Δεύτερη απόρριψη!!!

Εικόνα Anonymous

Είμαι η Δήμητρα μητέρα δυο δίδυμων αγοριών 4μιση πια χρόνων. Έχω γράψει την ιστορία μας, μπορείτε να την δείτε σε παλαιότερα βιολόγιά μου. Και έχω ήδη γράψει για την "Πρώτη μας απόρριψη".

Βιώνω, λοιπόν, για άλλη μια φορά τον αποκλεισμό του παιδιού μου απο το κανονικό σχολείου!!! Φοιτούσε στο 6o Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς σε τμήμα ένταξης, Ζήτησα για του χρόνου επανάληψη αλλά αυτή τη φορά με παράλληλη και το παιδί μου θέλουν να το στείλουν ειδικό!!! Γονείς ενωθείτε!! Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού!!! Τα παιδιά μας αξίζουν να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον γιατί είναι ήρωες, είναι μαχητές!!! Ο Θανάσης τις προάλλες μου είπε καθώς συζητούσαμε λίγο πριν τον πάρει ο ύπνος: Μαμά θυμάσαι? Ο παππούς μου ο Θανασάκης έτρωγε πάρα πολλά πορτοκάλια!!! Αυτος είναι ο Θανάσης αγαπητοί κύριοι και κυρίες του συστήματος!! Αυτό είναι το καμάρι μου!!! Ο μικρός μαχητής μου!!!! Ο Θανάσης που όταν κατάφερε πριν δυο μήνες να πει το γράμμα πι καλά καμάρωνε , ο Θανάσης που θέλει να γίνει ηλεκτρολόγος όταν μεγαλώσει . Γιατί του στερείτε τη δυνατότητα να προσπαθήσει??? Γιατί του κόβεται τα φτερά??? Γιατί δεν τον αφήνετε να είναι μαζί με όλα τα παιδιά όσο κι αν αυτό τώρα του φαίνεται βουνό? Γιατί δεν του δίνετε μια ευκαιρία? 

Σχόλια

Ζήτησα από το ΚΕΔΔΥ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

Εικόνα didyma1103

Να συμπληρώσω ότι Ζήτησα από το ΚΕΔΔΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ , το γράφω εδώ γιατί δεν τον αναφέρω στο βιολόγιο μου..... 

Επίσης να επισημάνω ότι δεν θίγω τα Ειδικά Σχολεία , δεν υποτιμώ το ρόλο τους και σίγουρα αν ο μικρός μου αν δεν τα καταφέρει μπορεί εγώ η ίδια να επιλέξω να πάει το παιδί μου σε ειδικό πλαίσιο. Αυτό που θίγω είναι η στέρηση του δικαιώματος του παιδιού μου στη νηπιακή ηλικία να πάρει παράλληλη στήριξη ούτως ώστε να είναι με άλλα παιδιά. Αν με ρωτήσετε βέβαια τη γενικότερη άποψη μου θα έλεγα ότι πρέπει να είμαστε όλοι αντάμα, να μην υπάρχει διαχωρισμός, να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες. Ευχαριστώ για τη στήριξη!!!!! Τέλος θέλω να συμπληρώσω ότι έχω δυο αγοράκια δίδυμα στο φάσμα . Και αιτήθηκα παράλληλη μόνο για τον ένα μου γιο . Για τον άλλον ζήτησα να παραμείνει στην ένταξη! Αξιολογήθηκε όμως και ο δεύτερος μου γιος με το αιτιολογικό ότι είναι δίδυμα. Εγώ νομίζω ότι το σκεπτικό τους ήταν να συμπαρασύρουν και τον άλλο μου γιο στο ειδικό . Διέκρινα μεροληψία εις βάρος μας!!

like0

ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Vic Kr

Και σε εμας (ΚΕΔΔΥ αλλης περιοχης) αγνόησαν τη διαγνωση Παιδοψυχιατρου απο Παιδων Πεντέλης (καθηγητρια Παν/μιου), οπου συστηναν παράλληλη στηριξη και εδωσαν αλλη διαγνωση με επιμονη για ειδικο σχολειο. Ειχα μαθει ομως οτι περσι ενεκριναν διπλασιες παράλληλες στηριξεις, απο οσες ειχε δηλωσει το Υπουργείο οτι θα εστελνε, οποτε δεν εγκρινουν καμια νεα!! 

Εμείς πάντως θα βάλουμε ιδιωτική παράλληλη στήριξη.

like0

Αν βάζατε ιδιωτική παράλληλη για μερικές ώρες μέσα στη βδομάδα;

Εικόνα Ντίνα

Συγγνώμη αν θεωρηθεί άτοπο το σχόλιό μου αλλά ίσως θα μπορούσε το παιδί / τα παιδιά να ενταχθούν στο σχολικό πλαίσιο που επιθυμείτε με ιδιωτική παράλληλη στήριξη για λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα.. 

Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένσταση για την απόφαση του ΚΕΔΔΥ... Είναι λίγο ψυχοφθόρο καθώς θα κληθείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, αλλά ελπίζω ότι αξίζει τον κόπο..

Και τέλος, μπορείτε να ζητήσετε συμβουλή / βοήθεια από το κέντρο θεραπειών με το οποίο συνεργάζεστε προκειμένου να ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση για τα παιδιά σας.

Τα αναφέρω όλα αυτά καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη δική μου κόρη, οπότε είμαι πλήρως ενημερωμένη. Ελπίζω να βοήθησα...

Ντίνα

like1

Είμαι και εγώ παθών για ειδικό σχολείο

Εικόνα Χρυσάνθη

Είμαι και εγώ παθών για ειδικό σχολείο. Εκανα ένσταση κατά της αποφάσεως του ΚΕΔΔΥ και δεν αλλαξε τίποτα. Εχω ένα κορίτσι με ήπια νοητική υστέρηση και παρόλα αυτά την στελνουν στο ειδικό. Αποφάσισα για το παιδί μου να του δώσω ιδιωτική παράλληλη στήριξη και πάει πολύ καλύτερα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο οικονομικά για κάποιους, και για μένα βέβαια, αλλά αφιέρωσα τα λεφτά του ΚΕΠΑ στο να βοηθήσω το παιδί μου και τα κατάφερε.

like0

Το Τμήμα Ένταξης σε τι διαφέρει από την παράλληλη;

Εικόνα Aneta Mag

Δήμητρα , τι ποιο λογικό στο αίτημά σου, το αυτονόητο ζητάς και το θετεις σωστα, αφού στη παρούσα φαση το παιδι δικαιούται την παράλληλη. Οι ειδικοι στις θεσεις που αποφασιζουν τελικα δεν νοιάζονται για το καλο των αυτιστικών παιδιων μας, το βλεπουν τελειως επιδερμικα και δεν νιωθουν την λαχταρα και αγωνια των γονεων, για τον πολύ απλο λογο ότι η θεωρια που διδάχτηκαν καποτε από την πραξη που βιωνουμε απεχει παρα πολύ. Καλη δυναμη και κινηγησε το!!! Θα ηθελα να σε ρωτησω το Τμημα Ενταξης σε τι διαφερει από παραλληλη, πως λειτουργεί;

like0

Το τμήμα ένταξης έχει περισσότερα παιδάκια

Εικόνα didyma1103

Γεια σου Ανεττα! Σε ευχαριστω πολυ! Το τμήμα ένταξης έχει περισσότερα παιδάκια, είναι απο τρία και πάνω και υπάρχει μια ειδική παιδαγωγός. Η παράλληλη είναι μια εκπαιδευτικός που είναι μόνιμα μαζί με ένα στον αριθμό παιδί.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.