Καλοκαιρινή Γιορτή ΚΕΑ ΑΜΕΑ

Εικόνα ΚΕΑ/ΑΜΕΑ
Από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής (Αθήνα)
Παρ, 22/06/2018 - 20:00

Οι Καταρτιζόμενοι, το Δ.Σ. και οι Εργαζόμενοι του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και οι Φιλοξενούμενοι των Σ.Υ.Δ. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ I & II» σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στην Καλοκαιρινή Γιορτή τους που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/06/2018 και ώρα 20.00 μ.μ.

Θεατρική παράσταση: Ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου

Θεατρική πρεμιέρα για το Σωματείο Φάσμα από τη θεατρική ομάδα «Ανέμη»
Κυρ, 27/05/2018 - 21:15

Η θεατρική ομάδα «Ανέμη» προσφέρει την πρεμιέρα του «Ζωρζ Νταντέν» του Μολιέρου για την ενίσχυση του Σωματείου Φάσμα Γονέων και συγγενών παιδιών με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας. Μια ευκαιρία να απολαύσετε ένα σπάνιο έργο του Μολιέρου, καθώς και να ενισχύσετε την προσπάθεια Δημιουργία Κέντρου Δραστηριοτήτων για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού στη Κορινθία, με προαιρετική εισφορά στο Σωματείο μας. 

Το Παιδί - Ένα νέο αντικείμενο στην αγορά

Εικόνα Marina Veneka
Ανοικτή Διάλεξη της Εστέλα Σολάνο - Σουαρέζ
Παρ, 11/05/2018 - 19:00

Το Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας διοργανώνει σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) "Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων" του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ανοικτή διάλεξη της Εστέλα Σολάνο - Σουαρέζ με θέμα: "Το Παιδί - Ένα νέο αντικείμενο στην αγορά" την Παρασκευή 11 Μαίου στις 7.00 μ.μ.

  • Παράλληλη μετάφραση
  • Είσοδος Ελεύθερη

Η Διάλεξη θα διεξαχθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νέο Κτίριο, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ

Διάλεξη Laurent Dupont: Σε τι απαντάει η βία του παιδιού

Εικόνα Marina Veneka
Από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο του Κύκλου "Διαχείριση της Διαφορετικότητας στο Σχολείο"
Παρ, 27/04/2018 - 19:00

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 19.00, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποδέχεται στο "Auditorium Theo Angelopoulos" τον Γάλλο ψυχαναλυτή Λωράν Nτυπόν [Laurent Dupont], ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Σε τι απαντάει η βία του παιδιού;»

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση.

Διάλεξη Laurent Dupont: Σε τι απαντάει η βία του παιδιού.

Εορταστικό διήμερο "Ανοίγουμε Ορίζοντες"

Εικόνα Ardo
Από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) "Ορίζοντες"
Παρ, 11/05/2018 - 12:30

Με μεγάλη χαρά σας καλούμε στην καινοτόμα δράση του Φορέα μας, Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» στις 11 και 12 Μαΐου 2018, «Ανοίγουμε ορίζοντες»! Ένα διήμερο πολιτισμού, ενημέρωσης και εκπαίδευσης, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες»!

Εορταστικό διήμερο: Ανοίγουμε Ορίζοντες | Από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας του ΕΟΠΥΥ (Ηπείρου) με δωρεάν συμμετοχή

Εικόνα NOESI.gr
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (Ηπείρου 17, στη Αθήνα) – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Τρί, 17/04/2018 - 15:00

Το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας οργανώνει Σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους. Επίσης, τα Σεμινάριο σκοπεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στους γονείς να εγκαταστήσουν μια άμεση και εποικοδομητική επικοινωνία με τα παιδιά τους, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να προάγουν την αυτονομία τους.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (Ηπείρου 17, στη Αθήνα).

Nέος δωρεάν κύκλος εκπαίδευσης CYGNET για γονείς παιδιών με αυτισμό (3-22 ετών)

Εικόνα NOESI.gr
Το πρόγραμμα συντονίζει αφιλοκερδώς η Δρ. Στεφανία Φούσκα, Διδάκτωρ Συμβουλευτικής – Ειδικής Αγωγής
Σάβ, 14/04/2018 - 17:00

H ΕΕΠΑΑ ξεκινά νέο κύκλο εκπαίδευσης CYGNET. Το πρόγραμμα συντονίζει αφιλοκερδώς η Δρ. Στεφανία Φούσκα, Διδάκτωρ Συμβουλευτικής – Ειδικής Αγωγής, Αν. Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Πειραιά, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια CYGNET, με πολυετή εμπειρία στον αυτισμό. 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης γονέων παιδιών με Αυτισμό. Περιλαμβάνει 6 συναντήσεις διάρκειας περίπου 3 ωρών. Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν γονείς παιδιών, ηλικίας 3 - 22 ετών, με αυτισμό. Οι ομάδες δε θα ξεπερνούν τα 12 άτομα.

Διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) ως πρώτη γλώσσα

Εικόνα GlobedNews
Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό υλικό που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος "SIGN FIRST"
Σάβ, 10/03/2018 - 08:30

Ημερίδα για τη διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) ως πρώτη γλώσσα το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 ώρα 08:30 – 15:00, στην αίθουσα "Ζακλίν ντε Ρομιγί", στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς (μόνιμους, αναπληρωτές και όσους βρίσκονται στους πίνακες εκπαιδευτικών με επάρκεια στην ΕΝΓ), γονείς, μέλη της κοινότητας των κωφών / βαρηκόων και γενικά χρήστες της ΕΝΓ, διερμηνείς και εκπαιδευόμενους στην ΕΝΓ, φοιτητές και λοιπούς ενδιαφερόμενους.

Ημερίδα για τον αυτισμό στην Κόρινθο: "Ακούμε, ρωτάμε, μαθαίνουμε, ενδιαφερόμαστε"

Από το Σωματείο Γονέων και Συγγενών Παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας με τον διακριτικό τίτλο "Φάσμα"
Σάβ, 24/02/2018 - 09:30

Τo Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 9:30 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου θα διεξαχθεί Ημερίδα με θέμα τον αυτισμό με τίτλο "Ακούμε, ρωτάμε, μαθαίνουμε, ενδιαφερόμαστε". Το Σωματείο Γονέων και Συγγενών Παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας με τον διακριτικό τίτλο "Φάσμα" συνεχίζει με αυτή τη εκδήλωση την ενημέρωση του Κορινθιακού κοινού για τον αυτισμό, χάρις την φιλοξενία του Δήμου Κορινθίων και την αφιλοκερδή προσφορά των συμμετεχόντων.

Το αντικείμενο της ημερίδας αφορά όλους ανεξαιρέτως τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όσους βέβαια ενδιαφέρονται για τον Αυτισμό.

Η αναγκαιότητα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και ενημέρωσης των γονέων, για ανίχνευση - τροφοδότηση των παιδιών υψηλών δυνατοτήτων

Εικόνα NOESI.gr
Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για ανάδειξη της "χαρισματικότητας" (ένας όρος που θα θέλαμε να εξαλειφθεί)
Σάβ, 24/02/2018 - 10:00

Το Σωματείο «Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. Αριστείας» και τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα συνδιοργανώνουν ημερίδα ανοιχτή σε γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Η αναγκαιότητα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και ενημέρωσης των γονέων, για ανίχνευση - τροφοδότηση των παιδιών υψηλών δυνατοτήτων»

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.