Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

(?) Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο (ρωτήστε μας)

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.Διευρύνουμε τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Με βάση τον Οδηγό υπηρεσιών παραπέμπουμε τους γονείς με βασικούς άξονες υπηρεσιών τους εξής:

  1. Αρχική διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση
  2. Κέντρα, δομές, προγράμματα τακτικής φοίτησης
  3. Ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, εκδρομές
  4. Αυτόνομη διαβίωση, Στέγες και Οικοτροφεία

 Μάθετε περισσότερα πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ► Ανανεωμένη παρουσίαση (με εικόνες)

Παρουσιάζουμε το "Ελευθερία Λόγου" στη Θεσσαλονίκη :)

Λογότυπο του Κέντρου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.Το Κέντρο Αξιολόγησης και Θεραπείας Ελευθερία Λόγου δημιουργήθηκε το 2012 από την Ισμιρλίδου Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού παιδιών με διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας και των ανεπαρκών δομών του τομέα της υγείας και πρόνοιας. Το Κέντρο έχει έδρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Μενεμένης, δίπλα στον Εύοσμο και τους Αμπελόκηπους. Ανατολικά μπορείτε να μας βρείτε στην περιοχή της Καλαμαριάς, δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

ΕΠΑΨΥ ► Θέσεις για Ψυχολόγους, Κοινωνικό Λειτουργό, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, Προσωπικό Φροντίδας, Νοσηλευτές (νέο!)

Εικόνα NOESI.gr

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) ιδρύθη­κε το 1988 και έκτοτε δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της ψυχοκοινω­νικής αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ψυχοκοινωνικές ανάγκες και μα­κρόχρονη ιδρυματική ιστορία.

Λογότυπο της ΕΠΑΨΥ.

Νέα — Ανακοινώσεις

  • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη προσωπικού για Ξενώνα Εφήβων στην Αγία Παρασκευή. 

Αναλυτικά οι θέσεις:
(α) Ψυχολόγο με ειδίκευση σε θέματα εφήβων ή Ψυχίατρο Παιδιών και Εφήβων για την θέση του επιστημονικά υπεύθυνου
(β) Ψυχολόγο με ειδίκευση σε θέματα εφήβων
(γ) Κοινωνικό Λειτουργό
(δ) Εργοθεραπευτή
(ε) Ειδικό Παιδαγωγό
(στ) Νοσηλευτές (x3 θέσεις)
(ζ) Προσωπικό φροντίδας (x4 θέσεις)

ΑΡΓΩ ► Πρόσκληση Ωφελούμενων

Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες με την επωνυ­μία "Αρ­γώ" ιδρύθηκε το 1985, με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες, συ­ζύγους ναυτικών. Είναι ΝΠΙΔ, ειδικώς ανα­γνωρισμένο ως φι­λανθρωπικό Σωμα­τείο, εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας. Προσφέρει εκ­παίδευση σε άτομα με νοητική υστέρηση. Σήμερα, λειτουργεί Κέντρο Διη­μέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, Οικοτρο­φείο και Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνι­κής & Επαγγελματικής Έντα­ξης.

Νέα — Ανακοινώσεις

  • Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στον Πειραιά, του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ» καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους (γονείς ατόμων με αναπηρία) να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής σε απογευματινό (14.00-20.00) πρόγραμμα διημέρευσης.

ATHENS THERAPY DOGS ► Aναζητά επιστημονικό προσωπικό ως εθελοντές

Ο Οργανισμός Athens Therapy Dogs (μτφ. Σκύλοι Θεραπείας Αθήνας) ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα τη μέθοδο θεραπευτικής επαφής με σκύλους ως εναλλακτική προσέγγιση για ευπαθείς ομάδες όπως άτομα με αναπηρία, άτομα που πάσχουν από ψυχικές ή ανίατες ασθένειες, παιδιά ορφανοτροφείων, παιδιά και ενήλικες σωφρονιστικών καταστημάτων, κ.ά.

Ο οργανισμός Athens Therapy Dogs αναζητά επιστημονικό προσωπικό ως εθελοντές.

ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ ► Εσπερίδα (31/10)

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Προσαρμογής ΑμεΑ με την επωνυμία "Καλός Σαμαρείτης" ιδρύθηκε από τον ομώνυμο Σύλλογο Γονέων & Κηδε­μόνων Σπαστικών Παιδιών. Ιδρύθηκε το 1978, από τον πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Νάτση και ομάδα γονέων με ανάπηρα παι­διά. Είναι αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό Σωματείο. Περιθάλπει ΑμεΑ και των δύο φύ­λων εφ' όρου ζωής από τα Νότια Προάστια της Αττικής, που πάσχουν από βαριά εγκεφαλική παράλυ­ση, με αποτέλεσμα νοητική υστέρηση και κινητικά προβλήματα.​​

ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ ► Ημερίδα (31/10)

Ενημέρωση Χάρτη Οδηγού υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ)

​​Χάρτης υπηρεσιών για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) από το NOESI.gr.Η πρόσφατη ενημέρωση του χάρτη του Οδηγού υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2018) ολοκληρώθηκε στις 30/09/2018. Τα δεδομένα του χάρτη ενημερώνονται από την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr). Όλοι μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση του χάρτη! Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χάρτη ελεύθερα!

 Δείτε τις πρόσφατες αλλαγές ή δείτε τον χάρτη!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΑΒ (νέα παρουσίαση!)

Λογότυπο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΑΒ (νέα παρουσίαση!).Το "Κοινωνικό ΕΚΑΒ" (Κοινωνικό Ελληνικό Κλιμάκιο Άμεσης Βοήθειας) ιδρύθηκε στην Ελλάδα από ανθρώπους με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εθελοντικής ανθρωπιστική δράσης. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το "SAMU Social", το οποίο ιδρύθηκε το 1993 στο Παρίσι από πρώην μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (το SAMU είναι το αντίστοιχο, στην Γαλλία, του ελληνικού ΕΚΑΒ). Στόχος του SAMU Social είναι κυρίως η περίθαλψη των άστεγων στις μεγαλουπόλεις, μέσω κινητών μονάδων, αποτελούμενων από κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτή, και η σταδιακή κοινωνική τους επανένταξη.

ΕΛΕΠΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ► Workshop

Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης διοργανώνει workshop για την αξιολόγηση και τον θεραπευτικό Σχεδιασμό στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος και στη νοητική ανεπάρκεια τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, 15:00-17:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ.

ΕΛΕΠΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ► Workshop.

ΓΚΑΛΕΡΙ 13m2 από το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο της ΓΚΑΛΕΡΙ 13m2 από το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.

Η γκαλερί 13m2 είναι ένα μαγαζί που θα εκθέτει και θα πουλά τα προϊόντα του Εργαστηρίου Μεταξοτυπίας: έργα ζωγράφων και χαρακτών αριθμημένα και υπογεγραμμένα. Θα είναι ένας κόμβος προσβάσιμης τέχνης απ’ όλες τις πλευρές, όπως είναι και το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης: από τη μια για τους σπουδαστές μας που εξοικειώνονται με την τέχνη, από την άλλη για τους συμπολίτες μας που μπορούν να αγοράσουν έργα τέχνης υψηλής ποιότητας, σε προσιτή τιμή, με την υπογραφή του καλλιτέχνη. Στη γκαλερί 13m2 διατίθενται επίσης, κατόπιν παραγγελίας, όλα τα καλλιτεχνικά προϊόντα από τα Εργαστήρια του "Μαργαρίτα", όπως του Αργαλειού, του Κοσμήματος και της Ενδυνάμωσης.

Εγκαίνια γκαλερί 13m2 το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018!

Σελίδες

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.