Ημερίδα για τον αυτισμό στην Κόρινθο: "Ακούμε, ρωτάμε, μαθαίνουμε, ενδιαφερόμαστε"

Από το Σωματείο Γονέων και Συγγενών Παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας με τον διακριτικό τίτλο "Φάσμα"
Σάβ, 24/02/2018 - 09:30

Τo Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 9:30 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου θα διεξαχθεί Ημερίδα με θέμα τον αυτισμό με τίτλο "Ακούμε, ρωτάμε, μαθαίνουμε, ενδιαφερόμαστε". Το Σωματείο Γονέων και Συγγενών Παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας με τον διακριτικό τίτλο "Φάσμα" συνεχίζει με αυτή τη εκδήλωση την ενημέρωση του Κορινθιακού κοινού για τον αυτισμό, χάρις την φιλοξενία του Δήμου Κορινθίων και την αφιλοκερδή προσφορά των συμμετεχόντων.

Το αντικείμενο της ημερίδας αφορά όλους ανεξαιρέτως τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όσους βέβαια ενδιαφέρονται για τον Αυτισμό.

Η αναγκαιότητα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και ενημέρωσης των γονέων, για ανίχνευση - τροφοδότηση των παιδιών υψηλών δυνατοτήτων

Εικόνα NOESI.gr
Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για ανάδειξη της "χαρισματικότητας" (ένας όρος που θα θέλαμε να εξαλειφθεί)
Σάβ, 24/02/2018 - 10:00

Το Σωματείο «Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. Αριστείας» και τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα συνδιοργανώνουν ημερίδα ανοιχτή σε γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Η αναγκαιότητα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και ενημέρωσης των γονέων, για ανίχνευση - τροφοδότηση των παιδιών υψηλών δυνατοτήτων»

Δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία για άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) το Σαββατοκύριακο

O “Ναυτίλος" ανοίγει τις πόρτες του — Γνωριμία με το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) το Σαββατοκύριακο από τον "Ηλίανθο"
Σάβ, 24/02/2018 - 22:00

Η ανατροφή ενός παιδιού με αναπτυξιακή διαταραχή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Κατανοώντας την ανάγκη των γονέων για προσωπικό χρόνο και χαλάρωση, στόχος του προγράμματος «Ναυτίλος» είναι η δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών με Αυτισμό κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις εγκαταστάσεις του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος» στο Περιστέρι Αττικής.

Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2018 στην Πλατεία Συντάγματος

Δράση ενημέρωσης από την Ένωση Γονέων και Φίλων ατόμων με Σύνδρομο Rett ''Άγγελοι Γης''
Κυρ, 25/02/2018 - 10:00

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων, η Ένωση Γονέων και Φίλων ατόμων με Σύνδρομο Rett με τον διακριτικό τίτλο ''Άγγελοι Γης'' διοργανώνει δράση ενημέρωσης στην Πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018,10:00 — 14:00. Σας καλούμε να ενώσουμε τα xέρια και τη φωνή μας, για την Σπάνια Πάθηση, για τους Σπάνιους Άγγέλους μας!!! Κάθε χεράκι μία ευχή, μία φωνή, ένα μήνυμα.

Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2018 στην Πλατεία Συντάγματος - Μία Δράση ενημέρωσης από την Ένωση Γονέων και Φίλων ατόμων με Σύνδρομο Rett ''Άγγελοι Γης.

Κούλουμα με χαρταετούς, χρώμα, μουσική, και παιδικά χαμόγελα

Εικόνα Carer
Μία δράση του ΟΠΑΠ στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο
Δευ, 19/02/2018 - 10:30

Αυτή την Καθαρά Δευτέρα 19/2/2018, ο Ιππόδρομος Αθηνών θα γεμίσει χαρταετούς, χρώμα, μουσική, και παιδικά χαμόγελα. Ο μοναδικός χώρος του Ιππόδρομου Αθηνών προσφέρει όχι μόνο ένα εντυπωσιακό σκηνικό για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, αλλά προσφέρει στους επισκέπτες του, έναν τεράστιο χώρο χωρίς καλώδια και οποιονδήποτε κίνδυνο για το πέταγμα του χαρταετού.

Κατά την διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μία ημέρα γεμάτη χρώματα, μουσική, φαγητό και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Κούλουμα με χαρταετούς, χρώμα, μουσική, και παιδικά χαμόγελα - Μία δράση του ΟΠΑΠ στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο.

Discovering Hands: Εκπαίδευση γυναικών με αναπηρία όρασης ως ιατρικού απτικού εξεταστή (ψηλαφίστριας μαστού)

Εικόνα GlobedNews
Από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.)
Δευ, 12/02/2018 - 10:00

Λογότυπο για το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.).Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ συνάντηση για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα Discovering Hands που στόχο έχει την εκπαίδευση γυναικών με αναπηρία όρασης σε ένα νέο επάγγελμα, αυτό του ιατρικού απτικού εξεταστή (ψηλαφίστριας μαστού).

Ημερίδα για τη Σχολή και το Πέρασμα

Εικόνα Marina Veneka
Από την Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής
Σάβ, 10/02/2018 - 10:00

Η Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής σας προσκαλεί στην 5η Ημερίδα για τη Σχολή και το πέρασμα (passe) που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, 10.00 – 15.00, στο Ανατολικό Αμφιθέατρο του ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς” με ομιλητή τον Daniel Pasqualin, Αναλυτή της Σχολής (ΑΕ).

Είσοδος ελεύθερη. Παράλληλη μετάφραση. 

Starbucks & Labyrinth of Senses: Μαζί για το Disability Awareness

Εικόνα Pro
Βιωματικό Εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία στα Starbucks Νέας Σμύρνης
Σάβ, 27/01/2018 - 12:00

Το Labyrinth of Senses είναι ένα βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία το οποίο έχει ως στόχο να μας παρακινήσει όλους να κάνουμε μικρές καθημερινές αλλά αξιοσημείωτες πράξεις που προωθούν ένα και μόνο μήνυμα, την αγάπη προς τον εαυτό μας, όπως ακριβώς είναι αλλά και την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας, όπως ακριβώς είναι.

Σχολές γονέων παιδιών κάθε ηλικίας από ΚΟΙΚΕΨΥΠΕ

Εικόνα Carer
Από το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου στην Κρήτη (πρώην Ιατροπαιδαγωγικό Κεντρο Ηρακλείου)
Τετ, 07/02/2018 - 17:30

Στο πλαίσιο των δράσεων μας για το 2017-2018, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου στην Κρήτη (πρώην Ιατροπαιδαγωγικό Κεντρο Ηρακλείου) θα υλοποιήσει Σχολές Γονέων για γονείς παιδιών κάθε ηλικίας

4η Συνομιλία του TyA στην Αθήνα

Εικόνα Marina Veneka
Τοξικομανία και Αλκοολισμός (TyA)
Σάβ, 20/01/2018 - 10:00

To δίκτυο Τοξικομανία και Αλκοολισμός (TyA) - Ελλάδα, η Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής και το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς” σας προσκαλούν στην 4η Συνομιλία του TyA στην Αθήνα, που θα γίνει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, 10.00 - 15.00, στο Ανατολικό Αμφιθέατρο του ΓΝΑ “ Γ. Γεννηματάς” με θέμα: "Τοξικομανία και εθισμός ως τρόπος ζωής". 

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.