Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Εγκεφαλική παράλυση / περικοιλιακή λευκομαλάκυνση

Εδώ και 2,5 χρόνια παλεύουμε και εμείς με την περικοιλιακη λευκομαλάκυνση αλλά δεν τολμούσα να μπω στο Ίντερνετ.

Περικοιλιακή λευκομαλάκυνση

Εικόνα elen1tsa
Καλησπέρα, έχουμε ένα αγοράκι 13 μηνών όπου γεννήθηκε πρόωρα στις 28 εβδομάδες. Εδώ και 6 μήνες κάνουμε φυσικοθεραπείες γιατί έχει υπερτονία στα άκρα και μια μικρή υποτονία στον κορμό. Κάναμε και την μαγνητική και μας έδειξε περικοιλιακή λευκομαλακια. Δεν καθόμαστε, δεν μπουσουλάμε και φυσικά περπατάμε.

Ο γυιος μου ο Παναγιώτης, ο ήρωας... (7 ετών)

Εικόνα efi kerkyra

Γεια σας. Με λένε Έφη, είμαι απο κέρκυρα και έχω ενα γιο τον παναγιώτη. Πριν απο 7 χρόνια λοιπόν γεννήθηκε ο πάνος μόλις 630 γρμ. Φυσικά γεννησα αθήνα γιατί έπαθα προεκλαμψία. Με 20 πιεση μπηκα στο Ιασω. Ογιατρος μου ειπε οτι ο γυιος ειναι ηρωας γιατι καταφερε να ζησει τοσο μικρος που ηταν. Απο τοτε εχουμε περασει παρα πολλα.

Φυσικοθεραπείες και εγκεφαλική παράλυση λόγω προωρότητας

Εικόνα Ιωάννα
Έχω μία κορούλα 19 μηνών σήμερα που λόγω προωρότητας έκανε περικοιλιακή λευκομαλάκυνση με αποτελέσμα μια μορφή εγκεφαλικής παράλυσης που κάνει σπαστική τετραπληγία στην περίπτωση μας... Είναι ενα πλάσμα αγγελικό, χαρούμενο, εχει αρχίσει να μιλάει "μαμά", "μπαμπά", μιμείται διάφορα ζώα, φωνάζει με το όνομά της τη δίδυμη αδελφή της ζητάει φαγητό, γλυκό, μπάνιο κ.τ.λ....

Υπάρχει κάποιος με το ίδιο πρόβλημα;

Εικόνα dany
Καλησπέρα... Θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον γονέα που έχει παρόμοιο πρόβλημα με της κορούλας μου ή έστω με κάποιον γονέα που γνωρίζει κάτι σχετικό με την περικοιλιακή λευκομαλάνυνση. Ευχαριστώ.
Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.