Σε αυτή την Ομάδα βρίσκονται τα νέα που αφορούν ττην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. "Ακολουθήστε" τη για να διαβάζετε πρώτα τα νέα για αυτή την περιοχή.

► Νεότερες παρουσιάσεις στον Οδηγό υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2018). Παρουσιάζουμε:

Δείτε αναλυτικά όλες τις παρουσιάσεις φορέων / δομών για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με αναπηρία στην περιοχή:

Παρακάτω διαβάζετε τις νέες δημοσιεύσεις στο site με επίκεντρο την Α. Μακεδονία και τη Θράκη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦ ΡΟΔΟΠΗΣ ► Νέα παρουσίαση!

Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παιδιών και ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger (Δ.Α.Δ.Α.Α.) ιδρύθηκε το 2016 με έδρα την Κομοτηνή, με σκοπό την παροχή στήριξης στα αυτιστικά άτομα και το οικογενειακό τους περιβάλλον στο νομό Ροδόπης αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην περιοχή μας έχουν ήδη καταγραφεί περισσότερα από 100 περιπτώσεις ατόμων με ΔΑΔ, ΔΑΦ (αυτισμό) και σύνδρομο Asperger, που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, ενώ υπάρχουν πολύ περισσότερα παιδιά και ενήλικες στο φάσμα της διαταραχής, υψηλής λειτουργικότητας που δεν έχουν λάβει ακόμη διάγνωση.

Ο Σύλλογος μέχρι σήμερα έχει εγγράψει 65 μέλη από τα οποία τα 40, ηλικίας από 4 έως 35 ετών, ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα (ΔΑΦ) και χρήζουν άμεσης στήριξης.

Γλωσσική Εκπαίδευση και Λογοθεραπεία για Άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus +/ ΚΑ2, «Γλωσσική διδασκαλία και Λογοθεραπεία για άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες» (Language Education and Speech Therapy for People with Special Education Needs). 

Γλωσσική Εκπαίδευση και Λογοθεραπεία για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Διακοπές οικογενειακές με πρόγραμμα για παιδιά ΑμεΑ

Εικόνα pkfp

Ψάχνω για ένα κατάλληλο πλαίσιο διακοπών τετραμελούς οικογένειας με ένα παιδί 10 ετών με αυτισμό. Πέρσι το καλοκαίρι είχα δει ένα camping στην Χαλκιδική που έτρεχε ένα πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά φέτος δεν μπορώ να το βρω πουθενά ή να βρω κάτι παρόμοιο (στην Βόρεια Ελλάδα). Το νόηση μας είχε στείλει πέρσι κάτι παρόμοιο, ήταν ένα ξενοδοχείο στην Ολυμπία (https://www.noesi.gr/summercamp/olympia-on-rainbow). Εάν κάποιος γνωρίζει κάποιο παρόμοιο πλαίσιο ας απαντήσει!

You are not authorized to access this content.
You are not authorized to access this content.

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.