Θέλω να της βάλω ιδιωτική παράλληλη στήριξη αλλά αρνούνται από το σχολείο

Εικόνα Μάρθα Φλωράτου

Καλή σας ημέρα. Εχω ένα κοριτσάκι που φοιτά στην β΄ δημοτικού σε ιδιωτικό σχολείο στην Πάτρα. Εχει διάγνωση Άσπεργκερ. Θέλω να της βάλω ιδιωτική παράλληλη στήριξη αλλά αρνούνται από το σχολείο. Υπάρχει κάποιος νόμος ο οποίος μπορεί να το στηρίξει αυτό. Σκέφτηκα να την αλλάξω σ σχολείο αλλά δεν θέλω να το αλλάξω το παιδί σχολικό πλαίσιο.

Αίτηση αξιολόγησης παιδιού από τα ΚΕΠΑ, πρέπει να κάνω κάτι τώρα;

Εικόνα Μάρθα Φλωράτου

Καλημέρα! Έκανα αίτηση για αξιολόγηση του παιδιού μου απο ΚΕΠΑ στο κεκ. Χθες μου έστειλαν μήνυμα στο email ότι η αίτηση πρωτοκολήθηκε και είναι ανοιχτή. Γνωρίζετε αν πρέπει πρέπει να κάνω κάτι τώρα η περιμένω να με ειδοποιησουν από το ΚΕΠΑ;

Διάγνωση παιδικού αυτισμού (f84), δικαιούται επίδομα το παιδί;

Εικόνα Μάρθα Φλωράτου

Καλημέρα! Έχω ένα κοριττσακι 6 χρονών με διάγνωση από δημόσιο νοσοκομείο για παιδικό αυτισμο, με κωδικό f84. Γνωρίζετε αν δικαιούται επίδομα απο ΚΕΠΑ. Να κάνω αίτηση η όχι;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.