Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Κύκλος "Π" της Παράλληλης Στήριξης - Αρχική συνάντηση της ομάδας

Εικόνα NOESI.gr
Ο Κύκλος Εποπτείας της παράλληλης στήριξης του NOESI.gr σκοπεύει να δημιουργήσει ικανούς επαγγελματίες για να υποστηρίξουν τις ανάγκες για ιδιωτική ή δημόσια παράλληλη στήριξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Σάβ, 26/11/2016 - 13:30

Το NOESI.gr ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος "Κύκλος Εποπτείας Παράλληλης Στήριξης" για το σχολικό έτος 2016 - 2017, με τον διακριτικό τίτλο Κύκλος "Π". Πρόκειται για έναν κύκλο κατάρτισης, που στοχεύει στην παράλληλη επιμόρφωση και εποπτεία των ατόμων που βρίσκονται σε θέσεις παράλληλης στήριξης, σε ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο, πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά το τρέχον σχολικό έτος. 

Δωρεάν επιμόρφωση (6.014 €) στο Δίκτυο "SPECIALS"

Εικόνα NOESI.gr

Την περίοδο 2012-2016, τo NOESI.gr εξασφάλισε δωρεάν συμμετοχές συνολικής αξίας 6.014 € για τα μέλη του δικτύου "SPECIALS"! Δείτε παρακάτω την επιμόρφωση, που επιλέξαμε για τα μέλη του δικτύου.

ΕΘΜΑ ► Δωρεάν Πρόγραμμα Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων (Cygnet)

Από την Ομάδα της Ειδικής Θεραπευτικής Μονάδας Αυτιστικών (Ε.Θ.Μ.Α.)
Τετ, 31/01/2018 - 12:15

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των οικογενειών των παιδιών με ΔΑΦ η Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα της ΕΘΜΑ προσφέρει πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης Cygnet σε οικογένειες παιδιών με ΔΑΦ, τα οποία δεν είναι ενταγμένα στο ημερήσιο θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας.

Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Σεμινάρια με ελεύθερη είσοδο (απαιτείται αίτηση συμμετοχής, για κάθε σεμινάριο χωριστά)
Σάβ, 21/10/2017 - 17:00

Σειρά 6 βιωματικών σεμιναρίων, προγραμματίζει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

 • Σάββατο 21-10-2017
  Η κρίση στη ζωή ως ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό.

 • Σάββατο 18-11-2017
  Αξιοποιώντας δημιουργικά­ θετικά, τα «δύσκολα συναισθήματα».

 • Σάββατο 13-1-2018
  Ωριμότητα: αγκαλιάζοντας με αγάπη και αποδοχή την πορεία μου στη ζωή.

Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Δωρεάν Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα)

Απευθύνεται σε ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.α. καθώς και σε φοιτητές σχετικών τμημάτων
Παρ, 10/11/2017 - 13:00

Το Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ανακοινώνει ότι την περίοδο, Νοέμβριος 2017 - Μάιος 2018, θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: "Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων".

— Νοέμβριος 2017 - Μάιος 2018
— Κάθε Τετάρτη
— Τόπος: Αμφιθέατρο του ΓΝΑ «Σισμανογλείου», Σισμανογλείου 1, Μαρούσι
— θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Σεμινάριο: "Διερεύνηση - Διαμόρφωση - Διαχείριση Συμπεριφορών" στο πεδίο του αυτισμού

Εικόνα NOESI.gr
Η εκδήλωση αυτή έχει ακυρωθεί από τον διοργανωτή φορέα "Μίτο της Αριάδνης"
Σάβ, 05/11/2016 - 09:00

Το δίκτυο ''SPECIALS'' του NOESI.gr οργανώνει με πρότυπο τρόπο τους επαγγελματίες σε εκπαίδευση - υγεία - πρόνοια.Το NOESI.gr ανακοινώνει το Σεμινάριο στο πεδίο του αυτισμού με τίτλο "Διερεύνηση - Διαμόρφωση - Διαχείριση Συμπεριφορών". Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και την Ασπίδα του Δαυίδ (Κέντρο Ατόμων με ΔΑΦ).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα. Δείτε πληροφορίες για το κόστος εγγραφής και τη δήλωση συμμετοχής. 

Ενημέρωση 22/10/2016 από το NOESI.gr: Η εκδήλωση αυτή έχει ακυρωθεί, όπως ενημερωθήκαμε γραπτώς από τον έναν διοργανωτή φορέα "Μίτο της Αριάδνης".

Προκήρυξη εκπαιδευτικού προγράμματος 400 ωρών ειδικότητας «Εκπαιδευτής Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και άλλες διανοητικές αναπηρίες»

Εικόνα NOESI.gr

Πρόγραμμα Κατάρτιςης Εκπαιδευτών για ΑμΝΥ και ΑμεΑ απο το Κεντρο Σωτήρ.Το Κέντρο Αποκατάστασης – Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Α.ΜΕ.Α. «Ο ΣΩΤΗΡ» προκηρύσσει πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 400 ωρών από τον ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Παιδείας και τον ΟΕΕΚ, διάρκειας 3 μηνών, στην ειδικότητα «Εκπαιδευτής Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και άλλες διανοητικές αναπηρίες». 

Το NOESI.gr προσφέρει μία δωρεάν θέση φοίτησης στο πρόγραμμα και μερικές ακόμη θέσεις με έκπτωση 30% σε διαπιστευμένα μέλη του. Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα.

Ημερίδα: Η Τεχνολογία και η Υποστηρικτική Τεχνολογία στα Νηπιαγωγεία και στην Ειδική Εκπαίδευση

Από το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο "Νηπιακός Κήπος" σε συνεργασία με την εταιρία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στην Κύπρο και τη Μέση Ανατολή SE.S.
Σάβ, 31/10/2015 - 09:30

Το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο 'Νηπιακός Κήπος' σε συνεργασία με την εταιρία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στην Κύπρο και τη Μέση Ανατολή SE.S, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: Η Τεχνολογία & η Υποστηρικτική Τεχνολογία στα Νηπιαγωγεία & στην Ειδική Εκπαίδευση, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09:30 - 14:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Παιδικού Κέντρου "Νηπιακός Κήπος".

Μία θέση θα διατεθεί δωρεάν για μέλη του δικτύου επαγγελματιών SPECIALS του NOESI.gr στη Θεσσαλονίκη.

Ημερίδα Εναλλακτικής Επικοινωνίας AAC

Εικόνα NOESI.gr
Assistive Technology Experts Consultants in Special Education
Σάβ, 12/09/2015 - 09:30

Η Assistive Technology Experts Consultants in Special Education, η πρώτη εταιρεία υποστηρικτικής τεχνολογίας στην Κύπρο, Μέση Ανατολή και αραβικές χώρες με πείρα 45 χρόνων στην ειδική εκπαίδευση και 30 χρόνια στην υποστηρικτική και άλλη τεχνολογία, οργανώνει ημερίδα για την Εναλλακτική Επικοινωνία (μόνο για μικρό αριθμό ατόμων).

Δύο (2) θέσεις στην ημερίδα θα διατεθούν δωρεάν σε μέλη του δικτύου επαγγελματιών SPECIALS του NOESI.gr.

 • Τοποθεσία: Αγίας Παρασκευής 14, Μακεδονίτισσα (Λευκωσία)
 • Ημερομηνία: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015
 • Ώρες: 9.30 π.μ.– 1.30  μ.μ.
 • Κόστος: 20 ευρώ

Φέρτε μαζί σας το iPad ή iPhone σας. 
Θα σας δοθεί δωρεάν λογισμικό για επικοινωνία.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς (παιδιών με αυτισμό, με εγκεφαλική παράλυση, με προβλήματα στην προφορική επικοινωνία), Σχολικούς βοηθούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς Ψυχολόγους και άλλους.

Κρατήσεις θέσεων

Για κράτηση θέσης καταθέστε το ποσό των 20 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας "Makris P. Trading As SE. S Educational Solutions - Educational Systems". Aριθμός λογαριασμού: 357009866731 (Τράπεζα Κύπρου). Eνημερώστε για την κράτηση της θέσης σας στα τηλέφωνα 22356542, 99663397.

Δύο θέσεις στην ημερίδα θα διατεθούν δωρεάν σε μέλη του δικτύου επαγγελματιών SPECIALS του NOESI.gr. Μάθετε περισσότερα: Πώς μου είναι χρήσιμο το δίκτυο "SPECIALS";

Assistive Technology Experts
Consultants in Special Education

Tel. (00357) 22356542 | Fax. (00357) 22429206
www.icteach.org - www.sesarab.com
sesses@cytanet.com.cy

Ανα-Στοχασμοί για την Παιδική Ηλικία

Εικόνα NOESI.gr
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή από το ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ
Παρ, 31/10/2014 - 09:00

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με Διεθνή Συμμετοχή με θέμα: "Ανα-Στοχασμοί για την Παιδική Ηλικία".

 2 θέσεις προσφέρονται με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή για μέλη του δικτύου επαγγελματιών SPECIALS του NOESI.gr. 

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.