Η πρώτη μας απόρριψη

Εικόνα Anonymous

Αγαπητοί συνοδοιπόροι,

Είμαι η Δήμητρα μητέρα δυο δίδυμων αγοριών 4μιση πια χρόνων. Έχω γράψει την ιστορία μας, μπορείτε να την δείτε σε παλαιότερα βιολόγιά μου

Ο λόγος που γράφω σήμερα ένα νέο βιολόγιο είναι γιατί ένας μου ο γιος ο Θανασάκης, δέχτηκε την πρώτη απόρριψη στη ζωή του! Θα σας εξηγήσω πως...

Αποφασίσα να κάνω τα χαρτιά μου μέσω ΕΣΠΑ για να βάλω τους μικρούς σε παιδκό σταθμό. Σημειωτέον είναι η πρώτη μας φορά. Τελικά γίναμε δεκτοί και μάλιστα από τους πρώτους! Ω τι χαρά που ένοιωσα αλλά και οι μικροί! Ο Γιάννης πιο επικοιωννιακός, χρησιμοποιεί το λόγο πολύ περισσότερο από το Θανάση ξετρελλάθηκε με την ιδέα. Θα αναφέρω επίσης ότι για ενάμιση χρόνο πηγαίναμε σε ένα τρίωρο ομαδικό πρόγραμμα με αλλά έξι παιδάκια συν τις ατομικές συνεδρίες που κάναμε, Το κέντρο για ευνόητους λόγους δεν μας ενημέρωσε για άλλο πλαίσιο, θεώρησε ότι οι μικροί δεν είναι έτοιμοι. Και πότε θα είναι βρε αδερφέ αναρωτήθηκα εγώ ? Κι εσείς του Κέντρου τι κάνατε για να βοηθήσετε να είναι έτοιμοι οι μικροί? Κι έτσι έκανα τα χαρτιά μας μέσω ΕΣΠΑ γιατί για οικονομικούς λόγους δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε παιδικό. για δυο παιδία. Α και σύμφωνα με την ηλικία των μικρών θα μπορούσαν να ενταχθούν και στο προνήπιο με παράλληλη στήριξη. Αυτό φυσικά εγώ δεν το γνώριζα. Νόμιζα ότι γίνεται μόνο στο νηπιαγωγείο. Το έμαθα μόλις σήμερα. Βλέποντας λοιπόν ότι οι άνθρωποι του κέντρου ήταν αρνητικοί και μην γνωρίζοντας αποφάσισα μόνη μου να κάνω την απόπειρα,  με γνώμονα το καλό των μικρών. Μας πήραν λοιπόν όπως σας έγραψα πιο πάνω. Σήμερα ήταν η πρώτη τους μέρα. Μόλις πήγαμε να τα πάρουμε με τον σύζυγο, τσουπ η διευθύντρια. Θα ήθελα να σας μιλήσω μας λέει. Μας καλεί λοιπόν στο γραφείο της και με απλά λόγια χωρίς περιστροφές μας μας ανακοινώνει ότι ο Θανασάκης θα πρέπει να φύγει. Αφου να φανταστείτε μια άλλη κυρία τις έφερε και τις εντολές τοποθέτησης των παιδιών μας! Μας είπε πιο αναλυτικά ότι ο Θανασάκης χρειάζεται έναν άνθρωπο συνέχεια, ότι είναι πολύ υπερκινητικός και ότι εκείνη δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό και ούτε ειδική παιδαγωγό να τον αναλάβει. Σε ερώτηση μου γιατί δεν του έδωσε λίγο χρόνο να προσαρμοστεί, γιατί μέσα σε μια ημέρα ζητά την αποχωρησή του, μου είπε ότι είναι σίγουρη ότι αυτο δεν θα γίνει. Μας πρότεινε να απευθυνθούμε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και αν προλαβαίνουμε να ζητήσουμε παράλληλη στήριξη και να τον γράψουμε σε προνήπιο. Να σημείωσω ότι αυτός ο σταθμός είναι Δημοτικός και μένουμε στην επαρχία. Εγώ θεωρώ ότι πια δεν προλαβαίνουμε για κάτι τέτοιο. Την ρώτησα για τον άλλο μου γιο τον Γιαννάκη και μου είπε κανένα πρόβλημα. Και τώρα εγώ αγαπητή μου κυρία τι να κάνω? όταν δεν θέλετε το ένα μου παιδί? να σας αφήσω το άλλο? Γι΄ αυτό φαντάζομαι είχε τις εντολές τοποθέτησης και των δυο παιδιών. Δεν της απάντησα την ευχαρίστησα και βγήκα από το γραφείο. 

Φεύγοντας από το γραφείο, ρώτησα το Θανασάκη αν του άρεσε στο καινούργιο το σχολείο και μου είπε ναι με ενθουσιαμό, για τη ακρίβεια μου είπε "και" !!! Στις περισσότερες λέξεις βάζει το κάπα μπροστά! Στενοχωρήθηκα απίστευτα, και πιο πολύ γιατί δεν του έδωσαν καμμιά ευκαιρία και ειλικρινά λυπήθηκα γι' αυτό. Όλα έγιναν σε λίγες ώρες από την πρώτη μέρα κιόλας! Τους καταλαβαίνω κι αυτούς δεν τους αδικώ, μπορει από την πλευρά τους να έχουν δίκιο αλλά πόνεσα τόσο και θα ήθελα να το μοιραστώ με όλους εσάς που σίγουρα έχετε βρεθεί σε παρόμοια θέση. 

Αυτή τη στιγμή τα έχω χαμένα. Θεωρώ όμως ότι η αντιμετώπιση ήταν πολύ ψυχρή και δεν ξέρω αν θα πρέπει να αφήσω και τον άλλο μου γιο εκεί. Το μόνο που εύχομαι είναι να μπορέσει ο Θανασάκης να πάει μπροστά γιατί κάνει βηματάκια και να είμαι κι εγώ δυνατή , το ίδιο και ο μπαμπάς για να σταθούμε στο πλευρό του. Εύχομαι σε όλους τους γονείς που γράφουν εδώ ΔΥΝΑΜΗ ΥΓΕΙΑ και στα παιδάκια τους το ίδιο και ο Θεός είναι μεγάλος!!

Σας ευχαριστώ που το μοιράστηκα μαζί σας.....

Σχόλια

Πρώτη απόρριψη

Εικόνα Δασκάλα

Δήμητρα καλησπέρα! Δεν νομίζω οτι έχω κάτι να σε συμβουλεύσω. Ίσως να προσπαθούσες να μιλήσεις ξανά στην Δ/ντρια έτσι ώστε να την ενημερώσεις περισσότερο σχετικά με το παιδί και να δοκιμάζατε στην αρχή να παραμένει λιγότερες ώρες ώσπου να προσαρμοστεί. Θεωρώ παράλογο να μην του δίνουν περιθώριο κανένα! Αχ, πόσο σε καταλαβαίνω καλή μου! Μια νοερή ζεστή αγκαλιά σου κάνω και θα σου πω κάτι που θα ακουστεί κλισέ αλλά κάνει καλό να το ακούς: Όλα θα πάνε καλά με τον καιρό!!! Εστίασε στα βηματάκια που κάνουν και σκέψου θετικά. Μόνο θετικά! 

Φιλιά στα παιδάκια σου!

like0

Καλημέρα και από εμένα είμαι

Εικόνα kate anto

Καλημέρα και από εμένα είμαι νέο μέλος στην παρέα σας και ο λόγος που αποφάσισα να γραφτώ είναι ότι απλά έζησα την ίδια ιστορία πέρσι. Είμαι και εγώ μητέρα διδύμων 4,5 χρονών το ένα από τα δύο με αναπτυξιακή καθυστέρηση. Πέρσι τέτοια εποχή έκανα και εγώ τα χαρτιά μου μέσω ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς όπου και ήμουν στους επιτυχόντες. Ο παιδικός σταθμός που γίναμε δεκτοί ήταν ένας ιδιωτικός πολύ κοντά στο σπίτι μας. Τους είπα ότι το παιδί δεν έχει ακόμα αφηγηματικό λόγο και ότι κάνουμε λογοθεραπείες. Η αντίδραση της διευθύντριας ήταν " και γιατί μας το φέρατε εδώ; δεν είμαστε μονάδα ειδικής αγωγής να δεχόμαστε το κάθε προβληματικό" το παιδί μου προβληματικό!και να τονίσω ότι πρόκειται για μια ήπια περίπτωση. Το γεγονός αυτό μου στοίχισε τόσο ώστε για περίπου 15 ημέρες είχα πέσει στο κρεβάτι με κλάματα και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Αυτό που έκανα ήταν να πάρω τηλέφωνο την ΕΕΤΑΑ που ήταν υπεύθυνη για τα αποτελέσματα όπου με ενημέρωσαν ότι μπορώ να ανταλλάξω τη θέση μου με κάποια άλλη μαμά. Βρέθηκε έτσι μια μητέρα να κάνουμε ανταλλαγή, πήρε τη θέση μου στον "πολυδιαφημιζόμενο" ιδιωτικό παιδικό σταθμό που είχαμε περάσει και εγώ τη δική της στο Δημοτικό παιδικό σταθμό, όπου εκεί έβαλα το τυπικής ανάπτυξης αγοράκι μου. Φυσικά με τόσα που μου είπε η διευθύντρια δεν μπορούσα ούτε να την βλέπω πόσο μάλιστα να της αφήσω έστω το ένα μου παιδί. Για το άλλο αγοράκι, μου πρότειναν ένα ιδωτικό παιδικό σταθμό  όπου δεχόντουσαν παιδιά με ιδιαιτερότητες και το πήγα εκεί όπου το αγκάλιασαν χωρίς να κάνουν ποτέ κανενός είδους διάκριση και είμαστε εκεί για δεύτερη χρονιά. Εμείς βρήκαμε το δρόμο μας ελπίζω και εσύ αγαπητή Δήμητρα να τον βρεις σύντομα, όμως η πληγή στην καρδιά μου από τα λόγια αυτής της κυρίας ακόμα δεν έχει κλείσει. 

like0

Σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Εικόνα Viky M.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Και μένα είναι πλέον προνήπιο σε ιδιωτικό παιδικό. Ποτέ δεν προσπάθησα να την αλλάξω σχολείο ακριβώς για λόγο των προβλημάτων που υπάρχουν. Εμένα πήγαινε παιδικό από 18 μηνών, όταν υπήρχαν κάποιες ενδείξεις, αλλά πριν φανούν τα προβλήματα. Στα δύσκολα προηγούμενα χρόνια άκουσα διάφορα σχόλια που δεν μου άρεσαν, αλλά πάντα αντιδρούσα με ψυχραιμία με τον τρόπο που πίστευα ότι είναι καλύτερο για το παιδί μου. Πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα αφού μιλάει/επικοινωνεί ικανοποιητικά, και μετά από τρία χρόνια παιδικό είναι πλέον ρουτίνα και ας τολμήσω να πω ότι έχει προσαρμοστεί. Δηλαδή κατά βάθος δεν ξέρω αν έχει προσαρμοστεί αν δηλαδή συμμετέχει ή αν απλά βρίσκεται στον ίδιο χώρο.
 
Για το προνήπιο με παράλληλη στήριξη, δεν νομίζω ότι είναι καλή λύση γενικά. Το είχα σκεφτεί και για την κόρη μου, αλλά το νηπιαγωγείο είναι σχολείο και το ίδιο και το προνήπιο. Δεν ξέρω αν μπορείς να έχεις παράλληλη στήριξη (ιδιωτική) στον παιδικό σταθμό? Έχω δει κάποιες αγγελίες αλλά δεν ξέρω αν γίνεται. Επίσης, ξέρω μια περίπτωση που το παιδί το είχαν βάλει σε τμήμα με μικρότερα παιδιά και το άφηναν λίγες ώρες μόνο.

Μήπως δέχονται κάτι τέτοιο? Να επιμείνεις λίγο θα έλεγα, να επικοινωνήσεις με τους αρμόδιους του δήμου αν χρειαστεί, οι δάσκαλοι θέλουν την εύκολη λύση.
 
Τέλος, δες το θέμα και νομικά, μπορούν να τον απορρίψουν μέσα σε μια μέρα? Νομίζω ότι στον κανονισμό υπάρχει κάτι σαν διάστημα προσαρμογής.
 
Και μια ερώτηση που πρέπει να σκεφτείς: εσύ πιστεύεις ότι το παιδί είναι έτοιμο για παιδικό? Στο λέω γιατί εγώ πολλές φορές το σκεφτόμουνα μήπως τελικά δεν την βοηθάει, αλλά αντίθετα την στρεσάρει ο παιδικός. Σαν να βάζεις ένα αρνάκι στην ζούγκλα να επιβιώσει. Ίσως να μπορείς να βρεις κάτι σαν δημιουργική απασχόληση με άλλα παιδάκια, που να είναι μόνο 10-15 παιδιά και όχι 30.
 
Υπομονή πάνω από όλα!

Kate: Τι εννοείς: "πρότειναν ένα ιδωτικό παιδικό σταθμό  όπου δεχόντουσαν παιδιά με ιδιαιτερότητες"? Ότι απλά ήταν σωστοί άνθρωποι ή ήταν κάποιος ειδικό σταθμός? Σε ρωτάω, γιατί και εγώ θα προτιμούσα έναν φιλικό παιδικό σταθμό, αλλά δεν βρήκα κάτι τέτοιο. 

like1

Ο παιδικός σταθμός που μας πρότειναν

Εικόνα kate anto

Ο παιδικός σταθμός που μας πρότειναν (όχι από την ΕΕΤΑΑ, κάποιοι φίλοι μας) ήταν μεν για παιδιά τυπικής ανάπτυξης αλλά επειδή η διευθύντρια είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην ειδική αγωγή κάθε χρόνο δέχεται ένα μικρό ποσοστό παιδιών με ιδιαιτερότητες πχ. στα 25 παιδιά 3 με ιδιαιτερότητες και αυτό για να μπορεί να δουλεύει μαζί τους και να τα ενσωματώσει στην ομάδα των άλλων παιδιών. Πιστεύω ότι και σε άλλες πόλεις υπάρχουν τέτοιοι παιδικοί σταθμοί μιας και πολλοί εκπαιδευτικοί κάνουν μετεκπαιδεύσεις στην ειδική αγωγή. Βέβαια του χρόνου  δεν μπορεί να μας κρατήσει γιατί έχει άδεια για παιδικό σταθμό και από τώρα ψάχνω νηπιαγωγείο και νηπιαγωγό φιλική προς αυτά τα παιδιά. Πιστεύω ότι ψάχνοντας κάτι καλό θα βρώ γιατί είμαι από επαρχία, τα παιδιά είναι σχετικά  λίγα και δεν υπάρχει θέμα με τη διεύθυνση κατοικίας με βάση την οποία θα πρέπει να φοιτήσουμε υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο  στο οποίο ανήκουμε.

like0

Σε ευχαριστώ πολύ δασκάλα!

Εικόνα didyma1103

Σε ευχαριστώ πολύ δασκάλα! Δεν τον θέλουν καθόλου. Μια νηπιαγωγός εκεί που μάλλον είναι χρόνια στο επάγγελμα σήμερα που πήγε ο σύζυγος τον Γιάννη τον ρώτησε έκπληκτη που είναι ο Θανάσης, της εξηγήσε και του είπε ότι μακάρι να ήταν στο χέρι της και ίσως να τον φέρουμε από Δευτέρα που θα ηρεμήσουν τα πράγματα. Ο Θανάσης ήταν μαζί μου στο αυτοκίνητο, πήρε κι εκείνος την τσάντα το πρωί και του εξηγήσαμε ότι κατ' εξαίρεση θα πάμε για παπούτσια.  Τελικά αποφασίσαμε να μην τον πάμε ούτε από Δευτέρα.  Χαρήκαμε όμως γιατί ο Γιάννης θα είναι στο τμήμα της συγκεκριμένης νηπιαγωγού. Και τον Θανασάκη όμως δεν θα τον αφήσουμε έτσι. Θα κάνουμε αιματηρές οικονομίες για να τον βάλουμε σε ένα σταθμό. 

like1

Τα παιδάκια μου είναι στην ίδια ηλικία με τα δικά σου

Εικόνα didyma1103

Σε ευχαριστώ πολύ, κι εμένα τα παιδάκια μου είναι στην ίδια ηλικία με τα δικά σου!! Να τα χαίρεσαι!!! Σου εύχομαι κι εγώ ότι καλύτερο για τα μικρά σου. Σε εμάς δεν μίλησε έτσι αλλά με την διπλωματικό τρόπο μας είπε ότι ο μικρός δεν μπορεί να ενταχθεί. Είναι λογικό που πήρες και τον άλλο σου γιο από εκεί. Η εν λόγω νηπαιγωγός ήταν επιεικώς απαράδεκτη!

like0

Βίκυ ο μικρός είναι ήδη 4μιση

Εικόνα didyma1103

Βίκυ ο μικρός είναι ήδη 4μιση όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να πάει σταθμό, Για την ακρίβεια θα έπρεπε να πάει νωρίτερα. Ήδη αργήσαμε. Κι εγώ νομίζω ότι για προνήπιο δεν είναι ακόμη έτοιμος, Όπως έγραψα πιο πάνω θα πάμε σε κάποιον ιδιωτικό. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με την υπεύθυνη ενός σταθμού και ο μικρός είναι καλοδεχούμενος!!! 

like1

Επικοινωνία

Εικόνα Skiperakos

Κυρία Δήμητρα,πως θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί σας;

like0

Δήμητρα έχουμε ξαναμιλήσει

Εικόνα dimitra dim

Δήμητρα έχουμε ξαναμιλήσει από εδώ..Πρώτα από όλα πρέπει να σου πω ότι ως μητέρες δεν έχουμε δικαίωμα να λυγίζουμε..ναι είναι ανθρώπινο...ναι είναι άδικο για το Θανάση σου και για τον Άργύρη μου η αντιμετλωπιση αυτή από αδαείς και φυγόπονους εκπαιδευτικούς...Όμως εμείς πρέπει να κάνουμε πέτρα την καρδιά μας και να κοιτάμε το καλό των παιδιών μας μόνο και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με όποιον νομίζουμε πως πρέπει να έρθουμε..

Εγ΄λω στα 4 έγραψα τον Αργύρη σε έναν ιδιωτικό παιδικό σταθμό...Μέχρι και ''μια ξυλιά στον ποπό'' είχε το θράσος η ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ''εκπαιδευτικός'' να του δώσει και να μου το πει...Και μου είπε επίσης ότι ήθελε να πιάσει την τσάντα ενός κοριτσιού και το κοριτσάκι τον έσπρωξε και πήρε αυτό που του άξιζε....Θα μπορούσα να της κλείσω το μαγαζάκι της αν ήθελα με χίλιους τρόπους..Έφυγα απο εκεί μέσα με τύψψεις που άφησα το παιδι μου να περάσει λπογικά κάποιες ασψχημες στιγμές καθώς και εγώ δεν είχα τη γνώση που έχω τώρα..

Μετά πήγα σε εναν άλλο παιδικό σταθμό...Εκείτον αγάπησαν...Δεν τους ήταν βάρος...Τον ήθελαν...Να υπάρχει ανάμεσα τους...Όχι όμως να τον βάλουν με κάποιο τρόπο να συμμετέχει σε μια γιορτή..Καθόμουν με τη φωτογραφική μηχανή και φωτογρλαφιζα τα ξένα παιδιά και το δικό μου ληταν στο άλλο δωμάτιο...μόνοτου με τη βοηθητική δασκάλα...γιατί δε μπορούσε να μιλήσει και δεν θα ήταν καλό να τον δουν άλλοι γονεις και ότι τα παιδια τους συνυπάρχουν με ένα παιδι με ΔΑΔ,,,ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΡΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ η εικόνα αυτή..

Έφυγα....Πήγα σε ένα πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης ιδιωτικό και πλέον σε ένα αντ΄λιστοιχο πρωινό όπου είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του και που κάνει βήματα,,.αργά αλλά κάνει..και με αγάπη και με κουρλαγιο θα πάνε καλά και θα μπούμε ΟΤΑΝ αυτός μπορεί στη φάση της ένταξης...ανάμεσα σε τυπικά αναπτυσσόμενα παιδια...όταν η ψαλίδα μικρίνει κάπως..Όταν εμείς θελήσουμε όχι όταν θελήσουν οι δασκάλες γενικής αγωγής...είναι υποχρεωμένες να μάθουν και κάτι παραπάνω και να ζητήσουν και ειδικό παιδαγωγό ή αλλιώς το γονιό μέσα...

ΌΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ..ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ..

like0

Γιορτές παιδικού σταθμού

Εικόνα Viky M.

Το έχω ζήσει και εγώ αυτό με τις γιορτές. Έμενα 2.5 χρονών μου είπαν λίγο πολύ να μην λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις επειδή δεν μίλαγε και δεν συνεργαζόταν. Εγώ τους είπα ή όλα ή τίποτα. Μετά μου τα γύρισαν στο δεν καταλάβατε καλά. Τέλος πάντων στα 3 παρά κάτι, στην χριστουγεννιάτικη γιορτή, η μικρή ήταν άψογη στο χορευτικό (μου το είπαν και από τον παιδικό ότι δεν το περίμεναν). Λίγο αποσπάστηκε η προσοχή της με το σκηνικό. 25 Μαρτίου 3 χρονών πλέον, της δώσανε ποίημα που φυσικά δεν είπε γιατί δεν μίλαγε, αλλά ούτε ανέβηκε στην σκηνή γιατί είχε πάθει υστερία επειδή μας έχασε από το οπτικό της πεδίο. Αλλά πολλά παιδάκια κλαίγανε. Σε πληροφορώ ότι στις επόμενες γιορτές (πέρσι 3.5-4 χρονών) τα ποιήματα τα έμαθε και τα ξέρει μέχρι και τώρα. Φυσικά δεν τα είπε καθαρά, αλλά δεν έχει σημασία. Βγήκε γεμάτη περηφάνια στην σκηνή και με ένα χαμόγελο στα χείλη είπε το ποίημα της. Τελικά δεν πρέπει να καταδικάσουν τα παιδιά μας χωρίς να τους δίνουν μια ευκαιρία. Φυσικά κάθε φόρα που βγαίναν όλα τα παιδιά μαζί στην σκηνή την κόρη μου την κράταγε από το χέρι η δασκάλα της, αλλά δεν τους αδικώ, έχουν ευθύνη για ένα ιδιαίτερο παιδί και φοβούνται και αυτή μην σηκωθεί και φύγει. 
 
Καλή δύναμη σε όλους και κάθε μέρα γίνονται μικρά θαύματα. Ακόμα και εκείνες τις κακές μέρες που φαίνεται ότι όλος μας ο κόπος πάει χαμένος και γυρνάμε πίσω πάλι στα παλιά. Αύριο είναι μια καινούργια μέρα, αυτό προσπαθώ να θυμάμαι.

like0

Tου χρόνου νηπιαγωγείο

Εικόνα Viky M.

Δήμητρα, καταλαβαίνω το άγχος σου. Και εγώ το ίδιο σκέφτομαι, του χρόνου νηπιαγωγείο. Ακόμα και αν πηγαίνει παιδικό και πλέον επικοινωνεί αρκετά, θα τα καταφέρει του χρόνου?

Λίγο πολύ φαντάζομαι ότι για αυτό λες ότι πρέπει να πάει παιδικό. Αλλά μην ξεχνάς ένας χρόνος είναι πολύς καιρός. Αν συγκρίνω την κόρη μου με πέρσι τέτοια εποχή είναι άλλο παιδί. Και ναι χρειάζονται ερεθίσματα (και παιδικό σταθμό) και όχι τηλεόραση στο σπίτι. Εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να την πηγαίνω κάπου, από σούπερ μάρκετ και ψώνια, παιδική χαρά, παιδότοπους μέχρι σε δημιουργικές δραστηριότητες. Ότι μπορείς να φανταστείς, σε πάρτυ, θέατρα, σινεμά απλά μην βαριέται σπίτι και βλέπει τηλεόραση. Νομίζω όλα βοηθάνε από λίγο, για να μάθει τον κόσμο μας και ας μην δίνει πολλές φορές σημασία στο τι γίνεται τριγύρω. Και έχω δει τρομερή βελτίωση, να μου δείχνει το φεγγάρι στον ουρανό και πουλάκια που πετάνε.

Ξέφυγα λίγο από το θέμα, αλλά μην σταματάς να ελπίζεις, σύγκρινε τα παιδιά σου με τα ίδια πέρσι και όχι με άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας που η διαφορά μπορεί να είναι μεγάλη.  

like0

Γεια σου Δήμητρα!

Εικόνα didyma1103

Γεια σου Δήμητρα! Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια στήριξης και συμπαράστασης! Εύχομαι για τον Αργύρη τα καλύτερα!! Το Θανασάκη μαζί με το Γιάννη τον πήγαινα σε ένα κέντρο για τρεις ώρες μαζί με άλλα παιδάκια με δυσκολίες αλλά ήθελα κάτι παραπάνω τώρα γι' αυτό τους έγραψα παιδικό. Ο Γιάννης ειδικά έπρεπε να φύγει, δεν του πρόσφερε κάτι το τμήμα αυτό. Τι είναι το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης? 

like0

Εχει δεθει το στομαχι μου κομπος​

Εικόνα ΜΑΡΙΑ elpida

Εχει δεθει το στομαχι μου κομπος. Πραγματικά λυπαμαι Δημητρα. Σκεφτομαι πως θα ενοιωθαν τα παιδακια μας αν ηξεραν πως μιλανε γι αυτα καποιο γελοιοι / γελοιες. Κι εμεις το ιδιο παθαμε. Μας πηραν μεσω ΕΣΠΑ σε δημοσιο παιδικο και μολις ακουσαν αυτισμο μας πεταξαν εξω μεχρι που μας ειπαν οτι εχει βγει νομος να μην δεχονται παιδια με ιδιαιτεροτητες.πηρα στο ΕΣΠΑ τηλ και μου ειπαν οτι ειναι υποχρεωμενοι να το κρατησουν το παιδι.και να φανταστεις οτι δεν του φαινεται καν του παιδιου απλως δεν μιλαει. Φυσικα δεν τον αφησα εκει ακομη κι αν με παρακαλουσαν.ειμαι σιγουρη οτι το λιγοτερο που θα εκαναν θα ηταν να το περιφρονουν.

like1

Δεν αξίζει

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη

   Έχω πολύ καιρό να γράψω γιατί συνέχεια τρέχω να προλάβω μαθήματα, δουλειές, σπιτι κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν διαβάζω αυτά που γράφετε όλοι εσείς. Ένας λόγος που γράφω σήμερα λοιπόν είναι για να πω σε όλους ότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να στενοχωριέστε και να ασχολείστε με κάποιους, κατ'όνομα μόνο, εκπαιδευτικούς που παρ'ολη την πανεπιστημιακή μόρφωσή τους, είναι αγράμματοι. Τι εννοώ? Όταν η κόρη μου πήγαινε σε δημοσιο νηπιαγωγειο, με ιδιωτική παράλληλη στήριξη, για να μην γίνομαστε βάρος στις δασκάλες, την είπαν "λεσβία", επειδή σκύβοντας για να φιλήσω το παιδί με φίλησε στο στόμα (η μαμά της είμαι), πίστευαν ότι ντρέπομαι για την κόρη μου και διάφορα άλλα που δεν αξίζει να αναφέρω. Όλα αυτα βέβαια δεν τα έλεγαν μπροστά μου αλλά χαχάνιζαν μεταξύ τους. Στην αρχή, θύμωσα πολυ. 'Οταν όμως το ξανασκέφτηκα κατάλαβα ότι δεν αξίζει. Τέτοια ανθρωπακια έχω συναντήσει πολλά μέχρι τώρα κι είμαι σίγουρη ότι θα συναντήσω πολλά περισσότερα. Ξέρω όμως ότι υπάρχουν και ΑΝΘΡΩΠΟΙ χωρίς πτυχία και ιδιαίτερες γνωσεις αλλά με καλοσύνη, αγάπη και σεβασμό για όλα τα παιδιά. Γι αυτο λοιπόν, ασχολούμαι και ενδιαφέρομαι μόνο για αυτούς που το αξίζουν. Το ίδιο λοιπόν πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Να θωρακίσουμε τον ευατό μας για να προστατευσουμε τα παιδιά μας.

like0

Έχω μια απορία με αυτά που διαβάζω

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλημερα και χρονια πολλα. Εχω μια απορια με αυτα που διαβαζω, ο μικρος μου ειναι 2μιση ετων με ΔΑΔ, δεν μιλαει καθολου αλλα εκτελει συνθετες εντολες κλπ. Απο Σεπτεμβρη θα τον παμε σε παιδικο σταθμο με ΕΣΠΑ, με αυτα που διαβαζω ομως σκεφτομαι στον παιδικο να μην αναφερω καθολου την ΔΑΔ, καλα δεν θα κανω; Θα το μαθουν απο καπου αλλου αν δεν δουν το βιβλιαριο του ΙΚΑ; 

like0

Δεύτερη απόρριψη!!!

Εικόνα didyma1103

Βιώνω για άλλη μια φορά τον αποκλεισμό του παιδιού μου απο το κανονικό σχολείου!!! Φοιτούσε στο 6o Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς σε τμήμα ένταξης, Ζήτησα για του χρόνου επανάληψη αλλά αυτή τη φορά με παράλληλη και το παιδί μου θέλουν να το στείλουν ειδικό!!! Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στη νέα ανάρτηση με τίτλο "Δεύτερη απόρριψη!!!".

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.