Εγκεφαλική παράλυση / περικοιλιακή λευκομαλάκυνση

Εικόνα Στέλλα Κουφοπούλου

Εδώ και 2,5 χρόνια παλεύουμε και εμείς με την περικοιλιακη λευκομαλάκυνση αλλά δεν τολμούσα να μπω στο Ίντερνετ. Έχουμε απογοητευτεί. Ο άντρας μου άνεργος 3 χρόνια και το χει ριξει πια στην θρησκεία. Εγώ μόνο στο γραφείο βρίσκω το γέλιο μου. Και δεν έφτανε αυτό ήρθε και το πολλαπλό μυέλωμα της μητέρας μου.

Ο μικρός μου λένε οι γιατροί τους οποίους έχω γυρίσει όλους ότι παρουσιάζει προοπτικές βελτίωσης. Είναι ο τρίτος γιος και από ''βλακεία'' γυναικολόγου συνέβη το συμβάν. Βάζω την λέξη σε ''-" διότι ξερό ότι προσπάθησε για το καλύτερο άλλα ήταν απαράδεκτο να μην γνώριζε ότι εφόσον έπαθα ενδονοσοκομειακή λοίμωξη έπρεπε να τον πάρει και όχι να μου τον αφήσει 3μερες.

Τώρα αρχίζει να αποκτά καθιστή θέση, στέκεται όρθιος, αρχίζει και λέει πολλές λεξούλες. κάνουμε φυσιοθεραπείες από τότε που βγήκαμε από το μαιευτήριο. το έριξα στους ψυχολόγους παρόλο που δεν ήμουν υπέρ της ειδικότητας άλλα δεν είδα και προκοπή εφόσον μόνο ακούν και δεν σε εμψυχώνουν.

Θα χαρώ να μοιραστώ και τις δικές σας εμπειρίες. 

Σχόλια

Καλώς ήρθες

Εικόνα anna kal

...στην κοινότητα του NOESI.gr. Αν και εγώ προσωπικά το παλεύω όπως και ο άντρας σου αφού κι ο πιο εύκολος δρόμος σ' αυτή τη ζωή δίχως Θεό δεν αντέχεται, όπως λέει και ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (φαντάσου οι δύσκολοι). Καταλαβαίνω τα δυσβάσταχτα βάρη που έχουν πέσει στους ώμους σου, ανατροφή τριών παιδιών, το ένα με αναπηρία και αυξημένες ανάγκες, η εργασία για να συντηρήσεις την οικογένεια, η ασθένεια της μητέρας σου, η φροντίδα του σπιτιού και που σε κάνουν να έχεις χάσει το γέλιο σου. Τα καταφέρνεις όμως, φοβερό ε; Αυτό λέει πολλά. Εύχομαι να βρεις εδώ την παρέα και την υποστήριξη που αναζητούμε όλοι και να ξαναβρείς το γέλιο που χρειάζεσαι εσύ και η οικογένεια σου.

like0

Στέλλα, και εμένα ο γιος μου έχει περικοιλιακή λευκομαλάκυνση

Εικόνα Niki L.

Στέλλα, και εμένα ο γιος μου εχει περικοιλιακη λευκομαλακυνση, ειναι η πιο συνήθης βλάβη σε έμβρυα και νεογνά. Οταν το διάβασα στην μαγνητική έπαθα σοκ. Βλέπεις η ορολογία σαν λέξη ειναι τρομακτική. Μάλιστα το διάβασα τόσες φορές που έχω μάθει απο εξω όλη την περιγραφή του αποτελέσματος λέξη προς λέξη.

Τώρα ο μικρός ειναι 5 ετών και παει πολυ καλα. Δεν περπατάει αυτόνομα αλλά το παλεύουμε. Τον εχει βοηθήσει πολυ και η μικρη του αδερφή. Του δίνει κίνητρο και πεισμώνει να την πιάσει οταν αυτή τρέχει με το παιχνίδι που του άρπαξε με πονηριά. Βέβαια στην αρχή οταν την είδε να στέκεται μονη της, δεν θα ξεχάσω το βλέμμα του, απορημένος ειπε " στέκεσαι;;;". Και εγω απο την χαρα μου που το δεύτερο παιδι μου ειναι υγιές (γιατι  αν δεν την έβλεπα να περπατάει δεν θα ηρεμούσα μεσα μου) δάκρυσα απο συγκίνηση αλλά δεν έκανα κανένα σχόλιο, μόνο πήρα τον μικρο αγκαλιά και του είπα

- "Όταν θα δυναμώσουν και τα δικά σου ποδαράκια θα εισαι έτοιμος να σταθείς και εσυ".

Δεν ήθελα να κανω δεύτερο παιδι, ήθελα να αφοσιωθω στον γιο μου και φοβόμουν γιατι απο θαύμα ζω και εγω και το παιδι μου. Ύστερα φοβόμουν μήπως αποκτήσω πάλι παιδι με πρόβλημα. Τελικά ολα πήγαν καλα και η μικρη ειναι το  καλύτερο για όλους μας και ειδικά για τον γιο μου.  

Ειμαι νέο μέλος και με βοηθάει απίστευτα το γεγονός οτι μιλάω σε ανθρώπους που με καταλαβαίνουν. Γιατι κανεις δεν μπορεί να σε καταλάβει αν δεν βιώσει αυτο το πρόβλημα απο μεσα. Τα βραδιά που βάζω τα παιδια για ύπνο χαλαρώνω στον υπολογιστη.

Ο δικός μου άντρας δεν πιστεύει πια στον θεό. Όχι οτι ήταν και πολυ της θρησκείας αλλά τώρα ούτε να ακούσει.  

- "Τι Θεός ειναι αυτός που δίνει τετοια πάθη σε παιδια" λέει.

Εγω δεν συμφωνώ γιατι τόσα χρόνια σε κάθε πρόβλημα του παιδιού μου ερχόταν κατι σαν χέρι βοήθειας και ξεπερνιοταν. Έχω αλλάξει πολυ σαν  άνθρωπος και βλέπω πια τι εχει πραγματική αξία στη ζωή. Τελος πάντων ο καθένας το περνάει με τον τροπο του, ο άντρας μου τα έβαλε με τον θεό, ο δικός σου εκεί βρήκε καταφύγιο.

Τιποτα δεν ειναι κακό αν βοηθάει. Και  ξερω πως και ο άντρας μου προσεύχεται και ας μην το παραδέχεται απλα πάντα θελει με κάποιον να τα βάζει και τώρα βρήκε τον Θεό. Ειδικά οταν είδε τον πατέρα του να υποφέρει και τελικά να πεθαίνει απο καρκίνο δεν πατάει σε εκκλησία. 

Ολα για τους ανθρώπους ειναι και, στην τελική, θεωρώ οτι ειμαι πανευτυχής γιατι ο θεός μου χάρισε δυο υπέροχα αγγελουδια. 

Μην τα παρατας ποτε η ζωή ειναι για τους δυνατούς. Προσπάθησε να ζεις την κάθε στιγμή του παιδιού σου και κάθε εμπόδιο  τελικά ειναι για καλο. Μπορεί αυτά να  φαίνονται ουτοπικα στην περίπτωση μας αλλά πιστεύω πως δεν ειναι. Μου το εχει διδάξει η ζωή μου γιατι ποτε δεν ήμουν απο αυτούς που τους ήρθαν ολα εύκολα  στην ζωή. Θα χαρώ να ανταλλάσουμε απόψεις. 

like0

Αχ δεν μπορώ να πιστέψω ότι ίσως και να μην περπατήσει

Εικόνα Στέλλα Κουφοπούλου

Έρχονται στιγμές που ούτε εγώ πιστεύω στο Θεό και άλλες που λυγίζω. Με τρώει όμως που κανείς γιατρός δεν σου λέει Ναι θα περπατήσει αλλά αντιθέτως έχει καλές προοπτικές βελτίωσης. Μόνο ο νευρολόγος στο Παίδων Πεντέλης Μου είπε "ΝΑΙ θα περπατήσει". Εσείς πάτε σχολείο; Η φυσικοθεραπευτρια μου είπε να μην ψάχνω από τώρα ειδικά σχολεία γιατι δείχνει να πηγαίνει καλά αλλά εγώ τρωγομαι.

like2

Κι άλλα μέλη που ίσως μπορούν να σας βοηθήσουν

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Σε αυτή τη σελίδα http://noesi.gr/forum/perikoiliaki-leykomalakynsi θα βρείτε κι άλλα μέλη που ίσως μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Και σε αυτή τη σελίδα http://ow.ly/qzBxA με τα αποτελέσματα αναζήτησης (πάνω δεξιά στις σελίδες) 

ΑΓΚ

like0

Είναι πολύ νωρίς για πρόγνωση

Εικόνα anna kal

Το παιδί είναι ακόμη πολύ μικρό. Κανένας γιατρός δεν μπορεί να σου πει από τώρα αν θα περπατήσει. Πρέπει πρώτα να το δουν να κατακτά προηγούμενα στάδια όπως η καθιστή θέση, ο καλός έλεγχος της κεφαλής κλπ. Και νομίζω είναι το σωστό και το τίμιο να σου πουν "δεν ξέρω" ώστε ούτε να δίνουν ψεύτικες ελπίδες ούτε να απογοητεύουν. Καταλαβαίνω την αγωνία σου, διότι έχω περάσει και εγώ απ' αυτή τη φάση, όπου αναζητούσα απεγνωσμένα μια θετική πρόγνωση. Η γιατρός μου έλεγε ότι δεν μπορεί να μου απαντήσει γιατί πρέπει να δει συγκεκριμένα πράγματα και είχε δίκιο. Για να μπορέσω όμως ν'ανταπεξέλθω και να έχω δύναμη να προχωρήσω και ν' αγωνιστώ, τη ρώτησα να μου πει ποιο είναι το καλύτερο σενάριο για ένα παιδί σαν το δικό μου και γαντζώθηκα εκεί. Τελικά αυτό το σενάριο δεν εκπληρώθηκε αλλά πλέον κι εγώ έχω ωριμάσει και σκέφτομαι κάπως διαφορετικά. Θα περάσεις κι εσύ όπως όλοι μας από εναλλασσόμενα συναισθήματα χαράς, θριάμβου, λύπης, απογοήτευσης, κούρασης, παραίτησης, έκπληξης ανάλογα με τις προόδους και τα πισωγυρίσματα του παιδιού. Πάντα όμως κάτω απ' όλα αυτά θα υπάρχει  η ελπίδα. Αυτή και να θέλεις δεν θα τη χάσεις ποτέ. Υπάρχει εκεί από μόνη της  και σε τραβάει επάνω. Πόσες φορές έχω πέσει για ύπνο απελπισμένη και έχω ξυπνήσει με νέες δυνάμεις για την καινούρια μέρα. Αρκεί μια καρδιακή προσευχή τη νύχτα.

Έχω να σου δώσω τις εξής πρακτικές κατευθύνσεις για βοήθεια μιας κι εμένα το παιδί μου είναι λίγο μεγαλύτερο (είναι 5).

α. Μην κάνεις σκέψεις για το μακρινό μέλλον. Επικεντρώσου στο παρόν. Τα πράγματα αλλάζουν συνέχεια και πολλές από τις δυσοίωνες και τρομαχτικές σκέψεις σου δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Όταν ήταν ο μικρός γύρω στα 3, τον έβαλα μια μέρα στο γιογιό. Τότε κάτι συνέβη έκτακτο, δεν μπόρεσα ν' ασχοληθώ μαζί του κι ο καημένος έμεινε μιαμισυ ολόκληρη ώρα στο γιογιό, μιας και δεν μπορούσε να σηκωθεί μόνος του. Το βράδυ πήγα κλαίγοντας για ύπνο και σκεφτόμουν αν λείψω εγώ τι θα γίνει το παιδί μου. Πήγα και στην εξομολόγηση κλαίγοντας κι ο πνευματικός μου είπε ''εσύ θα κάνεις όσο μπορείς και όπως μπορείς. Για τα υπόλοιπα θα φροντίσει ο Θεός, ακόμη κι αν εσύ λείψεις". Σήμερα ο μικρός σηκώνεται μόνος του απ' το γιογιό κι εξαφανίζεται. Τζάμπα τα κλάματα. Και πόσες άλλες φορές δεν έχουν γίνει τέτοια.  Να σου πω κι ένα άλλο: Έχω έναν εξάδελφο 25 ετών με βαρύτατη εγκεφαλική παράλυση που ζει στο εξωτερικό. Την ημέρα μένει σ' ένα κέντρο ημέρας και το βράδυ διανυκτερεύει στο σπίτι του. Το κέντρο έκλεισε κι οι γονείς είχαν μεγάλη αγωνία τι θα γίνει. Τελικά τα παιδιά μετακινήθηκαν σ' ένα κέντρο όπου ζουν διάφορες περιπτώσεις, όχι μόνο άτομα με αναπηρίες, αλλά και ηλικιωμένοι, άτομα που είναι μόνα κλπ. Και άκου τι έγινε. Κάποιες κυρίες που δεν έχουν κανένα συγγενή και ζουν στο κέντρο ζήτησαν από τους γονείς ν' αναλάβουν τη φροντίδα του αυτές. Φοβερό ε;  Μη σκέφτεσαι λοιπόν το μακρινό μέλλον, κοίτα μόνο το σήμερα, το πολύ αυτό το μήνα.

β. Μην ξεχνάς ότι πάνω απ' όλα εμείς δεν είμαστε θεραπευτές, είμαστε οι μητέρες. Θα ενσωματώσουμε βέβαια τις ασκήσεις στην καθημερινότητα του παιδιού σύμφωνα με τις οδηγίες των θεραπευτών, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνουν οι ασκήσεις μονομανία (κάτι που εγώ έχω πάθει επανειλημμένα).  Ένας εμπειρότατος σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής μου είχε πεί: ''Για τα κινητικά προβλήματα αρμόδιοι είναι οι θεραπευτές. Εσύ σαν μητέρα οφείλεις ν' ασχοληθείς με το συναισθηματικό κομμάτι, την τόνωση της αυτοπεποίθησης  κλπ". Τώρα που ήρθαν σ' αυτήν την ηλικία τα παιδιά καταλαβαίνω πόσο δίκιο έχει.

γ. Μην συγκρίνεις το παιδί με κανένα άλλο παιδί είτε τυπικής ανάπτυξης είτε με παρόμοια αναπηρία, παρά μόνο με τον εαυτό του. Σ' αυτό πολύ βοηθά να κρατάς ένα σύντομο ημερολόγιο με τις προόδους του, τα πισωγυρίσματα του και τις αντιδράσεις του. Εγώ έτσι ξεκίνησα το μπλογκ μου σαν ημερολόγιο και κατόπιν εξελίχθηκε σε μπλογκ.

δ. Όσον αφορά το σχολείο, εγώ νομίζω ότι κάνεις καλά που το σκέφτεσαι από τώρα, ώστε να έχεις χρόνο να κάνεις τη σχετική προετοιμασία χωρίς να σε πιέζει ο χρόνος. Για ν' αποφασίσεις αν το παιδί θα πάει ειδικό ή γενικό σχολείο θα σου πουν τη γνώμη τους  ο παιδονευρολόγος, οι θεραπευτές του και ένα χρόνο πριν πάει σχολείο θα ζητήσεις αξιολόγηση από το ΚΕΔΔΥ της περιοχής σου. Εγώ είχα την ευτυχία να με συμβουλέψει κι ένας πολύ έμπειρος  σχολικός σύμβουλος, ο οποίος και είδε το παιδί. Παράμετροι που παίζουν ρόλο είναι η κινητική κατάσταση του παιδιού (κυρίως αν μπορεί να διατηρήσει καθιστή θέση), η συγκέντρωσή του, η ικανότητα μάθησης, ο λόγος και η επικοινωνία του.

Πιστεύω να σε βοήθησα αν και ίσως έγινα λίγο κουραστική. Όποια άλλη απορία έχεις, αν ξέρω κι εγώ κάτι, ευχαρίστως να σου το πω.

 

like0

Καλώς ήρθες

Εικόνα Γιάννης_1970

Καλως ηρθες.

Στην δικη μας περιπτωση, η εγκεφαλικη παραλυση παρουσιαζεται ως ημιπληγια στα δεξια.

Εδω θα βρεις βοηθεια στις αποριες και ανησυχιες σου.

Ρωτα ό,τι θελεις.

like1

Ευχαριστώ

Εικόνα Στέλλα Κουφοπούλου

Καθόλου κουραστική φίλη μου δεν έγινες. Με βοήθησες αρκετά και με ενθάρρυνες. Λίγο το ευχαριστώ.

like0

Γιάννη μου σε ευχαριστώ

Εικόνα Στέλλα Κουφοπούλου

Γιάννη μου σε ευχαριστώ. Εσείς είστε σε καλύτερη φάση

like1

Διεκδικήστε

Εικόνα Γιάννης_1970

Εχει τρεξιμο, αλλα ειναι απαραιτητο για το παιδι. Να παρετε χαρτι απο νοσοκομειο Παιδων να κανετε αιτηση στο ΚΕΠΑ της περιοχης σας να περιμενετε μηνες για το ραντεβου. Να σας δωσουν τελικα το περιβοητο ποσοστο 67 τοις εκατο.

Ετσι θα μπορέσετε να αιτηθειτε το επιδομα απο την προνοια, για να πληρώσετε τις θεραπείες του μικρού σας.

like1

ΚΕΠΑ

Εικόνα Στέλλα Κουφοπούλου

Ναι βεβαίως και το κάναμε, αλλά όπως γνωρίζει κι εσύ, λεφτά δεν μπαίνουν. Μήπως γνωρίζετε κάποιο Κένρο πρώιμης αποκατάστασης ώστε να μπορούμε να κάνουμε λόγο- και έργο-;

Ευχαριστώ

like2

Λογο- Εργο

Εικόνα Γιάννης_1970

  Εμεις παμε 5 χρονια στα Γλυκα Νερα, απο Χολαργο. Εσεις που μενετε?

like0

Γαλάτσι

Εικόνα Στέλλα Κουφοπούλου

Εμείς μένουνε Γαλάτσι. Τον πάω σε ένα ιδιωτικό αλλά πού χρημα για Έργο- και Λόγο-;

like1

Τα λεφτά του επιδόματος

Εικόνα Γιάννης_1970

Τα λεφτα του επιδοματος μπαινουν με χρονικη καθυστερηση 1,5 - 2 μηνων.

Το επιδομα π.χ.  του Ιουλιου - Αυγουστου το παιρνεις μεσα Οκτωβριου, αντι μεσα Σεπτςμβριου που ηταν παλιοτερα.

Καλη δυναμη.

like0

Θα περπατήσει;

Εικόνα Niki L.
Καταρχήν συγνώμη που απαντώ μετά από τόσο καιρό αλλά συνέβησαν γεγονότα που δεν μου επέτρεψαν ψυχολογικά να ασχοληθώ κ να μπω στο ίντερνετ. Οπότε τώρα είδα την ανάρτηση κ θεωρώ σημαντικό να απαντήσω έστω κ μετά από τόσο καιρό. Σε αυτή την ερώτηση, δηλαδή στο αν θα περπατήσει ήμουν κ είμαι ακόμα συναισθηματικα κρεμασμένη. Εννοώ ότι είναι η ελπίδα μου κ η προσδοκία μου. Όλοι οι γιατροί μου ειπαν πως θα περπατήσει αλλά εγώ ακόμα διατηρώ επιφυλάξεις. Ίσως από άμυνα μήπως κ δεν συμβεί ποτέ. Θέλω να πω πως κ εγώ ακόμα που έχω πάρει την απάντηση από γιατρούς ακόμα ανησυχώ κ προετοιμαζομαι για το ενδεχόμενο να μην περπατήσει. Οπότε καταλαβαίνω το άγχος σου κ συμμερίζομαι την αγωνία σου. Κ όσο περνάει ο καιρός κ ο μικρός δεν περπατάει εγώ τρελαίνομαι. Τώρα ξέρω πως θα περπατήσει μόνο μετά από επέμβαση. Αυτό μας είπε τελευταία ο γιατρός. Βέβαια κ οι γιατροί δεν λένε πολλά γιατί κ σίγουροι δεν είναι κ δεν θέλουν να δίνουν ελπίδες στους γονείς που αργότερα θα πέσουν στο κενό. Η δικιά μας περίπτωση ενώ φαινόταν εύκολη κ ότι γρήγορα θα περπατήσουμε έχουμε φτάσει στα 5 μιση κ τίποτα ακόμα. Κ έτσι ο γιατρός μας είπε μην περιμένετε πριν την επέμβαση. Θέλω να πω πως καλύτερα να μην ξέρεις γιατί σου γίνεται εμμονή κ χάνεις όλη την πορεία όλη την εξέλιξη του παιδιού κ η μόνη διέξοδος σου φαίνεται αυτή. Δεν είναι όμως έτσι. Η όλη διαδρομή έχει πολλά να σου προσφέρει. Θα το καταλάβεις στην πορεία. Εγώ κάπου είχα χαθεί αλλά τελικά την βρήκα την άκρη. Τώρα προσπαθώ να πορευτω με αυτά που έχω. Δεν περπατάει. Δεν ξέρω για πόσο κ πότε; δεν θα χάσω τον χρόνο μου περιμένοντας. Θα κάνω ότι μπορώ να είναι ευτυχισμένο το παιδάκι μου. Γιατί αυτά τα παιδιά αποκτούν βαριά ψυχολογία κάποιες φορές. Ο δικός μου τώρα που καταλαβαίνει αρχίσαμε να έχουμε ερωτήσεις, απογοήτευση κ ματαίωση. "Πότε θα περπατήσω","εγώ δεν περπατάω":είπε σε ένα παιδάκι που του είπε "έλα να παίξουμε"."δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί δεν περπατάω" . Κ κάθε φορά κ πιο απελπισμένα. Τώρα πάμε κ κάνουμε κάποιες συνεδρίες με ψυχοθεραπευτικο παιχνίδι κ πάμε καλύτερα. Θέλω να πω πως κάπου κ εγω ίσως άθελά μου δεν το βοήθησα να καταλάβει την διαφορετικοτητα του κ να αποδεχτεί τον εαυτό του, να απενοχοποιηθει, να προσπαθεί, να μην τα παρατα. Είναι μεγάλη κουβέντα κ εγώ δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα. Προσπαθώ μέσα από τις συνεδρίες να καταλάβω το παιδί μου κ μόνο τότε θα μπορώ να το βοηθήσω. Όσο για το σχολείο, πάμε κ τον έχει βοηθήσει πολύ. Πάει κανονικό νηπιαγωγείο με ΕΒΠ. Καλά τα πήγε πέρσι, θεωρώ φέτος καλύτερα. Βέβαια δεν έχω απαιτήσεις από το παιδί. Ότι μπορεί κ θέλει να κάνει, δεν πιεζουμε ούτε εγώ ούτε η δασκάλα. Η πίεση σε αυτά τα παιδιά φέρνει κ αλλα προβλήματα γιατί νιώθουν μοιραία ότι είναι λίγα, ότι δεν μπορούν να ανταποκριθουν στα "θέλω" των γονιών. Εχθές έμαθε να κάνει πετάλι. Κ με ρώτησε " μαμα χάρηκες; " το κοίταξα κ κατάλαβα ότι για μένα το έκανε κ όχι για τον εαυτό του. Ένα χρόνο προσπαθούμε να του μάθουμε για να χαρεί για να νιώσει ανεξάρτητος κ αυτο το καημένο θα έβλεπε την απογοήτευση στα μάτια μου τόσο καιρό κ θα πληγώθηκε. Άθελά μου τον έκανα να νιώθει λιγος. Κ μόλις τα κατάφερε η έννοια του ήταν αν χάρηκα! Όλοι κάνουμε λάθη κ ειδικά εμείς οι γονείς που το πρόβλημα των παιδιών, μας εξαντλεί ψυχολογικά. Διαβάζοντας την ανάρτηση σου με έκανες να θυμηθώ τον εαυτό μου πριν λίγο καιρό κ την εμμονή μου να περπατήσει το παιδί μου κ τα λάθη που ακολουθησαν. Δεν το κρύβω ότι ο πόθος μου είναι μεγάλος ακόμα κ ότι πολλά βραδιά στα όνειρα μου το παιδί μου περπατάει. Αλλά τώρα κατάλαβα πόσο λάθος είναι αυτό κ προσπαθώ... προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ με το παιδί μου που δεν περπατάει αλλά που μπορεί να καταφέρει πολλά. Ελπίζω να σε βοηθήσα να δεις το μέλλον πιο αισιοδοξα. Όλοι την περνάμε αυτή την φάση κ έχουμε μπροστά μας πολλές ακόμα. Σου εύχομαι ότι καλύτερο.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.