Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Εγκεφαλική παράλυση / περικοιλιακή λευκομαλάκυνση

Εδώ και 2,5 χρόνια παλεύουμε και εμείς με την περικοιλιακη λευκομαλάκυνση αλλά δεν τολμούσα να μπω στο Ίντερνετ.

Περικοιλιακή λευκομαλάκυνση

Εικόνα elen1tsa
Καλησπέρα, έχουμε ένα αγοράκι 13 μηνών όπου γεννήθηκε πρόωρα στις 28 εβδομάδες. Εδώ και 6 μήνες κάνουμε φυσικοθεραπείες γιατί έχει υπερτονία στα άκρα και μια μικρή υποτονία στον κορμό. Κάναμε και την μαγνητική και μας έδειξε περικοιλιακή λευκομαλακια. Δεν καθόμαστε, δεν μπουσουλάμε και φυσικά περπατάμε.

Ο γυιος μου ο Παναγιώτης, ο ήρωας... (7 ετών)

Εικόνα efi kerkyra

Γεια σας. Με λένε Έφη, είμαι απο κέρκυρα και έχω ενα γιο τον παναγιώτη. Πριν απο 7 χρόνια λοιπόν γεννήθηκε ο πάνος μόλις 630 γρμ. Φυσικά γεννησα αθήνα γιατί έπαθα προεκλαμψία. Με 20 πιεση μπηκα στο Ιασω. Ογιατρος μου ειπε οτι ο γυιος ειναι ηρωας γιατι καταφερε να ζησει τοσο μικρος που ηταν. Απο τοτε εχουμε περασει παρα πολλα.

Φυσικοθεραπείες και εγκεφαλική παράλυση λόγω προωρότητας

Εικόνα Ιωάννα
Έχω μία κορούλα 19 μηνών σήμερα που λόγω προωρότητας έκανε περικοιλιακή λευκομαλάκυνση με αποτελέσμα μια μορφή εγκεφαλικής παράλυσης που κάνει σπαστική τετραπληγία στην περίπτωση μας... Είναι ενα πλάσμα αγγελικό, χαρούμενο, εχει αρχίσει να μιλάει "μαμά", "μπαμπά", μιμείται διάφορα ζώα, φωνάζει με το όνομά της τη δίδυμη αδελφή της ζητάει φαγητό, γλυκό, μπάνιο κ.τ.λ....

Υπάρχει κάποιος με το ίδιο πρόβλημα;

Εικόνα dany
Καλησπέρα... Θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον γονέα που έχει παρόμοιο πρόβλημα με της κορούλας μου ή έστω με κάποιον γονέα που γνωρίζει κάτι σχετικό με την περικοιλιακή λευκομαλάνυνση. Ευχαριστώ.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.