Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Χαρακτηριστικά του γιου μου με σύνδρομο Άσπεργκερ, ανάγκη για καθοδήγησης, γνωριμία με γονείς

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. Είμαι μητέρα ενός αγοριού 30 μηνών. Έχουμε επισκεφτεί 2 αναπτυξιολόγους, οι οποίοι μας είπαν πως εάν το παιδί είναι Άσπεργκερ θα διαπιστωθεί μετά την ηλικία των 3 ετών. Σας αναφέρω κάποια από τα χαρακτηριστικά του. Θα εκτιμούσα εάν κάποιος επικοινωνούσε  μαζί μου, με σκοπό τόσο τη δική μου καθοδήγηση / ενημερωση όσο και του παιδιού, από πλευράς εμπειριών. Eπίσης θα ήθελα να γνωρίσω γονείς με παιδιά που έχουν Άσπεργκερ.

Μία καρδιά που δείχνει αγαπημένο περιοχόμενο, νέο βιολόγιο στο www.noesi.gr. Νέο βιολόγιο στη νόηση, μπορείτε να βοηθήσετε;

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά»

Εικόνα NOESI.gr

Εξώφυλλο βιβλίου προγράμματος: Θετικοί Γονείς Χαρούμενα ΠαιδιάΠαρουσιάζουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματιών στη μέθοδο εκπαίδευσης: «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά», που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά με προβλήματα διαγωγής - υπερκινητικότητας, προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία με την αιγίδα της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Μάθετε περισσότερα.

Ο γιος μου έχει ΔΑΔ, είναι 14, πείτε μου αν πρέπει κάτι άλλο και τι;

Καλησπέρα. Εγώ ένα γιο 14 ετών. Έχουμε γνωμάτευση από το ΚΕΔΔΥ "Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή Υψηλής Λειτουργικότητας". Δεν έχουμε πάει ποτέ στο ΚΕΠΑ. Το μόνο που έχει είναι παράλληλη στήριξη. Επειδή είμαι νέο μέλος, σας παρακαλώ βοηθήστε με, λέγοντας μου, αν πρέπει να βγάλω κάποιο άλλο χαρτί για το παιδί, αν δικαιούται επίδομα, αν... αν... αν.... δεν έχω ιδέα τι να κάνω! Τη γνωμάτευση από το ΚΕΔΔΥ την πήραμε πριν 2,5 χρόνια. Το ξέρω, αργήσαμε παρά πολύ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

ΕΕΠΑΑ Παράρτημα Θεσσαλονίκης ► Δωρεάν Πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet

Εικόνα NOESI.gr

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων προκαλεί γονείς και φροντιστές να συμμετάσχουν δωρεάν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet (σημ. κύκνος στην αγγλική γλώσσα). Θα πραγματοποιηθούν επτά (7) συναντήσεις γονέων ή / και φροντιστών. Οι ομάδες δε θα ξεπερνούν τα δώδεκα (12) άτομα. Θα ήταν θεμιτό να παρευρίσκονται και οι δύο γονείς, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, ή και ένας φροντιστής του παιδιού (μέγιστος αριθμός δύο άτομα για κάθε παιδί).

Λογότυπο του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΕΠΑΑ.

Φοβάμαι... Αν πείσει το παιδί μπορεί να μου το πάρει;

Εικόνα litsakiorf

Με τον σύζυγό μου χωρίσαμε όταν ο γιος μας ήταν 18 μηνών. Πέρασα πολύ δύσκολα μέχρι να σταθώ στα πόδια μου οικονομικά και ψυχολογικά μιας και αντιμετώπιζα και μια κατάθλιψη. Κρατούσαμε τις ισορροπίες μέχρι που ο μπαμπάς του ξανά παντρεύτηκε και απέκτησε άλλο ένα αγοράκι. Ο γιος μας είναι τώρα 10. Ο αδερφός του είναι 4. Κάπως έτσι άρχισαν τα προβλήματα.

 Νέο βιολόγιο στη νόηση, μπορείτε να βοηθήσετε;

Ήταν, λέει, μία σταγόνα

Ητανε λεει μια σταγονα, μια σταγονιτσα μια σταλια καθισμενη στο τζαμι μιας μεγαλης αιθουσας γεματη απο παιδια. Ακουγε τον δασκαλο να μιλαει για λεξεις, για αριθμους, για πολεις και ποταμια...Ανοιγε καλα καλα τα αυτιά της και ρουφουσε ολα οσα ακουγε. Κι αφου χορτασε και ψουσκωσε απο την τοση γνωση ανοιξε και τα ματια. Κοιτουσε τα προσωπα των μικρων παιδιων που αφηναν τη μυρωδια τους στα θρανια. Εβλεπε ματια χαρουμενα ,ματια νυσταγμενα, ματια που κοιτουσαν τοιχους και αλλα που ονειρευοντουσαν κι ας ητανε ορθανοιχτα.

Εικόνες με τρεις σταγόνες που πέφτουν, μέσα τους σχηματίζεται η γη.

Ο γιος μου εχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ

Εικόνα Λι Πα

Ο γιος μου έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ απο το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο. Πώς μπορώ να κινήσω την διαδικασία για το επίδομα; Με τρομάζει το γεγονός οτι δεν γνωρίζει τίποτα για την διαφορετικότητά του. Σας ευχαριστώ.

Σημείωση από το NOESI.gr ♥ Εδώ σας θέλουμε αγαπητούς γονείς που το έχετε περάσει αυτό το θέμα "δεν γνωρίζει τίποτα για τη διαφορετικότητά του".

Ευλογημένη

Εικόνα ligeri

Μια συζήτηση μεταξύ μας. Μεταξύ γονέων παροικούντων στην Ιερουσαλήμ των Παιδιών ΑμεΑ. Παιδιά «Με ειδικές ανάγκες», Παιδιά με ιδιαιτερότητες, με αναπηρίες διαφόρου τύπου και βαθμού. Παιδιά που ανεξαρτήτως της βιολογικής τους ηλικίας, δεν έχουν και δεν θα αποκτήσουν ποτέ, στο βαθμό που απαιτείται, την ικανότητα πλήρους αυτονομίας και διαχείρισης της ζωής τους.

Σεμινάριο: "Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού: ο ρόλος μου ως γονέας"

Σεμινάριο για γονείς με θέμα: "Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού: ο ρόλος μου ως γονέας" με την Ψυχολόγο της "λέξης", Ιωάννα Θυμιοπούλου. Το Σάββατο 1 Ιουνίου η "λέξη" θα φιλοξενηθεί από "Τα πιτσιρίκια" στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μ17 στα Άνω Πατήσια... για να συζητήσουν για:

  • την αυτοπεποίθηση των παιδιών
  • τους παράγοντες που την επηρεάζουν 
  • τους τρόπους ενίσχυσής της

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σελίδες

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο Συμβουλευτική γονέων

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;