Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

(?) Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο (ρωτήστε μας)

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.Διευρύνουμε τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Με βάση τον Οδηγό υπηρεσιών παραπέμπουμε τους γονείς με βασικούς άξονες υπηρεσιών τους εξής:

  1. Αρχική διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση
  2. Κέντρα, δομές, προγράμματα τακτικής φοίτησης
  3. Ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, εκδρομές
  4. Αυτόνομη διαβίωση, Στέγες και Οικοτροφεία

 Μάθετε περισσότερα πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο.

ΟΑΕΔ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΜΕΑ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζομένων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών 2018-2019. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, (Γαλατσίου 19, Γαλάτσι), τηλ. 2102110878, 2102023687 έως 29/06/2018, ώρες από 08.30 π.μ. έως 13.00 μ.μ. 

Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Μοσχάτου

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
Τρί, 03/07/2018 - 08:00

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής και, με σκοπό την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών των γονέων παιδιών με αναπηρία, προσκαλεί τους γονείς να υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή στο Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ.Α. Μοσχάτου (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες), το οποίο, τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, θα λειτουργήσει σε δύο βάρδιες: Α’ βάρδια 08.00-16.00, Β’ βάρδια 16.00-20.00.

Το Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ.Α. βρίσκεται Πίνδου & Αγίου Κωνσταντίνου 31, στην περιοχή του Μοσχάτου και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής έτους 2018-2019». Η κάθε βάρδια μπορεί να καλύψει έως και 15 θέσεις.

Πέτρινο κτήριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Επικαιρότητα: Νέα Σύμβαση ΕΟΠΥΥ

Εικόνα GlobedNews

Τελευταία είδηση 15/06/2018: Ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το νέο σύστημα επιστροφής δαπανών ειδικής αγωγής που θα ισχύσει από 1η Αυγούστου 2018. Με βάση την ανακοίνωση οι γονείς καταθέσουν τη "Βεβαίωση Αποζημίωσης" σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες θεραπείες για το παιδί τους. Σε περίπτωση που η δαπάνη των θεραπειών υπερβαίνει το ανώτατο όριο αποζημίωσης που καθορίζεται από τον ΕΟΠΥΥ, το υπερβάλλον ποσό αναζητείται από τον ΕΟΠΥΥ και τους παρόχους Ειδικής Αγωγής.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΑΓΑΠΗ) ► Ημερίδα για τα επιδόματα ατόμων με ΔΑΦ (23/06)

Λογότυπο ΑΓΑΠΗ (ΧΑΛΚΙΔΑ).Ο Σύλλογος Υποστήριξης Ατόμων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές - Αυτισμο με την επωνυμία "ΑΓΑΠΗ" ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τη Χαλκίδα και εύρος δράσης την Εύβοια (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

Νέα – Ανακοινώσεις

Ο Σύλλογος Υποστήριξης Ατόμων με Αυτισμό "ΑΓΑΠΗ" (Χαλκίδας), διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 23/06/2018 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας — ώρα 19:00 με θέμα:

  • Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ - ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

WISC-V Κλίμακα Νοημοσύνης Weschler (ελληνική έκδοση)

Εικόνα ΨΥΧΟΔΟΣ

Το Ιατρείο "Ψυχοδός" από τον Φεβρουάριο του 2018 χορηγεί την αναθεωρημένη έκδοση της κλίμακας Νοημοσύνης Weschler για παιδιά και εφήβους, το WISC-V GR (WISC 5η έκδοση – ελληνική). Η πέμπτη (5η ή V) έκδοση της Κλίμακας Weschler σκοπεύει στην αξιολόγηση της νοημοσύνης παιδιών και εφήβων σχολικής ηλικίας από 6 ετών έως και 16 ετών και 11 μηνών.

Λογότυπο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

ΜΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΜΕΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ► Δωρεάν θέσεις φοίτησης μέσω ΕΣΠΑ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας, με ανακοίνωσή του στις 14/06/2018 προσκαλεί άτομα με αναπηρία (στο εξής καλούμενοι «ωφελούμενοι), γονείς, κηδεμόνες και δικαστικούς συμπαραστάτης να υποβάλουν αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή υπηρεσιών διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τριών (3) ωφελούμενων που βρίσκονται εντός Π.Ε. Φθιώτιδας, για Είκοσι Έξι (26) μήνες, στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης & ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρίες, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Φθιώτιδας που λειτουργεί, στην Λ. Ειρήνης 11Α Λαμία.

Λογότυπο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Λογότυπο https://www.noesi.gr/sites/default/files/books/opeka-logo-sm-white.png.Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) αποτελεί έναν νεοσύστατο οργανισμό που σκοπεύει σε ένα ενιαίο, σύγχρονο και συνεκτικό (συνδεδεμένο) διοικητικό σύστημα ανίχνευσης και αντιμετώπισης των πραγματικών αναγκών του πληθυσμού. Για την δημιουργία του Οργανισμού αξιοποιήθηκε ο προσωπικό και οι υφιστάμενες κεντρικές και περιφερειακές διοικητικές δομές του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Πρόσκληση: Μελέτη αναγκών οικογενειών με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ή/και αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής

Εικόνα NOESI.gr

Το Πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") αφορά τη μελέτη των αναγκών των ωφελούμενων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα οργανωθούν συναντήσεις (ημερίδες – εργαστήρια) για τις οικογένειες των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, η ομάδα Έργου του Προγράμματος θα επισκεφτεί δομές (πλαίσια) σε όλους τους τομείς των υπηρεσιών για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να παρουσιάσουν με τα δικά τους μάτια τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους σχετικά με το πλαίσιο όπου φοιτούν. Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για να συμμετέχετε σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος, ως οικογένεια ή ως φορέας (δομή).

Εάν θέλετε να δηλώσετε ενδιαφέρον για να συμμετέχετε σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος, συμπληρώστε τη φόρμα* με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Πρόσκληση συμμετοχής ωφελούμενων με ΔΑΦ (αυτισμό) σε πρόγραμμα φοίτησης με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Το "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου - Διάγνωση - Συμβουλευτική - Αποκατάσταση (Κ.Π.Ε.)" προσκαλεί άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.) μεσαίας και χαμηλής λειτουργικότητας 15 έως 22 ετών να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους για δωρεάν φοίτηση στο Πρόγραμμα του Κέντρο "ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" (μέσω ΕΣΠΑ), που λειτουργεί στην Αττική.

Λογότυπο του Κέντρου ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Το Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών στη Δυτική Αττική, με την επωνυμία "Στην Αυλή του Κόσμου" είναι μία Μονάδα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12 – 18 ετών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Σκοπός του Κέντρου είναι η κοινωνική ένταξη και λειτουργική αυτονόμηση των εφήβων με ΔΑΦ, η στήριξη των οικογενειών τους, η αγωγή της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας και καταπολέμησης του στίγματος καθώς και η δημιουργία δικτύου εθελοντών.

Σελίδες

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.