Εδώ ομαδοποιούνται επίκαιρες ειδήσεις ή προσκλήσεις από τα μέλη. Αν "ακολουθήσετε" την Ομάδα θα διαβάζετε πρώτες τις γενικές ειδήσεις πανελλαδικής εμβέλειας, αναρτώνται στο site.

Νέος Κύκλος Σεμιναρίων Ερωτηματολόγια Achenbach

Εικόνα ΨΥΧΟΔΟΣ
Από την ΨΥΧΟΔΟΣ JUNIOR: Κέντρο Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Προσωπικής Ανάπτυξης 
Σάβ, 10/02/2018 - 15:30

Η πλέον αναγνωρισμένη, αποτελεσματική και οικονομική μέθοδος αξιολόγησης της συμπεριφορικής και συναισθηματικής λειτουργίας, των ικανοτήτων και της σχολικής επίδοσης παιδιών και εφήβων.

Παρέχεται όλη η απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση και υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χορήγηση των ψυχομετρικών αυτών δοκιμασιών (Ερωτηματολόγια του Thomas Achenbach).

Σχολές γονέων παιδιών κάθε ηλικίας από ΚΟΙΚΕΨΥΠΕ

Εικόνα Carer
Από το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου στην Κρήτη (πρώην Ιατροπαιδαγωγικό Κεντρο Ηρακλείου)
Τετ, 24/01/2018 - 17:30

Στο πλαίσιο των δράσεων μας για το 2017-2018, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου στην Κρήτη (πρώην Ιατροπαιδαγωγικό Κεντρο Ηρακλείου) θα υλοποιήσει Σχολές Γονέων για γονείς παιδιών κάθε ηλικίας

Πρόσκληση ΕΑΠ για θέσεις φοιτητών σε σοβαρές παθήσεις (αναπηρία)

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) προσκαλεί άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις σε 6 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με ετήσιες Θεματικές Ενότητες και έναρξη φοίτησης το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, στα ακόλουθα προγράμματα: Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός, Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες, Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Πρόσκληση ΕΑΠ για θέσεις φοιτητών σε σοβαρές παθήσεις (αναπηρία).

Σεμινάριο: Πρώιμη Παρέμβαση σε παιδιά με ΔΑΦ (ΑΒΑ)

Εικόνα NOESI.gr
Σεμινάριο από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Σάβ, 27/01/2018 - 15:00

Το Σεμινάριο του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. με τίτλο "Πρώιμη Παρέμβαση σε παιδιά με ΔΑΦ (ΑΒΑ)" θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Περιλαμβάνει αποκλειστικά πρακτικές εισηγήσεις, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αξιολογούν, εκπαιδεύονται στην εφαρμογή του αξιολογητικού εργαλείου, μαθαίνουν την οργάνωση εξατομικευμένου προγράμματος-ανάλυση προγράμματος, ανάλογα με το προφίλ παιδιού, εκπαιδεύονται στην οργάνωση υλικού, αναγνωρίζουν και εξοικειώνονται με όλες τις συμπεριφοριστικές τεχνικές παρέμβασης και εξασκούνται όσον αφορά τη χρήση και συμπλήρωση των καταγραφικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της παρέμβασης. 

Σεμινάριο: Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία) — Αξιολόγηση και Αποκατάσταση

Εικόνα NOESI.gr
Σεμινάριο από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Σάβ, 27/01/2018 - 10:00

Το Σεμινάριο του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. με τίτλο "Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία): Αξιολόγηση και Αποκατάσταση" θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Το Σεμινάριο αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες που καλύπτουν το ευρύ φάσμα των μαθησιακών δυσκολιών που σχετίζονται με τη δυσλεξία. Κάθε θεματική ενότητα αποτελεί ξεχωριστή εκπαίδευση, ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τις παρακολουθήσουν στο σύνολό τους ή μεμονωμένα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Σεμινάριο στην Κινησιοπαιδαγωγική Μέθοδο Sherborne

Από το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου "Παίξε Γέλασε"
Παρ, 02/02/2018 - 18:00

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο πρώτο επίπεδο της Sherborne Developmental Movement (SDM).

Δείτε όλες τις ενεργές αγγελίες του noesi.gr σε χάρτη (υλοποιούμε ένα αίτημα που λάβαμε συχνά το 2017!)

Εικόνα NOESI.gr
Δείτε όλες τις αγγελίες. Το NOESI.gr υλοποιεί ένα σύστημα διαπίστευσης των επαγγελματιών - μελών του ώστε να διακινεί τις αγγελίες εσωτερικά, ενώ παράλληλα βοηθά τους επαγγελματίες να προβάλλουν το βιογραφικό και το επαγγελματικό προφίλ τους online. Μπορείτε να διαπιστευτείτε ως επαγγελματίας μέλος του NOESI.gr; Μάθετε περισσότερα εδώ.

Τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά;

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες, φίλοι, συνοδοιπόροι, επισκέπτες γεια χαρά :)

Καλή χρονιά, δημιουργική με υγεία για όλους!

Με αφορμή το νέο έτος, γεμάτοι θετική ενέργεια και προσμονή για να βελτιωθούμε, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε:

Τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά το 2017 για εσάς;

Τι δεν ταίριαζε με όσα έχετε κατά νου για έναν κόμβο όπως η νόηση στο διαδίκτυο, πείτε μας την άποψή σας για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα φέτος.

Στείλτε το μήνυμά σας, επώνυμα ή ανώνυμα από τη σελίδα: www.noesi.gr/contact.

Είμαστε όλο αυτιά!

Νέος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας

Εικόνα Γ Β

Μόλις δημοσιεύτηκε νέος πίνακας προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας (ΕΠΠΑΑ) ο οποίος έχει σημαντικές αλλαγές στα σχετικά με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Για όσους έχουμε περάσει ήδη από ΚΕΠΑ και έχουμε πάρει γνωμάτευση αλλάζει κάτι;

Αυτοματισμοί στο ρομποτικό σύστημα διαχείρισης αλληλογραφίας Mailbot του noesi.gr

Εικόνα NOESI.gr

Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας, με βάση τα αιτήματα που δέχεται καθημερινά η ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr) αξιοποιούμε τη χρήση υψηλών τεχνολογιών για τη διαχείριση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μας. Έτσι, πολλά από τα μηνύματά μας αποστέλλονται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ενώ άλλα, στα οποία έχει μεσολαβήσει άνθρωπος, έχουν τυποποιηθεί για να συντάσσονται με τη μικρότερη δυνατή χρήση της εργατοώρας.

(?) Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο (ρωτήστε μας)

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.Διευρύνουμε τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Με βάση τον Οδηγό υπηρεσιών?2 παραπέμπουμε τους γονείς με βασικούς άξονες υπηρεσιών τους εξής:

  1. Αρχική διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση
  2. Κέντρα, δομές, προγράμματα τακτικής φοίτησης
  3. Ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, εκδρομές
  4. Αυτόνομη διαβίωση, Στέγες και Οικοτροφεία

 Μάθετε περισσότερα πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο.

Αξιολόγηση διαπιστευμένων μελών NOESI.gr

Εικόνα NOESI.gr

Εάν έχετε συνεργαστεί σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή με κάποια από τα διαπιστευμένα μέλη του NOESI.gr μπορείτε να υποβάλετε την αξιολόγησή σας. Η αξιολόγησή σας συμβάλλει στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το NOESI.gr μέσω των διαπιστευμένων μελών και στις υπηρεσίες που παρέχουν τα ίδια τα μέλη, ως επαγγελματίες, απευθείας προς τους γονείς ή άλλους ιδιώτες που διακινούν αγγελίες μέσω του NOESI.gr. Συμπληρώστε αυτή τη φόρμα αξιολόγησης. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να τη συμπληρώσετε πιο άνετα από αυτή τη διεύθυνση.

Προσλήψεις 65 εκπαιδευτικών κλάδων στην ΕΑΕ ως προσωρινών αναπληρωτών

Εικόνα NOESI.gr

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2017-2018, προσλαμβάνονται 65 εκπαιδευτικοί ΕΑΕ κλάδων ΠΕ02.ΕΑΕ, ΠΕ03.ΕΑΕ και ΠΕ04.ΕΑΕ, ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Πολλοί από αυτούς τους εκπαιδευτικούς είχαν αναλάβει παράλληλη στήριξη ιδιωτικά και τώρα αφήνουν τους μαθητές και τις οικογένειές τους στα μέσα της σχολικής χρονιάς για να πάνε να αναλάβουν το νέο πόστο τους.

Χαρίζεται κηδεμόνας σκολίωσης

Χαρίζεται κηδεμόνας σκολίωσης τύπου Boston. Χρησιμοποιήθηκε από κορίτσι 10 ετών, ύψους 1,48μ και 42 κιλών, για 7 μήνες, για σκολίωση στη μέση και συστροφική στην δεξιά ομωπλάτη.

Πώς μπορώ να αναρτήσω αγγελία ως ιδιώτης ή ως φορέας;

Εικόνα NOESI.gr

Το NOESI.gr διαθέτει έναν μηχανισμό διαπίστευσης για τους επαγγελματίες με ειδίκευση στην ειδική αγωγή - εκπαίδευση, υγεία και πρόνοια. Με σκοπό την προστασία των επαγγελματίων που αναζητούν εργασία, τονίζουμε μία ιδιαίτερη παράμετρο που αφορά τον τρόπο διακίνησης και ανάρτησης των αγγελιών από γονείς προς επαγγελματίες.

Οι γονείς μπορούν να διακινούν αγγελίες μέσω E-mail προς το NOESI.gr από τη σελίδα www.noesi.gr/contact. Στις αγγελίες αυτές, τα στοιχεία επικοινωνίας αρχικά διακινούνται εσωτερικά προς τα διαπιστευμένα μέλη — επαγγελματίες του καταλόγου www.noesi.gr/pro. Δέκα (10) ημέρες αργότερα, τουλάχιστον, μετά την αρχική διακίνηση της αγγελίας δίνεται η πρόσθετη δυνατότητα φιλοξενίας της αγγελίας online στην πλατφόρμα www.noesi.gr/jobs με κάποιο στοιχείο επικοινωνίας δημόσια ορατό για όλους τους επισκέπτες και το ονοματεπώνυμο ​του προσώπου αναφοράς για την επικοινωνία. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν. Στείλτε την αγγελία σας.

Σχολή Γονέων από τη ΣΚΕΨΥ

Από το Κέντρο Οικογενειακής Συναισθηματικής Κινητικής και Ειδικής Ψυχολογικής Υποστήριξης (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.) στο Χαλάνδρι
Τετ, 22/11/2017 - 18:00

Η Σχολή Γονέων έχει ως στόχο να υποστηρίξει ψυχολογικά και εκπαιδευτικά τους γονείς στο σημαντικό γονεϊκό ρόλο τους, ούτως ώστε να προάγει τη βαθύτερη κατανόηση του παιδιού τους, να βελτιώσει τη συναισθηματική επικοινωνία τους μαζί του, να ενισχύσει την ουσιαστική σχέση τους, να προσφέρει τη βέλτιστη δυνατότητα ανατροφής και εξέλιξης του παιδιού. Λειτουργεί σε ολιγομελείς ομάδες γονέων που διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους.

ABA (Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς)

Παρουσιάζουμε τη μέθοδο ABA στον Οδηγό παρεμβάσεων :)

Λογότυπο προγράμματος ABA-LovaasΤο πρόγραμμα ΑΒΑ υλοποιήθηκε από τον Δρ. Άιβαρ Λόβας (Dr. Ivar Lovaas), στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) των ΗΠΑ. Αποτελεί μία ευρέως διαδεδομένη παρέμβαση σε παιδιά με αυτισμό, κατά βάση, πρώιμη (ξεκινά πριν την σχολική ηλικία) και εντατική (έως και σαράντα ώρες εβδομαδιαίως). Η ονομασία του προγράμματος μεταφράζεται στα ελληνικά ως Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς.

Ρωτήστε ένα μέλος της ομάδας noesi.gr σε ποια Κέντρα ή πού αλλού μπορείτε να απευθυνθείτε για πρώιμη παρέμβαση με το πρόγραμμα Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA) για το παιδί σας.

Η παρουσίαση της μεθόδου αναθεωρήθηκε στο πλαίσιο των συνεργατικών ομάδων www.noesi.gr/coworking και διατίθεται με άδεια: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή — CC BY-SA. Δείτε την παρουσίαση της μεθόδου εδώ.

You are not authorized to access this content.
You are not authorized to access this content.

Οι επόμενες δράσεις

Ενεργά μέλη στην ομάδα

Συζητούν, συμμετέχουν

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.