Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Αγενεσία Μεσολοβίου

Τι είναι και πώς προκαλείται; Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική πάθηση. Το "μεσολόβιο" (ή "πυλώδες σώμα") είναι μια γέφυρα από διαφανή ουσία, που συνδέει τα δυο εγκεφαλικά ημισφαίρια και σχηματίζεται κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Θα σας μιλήσω για τον Παναγιώτη (14 ετών)

Εικόνα βιβη

Καλησπέρα, θέλω να σας μιλήσω για τον Παναγιώτη. Ειναι ενας αγγελος μου κραταει το χερι και με κοιταει στα ματια και εγω νιωθω τοσο αδυναμη γιατι δεν καταλαβαινω τι θελει. Ο Παναγιωτης ειναι ενα δεκατετραχρονο παιδι που εχει νοητικη στεριση [αγενεσια μεσολοβιου] δεν μιλαει, δεν αυτοεξυπηρετείται. Οταν γεννηθηκε ο μικρος μολις ειχαμε τελειωσει ευτυχως καλα με την περιπετεια υγειας του μεγαλου παιδιου μας. Οταν ο κυριος Γιουρουκος μας ειπε τι συμβαινει νομιζα οτι δεν καταλαβα καλα τι μας λεει και οτι ο Θεος μας εκανε πλακα...

Ο δικός μου άγγελος (3 ετών)

Εικόνα Σόλωνας
Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους. Ονομάζομαι Δώρα και είμαι από Κύπρο. Εχει λίγο καιρό που ανακάλυψα αυτή την ιστοσελίδα και με έχετε όλοι καταπλήξει. Είναι κάτι που αναζητούσα από καιρό και τελικά ήρθε η ώρα να το βρω. Παίρνω δύναμη από όλους σας και νοιώθω δυνατή να αντεπεξέλθω οτιδήποτε. Η δική μου ιστορία έχει ως εξής: Ο άγγελος μου (Σόλωνας) ήλθε να με βρει στις 23/05/03. Το πρώτο μας παιδί... Ήμασταν σε πελάγη ευτυχίας. Μετά από λίγους μήνες ο παιδίατρος μας (ο θεός να τον έχει καλά) υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Σόλωνα.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.