Εδώ ομαδοποιούνται επίκαιρες ειδήσεις ή προσκλήσεις από τα μέλη. Αν "ακολουθήσετε" την Ομάδα θα διαβάζετε πρώτες τις γενικές ειδήσεις πανελλαδικής εμβέλειας, αναρτώνται στο site.

Το επείγον της ψυχανάλυσης στην ψυχιατρική

Εικόνα Marina Veneka
Διάλεξη του Αlfredo Zenoni
Παρ, 02/11/2018 - 19:30

H Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας του Ινστιτούτου του Φροϋδικού Πεδίου (Α.Κ.ΣΠ.Α.) και η Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών (ΕΛ.Ε.Π.ΣΥΣ.ΕΠ.) διοργανώνουν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 (19.30 – 21.30), στο Αμφιθέατρο Αιγινητείου Νοσοκομείου (πλησίον Μεγάρου Μουσικής), διάλεξη με θέμα: "Το επείγον της ψυχανάλυσης στην ψυχιατρική".

Ομιλητής ο Alfredo Zenoni, Ψυχαναλυτής, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου (Βέλγιο).

Είσοδος ελεύθερη - Παράλληλη μετάφραση.

Ο ρόλος του επαγγελματία ψυχικής υγείας και των τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην αντιμετώπιση της Υπογονιμότητας

Ψυχολογική αξιολόγηση και Παρέμβαση στο υπογόνιμο ζευγάρι, τις δότριες και λήπτριες ωαρίων/εμβρύων, τους δότες σπέρματος & τις παρένθετες μητέρες
Σάβ, 25/05/2019 - 10:00

Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας παίζουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ιατρική της αναπαραγωγής εξαιτίας της τεχνολογικής προόδου και των σύνθετων ψυχολογικών καταστάσεων που αντιμετωπίζουν τα υπογόνιμα ζευγάρια. Συνεπώς, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για εξειδικευμένη μετεκπαίδευση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν αποτελεσματικότερα και πιο στοχευμένα, τόσο τους υπογόνιμους ασθενείς, όσο και το ίδιο το προσωπικό των Μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ).

Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση καλών πρακτικών στις υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία και την ιεράρχηση αναγκών οικογενειών με παιδιά με αναπηρία

Εικόνα NOESI.gr
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Σάβ, 08/12/2018 - 10:00

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 10:00 – 15:00 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©"(διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ"). Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς (κατά προτεραιότητα) και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.

Χρήση του όρου Ειδικός / Ειδική Παιδαγωγός στο www.noesi.gr

Εικόνα NOESI.gr

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα 15/10/2018 η χρήση του όρου Ειδικός Παιδαγωγός θα αφορά άτομα με σπουδές στα Παιδαγωγικά στο πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία ή μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η τροποποίηση αυτή αφορά τα μέλη της κοινότητας της νόησης στο διαδίκτυο, σε οποιαδήποτε αναφορά στην ειδικότητά τους παρατίθεται στο site. 

Σεμινάριο Κόμβοι με θέμα "Επείγον"

Εικόνα Marina Veneka
Ψυχαναλυτικό Σεμινάριο από τη Νέα Λακανική Σχολή
Σάβ, 20/10/2018 - 10:00

Η Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής (ΝΛΣ) σας προσκαλεί στο Ψυχαναλυτικό σεμινάριο «Κόμβοι» με θέμα "ΕΠΕΙΓΟΝ" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 (10.00 - 13.30) στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», Λ. Αθηνών 374, Χαϊδάρι (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κτίριο Γ. Γεννηματάς). 

Ενημέρωση Χάρτη Οδηγού υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ)

​​Χάρτης υπηρεσιών για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) από το NOESI.gr.Η πρόσφατη ενημέρωση του χάρτη του Οδηγού υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2018) ολοκληρώθηκε στις 30/09/2018. Τα δεδομένα του χάρτη ενημερώνονται από την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr). Όλοι μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση του χάρτη! Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χάρτη ελεύθερα!

 Δείτε τις πρόσφατες αλλαγές ή δείτε τον χάρτη!

Project Συνεργατικών Ομάδων: Παρουσίαση κειμένου για τη Δυσπραξία Λόγου (Speech Dyspraxia)

Θέλουμε να φτιάξουμε ένα κείμενο για την παρουσίαση της Δυσπραξίας Λόγου. Έχουμε αρκετές αναφορές στα "βιολόγια" των γονέων για τη συγκεκριμένη διαταραχή και θα θέλαμε να την καταλογοποίησουμε στην Αρχειοθήκη του Οδηγού διαταραχών στο αρχείο των συνεργατικών ομάδων

Όποιοι επαγγελματίες θέλετε να συνεισφέρετε με την διαμόρφωση του άρθρου οι ενότητες που θέλουμε να καλύψουμε είναι οι εξής:

  • Τι είναι η δυσπραξία λόγου; (*)
  • Πού οφείλεται;
  • Πόσο συχνή είναι;
  • Ποια είναι τα συμπτώματά της;
  • Πώς αντιμετωπίζεται;
  • Πώς διαγιγνώσκεται;
  • Πού μπορεί να απευθυνθεί ένας γονέας / κηδεμόνας με την υποψία της διαταραχής σε παιδί;

Πρόγραμμα ΕΑΕ (εξ αποστάσεως), ΔΕΠΥ x2, ΙΣΝ - αμειβόμενη πρακτική, ΙΕΠ - Συνέδριο για την Νοηματική (23/09/2018)

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητά μέλη των συνεργατικών ομάδων, οι εξής νέες ανακοινώσεις έχουν αναρτηθεί την τρέχουσα εβδομάδα στο αρχείο των συνεργατικών ομάδων. Καλή εβδομάδα σε όλους, από αύριο :)

Ετήσιο Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα: «Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες: εξειδίκευση σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και τον σχεδιασμό παρεμβάσεων»

Εικόνα NOESI.gr
Mε την υποστήριξη του Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την εποπτεία της Επιστημονικά Υπεύθυνης Σωτηρίας Τζιβινίκου.
Παρ, 05/10/2018 - 12:15

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες: εξειδίκευση σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και τον σχεδιασμό παρεμβάσεων» αποτελεί η εξειδίκευση (χορήγηση και ερμηνεία) στα ψυχομετρικά εργαλεία τεστ, που σχετίζονται με την μαθησιακή επάρκεια, όπως την εκτίμηση του προφορικού λόγου, και την εκτίμηση της μαθηματικής επάρκειας, που είναι απολύτως απαραίτητα για την αξιολόγηση και διάγνωση - διαφοροδιάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών στο γενικό πλαίσιο των δυσκολιών μάθησης και την ανάδειξη του ιδιαίτερου μαθησιακού προφίλ απαραίτητου στο σχεδιασμό προγραμμάτων πα

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης Ατόμων με Αναπηρία "Αναγνώρισε και ανάπτυξε τις επαγγελματικές σου δεξιότητες"

Πρόγραμμα επαγγελματικής συμβουλευτικής ατόμων με αναπηρία
Δευ, 24/09/2018 - 18:00

Το αθλητικό σωματείο Α.με.Α ΔιαφοροΖΩ  Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Ψυχολόγο & Επαγγελματικό Σύμβουλο Αριστομένη Νικολόπουλο και την υποστήριξη του ξενοδοχείου Elite City Resort θα εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων επαγγελματικής προσαρμοστικότητας των ατόμων με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία (μειονεξίες όρασης και ακοής).

Συνάντηση του προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+" (άποψη)

Είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος στην πρώτη συνάντηση γονέων για το πρόγραμμα "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+" που υλοποιεί το Νόηση. Ήταν μια αυθόρμητη και εκτενής ανταλλαγή απόψεων για όλα τα ζητήματα που μας κάνουν να προβληματιζόμαστε και να αγωνιούμε. Εύχομαι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αυτό συγκεντρώνοντας απόψεις μεγάλου αριθμού γονέων.

Οδηγός για ομαδικά προγράμματα στο NOESI.gr (Οκτώβριος 2018)

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητοί γονείς και επαγγελματίες, σας παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας για ομαδικά προγράμματα, όπου μπορούν να συμμετέχουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία. 

Ομαδικά προγράμματα στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr.

Η πλατφόρμα είναι ανοικτή! Δείτε τα ομαδικά προγράμματα αναλυτικά!

Προσφυγή γονέων και κηδεμόνων για την ειδική αγωγή

Εικόνα Imetaxa

Δεν κοιμάμαι καλά τα τελευταία βράδια. Τι θα γίνει με την ειδική αγωγή; Προσφεύγουν οι επαγγελματίες. Ως γονέας θέλω να κάνω το ίδιο, αλλά ίσως το έχουν σκεφτεί και άλλοι. Μία μαζική προσφυγή μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική. Αισθάνομαι ότι οι αλλαγές αυτές θα στερήσουν στην ουσία από το παιδί του το συνταγματικό του δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δεν είναι απλά παρεμβάσεις, θεραπείες, συνεδρίες, πες το όπως θες. Είναι εκπαίδευση για να είναι λειτουργικός και ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο.

Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Γλυφάδα)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Σάβ, 27/10/2018 - 11:00

Αγαπητέ γονέα, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε στη συνάντηση γονέων, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλυφάδα, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, ώρα 11:00 – 13:30 σε χώρο που μας παραχωρείται από τον Δήμο Γλυφάδας. 

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©"(διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.

Οδηγίες σύνταξης βιογραφικού για τη διαπίστευση από το noesi.gr

Εικόνα NOESI.gr

Ενημερώνουμε τους επαγγελματίες που θέλουν να διαπιστευθούν με βάση τις οδηγίες που περιγράφονται στο άρθρο με τίτλο "Τι είναι η διαπίστευση των επαγγελματιών και τι παρέχει" (που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/pro/about) ότι δεν απαιτείται κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο ή εμφάνιση αναφορικά με το βιογραφικό σας. Χρειάζεται, ωστόσο, οι πληροφορίες να είναι σαφείς και σωστά ταξινομημένες. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τους γενικούς κανόνες που ακολουθούμε.

Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Αιγάλεω)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Τρί, 09/10/2018 - 17:00

Αγαπητέ γονέα, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε στη συνάντηση γονέων, που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στον δήμο Αιγάλεω σε χώρο με εύκολη πρόσβαση και χώρο πάρκινγκ (επί της οδού Θηβών).

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που κατοικούν στην Αττική.

Οι θέσεις για τη συνάντηση αυτή είναι ανοικτές και η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνώντας με την ομάδα της νόησης τηλεφωνικά ή μέσω E-mail από τη σελίδα www.noesi.gr/contact. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πρόσκληση με την ακριβή τοποθεσία της συνάντησης και οδηγίες για την προσέλευση.

Προβολικές Δοκιμασίες: TAT-CAT, Παιδικό Ιχνογράφημα, Τεστ Κηλίδων Μελάνης Rorschach

Εικόνα NOESI.gr
Σεμινάριο από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Σάβ, 20/10/2018 - 10:00

Οι Προβολικές Δοκιμασίες αποτελούν κλινικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται τόσο στην ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση, όσο και κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας. Το Σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε Ψυχολόγους, μεταπτυχιακούς ή προπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας και Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας.

Ημερομηνίες

διεξαγωγής

 

20-21/10, 10-11/11, 24-25/11, 01-02/12, 8/12, 2018

12-13/01, 02-03/02, 16-17/02, 02-03/03, 16-17/03, 06-07/04/2019

Ώρες διεξαγωγής

Σάββατο, Κυριακή: 10:00-15:00

Διάρκεια

105 ώρες

Παιγνιοθεραπεία (Play Therapy) & CBT για παιδιά και εφήβους

Σεμινάριο από το ΔΙΚΕΨΥ: Πώς να παίξουμε μέσω της θεραπείας ή πώς να εκπαιδεύσουμε μέσω του παιχνιδιού
Σάβ, 13/10/2018 - 10:00

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές) και εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό – βιωματικό σεμινάριο όπου συνδυάζονται οι αρχές και οι τεχνικές της παιγνιοθεραπείας (play therapy) με τη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Τherapy- CBΤ) για παιδιά και εφήβους.

Ημερομηνίες διεξαγωγής

13-14/10, 2018

Ώρες διεξαγωγής

Σάββατο/Κυριακή: 10:00-15:00

Διάρκεια

10 ώρες

You are not authorized to access this content.
You are not authorized to access this content.

Ενεργά μέλη στην ομάδα

Συζητούν, συμμετέχουν

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.