Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ — "Έχει να γίνει της έρευνας, λέμε εμείς!"

Εικόνα NOESI.gr
Σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη τα μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα ανοίγουν τις πόρτες τους στο ευρύ κοινό. Το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο συμμετέχει στη δράση!
Σάβ, 29/09/2018 - 17:00

 Θέλεις να δεις πώς οργανώνεται η έρευνα από μέσα;
Μη χάνεις χρόνο! Δήλωσε εθελοντής για τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ 2018 και γίνε μέλος της εθελοντικής ομάδας που διοργανώνει την πιο μεγάλη γιορτή για την έρευνα!

Διεθνές Συνέδριο για τη διδασκαλία Ευρωπαϊκών Νοηματικών Γλωσσών

Το SIGN FIRST αποσκοπεί στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την εφαρμογή προγραμμάτων διδασκαλίας νοηματικών γλωσσών και την καλλιέργεια της δίγλωσσης εγγραμματοσύνης των Κωφών και Βαρήκοων μαθητών.
Παρ, 28/09/2018 - 16:00

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), στο πλαίσιο των Στρατηγικών Συμπράξεων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, υλοποιεί το έργο «Teaching European Signed Languages as a First Language» με τίτλο: “SIGN FIRST” (Διδασκαλία Ευρωπαϊκών Νοηματικών Γλωσσών ως πρώτη γλώσσα). Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.).

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης Ατόμων με Αναπηρία "Αναγνώρισε και ανάπτυξε τις επαγγελματικές σου δεξιότητες"

Πρόγραμμα επαγγελματικής συμβουλευτικής ατόμων με αναπηρία
Δευ, 24/09/2018 - 18:00

Το αθλητικό σωματείο Α.με.Α ΔιαφοροΖΩ  Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Ψυχολόγο & Επαγγελματικό Σύμβουλο Αριστομένη Νικολόπουλο και την υποστήριξη του ξενοδοχείου Elite City Resort θα εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων επαγγελματικής προσαρμοστικότητας των ατόμων με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία (μειονεξίες όρασης και ακοής).

Ανοικτή Ημέρα: Ημερίδα Ενημέρωσης Δράσεων του ΔΙΚΕΨΥ

Σεμινάριο από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ. 1)
Σάβ, 29/09/2018 - 17:00

Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ενημέρωσης Δράσεων όπου θα σας παρουσιάσουμε τους βασικούς άξονες λειτουργίας του κέντρου μας, με έμφαση στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που είναι διαθέσιμα στο χώρο μας.

Θα είναι τιμή μας να σας υποδεχτούμε, να σας γνωρίσουμε και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Η Ημερίδα Ενημέρωσης Δράσεων θα λάβει χώρα το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου από τις 5 μ.μ έως τις 8 μ.μ στο σεμιναριακό χώρο του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ  (Λεωφόρος Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Νέο Ηράκλειο Αττικής).

Παιχνίδια του Λούνα Πάρκ

Μία δράση από το ΚΕΠΕΟ Βούλας —Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Κυρ, 16/09/2018 - 11:00

Την Κυριακή 16/09/2018 στις 11:00 π.μ. θα καλωσορίσουμε τη νέα σχολική σχολική με παιχνίδια, διασκέδαση, περιπέτεια και υπέροχα κεράσματα. Η δωρεάν εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο της Πνευματικής Εστίας της Βούλα στην οδό Ζεφύρου 2 και αφορά σε ηλικίες από 4 έως 15 ετών.

Λογότυπο από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ.

Tελετή Έναρξης Σχολικού Έτους 2018 – 2019

Αγιασμός στον προαύλιο χώρο του του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»
Τρί, 11/09/2018 - 10:30

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Ν. Ρούσσος & το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» σας προσκαλούν στον κοινό Αγιασμό που θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2018 – 2019, την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10.30 π.μ., μαζί με τα ειδικά, δημόσια σχολεία που στεγάζονται στους χώρους του Ιδρύματος,το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ν. Μάκρης  & το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. Μάκρης.

Ο Αγιασμός θα τελεστεί παρουσία του Επισκόπου της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας, Εμμανουήλ Νιν.

Ακαδημαϊκά Εργαστήρια για τις "Νοητικές και Αναπτυξιακές Διαταραχές" με δωρεάν συμμετοχή

Υλοποιούνται στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου IASSIDD
Τρί, 17/07/2018 - 09:30

Στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου IASSIDD (International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental) πραγματοποιούνται ακαδημαϊκά εργαστήρια την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 στο κτίριο της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (Πανεπιστημίου 30) με δωρεάν εγγραφή για κατοίκους Ελλάδας.

Η γλώσσα των Εργαστηρίων είναι η Αγγλική και δεν θα υπάρχει αυτόματη μετάφραση.

Ημερίδα για γονείς και επαγγελματίες με θέμα "Νοητικές και Αναπτυξιακές Διαταραχές"

Οργανώνεται στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου IASSIDD
Σάβ, 21/07/2018 - 09:00

Στο πλαίσιο του 5ο Ευρωπαϊκο Συνέδριο IASSIDD οργανώνεται στις 21/7/2018 ημερίδα για γονείς ατόμων με νοητικές ή αναπτυξιακές διαταραχές και επαγγελματίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – Κτίριο Πρυτανείας (Πανεπιστημίου 30).

Καλοκαιρινή Γιορτή ΚΕΑ ΑΜΕΑ

Εικόνα ΚΕΑ/ΑΜΕΑ
Από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής (Αθήνα)
Παρ, 22/06/2018 - 20:00

Οι Καταρτιζόμενοι, το Δ.Σ. και οι Εργαζόμενοι του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και οι Φιλοξενούμενοι των Σ.Υ.Δ. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ I & II» σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στην Καλοκαιρινή Γιορτή τους που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/06/2018 και ώρα 20.00 μ.μ.

Θεατρική παράσταση: Ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου

Θεατρική πρεμιέρα για το Σωματείο Φάσμα από τη θεατρική ομάδα «Ανέμη»
Κυρ, 27/05/2018 - 21:15

Η θεατρική ομάδα «Ανέμη» προσφέρει την πρεμιέρα του «Ζωρζ Νταντέν» του Μολιέρου για την ενίσχυση του Σωματείου Φάσμα Γονέων και συγγενών παιδιών με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας. Μια ευκαιρία να απολαύσετε ένα σπάνιο έργο του Μολιέρου, καθώς και να ενισχύσετε την προσπάθεια Δημιουργία Κέντρου Δραστηριοτήτων για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού στη Κορινθία, με προαιρετική εισφορά στο Σωματείο μας. 

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.