Εδώ ομαδοποιούνται επίκαιρες ειδήσεις ή προσκλήσεις από τα μέλη. Αν "ακολουθήσετε" την Ομάδα θα διαβάζετε πρώτες τις γενικές ειδήσεις πανελλαδικής εμβέλειας, αναρτώνται στο site.

Αξιολόγηση διαπιστευμένων μελών NOESI.gr

Εικόνα NOESI.gr

Αξιολόγηση διαπιστευμένων μελών NOESI.gr.Εάν έχετε συνεργαστεί σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή με κάποια από τα διαπιστευμένα μέλη του NOESI.gr μπορείτε να υποβάλετε την αξιολόγησή σας. Η αξιολόγησή σας συμβάλλει στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το NOESI.gr μέσω των διαπιστευμένων μελών και στις υπηρεσίες που παρέχουν τα ίδια τα μέλη, ως επαγγελματίες, απευθείας προς τους γονείς ή άλλους ιδιώτες που διακινούν αγγελίες μέσω του NOESI.gr. Συμπληρώστε αυτή τη φόρμα αξιολόγησης. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να τη συμπληρώσετε πιο άνετα από αυτή τη διεύθυνση.

Εορταστικό διήμερο "Ανοίγουμε Ορίζοντες"

Εικόνα Ardo
Από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) "Ορίζοντες"
Παρ, 11/05/2018 - 12:30

Με μεγάλη χαρά σας καλούμε στην καινοτόμα δράση του Φορέα μας, Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» στις 11 και 12 Μαΐου 2018, «Ανοίγουμε ορίζοντες»! Ένα διήμερο πολιτισμού, ενημέρωσης και εκπαίδευσης, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες»!

Εορταστικό διήμερο: Ανοίγουμε Ορίζοντες | Από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Τουρνουά Μπάσκετ & Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Από το Ιδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»
Παρ, 25/05/2018 - 09:00

Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» διοργανώνει στις 24 Μαΐου 2018 ημέρα Πέμπτη το 18ο Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3 και στις 25 Μαΐου 2018 ημέρα Παρασκευή το 13ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 5 Χ 5.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Τουρνουά Μπάσκετ & Τουρνουά Ποδοσφαίρου | Από το Ίδρυμα για το Παιδί Παμμακάριστος.

Pilates για παιδιά με αυτισμό και ΔΕΠ-Υ (PilatesbyMandy)

Ανακαλύψετε από κοντά τα οφέλη της άσκησης Pilates στα παιδιά.
Δευ, 07/05/2018 - 03:00

Το κέντρο ανάπτυξης παιδιού και εφήβου "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ" σε συνεργασία με το "PilatesbyMandy" σας καλωσορίζει στο καινούριο τμήμα Pilates για παιδιά με αυτισμό και ΔΕΠ-Υ. Σας περιμένουμε κάθε Δευτέρα μεσημέρι στον χώρο μας, στη Νέα Σμύρνη, για να ανακαλύψετε και εσείς από κοντά τα οφέλη της άσκησης Pilates στα παιδιά μας.

Pilates για παιδιά με αυτισμό και ΔΕΠ-Υ (PilatesbyMandy).

(*) Τα τμήματα είναι ολιγομελή των 7-8 ατόμων.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στη Γραμματεία της ΝΟΗΜΑΘΗΣΗΣ στο 2112141459 καθημερινά 13:30 — 21:00.

Έναρξη προγράμματος για τη Διακήρυξη της Χάρτας Υπηρεσιών στην Αξιολόγηση, την Παρέμβαση, τη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα με τίτλο “Προνόησε κι εσύ” για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των δράσεων για την παιδική προστασία.

Χάρτα Υπηρεσιών στην Αξιολόγηση, την Παρέμβαση, τη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του NOESI.gr.Το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και το NOESI.gr, θα εκπονήσουν πρόγραμμα για οικογένειες μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ατόμων με αναπηρία, με στόχο να βοηθήσουν τόσο τους μαθητές όσο και τα μέλη των οικογένειών τους να αποτυπώσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να διαμορφώσει τη Χάρτα Υπηρεσιών στην Αξιολόγηση, την Παρέμβαση, τη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Ο διακριτικός τίτλος του προγράμματος είναι “Προνόησε κι εσύ” και μπορείτε να ενημερωθείτε για τους βασικούς πυλώνες του εδώ.

Πτυχιακές Εργασίες στο Αρχείο των συνεργατικών ομάδων του NOESI.gr :)

Εικόνα NOESI.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προς επαγγελματίες – μέλη συνεργατικών ομάδων και γονείς – μέλη με "βιολόγια". 

Πτυχιακές Εργασίες στο Αρχείο των συνεργατικών ομάδων του NOESI.gr.Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στον φάκελο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ > BΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΔΙΑΝΟΗΣΗ θα βρείτε ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ με θέματα τον αυτισμό και την εγκεφαλική παράλυση. Δείτε εδώ αναλυτικά τους τίτλους που έχουν καταλογοποιηθεί.

Τι είναι οι συνεργατικές ομάδες του NOESI.gr;

Τι είναι οι συνεργατικές ομάδες noesi.gr

Οι συνεργατικές ομάδες δίνουν πρόσβαση σε ειδικές πλατφόρμες, πανελλαδικής κλίμακας, για να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις σε οργανισμούς και τις επιστημονικές εκδηλώσεις, να έχετε άμεση πρόσβαση για να μελετάτε ή να συνεισφέρετε σε επιστημονικές βάσεις δεδομένων για τις διαταραχές, τις παρεμβάσεις και τις διαθέσιμες “δομές” για άτομα με αναπηρία ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μέσω της πλατφόρμα των συνεργατικών ομάδων, μπορείτε ακόμη να συνεργάζεστε με άλλους επαγγελματίες και να μοιράζεστε την επιστημονική γνώση ή ακόμη να προσφέρετε (online) συμβουλευτικής και κατάρτισης!

Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Αυτισμός (Δελτίο Τύπου)

Εικόνα Stathis

Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Αυτισμός (Δελτίο Τύπου)Με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως θεσπίστηκαν και ισχύουν από την 01/01/2018, τα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) δέχονται άλλο ένα καίριο πλήγμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου προχώρησε στην προσφυγή στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατίας) με κύριο στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό όπως αυτά κατοχυρώνονται από τη διεθνή σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία η οποία κυρώθηκε στη χώρα μας το 2012 και εξειδικεύτηκε το 2017.

 Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις και τις διεκδικήσεις εδώ.

Δικαίωμα λήψης προνοιακού επιδόματος / σύνταξης σε ΑμεΑ με ποσοστό 50% και άνω που εργάζονται (!)

Δικαίωμα λήψης προνοιακού επιδόματος / σύνταξης σε ΑμεΑ με ποσοστό 50% και άνω που εργάζονται (!)Με βάση έναν νέο νόμο του 2017 αλλάζει παντελώς το τοπίο σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των ατόμων με αναπηρία να εργαστούν. Μέχρι σήμερα, κατά βάση, ένας νέος εργαζόμενος ΑμεΑ εφόσον λάμβανε προνοιακό επίδομα, σύνταξη αναπηρίας ή σύνταξη λόγω θανάτου έχανε το δικαίωμα και στις τρεις συγκεκριμένες παροχές εφόσον ξεκινούσε να εργάζεται — μοναδική εξαίρεση σε αυτό αποτελούσε η εργασία σε ΚΟΙΣΝΕΠ (κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση). Επιπλέον, ένας βασικός φόβος των εν ζωή γονέων ήταν ότι σε περίπτωση που το ΑμεΑ παιδί τους εργάζονταν — έστω και μία ημέρα — ενδέχεται να έχανε το δικαίωμα λήψης της σύνταξης του γονέα μετά το θάνατό του. Και τα δύο αλλάζουν με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας.

 Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει ο Νόμος εδώ.

(?) Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο (ρωτήστε μας)

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.Διευρύνουμε τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Με βάση τον Οδηγό υπηρεσιών παραπέμπουμε τους γονείς με βασικούς άξονες υπηρεσιών τους εξής:

  1. Αρχική διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση
  2. Κέντρα, δομές, προγράμματα τακτικής φοίτησης
  3. Ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, εκδρομές
  4. Αυτόνομη διαβίωση, Στέγες και Οικοτροφεία

 Μάθετε περισσότερα πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο.

Η νομοθεσία για την παράλληλη στήριξη σε Ιδιωτικά Σχολεία

Η νομοθεσία για την παράλληλη στήριξη σε Ιδιωτικά Σχολεία. Τώρα που πολλοί γονείς ψάχνουν σχολεία για τα παιδιά τους θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι με νομοθεσία που ψηφίστηκε από την Βουλή τον Αύγουστο 2017:

  • Απαγορεύεται ρητά η άρνηση εγγραφής μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία εξ αιτίας αναπηρίας ή ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, ενώ παράλληλα η άρνηση αυτή ανάγεται σε πειθαρχικό παράπτωμα για τους ιδιοκτήτες, τους διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων αυτών.

Τα ΚΕΔΔΥ καταργούνται, αναλαμβάνει νέος φορέας (νέες προσλήψεις, νέες αρμοδιότητες)

Εικόνα NOESI.gr

Επικαιρότητα από Υπουργείο Παιδείας: Τα ΚΕΔΔΥ καταργούνται, αναλαμβάνει νέος φορέας (νέες προσλήψεις, νέες αρμοδιότητες).Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 τέθηκε σε Διαβούλευση το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» που αφορά την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ. Σε ό,τι αφορά τα ΚΕΔΔΥ, με βάση το Σχέδιο Νόμου, καταργούνται λοιπόν, και αντικαθίστανται από τη νέα υπηρεσία που θα ονομάζεται Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.). Μία βασική νέα αρμοδιότητα των υπηρεσιών που θα αντικαταστήσουν τα ΚΕΔΔΥ αφορά ότι στις νέες αρμοδιότητες προστίθενται οι  συμβουλευτική και ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Βεβαίως, για τη λειτουργία των ΚΕΣΥ θα χρειαστεί να προκηρυχθούν νέες θέσεις, να γίνουν μεταθέσεις / αποσπάσεις και άλλα που αφορούν το ήδη υπάρχον προσωπικό ώστε να στελεχωθούν εξ αρχής. Όλα αυτά, με βάση το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδιείας πρέπει να γίνουν, αφού ψηφιστεί ο Νόμος, έως 01/09/2018. Δείτε αναλυτικά: Διαφορές των ΚΕΔΔΥ από τα ΚΕΣΥ και χρονοδιάγραμμα μετάβασης.

Ομαδικό Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων για παιδιά

Από το Κέντρο ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ στη Νέα Σμύρνη
Παρ, 06/04/2018 - 17:30

Τα ομαδικά προγράμματα αφορούν παιδιά 4-8 ετών και έχουν ως κεντρικό άξονα την ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων, μέσα από μία πληθώρα δραστηριοτήρων και παιχνιδιών.

Πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή — ώρα 17.30 – 18.30 — και το κόστος συμμετοχής είναι 50€ / μήνα.

Πληροφορίες στη γραμματεία του Kέντρου "Νοημάθηση": 2112141459

Ομαδικό Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων για παιδιά - Από το Κέντρο ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ στη Νέα Σμύρνη

Σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας του ΕΟΠΥΥ (Ηπείρου) με δωρεάν συμμετοχή

Εικόνα NOESI.gr
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (Ηπείρου 17, στη Αθήνα) – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Τρί, 17/04/2018 - 15:00

Το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας οργανώνει Σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους. Επίσης, τα Σεμινάριο σκοπεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στους γονείς να εγκαταστήσουν μια άμεση και εποικοδομητική επικοινωνία με τα παιδιά τους, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να προάγουν την αυτονομία τους.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (Ηπείρου 17, στη Αθήνα).

You are not authorized to access this content.
You are not authorized to access this content.

Οι επόμενες δράσεις

Mon, 07/05 to Mon, 30/07/2018, 03:00 - 05:00
1 0 comments
Παρ, 11/05/2018 to Σάβ, 12/05/2018, 12:30 - 12:30
1 0 comments
Σάβ, 19/05/2018 to Κυρ, 20/05/2018, 10:00 - 15:00
1 0 comments

Ενεργά μέλη στην ομάδα

Συζητούν, συμμετέχουν

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.