Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

(?) Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο (ρωτήστε μας)

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.Διευρύνουμε τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Με βάση τον Οδηγό υπηρεσιών παραπέμπουμε τους γονείς με βασικούς άξονες υπηρεσιών τους εξής:

  1. Αρχική διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση
  2. Κέντρα, δομές, προγράμματα τακτικής φοίτησης
  3. Ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, εκδρομές
  4. Αυτόνομη διαβίωση, Στέγες και Οικοτροφεία

 Μάθετε περισσότερα πώς μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο.

Οδηγός υπηρεσιών

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" είναι μία πρωτοβουλία του NOESI.gr, με σκοπό να παρουσιάσει τις υπηρεσίες για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με επίκεντρο τα άτομα με αναπηρία και τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, και λοιπούς ενδιαφερόμενους.

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός υπηρεσιών παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, στην online έκδοσή του (σε ιστοσελίδες) λειτουργεί ως κανάλι επικοινωνίας για τους φορείς που μεταφέρουν τα νέα τους μέσω του www.noesi.gr. Παρουσιάζεται ανά ενότητα για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και, κατόπιν σχετικού αιτήματος, ​αποστέλλεται δωρεάν ως ηλεκτρονικό βιβλίο.

Λάβετε το δικό σας αντίγραφο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Χάρτης Οδηγού υπηρεσιών για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία

Εικόνα NOESI.gr

Επικοινωνήστε με την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο από τη σελίδα noesi.gr/contact για παρατηρήσεις ή σχόλια σχετικά με τον χάρτη του Οδηγού υπηρεσιών. Δείτε τον χάρτη στην αποκλειστική σελίδα του εδώ noesi.gr/map.

Ψάχνετε υπηρεσία ή φορέα; Σας τους παρουσιάζουμε!

ΝΕΟ! Πατήστε στο εικονίδιο με το βέλος πάνω αριστερά και επιλέξτε (με τικ) αυτά που θέλετε να δείτε. Πατήστε στo εικονίδιο πάνω δεξιά για να δείτε τον χάρτη σε πλήρη οθόνη (Map).

Διακοπές οικογενειακές με πρόγραμμα για παιδιά ΑμεΑ

Εικόνα pkfp

Ψάχνω για ένα κατάλληλο πλαίσιο διακοπών τετραμελούς οικογένειας με ένα παιδί 10 ετών με αυτισμό. Πέρσι το καλοκαίρι είχα δει ένα camping στην Χαλκιδική που έτρεχε ένα πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά φέτος δεν μπορώ να το βρω πουθενά ή να βρω κάτι παρόμοιο (στην Βόρεια Ελλάδα). Το νόηση μας είχε στείλει πέρσι κάτι παρόμοιο, ήταν ένα ξενοδοχείο στην Ολυμπία (https://www.noesi.gr/summercamp/olympia-on-rainbow). Εάν κάποιος γνωρίζει κάποιο παρόμοιο πλαίσιο ας απαντήσει!

Ανησυχώ για την κοινωνικοποίηση του, όσο μεγαλώνει απομονώνεται, είναι 17 ετών με νοητική υστέρηση

Γεια σας. Σας γράφω για τον γιο μου που είναι στα 17, έχει νοητική υστέρηση και τώρα εδώ και καμιά 5ετια είναι συνέχεια άρνηση σε ο,τι του πούμε άσπρο_– μαύρο. Tου μιλάμε με το καλό δεν ξέρει τι θέλει. Τώρα δεν θέλει να πηγαίνει ούτε στο σχολείο ούτε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, που είναι γραμμένος από πέρυσι (πήγε 2-3 φορές) και δεν θέλει να ξαναπάει. Κάθεται όλη μέρα στο σπίτι. Ανησυχώ για την κοινωνικοποίηση του όσο μεγαλώνει απομονώνεται.

Εγκαίνια Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας στη Νέα Μάκρη Αττικής

Από το Ίδρυμα για το Παιδί "Η Παμμακάριστος" με μεγάλη δωρεά του ΙΣΝ και τη συνδρομή της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου
Πέμ, 08/03/2018 - 11:00

Με ιδιαίτερη χαρά, η Διοίκηση του Ιδρύματος για το Παιδί "Η Παμμακάριστος", θα εγκαινιάσει νέα πτέρυγα την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στις 11.00 π.μ., η οποία θα υποστηρίζει τις υπηρεσίες διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας, που παρέχονται σε παιδιά και νέους με αυτισμό και νοητική αναπηρία.

Το Ίδρυμα για το Παιδί "Η Παμμακάριστος" — σε χώρους ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου στη Νέα Μάκρη (20 στρέμματα με 6.000 τ.μ. κτιριακές εγκαταστάσεις )που έχουν παραχωρηθεί στο Ίδρυμα — υλοποιεί αδιάλειπτα επί 65 χρόνια, ειδικώς φιλανθρωπικό έργο για παιδιά και νέους με αυτισμό και νοητική αναπηρία, που αφορά τη φροντίδα και την εκπαίδευσή τους σε δεξιότητες, απαραίτητες για την ένταξή τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

Κέντρα ημέρας για ΑμεΑ

Εικόνα AnthEuth

Καλησπέρα, 

Ηθελα να ρωτήσω, τα Κέντρα Ημέρας για ΑμεΑ είναι ιδιωτικού φορέα; Επίσης βρίσκονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας σαν ιδιωτικές δομές ειδικής αγωγής όπως π.χ. ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια;

Αναζήτηση Κέντρου με εξειδίκευση στη ΔΕΠ-Υ

Μήπως γνωρίζει κανείς κάποιο καλό κέντρο που να εξειδικεύεται σε ΔΕΠ-Υ ή που να έχει ομαδικά προγράμματα για ανάπτυξη κοινωνικότητας, και το οποίο να φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα (βάσει της εμπειρίας σας ή γνωστών);

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος μεσαίας & χαμηλής λειτουργικότητας

Λογότυπο του Ηλίανθου.Το "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου - Διάγνωση - Συμβουλευτική - Αποκατάσταση (Κ.Π.Ε.)" προσκαλεί άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.) μεσαίας & χαμηλής λειτουργικότητας 15 έως 22 ετών να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στο ημερησιο πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική ''Στην Αυλή του Κόσμου'' (Δ/νση: Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι). Οι διαθέσιμες θέσεις για ωφελούμενους με δωρεάν φοίτηση μέσω ΕΣΠΑ περιορίζονται στις επτά (7) και κατανέμονται με κοινωνικά και αλλά κριτήρια.

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.