Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Προβλήματα με τη φοίτηση της αδελφής μου, 8 ετών με σύνδρομο Down

Γράφω πάλι γιατί η απογοήτευσή μας ειναι μεγάλη. Έχω μια αδερφή με σύνδρομο Down, η οποία σήμερα ειναι 8 χρόνων και πηγαίνει πρώτη δημοτικού. Φέτος, ξεκίνησε να φοιτά σε κανονικό σχολείο χωρίς παράλληλη στήριξη, αφού η διευθύντρια του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων μας απέρριψαν αυτήν την επιλογή. Έχει περάσει ένας μήνας και μας έχουν καλέσει στο σχολείο περίπου 10 φόρες με τις δικαιολογίες ότι σηκώνεται απο το θρανίο, δεν παρακολουθεί, βαριέται, λέρωσε τα ρούχα της, κάτι που όντως έκανε, αλλά κανείς δεν τη βοήθησε και δεν προσπάθησε έστω και λίγο να την οριοθετήσει, έτσι μας ανάγκαζαν όλες αυτές τις φορές να τη παίρνουμε πολύ νωρίτερα απο το σχολείο.

Ήταν, λέει, μία σταγόνα

Ητανε λεει μια σταγονα, μια σταγονιτσα μια σταλια καθισμενη στο τζαμι μιας μεγαλης αιθουσας γεματη απο παιδια. Ακουγε τον δασκαλο να μιλαει για λεξεις, για αριθμους, για πολεις και ποταμια...Ανοιγε καλα καλα τα αυτιά της και ρουφουσε ολα οσα ακουγε. Κι αφου χορτασε και ψουσκωσε απο την τοση γνωση ανοιξε και τα ματια. Κοιτουσε τα προσωπα των μικρων παιδιων που αφηναν τη μυρωδια τους στα θρανια. Εβλεπε ματια χαρουμενα ,ματια νυσταγμενα, ματια που κοιτουσαν τοιχους και αλλα που ονειρευοντουσαν κι ας ητανε ορθανοιχτα.

Εικόνες με τρεις σταγόνες που πέφτουν, μέσα τους σχηματίζεται η γη.

Επαναφοίτηση σε νήπιο, δώστε συμβουλές

Καλησπέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 6 χρόνων με θέματα στην ομιλία. Παρακολουθούμε λογοθεραπεία εδώ και 2 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο πάμε σε παιδοψυχολόγο λόγω ανωριμότητας. Ο παιδοψυχολόγος και η λογοθεραπεύτρια προτείνουν επαναφοίτηση, ενώ οι νηπιαγωγοί επιμένουν να προχωρήσει στην πρώτη. Στο γνωστικό όλοι υποστηρίζουν ότι είναι σε καλό επίπεδο. Υστερεί στο συναισθηματικό που είναι σημαντικό. Δεν ξέρω τι να κάνω. Αν γνωρίζει κάποιος ας δώσει καμιά συμβουλή!!

Παράλληλη στήριξη, τμήμα ένταξης ή ειδικό νηπιαγωγείο; Θετικά - αρνητικά;

Εικόνα Panayota 123
Aυτή την σχολική χρονιά το παιδί μου θα πάει νήπιο. Προνήπιο έκανε σε ιδιωτικό μέσω ΕΣΠΑ. Τώρα περνάμε από ΚΕΔΔΥ, όπου θα μας πουν αν θα πάει Παράλληλη στήριξη, τμήμα ένταξης ή ειδικό νηπιαγωγείο; Θα ήθελα να μάθω, τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε επιλογής από προσωπική σας εμπειρία ή απλώς από προσωπική γνώμη.

Προετοιμασία για το Νηπιαγωγείο

Αγαπητοί συνοδοιπόροι γεια σας!!! Έχω καιρό να γράψω κάτι νέο αλλά δυστυχώς οι μικροί μου ταλαιπωρήθηκαν πολύ από απανωτές ιώσεις, πρώτη χρονιά στο παιδικό και καταλαβαίνετε..... Τον επόμενο μήνα θα κλείσουν τα πέντε, μεγαλώνουν σιγά σιγά. ;Έχουν σημάδια βελτίωσης στο λόγο, αλλά έχουμε δυσκολίες στην διαχείριση του θυμού τους καθώς και σε θέματα συμπεριφοράς. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός οι μικροί θα πρέπει να πάνε Νηπιαγωγείο.

Γονιός μέσα στη τάξη, ψάχνω το ΦΕΚ

Εικόνα axpan

Καλημέρα σε όλους, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ψάχνω να βρω αναφορά σε ΦΕΚ όπου λέει πως ο γονιός παιδιού με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μπορεί να είναι μαζί του μέσα στη τάξη για να το υποστηρίζει. Το έχω δει αλλά τώρα που το χρειάζομαι δεν το ξαναβρίσκω. Προσπαθώ να προετοιμαστώ για του χρόνου αν καθυστερήσει το ειδικό βοηθητικό προσωπικό να μη μείνει το παιδί εκτός σχολείου.

Δεν τον αντεχω πια, είπε η δασκάλα

Σημερα πηγα να παρω τα παιδια απο το σχολειο.. Ο Γιαννης ηταν πολυ θυμωμενος και δεν ειχε κανει την εργασια του για τα φρουτα... Η δασκαλα εξαλλη..

Τι κάνονυμε όταν δεν αποδέχονται οι νηπιαγωγοί το παιδί στο σχολείο;

Εικόνα mariass
Δεν αποδέχονται οι νηπιαγωγοί το παιδί στο σχολείο. Και τι κάνουμε όταν οι νηπιαγωγοί δέχονται τα παιδί στο σχολείο ω καταναγκαστικό έργο;

Ο γολγοθάς του σχολείου

Εικόνα nonota21
Αγαπητοί φίλοι, έχω πολύ καιρό να γράψω κάτι. Πιστεύω ότι τώρα ήρθε η στιγμή να ζητήσω τη βοήθεια γονέων παιδιών με αυτισμό και ειδικών παιδαγωγών-δασκάλων. Η κόρη μου είναι τώρα 6,5 ετών και πηγαίνει για δεύτερη χρονιά νηπιαγωγείο (ιδιωτικό, αφού στο δημόσιο ενταξιακό δεν υπήρχαν θέσεις!). Το Σεπτέμβριο τί θα κάνουμε; Σε τι σχολείο θα πάμε; Το παιδί είναι σε μια κατάστση ενδιάμεση του κανονικού και του ειδικού σχολείου. Χρειάζεται καθαρά ενταξιακό σχολείο. Πού θα το βρούμε αυτό;

Γιατί το αποφάσισα τελικά;

Εικόνα elgeorg
Γιατί αποφάσισα τελικά να αποκτήσω κι εγώ λόγο σ' αυτή την δικτυακή πύλη που δυο χρόνια τώρα, σχεδόν κάθε μέρα, επισκέπτομαι έστω για λίγα λεπτά; Πού για μένα, κάθε φορά που έμπαινα, λειτουργούσε σαν πύλη σε ένα κόσμο με ανθρώπους που καταλαβαίνω, που πολλές φορές ζηλεύω τη δύναμή τους, που βρίσκω απαντήσεις και εξηγήσεις (φοβερό, τόσο σπάνιο)...

Σελίδες

Εγγραφή στο Σχολική ένταξη / κοινωνική ενσωμάτωση

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;
 
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας στο παρακάτω πεδίο.
Δείτε παλιά ...Nousletter!