Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει υπηρεσίες νομικών προσώπων ιδιωτικού & δημοσίου δικαίου, σε Ελλάδα & Κύπρο, παρέχοντας ενημέρωση για νέα προγράμματα, δράσεις, προκηρύξεις. Δείτε noesi.gr/book/welfare

(?) Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο (ρωτήστε μας)

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.Διευρύνουμε τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Με βάση τον Οδηγό υπηρεσιών?2 παραπέμπουμε τους γονείς με βασικούς άξονες υπηρεσιών τους εξής:

  1. Αρχική διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση
  2. Κέντρα, δομές, προγράμματα τακτικής φοίτησης
  3. Ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, εκδρομές
  4. Αυτόνομη διαβίωση, Στέγες και Οικοτροφεία

 Μάθετε περισσότερα πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο.

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ τοποθετείται επί του προβλήματος της μείωσης του ποσοστού αναπηρίας σε άτομα με ΔΑΦ (αυτισμό)

Εικόνα NOESI.gr

Στην επιστολή της με θέμα: «Εξειδίκευση παρατηρήσεων – προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί από την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και αφορούν στον εκδοθέντα αναθεωρημένο ΕΠΠΠΑ» η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια τα άτομα με διάγνωση "Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος" (Αυτισμός) λαμβάνουν Ποσοστό Αναπηρίας (Π.Α.) το 67% και άρα να καθίστανται δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος — σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όταν οι Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ απέδιδαν ποσοστό αναπηρίας κάτω του 67%, εστιάζοντας στις νοητικές και γνωστικές δεξιότητες και όχι στα σοβαρά κοινωνικά ελλείμματα των ατόμων με αυτισμό.

Δυστυχώς, στον αναθεωρημένο Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας και παρά τις ενστάσεις και αντιδράσεις των εκπροσώπων της ΕΣΑΜΕΑ στην Επιτροπή κατά την κατάρτισή του, επανέρχεται αυτή η αδικία, δεδομένου ότι στα άτομα με Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό (ΥΛΑ) τα ποσοστά αναπηρίας κυμαίνονται μεταξύ 50% – 67%.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΕΠΥ / ADHD HELLAS ► Νέα παρουσίαση!

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΕΠΥ / ADHD HELLAS.Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) ή ADHD Hellas (από τα αρχικά της διαταραχής στην Αγγλική γλώσσα) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο που συμμετέχουν γονείς παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ ή ΔΕΠΥ), ενήλικες με ΔΕΠΥ, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί και άλλοι επιστήμονες. Το Σωματείο ιδρύθηκε το 2009, με έδρα την Αθήνα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2010 έγινε επίσημα μέλος της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης "ADHD Europe", ενώ από το 2014 συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιό της.

Δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία για άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) το Σαββατοκύριακο

O “Ναυτίλος" ανοίγει τις πόρτες του — Γνωριμία με το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) το Σαββατοκύριακο από τον "Ηλίανθο"
Σάβ, 24/02/2018 - 22:00

Η ανατροφή ενός παιδιού με αναπτυξιακή διαταραχή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Κατανοώντας την ανάγκη των γονέων για προσωπικό χρόνο και χαλάρωση, στόχος του προγράμματος «Ναυτίλος» είναι η δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών με Αυτισμό κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις εγκαταστάσεις του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος» στο Περιστέρι Αττικής.

ΗΛΙΑΝΘΟΣ ► Νέα παρουσίαση

Παρουσιάζουμε τον "Ηλίανθο" στο Περιστέρι :)

Λογότυπο του Ηλίανθου.Ο "Ηλίανθος" είναι Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.). Λειτουργεί από το 2010 στο Περιστέρι Αττικής, ως μία δομή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου", και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών, εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα του Ηλίανθου εδώ.

SOS ► Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δύο θέσεις ωφελουμένων

Λογότυπου το Συλλόγου / Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας SOS.Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτι­στικών Παιδιών με την επωνυ­μία "S.O.S." ιδρύθηκε ως μη κερδοσκο­πικό Σωμα­τείο. Το 1978, δη­μιούργησε Μο­νάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής για παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση. Σήμερα, λειτουργεί το ομώνυμο Κέντρο Αυτισμού και Νοητικής Υστέρησης "SOS", σε δύο κτίρια 3.100 τ.μ. σε νέες εγκατα­στάσεις στους Θρακομακε­δόνες, σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ► Νέα παρουσίαση

Λογότυπο για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες των Ειδικών Σχολείων ως και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Νομού Καρδίτσας.Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες των Ειδικών Σχολείων ως και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Νομού Καρδίτσας ιδρύθηκε το 1991 στην Καρδίτσα. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται σε επίπεδο νομού και αφορά την παροχή ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία. Ο Σύλλογος, επίσης, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος των Συλλόγων Γονέων των ΣΜΕΑ (Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) του νομού. 

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ► Νέα παρουσίαση (Κέντρο Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων)

Λογότυπο για το Κέντρο Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και των Οικογενειών Αυτών (ΚΕ.ΠΡ.Α.Α.Ο.) με την επωνυμία ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ.Το Κέντρο Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και των Οικογενειών Αυτών (ΚΕ.ΠΡ.Α.Α.Ο.) με την επωνυμία "ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ" ιδρύθηκε το 2017 στη Λυκόβρυση Αττικής, με σκοπό την προάσπιση, αναβάθμιση και κατοχύρωση της ποιότητας ζωής και της θέσης και των οικογενειών τους τόσο στο στενό όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού ή έχουν διαγνωστεί με παρεμφερείς / συναφείς διαταραχές, οι οποίες επηρεάζουν την πνευματική και ψυχική τους υγεία και χρήζουν ειδικής φροντίδας για τις ανάγκες της καθημερινής ζωής, της εκπαίδευσης, της θεραπείας και της δια βίου προστασίας τους. Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΚΙΑΝΟΣ ► Δωρεάν πρόγραμμα εγκύμνασης "Ειδικής Φυσικής Αγωγής" από τον Δήμο Αθηναίων

Φωτογραφία από το δωρεάν πρόγραμμα εγκύμνασης Ειδικής Φυσικής Αγωγής από τον Δήμο Αθηναίων.Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων υλοποιεί στο ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΚΙΑΝΟΣ καθημερινό πρόγραμμα εκγύμνασης "Ειδικής Φυσικής Αγωγής" από εξειδικευμένους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.). Tα προγράμματα εφαρμόζονται σε εξατομικευμένο επίπεδο (ατομικά) στις πιο δύσκολες περιπτώσεις ή σε πολύ μικρές ομάδες για την καλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

ΕΘΜΑ ► Δωρεάν Πρόγραμμα Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων (Cygnet)

Από την Ομάδα της Ειδικής Θεραπευτικής Μονάδας Αυτιστικών (Ε.Θ.Μ.Α.)
Τετ, 31/01/2018 - 12:15

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των οικογενειών των παιδιών με ΔΑΦ η Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα της ΕΘΜΑ προσφέρει πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης Cygnet σε οικογένειες παιδιών με ΔΑΦ, τα οποία δεν είναι ενταγμένα στο ημερήσιο θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας.

Σελίδες

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Κούλουμα με χαρταετούς, χρώμα, μουσική, και παιδικά χαμόγελα - Μία δράση του ΟΠΑΠ στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.