ΠΡΟΣΒΑΣΗ – Κ.Δ.Α.Π.ΜΕ.Α. ΠΕΡΑΙΑΣ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του ΠΡΟΣΒΑΣΗ – Κ.Δ.Α.Π.ΜΕ.Α..To Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία με την επωνυμία "ΠΡΟΣΒΑΣΗ" ιδρύθηκε στη Λάρισα το 2019. Ακολούθησε η ίδρυση άλλων τριών ΚΔΑΠ με την ίδια επωνυμία, στην Περαία, την Κομοτηνή και την Καρδίτσα. Το ωράριο λειτουργίας είναι 14:00 — 22:00.

Ε.Κ.Ε.Κ. ΑΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Εικόνα ΕΚΕΚ ΑΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΑΕΔ

Λογότυπο του Ε.Κ.Ε.Κ. ΑΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Θεσσαλονίκης, είναι μια Σχολή του ΟΑΕΔ για την Επαγγελματική Κατάρτιση νέων ΑμεΑ. Η αρχική του ονομασία ως Πρότυπη Πρότυπη Βιοτεχνική Μονάδα Λακκιάς (ΠΒΜ ΟΑΕΔ Λακκιάς) δόθηκε το 1975, με την ίδρυσή του από την Ευτυχία Νανάκου. Αργότερα, το 1985, παραχωρήθηκε με δωρεά το 1985 στον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για Σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία. Σήμερα, στο Κέντρο φοιτούν περίπου 160 άτομα.

Παρουσιάζουμε το "THERAPY ACT" για Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Λογότυπο του Kέντρου Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας THERAPY ACT στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Το Kέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας "Therapy Act" στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες, στους τομείς της πρόληψης, διάγνωσης και αποκατάστασης δυσκολιών λόγου, επικοινωνίας, μάθησης, συμπεριφοράς, μνήμης και συναισθηματικής ισορροπίας.

ΑΡΩΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (Π.Α.Α.Π.Α.Θ) "Άγιος Δημήτριος" (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π.) με την επωνυμία "Αρωγοί του Ιδρύματος Άγιος Δημήτριος ιδρύθηκε με στόχο την ηθική, υλική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος.

Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (Π.Α.Α.Π.Α.Θ) ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση με την επωνυμία "Παιδική Αγκαλιά" ιδρύθη­κε το 2015 στη Θεσσαλονίκη, ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), από κοινωνικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, ενεργούς εθε­λοντές, με σκοπό να βοηθήσουν παιδιά που χρήζουν οποιασδήποτε υπο­στήριξης λόγω

SOS ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Σωματείο "Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος" ιδρύθηκε το 1975 ως φιλανθρω­πικό και είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπι­κού χαρακτήρα. Η κε­ντρική φιλοσοφία των χωριών SOS είναι η εξής: Η προσφορά ενός σπιτιού, μίας οικογένειας και, το κυριότερο, μίας μητέρας SOS για τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο και έχουν ανάγκη προστασί­ας. Η προστασία και φροντίδα των παιδιών προσφέρεται σε μακρόχρονη και συνεχή βάση. Τα Παιδι­κά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του SOS-Kinderdorf International. 

Κ.Κ.Π.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π.)

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (Π.Α.Α.Π.Α.Θ.) "Άγιος Δημήτριος" στη Θεσσαλονίκη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας (Κ.Κ.Π.) Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γνωστό με την προγενέστερη επωνυμία του "Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕ.ΠΕ.Π.) Άγιος Δημήτριος" ιδρύθηκε το 1974. Είναι ΝΠΔΔ, εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουρ­γείο Υγείας. Σήμε­ρα, στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν Κέντρο Ημέρας, Φιλοξενείο, Οικο­τροφείο. Επίσης, φιλο­ξενούνται το 4ο Ει­δικό Νηπιαγ­ωγείο και το 6ο Ειδικό Δημοτι­κό.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ► Νέα παρουσίαση!

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ανακοινώνει την ίδρυση φορέα με τίτλο "Δράσεις στον Αυτισμό για την Οικογένεια και τους Επαγγελματίες".

Δ.Ι.Ε.Κ. ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας – Χορτιάτη πρόκειται να λειτουργήσει για άτομα με αναπηρία όρασης τις ειδικότητες:

  1. Τεχνικός χειριστής Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών και
  2. Βοηθός Φυσικοθεραπείας.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν μαθήματα κατάρτισης στις προαναφερόμενες ειδικότητες, καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από 2 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Λογότυπο του ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.

Το ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής λειτούργησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2014 και φιλοξενείται στο κτίριο του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Β΄ Βαθμίδας Ανατολικής Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής 95 στο Φοίνικα. Προς το παρόν, απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης και σε άτομα με προβλήματα ακοής.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής (Κ.Ε.Α.) Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1982 με πρωτοβουλία γονέων, ως Ειδικά Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, με αποστολή τη φροντίδα ατόμων με νοητική υστέρηση, 14 ετών και άνω. Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Λειτουρ­γεί ως Εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Κ.Ε.Κ.) ατόμων με νοητική υστέρηση.

Σελίδες

Σχετικά με τις παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr, η χρήση είναι ελεύθερη υπό τις εξής προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr με οποιοδήποτε τρόπο, προφορικά ή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr) και εξασφαλίστε στον αναγνώστη τη δυνατότητα να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό αυτής της ιστοσελίδας ελεύθερα, εφόσον αναφέρετε την πηγή του άρθρου (λ.χ. NOESI.gr) και το όνομα του Οδηγού (λ.χ. Οδηγός διαταραχών, Οδηγός δικαιούχων, Οδηγός παρεμβάσεων, Οδηγός υπηρεσιών κ.ά.) ή το όνομα του συντάκτη και παραθέσετε ευκρινώς τη διεύθυνση της παρούσας ιστοσελίδας — χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr — λαμβάνοντας υπόψη την παρακάτω άδεια χρήσης και τον Κανονισμό Λειτουργίας του www.noesi.gr.
 
cc logo  
 

Η άδεια του παρόντος άρθρου (έργου) είναι Creative Commons — Αναφορά Δημιουργού Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές (CC BY-SA 4.0). Η άδεια αυτή επιτρέπει στους άλλους να τροποποιούν το έργο αυτό και να το αναμιγνύουν με άλλα, εφόσον αποδίδουν την αναγνώριση στην πηγή (Credit) και υπαγάγουν τα νέα έργα τους στους ίδιους όρους. Όλα τα νέα έργα που βασίζονται σε αυτό το έργο θα φέρουν την ίδια άδεια, οπότε και τα οποιαδήποτε παράγωγα θα επιτρέπουν και την εμπορική χρήση.