Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Κατανοώντας τον μαθητή με σύνδρομο Asperger: Οδηγός για εκπαιδευτικούς

Εικόνα NOESI.gr

Τα παιδιά με σύνδρομο Asperger παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη πρόκληση στο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Αυτό το άρθρο παρέχει στους δασκάλους την περιγραφή επτά καθοριστικών χαρακτηριστικών των ατόμων με σύνδρομο Asperger [τι είναι το "Asperger"], μαζί με προτάσεις και στρατηγικές για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων, μέσα στην τάξη του σχολείου.

Οδηγός: Πρώιμη ανίχνευση, αντιμετώπιση, συμβουλευτική στον αυτισμό (Εγχειρίδιο για επαγγελματίες υγείας)

Εικόνα NOESI.gr

Το "Autism Physician Handbook" (μτφ. "Εγχειρίδιο του Γιατρού για τον Αυτισμό") σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τους επαγγελματίες Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στη φροντίδα των παιδιών με αυτισμό. 

Οδηγός: Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά του αυτιστικού φάσματος (Εγχειρίδιο αντιμετώπισης)

Εικόνα NOESI.gr

Τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος (παιδιά με αυτισμό) αποτελούν τον παράγοντα εκείνο που δοκιμάζει σκληρά τόσο την οικογένεια όσο και το σχολικό πλαίσιο. Οι συμπεριφορές αυτές εμφανίζονται σε κάποια φάση της ανάπτυξης και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τείνουν να επιμένουν στο χρόνο, αν και μπορεί να παραλλάσσουν με το χρόνο ή το πλαίσιο. Εάν αναλύσουμε τους πιθανούς λόγους που υπόκεινται των προβληματικών συμπεριφορών, ίσως τότε είναι πιθανόν να αντικαταστήσουμε τις προβληματικές συμπεριφορές διδάσκοντας στα παιδιά εναλλακτικούς τρόπους να επικοινωνήσουν το ίδιο μήνυμα. Στο παρόν δοκίμιο παρουσιάζεται το παγόβουνο του TEACCH και η ανάλυση συμπεριφοράς STAR. Παράλληλα, δίνονται αρχές παρέμβασης για την τροποποίηση προβληματικών συμπεριφορών.

Βλαστοκύτταρα: Τι είναι και πώς χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του αυτισμού

Εικόνα NOESI.gr

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε κάποιες βασικές πληροφορίες για το τι είναι τα βλαστοκύτταρα. Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα άρθρο για τη χρήση τους στη θεραπεία παιδιών με αυτισμό ή ΔΑΦ. Υπάρχουν τρία είδη βλαστικών κυττάρων ανάλογα με την προέλευσή τους από τα έμβρυα, από τον ομφάλιο λώρο και από τους ενήλικες. Τα βλαστικά κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο έχουν κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με εκείνα των ενηλίκων: είναι πιο ζωτικά, είναι εύκολα στην συλλογή τους. Παράλληλα, η λήψη τους δεν εμπλέκει ηθικά ζητήματα όπως με τα εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα.

ΔΕΠ-Υ: Γενικές Οδηγίες για Γονείς και Εκπαιδευτικούς (2006)

Η φύση και οι συνθήκες της διαταραχής ΔΕΠ-Υ ή ADHD [τι είναι ή ΔΕΠ-Υ ή το "ADHD"] πρέπει να συζητηθούν πλήρως με τους γονείς. Η αναγνώριση και ο προσδιορισμός των δύσκολων συμπεριφορών θα οδηγήσει στη δημιουργία στρατηγικών συμπεριφοράς στο σπίτι και στο σχολείο για την καλύτερη αντιμετώπισή τους, με σταθερό και συνεπή τρόπο. Όταν οι σκοποί και οι τεχνικές χρησιμοποιούνται από γονείς και δασκάλους, είναι πιο πιθανό το παιδί να μάθει τι αναμένεται από αυτό και να "χτίσει" πάνω στις υπάρχουσες δυνάμεις του. 

Έναρξη προγράμματος για τη Διακήρυξη της Χάρτας Υπηρεσιών στην Αξιολόγηση, την Παρέμβαση, τη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα με τίτλο “Προνόησε κι εσύ” για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των δράσεων για την παιδική προστασία.

Χάρτα Υπηρεσιών στην Αξιολόγηση, την Παρέμβαση, τη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του NOESI.gr.Το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και το NOESI.gr, θα εκπονήσουν πρόγραμμα για οικογένειες μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ατόμων με αναπηρία, με στόχο να βοηθήσουν τόσο τους μαθητές όσο και τα μέλη των οικογένειών τους να αποτυπώσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να διαμορφώσει τη Χάρτα Υπηρεσιών στην Αξιολόγηση, την Παρέμβαση, τη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Ο διακριτικός τίτλος του προγράμματος είναι “Προνόησε κι εσύ” και μπορείτε να ενημερωθείτε για τους βασικούς πυλώνες του εδώ.

Πτυχιακές Εργασίες στο Αρχείο των συνεργατικών ομάδων του NOESI.gr :)

Εικόνα NOESI.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προς επαγγελματίες – μέλη συνεργατικών ομάδων και γονείς – μέλη με "βιολόγια". 

Πτυχιακές Εργασίες στο Αρχείο των συνεργατικών ομάδων του NOESI.gr.Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στον φάκελο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ > BΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΔΙΑΝΟΗΣΗ θα βρείτε ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ με θέματα τον αυτισμό και την εγκεφαλική παράλυση. Δείτε εδώ αναλυτικά τους τίτλους που έχουν καταλογοποιηθεί.

Τι είναι οι συνεργατικές ομάδες του NOESI.gr;

Τι είναι οι συνεργατικές ομάδες noesi.gr

Οι συνεργατικές ομάδες δίνουν πρόσβαση σε ειδικές πλατφόρμες, πανελλαδικής κλίμακας, για να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις σε οργανισμούς και τις επιστημονικές εκδηλώσεις, να έχετε άμεση πρόσβαση για να μελετάτε ή να συνεισφέρετε σε επιστημονικές βάσεις δεδομένων για τις διαταραχές, τις παρεμβάσεις και τις διαθέσιμες “δομές” για άτομα με αναπηρία ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μέσω της πλατφόρμα των συνεργατικών ομάδων, μπορείτε ακόμη να συνεργάζεστε με άλλους επαγγελματίες και να μοιράζεστε την επιστημονική γνώση ή ακόμη να προσφέρετε (online) συμβουλευτικής και κατάρτισης!

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman (2018) | Το γνωρίζετε;

Λογότυπο για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Angelman στις 15 Φεβρουαρίου.Το 2013 εορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Angelman. Σκοπός της ημέρας είναι να ενημερώσει για το Σύνδρομο Angelman και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με το σύνδρομο. 30 εθνικοί οργανισμοί, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ενώνουν δυνάμεις και συνεργάζονται για την ενημέρωση του κοινού! Ετοιμάσαμε Οδηγό για επαγγελματίες! Μία συλλογική προσπάθεια από τα μέλη του NOESI.gr, γονείς και ειδικούς!

Το NOESI.gr παρουσιάζει με μεγάλη υπερηφάνεια τη φετινή αφίσα για την Καμπάνια για το Σύνδρομο Angelman!Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman (2018) | Το γνωρίζετε;

Κατεβάστε την ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ANGELMAN 2018
(σε πολύ υψηλή ανάλυση)

Ψυχικές διαταραχές σε ενήλικες με σύνδρομο Άσπεργκερ / Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας

Εικόνα NOESI.gr

Μέχρι πρόσφατα, στην ψυχιατρική και ψυχοθεραπεία ενηλίκων, ο αυτισμός δεν αποτελούσε ιδιαίτερο θέμα ενδιαφέροντος. Πλέον γνωρίζουμε ότι η διαταραχή φάσματος αυτισμού (ΔΑΦ) είναι μια δια βίου κατάσταση και ότι η ψυχιατρική συννοσηρότητα, ιδιαίτερα σε ενήλικες με υψηλή λειτουργικότητα, είναι ιδιαίτερα υψηλή. Πολλοί ενήλικες με ΣΑ/ΑΥΛ είτε έχουν διαγνωσθεί λανθασμένα με κάποια ψυχική νόσο, χωρίς να ληφθεί υπόψιν ο αυτισμός ως πρωταρχική διαταραχή, είτε έχουν απλώς χαρακτηριστεί ως "ιδιόμορφοι" ή "ξεχωριστοί". Παρομοίως, αρκετοί ενήλικες με αυτισμό έχουν κάποια μορφή ψυχικής ασθένειας, η οποία μπορεί να μη διαγνωστεί διότι πιστεύεται ότι είναι απλά ένα άλλο ένα σύμπτωμα του αυτισμού. Στόχος αυτού του άρθρου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και των ειδικών σχετικά με την ψυχική υγεία ενηλίκων με σύνδρομο Asperger (ΣΑ) και Αυτισμό Υψηλής Λειτουργίας (ΑΥΛ).

Γράφει για το NOESI.gr η:
Δρ. Στέλλα Τσερμεντσέλη

Οδηγός Καλής Συμπεριφοράς Δημοσίων Υπαλλήλων

Εικόνα NOESI.gr

Μια ευγενική συνεισφορά του Συνηγόρου του Πολίτη στην οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης. Μπορείτε να τον εκτυπώσετε ή να τον διαβάσετε ως ηλεκτρονικό βιβλίο.

Να θυμάστε: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του κράτους και υπηρετούν το λαό· οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα» (Άρθρο 103 παρ. 1 Συντάγματος)

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.