Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Δικαιολογητικά για επιστροφή χρημάτων από θεραπείες

Εικόνα Γωγώ Προ

Καλησπερα!!!! Μηπως ξερετε τι χαρτια χρειαζεται να καταθεσουμε στο ΙΚΑ για λογοθεραπειες; Και εαν υπαρχει προβλημα που ενω ειμαι ανεργη και ασφαλισμενη στον συζυγο, στις λογοθεραπειες του παιδιου αναγραφεται το ονομα μου. Θα εχω προβλημα;

Συντάξεις γονέων με παιδιά ΑμεΑ, ισχύει ότι άλλαξε;

Ενημερώθηκα πρόσφατα ότι άλλαξαν το όριο ηλικίας σε γονείς με παιδιά με αναπηρία (ΑμεΑ). Δεν ισχύει τα 7.500 ένσημα χωρίς όριο ηλικίας. Πηγαίνουμε και εμείς στα 63 ή 67. Ισχύει;;;

Παραπεμπτικό για επανεξέταση, το ζητούμε ή το στέλνουν

Καλησπέρα. Για επανεξέταση, όσο αφορά στο παρεπεμπτικό φορέα ασφάλισης που χορηγείται από τον φορέα (π.χ. ΙΚΑ) θα το αναζητήσουμε ή θα το στείλει ο φορέας;

Επιπτώσεις στο επίδομα του ΟΑΕΕ λόγω χρεών στον Οργανισμό, υφίστανται;

Hθελα να ρωτήσω το εξής. Ο γιος μου παίρνει το παραπληγικό επίδομα απο τον ΟΑΕΕ που ήταν χρόνια ασφαλισμένος ο πατέρας του, τώρα που ο πατέρας του έκανε διακοπή επαγγέλματος αλλά δεν μπορεί να πάρει σύνταξη ακόμη παρ' ό,τι ηλικία(?) γιατί χρωστάει, έχει αυτό κάποια επίπτωση στο επίδομα του παιδιού το οποίο έχει πάρει 85% απο τα ΚΕΠΑ και εφ' όρου ζωής;

Εχω καταθέσει τα χαρτιά μου...

Εχω καταθέσει τα χαρτιά μου για ΚΕΠΑ για την κόρη μου η οποία έχει πιστοποιημένο απο ΠΑΙΔΩΝ σύνδρομο Asperger με ΔΕΠΥ και ήπια νοητική στέρηση ήταν ασφαλισμένη στο ΙΚΑ μέσω εμού αλλά εδώ και δύο χρόνια έχει διακοπεί η ασφάλειά μου, λόγω εθελούσιας εξόδου απο την εργασία μου. Δικαιούται η κόρη μου την συνέχιση της ασφάλειάς της στο ΙΚΑ και αν ναι τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ

Σύνταξη για γονείς (μητέρες ή χήρους πατέρες) με ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνα

Φίλες και φίλοι, γεια σας!

Κατ’ αρχάς, να καταλάβουμε πως ΔΕΝ πρέπει να συγχέουμε τη σύνταξη που δικαιούνται οι μητέρες ή οι χήροι πατέρες με ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνα, Ν.3655/2008, με τη σύνταξη γονέων-συζύγων-αδελφών ατόμων με αναπηρία, Ν.3996/2011.

Δικαιώματα στο Δημόσιο

Εικόνα m.linou

Καλήμερα, έχω κανει διπλή μαστεκτομή και το ΚΕΠΑ? μου έδωσε αναπηρία 67% για ένα χρόνο. Είμαι δασκάλα και δουλεύω. Δικαιούμαι μείωση ωραρίου και απαλλαγή από την εφημερία; Επίσης εκτός από την Εφορία, που άλλου μπορώ να χρησιμοποίησω το χαρτί αναπηρίας;

Ευχαριστώ πολύ

Ιδιωτική ασφάλιση για παιδί με ΔΑΔ

Εικόνα sazoula

Εχω ενα αγορακι 6 ετων που ειναι στο φασμα του αυτισμου και μεσα σε ολη την καθημερινη αναζητηση για να του προσφερω οτι καλυτερο μπορω σκεφτηκα να του κανω και μια ιδιωτικη ασφαλιση υγειας. Πολλοί  γονεις μπορει να το γνωριζετε, εγω δεν το ηξερα, οτι καμια ασφαλιστικη δεν μου το ασφαλιζει διοτι εχει ΔΑΔ. Απλα ηθελα να το δημοσιευσω γιατι καποιοι γονεις μπορει να ξερουν περισοτερα για το θεμα.

Ψυχολόγος - Ειδ. Παιδαγωγός σύμβαση με Ταμεία (έναρξη επαγγέλματος)

Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι για έναρξη παροχής υπηρεσιών ως ιδιώτης επαγγελματίας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γονέας γνωρίζει κατά πόσον ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί συνεδρίες σε ιδιώτη ψυχολόγο - ειδική παιδαγωγό για ειδική διαπαιδαγώγηση, προβλήματα συμπεριφοράς, συμβουλευτική γονέων.

Ασφαλιστική Αναπηρία (βιοποριστική ανικανότητα του ασφαλισμένου)

Με αφορμή τις πρόσφατες εγκυκλίους του ΙΚΑ:

α): Σ32/23-11/12/2014 Κρίση περί ιατρικής και ασφαλιστικής αναπηρίας των ασφαλισμένων από 1/1/1993, σύμφωνα με τη με αρ. 269/2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Υπενθύμιση οδηγιών των εγκυκλίων 18/1991 και 67/2011.

β): Π51/44-12/12/2014  Αρμοδιότητα Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. να αποφαίνονται περί της ιατρικής και ασφαλιστικής αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που παραπέμπονται στα ΚΕ.Π.Α. για τη χορήγηση ή την παράταση σύνταξης λόγω αναπηρίας.

Επιθυμούμε με αυτό το άρθρο να εξηγήσουμε σε λίγα λόγια το θέμα της ασφαλιστικής αναπηρίας που οφείλεται να προσδιορίζεται στον ασφαλισμένο που κάνει αίτηση για συνταξιοδότηση, όπου ως "ασφαλιστική" ή "επαγγελματική" αναπηρία, εννοούμε τη βιοποριστική ανικανότητα του ασφαλισμένου.

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.