Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Κύκλος "Π" της Παράλληλης Στήριξης - Αρχική συνάντηση της ομάδας

Εικόνα NOESI.gr
Ο Κύκλος Εποπτείας της παράλληλης στήριξης του NOESI.gr σκοπεύει να δημιουργήσει ικανούς επαγγελματίες για να υποστηρίξουν τις ανάγκες για ιδιωτική ή δημόσια παράλληλη στήριξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Σάβ, 26/11/2016 - 13:30

Το NOESI.gr ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος "Κύκλος Εποπτείας Παράλληλης Στήριξης" για το σχολικό έτος 2016 - 2017, με τον διακριτικό τίτλο Κύκλος "Π". Πρόκειται για έναν κύκλο κατάρτισης, που στοχεύει στην παράλληλη επιμόρφωση και εποπτεία των ατόμων που βρίσκονται σε θέσεις παράλληλης στήριξης, σε ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο, πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά το τρέχον σχολικό έτος. 

Δωρεάν επιμόρφωση (6.014 €) στο Δίκτυο επαγγελματιών "SPECIALS"

Εικόνα NOESI.gr

Την περίοδο 2012-2016, τo NOESI.gr εξασφάλισε δωρεάν συμμετοχές συνολικής αξίας 6.014 € για τα μέλη του δικτύου "SPECIALS"! Δείτε παρακάτω την επιμόρφωση, που επιλέξαμε για τα μέλη του δικτύου.

Σεμινάριο: "Διερεύνηση - Διαμόρφωση - Διαχείριση Συμπεριφορών" στο πεδίο του αυτισμού

Εικόνα NOESI.gr
Η εκδήλωση αυτή έχει ακυρωθεί από τον διοργανωτή φορέα "Μίτο της Αριάδνης"
Σάβ, 05/11/2016 - 09:00

Το δίκτυο ''SPECIALS'' του NOESI.gr οργανώνει με πρότυπο τρόπο τους επαγγελματίες σε εκπαίδευση - υγεία - πρόνοια.Το NOESI.gr ανακοινώνει το Σεμινάριο στο πεδίο του αυτισμού με τίτλο "Διερεύνηση - Διαμόρφωση - Διαχείριση Συμπεριφορών". Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και την Ασπίδα του Δαυίδ (Κέντρο Ατόμων με ΔΑΦ).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα. Δείτε πληροφορίες για το κόστος εγγραφής και τη δήλωση συμμετοχής. 

Ενημέρωση 22/10/2016 από το NOESI.gr: Η εκδήλωση αυτή έχει ακυρωθεί, όπως ενημερωθήκαμε γραπτώς από τον έναν διοργανωτή φορέα "Μίτο της Αριάδνης".

Προκήρυξη εκπαιδευτικού προγράμματος 400 ωρών ειδικότητας «Εκπαιδευτής Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και άλλες διανοητικές αναπηρίες»

Εικόνα NOESI.gr

Πρόγραμμα Κατάρτιςης Εκπαιδευτών για ΑμΝΥ και ΑμεΑ απο το Κεντρο Σωτήρ.Το Κέντρο Αποκατάστασης – Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Α.ΜΕ.Α. «Ο ΣΩΤΗΡ» προκηρύσσει πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 400 ωρών από τον ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Παιδείας και τον ΟΕΕΚ, διάρκειας 3 μηνών, στην ειδικότητα «Εκπαιδευτής Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και άλλες διανοητικές αναπηρίες». 

Το NOESI.gr προσφέρει μία δωρεάν θέση φοίτησης στο πρόγραμμα και μερικές ακόμη θέσεις με έκπτωση 30% σε διαπιστευμένα μέλη του. Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα.

Ημερίδα: Η Τεχνολογία και η Υποστηρικτική Τεχνολογία στα Νηπιαγωγεία και στην Ειδική Εκπαίδευση

Από το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο "Νηπιακός Κήπος" σε συνεργασία με την εταιρία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στην Κύπρο και τη Μέση Ανατολή SE.S.
Σάβ, 31/10/2015 - 09:30

Το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο 'Νηπιακός Κήπος' σε συνεργασία με την εταιρία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στην Κύπρο και τη Μέση Ανατολή SE.S, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: Η Τεχνολογία & η Υποστηρικτική Τεχνολογία στα Νηπιαγωγεία & στην Ειδική Εκπαίδευση, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09:30 - 14:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Παιδικού Κέντρου "Νηπιακός Κήπος".

Μία θέση θα διατεθεί δωρεάν για μέλη του δικτύου επαγγελματιών SPECIALS του NOESI.gr στη Θεσσαλονίκη.

Ημερίδα Εναλλακτικής Επικοινωνίας AAC

Εικόνα NOESI.gr
Assistive Technology Experts Consultants in Special Education
Σάβ, 12/09/2015 - 09:30

Η Assistive Technology Experts Consultants in Special Education, η πρώτη εταιρεία υποστηρικτικής τεχνολογίας στην Κύπρο, Μέση Ανατολή και αραβικές χώρες με πείρα 45 χρόνων στην ειδική εκπαίδευση και 30 χρόνια στην υποστηρικτική και άλλη τεχνολογία, οργανώνει ημερίδα για την Εναλλακτική Επικοινωνία (μόνο για μικρό αριθμό ατόμων).

Δύο (2) θέσεις στην ημερίδα θα διατεθούν δωρεάν σε μέλη του δικτύου επαγγελματιών SPECIALS του NOESI.gr.

  • Τοποθεσία: Αγίας Παρασκευής 14, Μακεδονίτισσα (Λευκωσία)
  • Ημερομηνία: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015
  • Ώρες: 9.30 π.μ.– 1.30  μ.μ.
  • Κόστος: 20 ευρώ

Φέρτε μαζί σας το iPad ή iPhone σας. 
Θα σας δοθεί δωρεάν λογισμικό για επικοινωνία.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς (παιδιών με αυτισμό, με εγκεφαλική παράλυση, με προβλήματα στην προφορική επικοινωνία), Σχολικούς βοηθούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς Ψυχολόγους και άλλους.

Κρατήσεις θέσεων

Για κράτηση θέσης καταθέστε το ποσό των 20 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας "Makris P. Trading As SE. S Educational Solutions - Educational Systems". Aριθμός λογαριασμού: 357009866731 (Τράπεζα Κύπρου). Eνημερώστε για την κράτηση της θέσης σας στα τηλέφωνα 22356542, 99663397.

Δύο θέσεις στην ημερίδα θα διατεθούν δωρεάν σε μέλη του δικτύου επαγγελματιών SPECIALS του NOESI.gr. Μάθετε περισσότερα: Πώς μου είναι χρήσιμο το δίκτυο "SPECIALS";

Assistive Technology Experts
Consultants in Special Education

Tel. (00357) 22356542 | Fax. (00357) 22429206
www.icteach.org - www.sesarab.com
sesses@cytanet.com.cy

Ανα-Στοχασμοί για την Παιδική Ηλικία

Εικόνα NOESI.gr
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή από το ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ
Παρ, 31/10/2014 - 09:00

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με Διεθνή Συμμετοχή με θέμα: "Ανα-Στοχασμοί για την Παιδική Ηλικία".

 2 θέσεις προσφέρονται με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή για μέλη του δικτύου επαγγελματιών SPECIALS του NOESI.gr. 

Μαθησιακές Δυσκολίες: Κατηγοριοποίηση και σύγχρονες τάσεις Αντιμετώπισης

Εικόνα NOESI.gr
Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης (ΑΙΕ)
Σάβ, 06/09/2014 - 10:00

dyslexia_778Οι μαθησιακές δυσκολίες αποτελούν μία σχετικά ετερογενή ομάδα δυσκολιών που σχετίζονται, αλλά και επηρεάζουν, κυρίως, τη σχολική επίδοση. Αρκετές είναι οι απόπειρες των επιστημόνων που προσπάθησαν να δώσουν έναν ευρύτερα αποδεκτό ορισμό για τις μαθησιακές δυσκολίες χωρίς, όμως, ακόμα και σήμερα να υπάρχει η επιθυμητή συναίνεση.

 2 θέσεις προσφέρονται με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή για μέλη του δικτύου επαγγελματιών SPECIALS του NOESI.gr

Διαδραστικά Κιναισθητικά Παιχνίδια για την ειδική αγωγή και θεραπεία

Εικόνα NOESI.gr
Ημερίδα / Workshop (Δωρεάν θέσεις σε μέλη SPECIALS)
Κυρ, 15/06/2014 - 09:00

Η ημερίδα (workshop) με θέμα "Διαδραστικά Κιναισθητικά Παιχνίδια για την ειδική αγωγή και θεραπεία", με θεωρητικό και πρακτικό μέρος, θα οργανωθεί στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (ΚΑΣΠ), την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, παιδίατρους, νευροψυχολόγους, και φοιτητές που ενδιαφέρονται για τις υποστηρικτικές τεχνολογίες και τα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με το Kinect.

Διαδραστικά Κιναισθητικά Παιχνίδια για την ειδική αγωγή και θεραπεία

Βιωματικά Εργαστήρια από την Ελληνική Εταιρία Δυσλεξίας

Εικόνα NOESI.gr
Νέος κύκλος - Μία δωρεάν ♥ θέση θα διατεθεί σε μέλη του δικτύου επαγγελματιών Specials του NOESI.gr
Σάβ, 05/04/2014 - 09:30

Η Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας οργανώνει Βιωματικά Εργαστήρια με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  1. Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)  
  2. Διάγνωση και Αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών
  3. Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά-Δυσαριθμησία
  4. Σύνδρομο Άσπεργκερ, συμβουλευτική γονέων.

Σελίδες

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο Δωρεάν θέσεις σε Σεμινάρια

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;