Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Προβλήματα με τον ύπνο λόγω δοντιών, στον μικρό μου 22 μηνών;

Ο μικρούλης μου είναι 22 μηνών τον Φεβρουάριο γίνεται 2 χρονών το πρόβλημά μου είναι - μπορεί να είναι και φυσιολογικό - βγάζει τους τραπεζίτες είναι πολύ ανήσυχος. Πίνει το γάλα του 8:30 με 9:00 και κοιμάται στο σαλόνι γύρω στις 11:00. Τον βάζω στο κρεβάτι του και σηκώνεται με κλάμα στις 01:00 τον κοιμιζω στο σαλόνι και όταν τον βάζω στο κρεβάτι του πάλι είναι ανήσυχος και δεν κοιμάται. 

Διαταραχη ύπνου σε παιδί στο φάσμα του αυτισμού

Εικόνα Aneta Mag

Γεια σας, εχω ένα παιδακι  στο φασμα του αυτισμού και σοβαρο προβλημα με τον υπνο του. Εχει φοβερη υπερκινητικοτητα το βραδυ με αποτέλεσμα ν α αργει να κοιμηθεί και μολις κλεισει 3-4 ωρες υπνου να ξυπναει κ να κανει ωρες να κοιμηθεί παλι. Εχουμε δοκιμασει τα παντα κ να μην κοιμαται το μεσημερι κ χαμομηλι κ να σπασουμε την ρουτινα του υπνου ,αλλα δυστηχως τιποτα δεν εχει πιασει.  Προβηματιζομαι  εντονα διοτι  δεν ξεκουραζεται αρκετα ώστε να είναι ηρεμο και στις θεραπείες να συνεργάζεται με αποτελεσμα να γκρινιαζει πολύ συχνα.

Ροχαλητό, άπνοιες και νευρολογικά προβλήματα

Ο γιος μου 4 χρόνων και κάτι εδώ και 1 χρόνο έχει διαγνωστεί με ΔΑΔ (μέσης προς ελαφράς βαρύτητας). Το θέμα είναι πως εδώ και 1,5 χρόνο ροχαλίζει (και ο άντρας μου λέει πως κάνει και άπνοιες). Εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρη γιαυτό. Την Δευτέρα 7/3 στις 14:44 στο ΣΚΑΙ έδειξε μια έρευνα με τίτλο "Προβλήματα ύπνου στα παιδιά και νευρολογικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει" (ο τίτλος δεν είναι ακριβής αλλά περιγραφει το θέμα). Ωραία και τι κάνω εγώ λοιπόν για να βοηθήσω το παιδί μου σε αυτό; Υπάρχει κάποιος ειδικός για παιδια και ύπνο που θα μπορούσε να βοηθήσει Τι ειδικότητα; Πού θα τον βρώ;
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.