Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Έρευνα με θέμα θεραπευτικό παιγνίδι - παιγνιοθεραπεία

Ονομάζομαι Μαριλένα Παπουτέ και φοιτώ στο τμήμα "Εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της πτυχιακής μου εργασίας με θέμα "Η επίδραση της παιγνιοθεραπείας στις κοινωνικές δεξιότητες των αυτιστικών παιδιών" κάνω μια έρευνα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Η έρευνα αφορά γονείς που άρχισαν φέτος ή θα αρχίσουν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, παιγνιοθεραπεία στα παιδιά τους, και αποτελείται απο ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, το οποίο θα μπορώ να σας στείλω ηλεκτρονικά. Οι ερωτήσεις φορούν τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών πριν την έναρξη της θεραπείας, ενώ οι ίδιες ερωτήσεις θα πρέπει να απαντηθούν και το Μάρτιο. Αν υπάρχει κάποιος γονέας που θα τον ενδιέφερε να συμμετέχει στην έρευνα μου θα χαρώ πολύ να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου.

Θα ήθελα τα φώτα σας! (Στερεοτυπίες, 5 ετών)

Εικόνα atsival

Θα ήθελα να μου πει κάποιος εάν γνωρίζει πως μπορώ να περιορίσω ή να αλλάξω τον τρόπο που παίζει ο γιος μου με τα παιχνίδια του. Είναι πολύ στερεοτυπικός και καθόλου λειτουργικός. Κοπανάει όλα τα παιχνίδια κάτω στο πάτωμα και ιδιαίτερα στα πλακάκια, στις πόρτες, στο φωτιστικό προφανώς για να ακούει τον θόρυβο.

Το Παιχνίδι του Αστερία

Εικόνα asterias
Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, δρούσα μέσα απο το παιχνίδι. Μέσα από αυτό μάθαινα, χάρη σε αυτό ανακάλυπτα τα θέλω και τα μπορώ μου και κυρίως, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι επικοινωνούσα με τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή μου, τον αδερφό μου. Ο Μανώλης έχει νοητική στέρηση και εγώ ανησυχίες. Και τώρα προσπαθώ να συνδυάσω τα δύο κομμάτια των ανησυχιών μου, το παιχνίδι και την τεχνολογία (πάντα μέσα απο το "ειδικό" μας πρίσμα) και να δω τι μπορεί να βγει.
Νέο βιολόγιο στο NOESI.gr: Όχι μόνο λόγια...
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.