Εδώ ομαδοποιούνται επίκαιρες ειδήσεις ή προσκλήσεις από τα μέλη. Αν ακολουθήσετε την Ομάδα θα διαβάζετε τις γενικές ειδήσεις που αναρτώνται στο site.

Ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων (για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας)

Από το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Εφήβου ΨΥΧΟΔΟΣ JUNIOR — Πληροφορίες στο τηλ. 2106421184 και μέσω E-mail: info@psychodos.gr
Πέμ, 19/10/2017 - 16:45

Οι κοινωνικές δεξιότητες αποτελούν σημείο αναφοράς για τη σχολική, προσωπική και επαγγελματική ζωή των ατόμων. Η απουσία ή η έλλειψη αυτών των δεξιοτήτων μπορεί να οδηγήσει στην απομόνωση, τη σχολική αποτυχία και διαρροή με αποτέλεσμα προβλήματα στη ζωή του παιδιού (Asher, Oden & Gottman, 1992). Έρευνες, ωστόσο, αποδεικνύουν ότι τα κοινωνικά απομονωμένα παιδιά μπορούν να διδαχθούν δεξιότητες που αυξάνουν τις κοινωνικές του επαφές και την αποδοχή από τους γύρω τους.

Forum: Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος

Εικόνα NOESI.gr
Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε επιστημονικό forum για την αναπτυξιακή προοπτική που προσφέρει η προώθηση του τουρισμού για όλους
Παρ, 15/12/2017 - 08:15

Το επιστημονικό forum «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην επιστημονική κοινότητα με στόχο την διαμόρφωση και υποβολή ρεαλιστικών προτάσεων, ικανών να τύχουν πρακτικής εφαρμογής, για να συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας όλων των πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες.

Κινητικότητα και αυτόνομη διαβίωση με λευκό μπαστούνι και με σκύλο οδηγό

Ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας του Λευκού Μπαστουνιού
Δευ, 16/10/2017 - 10:00

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών και το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας του Λευκού Μπαστουνιού, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κινητικότητα και αυτόνομη διαβίωση με λευκό μπαστούνι και με σκύλο οδηγό» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00 - 14:00.

Αφίσα ενός ανθρώπου με σκύλο Golden Retriever για την εκδήλωση με θέμα: Κινητικότητα και αυτόνομη διαβίωση με λευκό μπαστούνι και με σκύλο οδηγό.

Παρουσίαση βιβλίου "Φωνολογική Καλλιέργεια"

Η "Φωνολογική Καλλιέργεια" είναι ένα οργανωμένο λεξικό της ελληνικής γλώσσας, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της δουλειάς ενός θεραπευτή του λόγου
Σάβ, 21/10/2017 - 12:00

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του τρίτομου λεξικού «ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ», από τον συγγραφέα του έργου κύριο Δημήτρη Παπαντωνίου. Η παρουσίαση θα γίνει στη «Στοά του βιβλίου», Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Ομιλητές

Παρουσίαση βιβλίου Φωνολογική Καλλιέργεια: Λεξικό για θεραπευτές του λόγου (Δημήτρης Παπαντωνίου).

 • Παπαντωνίου Δημήτρης: Κοινωνιολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός
 • Γιαννακόπουλος Δημήτρης: Λογοθεραπευτής
 • Κεχρή Σωτηρία: Ψυχολόγος
 • Κυριακού Θεώνη: Ειδική Παιδαγωγός
 • Γιαννακοπούλου Ξένια: Λογοθεραπεύτρια
 • Τσακίρης Νίκος: Αρχισυντάκτης ‘Έκδοσης

Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Σεμινάρια με ελεύθερη είσοδο (απαιτείται αίτηση συμμετοχής, για κάθε σεμινάριο χωριστά)
Σάβ, 21/10/2017 - 17:00

Σειρά 6 βιωματικών σεμιναρίων, προγραμματίζει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

 • Σάββατο 21-10-2017
  Η κρίση στη ζωή ως ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό.

 • Σάββατο 18-11-2017
  Αξιοποιώντας δημιουργικά­ θετικά, τα «δύσκολα συναισθήματα».

 • Σάββατο 13-1-2018
  Ωριμότητα: αγκαλιάζοντας με αγάπη και αποδοχή την πορεία μου στη ζωή.

Ομάδα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω παιχνιδιού (για παιδιά Δημοτικού)

Από το Κέντρο Πρόληψης, Συμβουλευτικής και Δραματοθεραπείας "Μετάβαση"
Σάβ, 14/10/2017 - 12:00

Η Δραματοθεραπεία είναι μια μέθοδος που επικεντρώνεται στα υγιή και δυνατά σημεία του ατόμου και το βοηθά, μέσα από τα σύμβολα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα της, να αποκτήσει αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση, να αποδεχτεί τον εαυτό του και να μετουσιώσει αρνητικές πλευρές του με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο.

Τα παιδιά μέσα από  το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και το παίξιμο ρόλων, θα βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους μέσα από την αλληλεπίδραση (ομιλία & σωματική έκφραση) ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους βιώνοντας την εμπειρία της συμμετοχής σε μια ομάδα στην οποία  μπορούν να καταφέρουν πράγματα.

Επιπλέον η χρήση των υλικών, των αντικειμένων, των υφασμάτων, των μουσικών οργάνων,  των παιχνιδιών, των τραγουδιών και της κίνησης δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να αποκτήσουν την αίσθηση της δεξιοτεχνίας, να βιώσουν υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά τους και να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Κύκλος σεμιναρίων στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς και στις Τεχνικές Παράλληλης Στήριξης

Εικόνα NOESI.gr
Σεμινάριο για γονείς και επαγγελματίες από το Κέντρο Πρώιμης Εντατικής Συμπεριφορικής Παρέμβασης στον Αυτισμό "Δύναμαι" με επίκεντρο παιδιά με ΔΑΦ, ΔΕΠΥ, οριακή νοημοσύνη ή άλλες δυσκολίες συμπεριφοράς
Σάβ, 04/11/2017 - 10:00

Το Κέντρο Πρώιμης Εντατικής Συμπεριφορικής Παρέμβασης στον Αυτισμό "Δύναμαι" ανακοινώνει τον Κύκλο Σεμιναρίων στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς και στις Τεχνικές Παράλληλης Στήριξης παιδιών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) καθώς και σε Παιδιά με ΔΕΠΥ, Οριακή Νοημοσύνη ή άλλες δυσκολίες στη Συμπεριφορά.

Το σεμινάριο αυτό σκοπεύει στην επιμόρφωση ατόμων που ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση και την παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, μέσω των τεχνικών της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς. Συνεπώς, απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και σε κάθε εργαζόμενο ή υποψήφιο εργαζόμενο στον χώρο της αποκατάστασης ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές όπως εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, και κοινωνικούς λειτουργούς. 

Οκτώβριος! Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σπάνιο Σύνδρομο Rett

Από την Ένωση Γονέων και Φίλων με Σύνδρομο Rett (Ρετ) "Άγγελοι Γης"
Τρί, 31/10/2017 - 08:00

Το σύνδρομο Rett αποτελεί μία περίπλοκη γενετική νευρολογική διαταραχή, φυλοσχετιζόμενη με τα θήλεα (εμφανίζεται μόνο σε κορίτσια). Επηρεάζει την επικοινωνία και τις κινήσεις του σώματος. Συνηθέστερα συνδέεται με βαριά νοητική υστέρηση και κινητική αναπηρία. Πρώτος περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου ο Αυστριακός ιατρός Andreas Rett το 1966 κι από εκείνον το σύνδρομο φέρει το όνομά του. Ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης για το σύνδρομο Rett.

Εγγραφές για τον Κύκλο "Π" της παράλληλης στήριξης (2017-2018)

Εικόνα NOESI.gr
Κύκλος “Π” — Ο Κύκλος για την παράλληλη στήριξη στο www.noesi.gr
Τρί, 10/10/2017 - 18:00

Άνοιξαν οι θέσεις για εγγραφές στο πρόγραμμα "Κύκλος Παράλληλης Στήριξης" για το σχολικό έτος 2017-2018. Ο Κύκλος "Π" πλαισιώνει τις θέσεις παράλληλης στήριξης, ώστε να αποτελέσουν ένα πεδίο συνεχιζόμενης κατάρτισης των επαγγελματιών, οι οποίοι θα σχεδιάζουν, εφαρμόσουν και εκπονήσουν συνολικά ένα εξατομικευμένο πλάνο εκπαιδευτικής παρέμβασης για τους μαθητές που υποστηρίζουν ιδιωτικά ως συνοδοί παράλληλης στήριξης.

Ενημέρωση | 02/10/2017 — Οι ομάδες για τον Σεμιναριακό Κύκλο "Π" έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται από τους πρώτους υποψήφιους. Ξεκινά επικοινωνία με τους υποψηφίους, προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι αιτήσεις συμμετοχής στον κύκλο "Π". Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις για εγγραφές. 

Θέσεις εργασίας σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών

Δείτε τις πρόσφατες θέσεις εργασίας που ανακοινώνονται / διακινούνται προς τα διαπιστευμένα μέλη της νόησης στο διαδίκτυο από ιδιωτικά Κέντρα Ειδικών Θεραπειών σε Χαλάνδρι, Ραφήνα, Πετρούπολη Αττικής, και σε Πάτρα, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Λευκωσίας

Εικόνα NOESI.gr

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλα τα διαπιστευμένα μέλη, που έχουν στο βιογραφικό τους αναφορά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Εκπαίδευσης του Παν/μίο Λευκωσίας, ότι χρειάζεται να αποστείλουν σκαναρισμένο - ηλεκτρονικά μέσω E-mail (έως 15/09/2017) το αντίγραφο του πτυχίου τους.

Παράλληλα, για όσα άτομα έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εξ αποστάσεως, θα χρειαστεί να γίνει επισταμένη αναφορά σε αυτή την παράμετρο στο βιογραφικό τους με την παρακάτω ένδειξη (κατ' ελάχιστο):

— "Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης / Distant learning course".

Καινοτόμες πρακτικές για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού

Ημερίδα με ελεύθερη είσοδο, όπου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της διακρατικής συνεργασίας αξιολόγησης του προγράμματος Live Without Bullying από εκπροσώπους οργανώσεων / μελών της COFACE Families Europe
Παρ, 15/09/2017 - 09:30

Η Συνομοσπονδία Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης (COFACE Families Europe) σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) σας προσκαλούν στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουν με θέμα: «Καινοτόμες πρακτικές για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού»

— Η είσοδος είναι ελεύθερη — Απαιτείται δήλωση συμμετοχής (βλ. παρακάτω)
— Ημερομηνία: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 — Ώρα προσέλευσης: 09.30
— Τοποθεσία: ΕΣΗΕΑ — Αμφιθέατρο, 1ος όροφος — Ακαδημίας 20, Αθήνα

Άρνηση εγγραφής σε ιδιωτικό Γυμνάσιο (ΦΕΚ 04-08-2017)

Εικόνα Petros D

Άρθρο 71 Θέματα ιδιωτικών σχολείων  2. α) Στο άρθρο 16 του ν. 682/1977 προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής:

"Στα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαι- δευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία της γενικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαί- δευσης. Απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών εξαιτίας της αναπηρίας ή των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους".
Τεύχος Α’ 114/04.08.2017 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 2003

Πλήρης κατάλογος επαγγελματιών που διαπιστεύτηκαν από το NOESI.gr (08/2017)

Εικόνα NOESI.gr

Η ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο διαπίστευσε τριακόσιους πενήντα επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες στο τρίπτυχο Εκπαίδευση — Υγεία — Πρόνοια, ενώ διαχειρίστηκε περισσότερα από 2.000 βιογραφικά σημειώματα, το διάστημα 2012-2017. Η διαπίστευση εξασφαλίζει έναν πρότυπο τρόπο παρουσίασης του προφίλ του επαγγελματία και των επαγγελματικών προσόντων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό, να βρίσκουν άμεσα και αξιόπιστα "ειδικούς" στην περιοχή τους. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την επέκταση της διαπίστευσης σε πανελλαδικό επίπεδο, παρουσιάζουμε τη λίστα των επαγγελματιών που έχουν διαπιστευτεί από το noesi.gr έως σήμερα. Δείτε τον πλήρη κατάλογο των επαγγελματιών που διαπιστεύτηκαν εδώ.

Σελίδες

Θέσεις εργασίας σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών

Δείτε τις πρόσφατες θέσεις εργασίας που ανακοινώνονται / διακινούνται προς τα διαπιστευμένα μέλη της νόησης στο διαδίκτυο από ιδιωτικά Κέντρα Ειδικών Θεραπειών σε Χαλάνδρι, Ραφήνα, Πετρούπολη Αττικής, και σε Πάτρα, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Λευκωσίας

Εικόνα NOESI.gr

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλα τα διαπιστευμένα μέλη, που έχουν στο βιογραφικό τους αναφορά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Εκπαίδευσης του Παν/μίο Λευκωσίας, ότι χρειάζεται να αποστείλουν σκαναρισμένο - ηλεκτρονικά μέσω E-mail (έως 15/09/2017) το αντίγραφο του πτυχίου τους.

Παράλληλα, για όσα άτομα έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εξ αποστάσεως, θα χρειαστεί να γίνει επισταμένη αναφορά σε αυτή την παράμετρο στο βιογραφικό τους με την παρακάτω ένδειξη (κατ' ελάχιστο):

— "Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης / Distant learning course".

Άρνηση εγγραφής σε ιδιωτικό Γυμνάσιο (ΦΕΚ 04-08-2017)

Εικόνα Petros D

Άρθρο 71 Θέματα ιδιωτικών σχολείων  2. α) Στο άρθρο 16 του ν. 682/1977 προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής:

"Στα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαι- δευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία της γενικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαί- δευσης. Απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών εξαιτίας της αναπηρίας ή των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους".
Τεύχος Α’ 114/04.08.2017 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 2003

Ειδική παιδαγωγός για Παράλληλη Στήριξη (Κηφισιά)

Εικόνα Irini K

Αναζητώ ειδική παιδαγωγό για παράλληλη στήριξη στο σχολείο, για το γιό μου, 7 ετών (Β΄ Δημοτικού), στην Κηφισιά. Η διάγνωση που έχουμε λάβει είναι Asperger, έχει υψηλή νοημοσύνη και η στήριξη χρειάζεται περισσότερο σε θέματα συμπεριφοράς, ελέγχου των συναισθημάτων και συμμόρφωσης με τους κανόνες. Προϋπηρεσία και συστάσεις απαραίτητες. Ευχαριστώ!

(*) Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 03/09/2017.

Πλήρης κατάλογος επαγγελματιών που διαπιστεύτηκαν από το NOESI.gr (08/2017)

Εικόνα NOESI.gr

Η ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο διαπίστευσε τριακόσιους πενήντα επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες στο τρίπτυχο Εκπαίδευση — Υγεία — Πρόνοια, ενώ διαχειρίστηκε περισσότερα από 2.000 βιογραφικά σημειώματα, το διάστημα 2012-2017. Η διαπίστευση εξασφαλίζει έναν πρότυπο τρόπο παρουσίασης του προφίλ του επαγγελματία και των επαγγελματικών προσόντων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό, να βρίσκουν άμεσα και αξιόπιστα "ειδικούς" στην περιοχή τους. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την επέκταση της διαπίστευσης σε πανελλαδικό επίπεδο, παρουσιάζουμε τη λίστα των επαγγελματιών που έχουν διαπιστευτεί από το noesi.gr έως σήμερα. Δείτε τον πλήρη κατάλογο των επαγγελματιών που διαπιστεύτηκαν εδώ.

Τεστ νοημοσύνης, είναι επαρκής χρόνος μία ώρα;

Εικόνα Vic Kr

Ο γιος μου πήγε σε αξιολόγηση (δε θελω να αναφέρω το φορεα) και του εκαναν το WISC-TEST. Ταυτόχρονα τον αξιολογούσε και νηπιαγωγός ζητώντας να αντιγράψει σχηματα, να δείξει χρώματα, ζωα κλπ. Συνολικά τον είδαν για μια ωρα. Είναι επαρκής χρόνος για το τεστ νοημοσύνης, ωστε να θεωρείται και αξιόπιστο το αποτέλεσμά του; Σε αυτη την ωρα εγινε και η γνωριμία του παιδιού με την ψυχολόγο και τη νηπιαγωγό. 

Εγκύκλιος για την παράλληλη στήριξη (2017-18)

Εικόνα winnie74

Η εγκύκλιος της παράλληλης στήριξης - συνεκπαίδευσης μαθητών και στήριξης μαθητών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Σχολικό Νοσηλευτή για το έτος 2017-2018

Δύο Παράλληλες στηρίξεις στο ίδιο τμήμα

Εικόνα Γιώργος

Σε ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο μας ενημέρωσαν ότι δεν επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα 2 παράλληλες στηρίξεις σε παιδια στο ίδιο τμήμα. Γνωρίζει κανείς εάν αυτό ισχύει;

Επίσης θα θέλαμε να μας προτείνετε εκπαιδευτήρια (για δημοτικό) σε περιοχές του κέντρου που να δεχονται παράλληλη στήριξη σε μαθητές τους.

Ευχαριστώ

No polls have been added to this group.

Ενεργά μέλη στην ομάδα

Συζητούν, συμμετέχουν

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.