Εδώ ομαδοποιούνται επίκαιρες ειδήσεις ή προσκλήσεις από τα μέλη. Αν "ακολουθήσετε" την Ομάδα θα διαβάζετε πρώτες τις γενικές ειδήσεις πανελλαδικής εμβέλειας, αναρτώνται στο site.

Παιγνιοθεραπεία (Play Therapy) & CBT για παιδιά και εφήβους

Σεμινάριο από το ΔΙΚΕΨΥ: Πώς να παίξουμε μέσω της θεραπείας ή πώς να εκπαιδεύσουμε μέσω του παιχνιδιού
Σάβ, 13/10/2018 - 10:00

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές) και εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό – βιωματικό σεμινάριο όπου συνδυάζονται οι αρχές και οι τεχνικές της παιγνιοθεραπείας (play therapy) με τη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Τherapy- CBΤ) για παιδιά και εφήβους.

Ημερομηνίες διεξαγωγής

Συνάντηση Γονέων «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (παιδιών ηλικίας 5-12 ετών) για τη μελέτη αναγκών οικογενειών

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" Χάρτα Υπηρεσιών προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Τετ, 12/09/2018 - 19:00

Αγαπητέ γονέα, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε στη συνάντηση γονέων, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας, στις 19:00 το απόγευμα την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που κατοικούν στην Αττική. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Συνδρομητικές υπηρεσίες για επαγγελματίες - μέλη

Εικόνα NOESI.gr

Οι αγγελίες το τρέχον διάστημα αποδίδουν 100% — διαπιστεύουμε τόσα νέα μέλη όσες και οι αγγελίες που διακινούμε (ένα / μία ανά εργάσιμη ημέρα)!

Το τρέχον διάστημα διακινούμε τουλάχιστον 5 αγγελίες ιδιωτών / εβδομάδα (ελάχιστη δέσμευση NOESI.gr) για άμεση απασχόληση και για έναρξη τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο 2018 για τους ...προνοητικούς. Αξιοποιήστε τις αγγελίες, για να βρείτε εργασία άμεσα την ερχόμενη σχολική χρονιά!

Όλα τα μέλη μας είναι καλά στην υγεία τους [ενημέρωση: 05/08/2018]

Εικόνα NOESI.gr

Σημαντική Ενημέρωση! Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία αναζήτησης των μελών μας, που βρίσκονται στην περιοχή που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην Αττική. Όλα τα μέλη μας είναι καλά στην υγεία τους, αν και διαπιστώσαμε ότι αρκετά μέλη έχουν πληγεί με άλλους τρόπους από τη φωτιά, ως επιζώντες με μεγάλο ψυχικό φόρτο από τις δραματικές στιγμές που έζησαν (και συνεχίζουν να ζουν) ή χάνοντας περιουσίες και αγαπημένα κατοικίδια στη φωτιά.


Η ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει την προσωπική επικοινωνία με όλα τα μέλη της κοινότητας που βρίσκονται κοντά στο σημείο της καταστροφής από τις φονικές πυρκαγιές, ζητώντας να επιβεβαιώσουμε ότι είναι καλά στην υγεία τους και ρωτώντας εάν χρειάζονται κάποια άμεση οικονομική, υλική ή ψυχολογική υποστήριξη.

Τι ισχύει αν άτομο με αναπηρία έχει περάσει δευτεροβάθμια Επιτροπή και δεν πήρε απάντηση;

Εικόνα Nasoskarlos

Ένας γεράκος 98 ετών με αναπηρία 90% λόγω τύφλωσης, έκανε ένσταση επί της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής 1/3/2018, διότι δεν ελέγχθηκαν όλα τα ιατρικά τεκμήρια (εισαγωγή σε νοσοκομείο και εγχείριση, ΧΑΠ, αφαίρεση επιγονατίδας, κ.λπ.). Πέρασε από δευτεροβάθμια Επιτροπή στις 13/4/2018 ζητώντας να του χορηγηθεί βοήθεια εταίρου ατόμου και μέχρι σήμερα, μετά από πολλαπλές αναζητήσεις στο ΚΕΠΑ δεν υπάρχει απάντηση, διότι "δεν έχει σταλεί ο φάκελος" από την Πειραιώς 181 στο τοπικό ΚΕΠΑ. Τι μπορώ να κάνω για τον πατέρα μου, πριν πεθάνει αβοήθητος από την αναλγησία του κράτους; Όποιος γνωρίζει παρακαλώ πολύ ας με βοηθήσει.

Ημερίδα για γονείς και επαγγελματίες με θέμα "Νοητικές και Αναπτυξιακές Διαταραχές"

Οργανώνεται στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου IASSIDD
Σάβ, 21/07/2018 - 09:00

Στο πλαίσιο του 5ο Ευρωπαϊκο Συνέδριο IASSIDD οργανώνεται στις 21/7/2018 ημερίδα για γονείς ατόμων με νοητικές ή αναπτυξιακές διαταραχές και επαγγελματίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – Κτίριο Πρυτανείας (Πανεπιστημίου 30).

Ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: Αξιολόγηση και Αποκατάσταση παιδιών και εφήβων

Σεμινάριο από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Σάβ, 06/10/2018 - 09:00

Το ετήσιο πρόγραμμα κατάρτισης στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης στην αξιολόγηση και αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με αυτισμό. Στο πρόγραμμα οι σπουδαστές θα κατανοήσουν την Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και θα εξοικειωθούν με προγράμματα και μεθοδολογίες παρέμβασης που στοχεύουν στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των παιδιών με ΔΑΦ.

Σχολιασμός ΕΚΠΥ 2018

Η ΕΣΑμεΑ ανακοινώνει στη σελίδα https://www.esamea.gr/pressoffice/announcements/3841-protaseis-gia-syndiamorfosi-epi-toy-neoy-ekpy ότι περιμένει σχόλια επί του νέου ΕΚΠΥ 2018 που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ προκειμένου να τεθούν προς συζήτηση και βελτίωση στο Υπουργείο Υγείας και το ΔΣ ΕΟΠΥΥ.

Όποιος γονέας έχει να πεί κάτι ας στείλει E-mail στην ΕΣΑμεΑ.

Εκπαίδευση: Απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών με ΕΕΑ ή ΑμεΑ στα ιδιωτικά σχολεία

Εικόνα GlobedNews

Τον περασμένο Αύγουστο το Υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην ιδιωτική εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και προέβλεψε ρητά την απαγόρευση άρνησης εγγραφής των ανωτέρω μαθητών από τις διευθύνσεις των ιδιωτικών σχολείων (N. 4485/2017). Η αντίδραση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, η οποία εκφράστηκε μέσω υπομνήματος, υπερασπίστηκε την άρνηση εγγραφής και με το επιχείρημα του "απαράδεκτου υπομνήματος" ο κ. Γαβρόγλου επέστρεψε πίσω το υπόμνημα στον αποστολέα του. Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω ρύθμιση αποτελεί νόμο του κράτους και η απαρέγκλιτη εφαρμογή της είναι υποχρέωση όλων.

Παρουσίαση της ομάδας Έργου του Προγράμματος "ΧΑΡΤΑ ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©"

Το Πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") αφορά τη μελέτη των αναγκών των ωφελούμενων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των δράσεων για την παιδική προστασία, και συντονίζεται από τον Άγγελο Κουτουμάνο εκ μέρους του «Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα» και της «Νόησης στο διαδίκτυο» (NOESI.gr), που υλοποιούν από κοινού το Πρόγραμμα.

Παρουσιάζουμε αναλυτικά τα επαγγελματικά προφίλ των μελών της ομάδας Έργου.

Επικαιρότητα: Νέα Σύμβαση ΕΟΠΥΥ

Εικόνα GlobedNews

Τελευταία είδηση 15/06/2018: Ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το νέο σύστημα επιστροφής δαπανών ειδικής αγωγής που θα ισχύσει από 1η Αυγούστου 2018. Με βάση την ανακοίνωση οι γονείς καταθέσουν τη "Βεβαίωση Αποζημίωσης" σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες θεραπείες για το παιδί τους. Σε περίπτωση που η δαπάνη των θεραπειών υπερβαίνει το ανώτατο όριο αποζημίωσης που καθορίζεται από τον ΕΟΠΥΥ, το υπερβάλλον ποσό αναζητείται από τον ΕΟΠΥΥ και τους παρόχους Ειδικής Αγωγής.

Αξιολόγηση αναζήτησης επαγγελματία μέσω NOESI.gr

Εικόνα NOESI.gr

Αξιολόγηση διαπιστευμένων μελών NOESI.gr.Αγαπητέ γονέα, λαμβάνουμε περισσότερες από 30 επικοινωνίες κάθε μήνα από γονείς, που αναζητούν επαγγελματίες. Βοήθησέ μας να αξιολογήσουμε την υπηρεσία, αφιερώνοντας μόνο 2' :)

Συμπληρώστε τη φόρμα.

WISC-V Κλίμακα Νοημοσύνης Weschler (ελληνική έκδοση)

Εικόνα ΨΥΧΟΔΟΣ

Το Ιατρείο "Ψυχοδός" από τον Φεβρουάριο του 2018 χορηγεί την αναθεωρημένη έκδοση της κλίμακας Νοημοσύνης Weschler για παιδιά και εφήβους, το WISC-V GR (WISC 5η έκδοση – ελληνική). Η πέμπτη (5η ή V) έκδοση της Κλίμακας Weschler σκοπεύει στην αξιολόγηση της νοημοσύνης παιδιών και εφήβων σχολικής ηλικίας από 6 ετών έως και 16 ετών και 11 μηνών.

Λογότυπο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Το NOESI.gr αναζητά αρθρογράφους, μεταφραστές, επιμελητές κειμένων

Εικόνα NOESI.gr

Το NOESI.gr απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε επαγγελματίες που εξειδικεύονται στην Ειδική Αγωγή, την Ψυχική Υγεία, την Εκπαίδευση, την Υγεία και την Πρόνοια, προκειμένου να συνδράμουν την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο να εμπλουτίσει τα ήδη υπάρχοντα άρθρα για τις διαταραχές

Πώς μπορώ να αναρτήσω μία αγγελία;

Εικόνα NOESI.gr
Οι γονείς μπορούν να αναρτούν αγγελίες ως εγγεγραμμένα μέλη (φυσικά πρόσωπα). Στις αγγελίες αυτές, τα στοιχεία επικοινωνίας αρχικά διακινούνται εσωτερικά προς τα διαπιστευμένα μέλη του καταλόγου επαγγελματιών. Τα ιδιωτικά Κέντρα Ειδικών Θεραπειών μπορούν να αναρτούν αγγελίες εφόσον έχουν μία σταθερή σελίδα παρουσίασης στο noesi.gr ώστε οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες να μπορούν να βρίσκουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγγελία. Οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί και οι Σύλλογοι Γονέων μπορούν να αναρτούν αγγελίες (προκηρύξεις) ως εγγεγραμμένα μέλη (φορείς). Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν.

Φορολογία: Απαλλαγή από τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας οχημάτων ΑμεΑ

ΝΕΟ! Με πρόσφατο νόμο τον Μάιο 2018 απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας οι ανήλικοι ΑμεΑ και η απαλλαγή τους μπορεί να παραχωρείται έως την ενηλικίωσή τους για ένα όχημα στο πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα ή για οποιονδήποτε λόγο έχει την επιτροπεία τους.

Αυστηρότεροι έλεγχοι στο σύστημα διαπίστευσης επαγγελματιών

Εικόνα NOESI.gr

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους υποψήφιους επαγγελματίες, που υποβάλλουν αίτημα διαπίστευσης προς το NOESI.gr, ότι εφαρμόζονται άμεσα κάποια πρόσθετα μέτρα για τη διαπίστευση επαγγελματιών – μελών, ώστε να διασφαλιστεί η ετερογένεια μεταξύ των επαγγελματικών προσόντων και η υψηλή ποιότητα ακαδημαϊκών σπουδών των μελών.

Χάρτης Οδηγού υπηρεσιών για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία

Εικόνα NOESI.gr

Επικοινωνήστε με την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο από τη σελίδα noesi.gr/contact για παρατηρήσεις ή σχόλια σχετικά με τον χάρτη του Οδηγού υπηρεσιών. Δείτε τον χάρτη στην αποκλειστική σελίδα του εδώ noesi.gr/map.

Ψάχνετε υπηρεσία ή φορέα; Σας τους παρουσιάζουμε!

ΝΕΟ! Πατήστε στο εικονίδιο με το βέλος πάνω αριστερά και επιλέξτε (με τικ) αυτά που θέλετε να δείτε. Πατήστε στo εικονίδιο πάνω δεξιά για να δείτε τον χάρτη σε πλήρη οθόνη (Map).

Δίκτυο διαπιστευμένων μελών NOESI.gr (PRO)

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο Καταλόγου PRO επαγγελματιών του NOESI.gr.Οι διαπιστευμένοι επαγγελματίες είναι μέλη του NOESI.gr, που ειδικεύονται στο τρίπτυχο Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια, παρέχοντας υπηρεσίες ιδιωτικά. Για άτομα με μεγάλη εξειδίκευση, παραθέτουμε το προφίλ των μελών που έχουν ενταχθεί με επιτυχία στο Δίκτυο εξειδικευμένων επαγγελματιών "SPECIALS". Μελετήστε βιογραφικά και προφίλ, επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες.

Νέα διαπιστευμένα μέλη! Τσάνταλη Ελένη, Ψυχολόγος. Καλαμάκη Φωτεινή, Σχολική Νοσηλεύτρια. Προκόπης Πρόδρομος, Δάσκαλος - Ειδικός Παιδαγωγός. Ζαχαροπούλου Κωνσταντίνα, Δασκάλα. Κοσκινά Ελένη, Δασκάλα Δράματος. Ζυγούνα Μαριάννα, Δασκάλα - Ειδική Παιδαγωγός (MSc).

Βρείτε επαγγελματία. ► Διαπιστευτείτε.

You are not authorized to access this content.
You are not authorized to access this content.

Σημαντικά νέα στην ομάδα

Ενεργά μέλη στην ομάδα

Συζητούν, συμμετέχουν

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.