ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΥ ► Νέα παρουσίαση!

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Λογότυπου του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό (ΔΑΦ) Κύπρου.Ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρος ιδρύθηκε το 1990 στη Λεμεσό. Είναι αναγνωρισμένος από το κράτος ως φιλανθρωπικός — μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Κύριος σκοπός του Συνδέσμου μας είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος (αυτισμό), ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Ο Σύνδεσμο διεκδικεί το δικαίωμα της δια βίου πρόσβασης στην εκπαίδευση και τις θεραπείες, που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη τα άτομα με αυτισμό.

ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΠΑΦΟΥ, ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το πρώτο Κέντρο για Άτομα με Αυτισμό (ΔΑΦ) Κύπρου λειτούργησε το 2010 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό (ΔΑΦ) Κύπρου, παρέχοντας εξειδικευμένες θεραπείες και εξειδικευμένα προγράμματα σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μέχρι και ενήλικες. Σήμερα λειτουργούν τρία ανάλογα Κέντρα, στη Λευκωσία, τη Λεμεσό και την Πάφο.

ΑΛΜΑ (ΤΟ ΑΛΜΑ)

Εικόνα NOESI.gr

Το Κέντρο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων του Παιδιού με την επωνυμία "Το Άλμα" παρέχει υπηρεσίες σε βρέφη και παιδιά έως την ηλικία έναρξης του σχολεί­ου (0 – 8 ετών) και στο­χεύουν στην αυτονο­μία, την κοινωνικο­ποίηση, την αναψυχή, την παραγωγι­κότητα και την ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Ιδρύθηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος "Θεοτόκος" Λε­μεσού. Το Κέντρο ιδρύθηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος "Θεοτόκος" Λεμεσού, το 1994. Εδρεύει στη Λεμε­σό, στο παλαιό Νοσοκομείο, παρέχοντας υπηρεσίες με επίκεντρο την πληρο­φόρηση – συμβου­λευτική σε γονείς και την αξιολόγη­ση, τη θεραπεία και την εκπαίδευση παι­διών με διαταραχές της ανάπτυξης (δυ­σκολίες στην κίνηση, μάθη­ση, επικοινω­νία).

Κύπρος

Συμμετέχει στις Ομάδες

Αν ζείτε στην Κύπρο, "ακολουθήστε" (Follow) τις δημοσιεύσεις σε αυτή την Ομάδα για να βλέπετε τα νέα των μελών από την Κύπρο. Επίσης, δείτε αναλυτικά τις δομές που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία ανά πόλη στην Κύπρο.

ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ... ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Εργαστήρι Τέχνης του Ιδρύματος "Θεοτόκος" με την επωνυμία "Θεοτόκος Εργα­στήρι ...στην πόλη", στη Λεμεσό, δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Θεοτόκος (Κύ­πρου). Παρέχει υπηρεσίες σε έντεκα άτομα ηλικίας 18 – 76 ετών (ενδεικτικά ανα­φέρονται) με διαταραχές όπως, νοητική υστέρηση, σύν­δρομο Down, τετραπληγία και ψυχικές διαταραχές.

ΘΕΟΤΟΚΟΣ (Κύπρος)

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Το Ίδρυμα "Θεοτόκος" ιδρύθηκε το 1969 στη Λεμεσό με αρχικό στόχο την παροχή στέγης και φροντίδας σε άτομα με σοβαρή νοητική υστέρηση ή/και άλλες μειονεξίες. Βασικό στόχο πλέον του Ιδρύματος αποτελεί η παροχή βοή­θειας και φρο­ντίδας στα άτομα με νοητική υστέρηση και στα άτομα με πολ­λαπλές αναπη­ρίες, χωρίς να αποκλείε­ται κανείς λόγω της μορφής ή της σοβαρότη­τας της αναπηρίας του.

Σχετικά με τις παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr, η χρήση είναι ελεύθερη υπό τις εξής προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr με οποιοδήποτε τρόπο, προφορικά ή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας της νόησης στο διαδίκτυο (noesi.gr) και εξασφαλίστε στον αναγνώστη τη δυνατότητα να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό αυτής της ιστοσελίδας ελεύθερα, εφόσον αναφέρετε την πηγή του άρθρου (λ.χ. NOESI.gr) και το όνομα του Οδηγού (λ.χ. Οδηγός διαταραχών, Οδηγός δικαιούχων, Οδηγός παρεμβάσεων, Οδηγός υπηρεσιών κ.ά.) ή το όνομα του συντάκτη και παραθέσετε ευκρινώς τη διεύθυνση της παρούσας ιστοσελίδας — χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr — λαμβάνοντας υπόψη την παρακάτω άδεια χρήσης και τον Κανονισμό Λειτουργίας του www.noesi.gr.
 
cc logo  
 

Η άδεια του παρόντος άρθρου (έργου) είναι Creative Commons — Αναφορά Δημιουργού Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές (CC BY-SA 4.0). Η άδεια αυτή επιτρέπει στους άλλους να τροποποιούν το έργο αυτό και να το αναμιγνύουν με άλλα, εφόσον αποδίδουν την αναγνώριση στην πηγή (Credit) και υπαγάγουν τα νέα έργα τους στους ίδιους όρους. Όλα τα νέα έργα που βασίζονται σε αυτό το έργο θα φέρουν την ίδια άδεια, οπότε και τα οποιαδήποτε παράγωγα θα επιτρέπουν και την εμπορική χρήση.