη μετανεωτερική συστημική θεώρηση με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική ψυχολογία και τα σύγχρονα ευρήματα των νευροεπιστημών.

Έχει παρακολουθήσει τα δύο ετήσια σεμινάρια μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει μία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων αναφορικά με τη θεραπεία της ψυχογενούς βουλιμίας, την εκπαίδευση στη λήψη ιστορικού και στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων, τις δεξιότητες και τεχνικές στη Θεραπεία Ζεύγους και την Συμβουλευτική Παρέμβαση σε Παιδιά Νηπιακής, Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας.

 Δείτε αναλυτικά το προφίλ και το βιογραφικό εδώ.

Ομαδικό Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων για παιδιά

Από το Κέντρο ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ στη Νέα Σμύρνη
Παρ, 06/04/2018 - 17:30

Τα ομαδικά προγράμματα αφορούν παιδιά 4-8 ετών και έχουν ως κεντρικό άξονα την ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων, μέσα από μία πληθώρα δραστηριοτήρων και παιχνιδιών.

Πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή — ώρα 17.30 – 18.30 — και το κόστος συμμετοχής είναι 50€ / μήνα.

Πληροφορίες στη γραμματεία του Kέντρου "Νοημάθηση": 2112141459

Ομαδικό Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων για παιδιά - Από το Κέντρο ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ στη Νέα Σμύρνη

Σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας του ΕΟΠΥΥ (Ηπείρου) με δωρεάν συμμετοχή

Εικόνα NOESI.gr
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (Ηπείρου 17, στη Αθήνα) – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Τρί, 17/04/2018 - 15:00

Το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας οργανώνει Σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους. Επίσης, τα Σεμινάριο σκοπεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στους γονείς να εγκαταστήσουν μια άμεση και εποικοδομητική επικοινωνία με τα παιδιά τους, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να προάγουν την αυτονομία τους.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (Ηπείρου 17, στη Αθήνα).

Πρόσληψη Λογοθεραπευτή στο "Χατζηπατέρειο"

Το «ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ» Κ.Α.Σ.Π. δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη Λογοθεραπευτή / -τριας με μερική απασχόληση. Απαραίτητη προϋπόθεση: Να διαθέτει εμπειρία σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και νευροεξελικτικές διαταραχές.

You are not authorized to access this content.
You are not authorized to access this content.

Οι επόμενες δράσεις

Mon, 07/05 to Mon, 30/07/2018, 03:00 - 05:00
1 0 comments
Παρ, 11/05/2018 to Σάβ, 12/05/2018, 12:30 - 12:30
1 0 comments
Σάβ, 19/05/2018 to Κυρ, 20/05/2018, 10:00 - 15:00
1 0 comments

Ενεργά μέλη στην ομάδα

Συζητούν, συμμετέχουν


Προβολή SPECIALS ® Δίκτυο επαγγελματιών NOESI.gr σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους.
Δείτε εδώ τι είναι το δίκτυο.

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.