Αυτισμός και ΚΕΠΑ (Μη πιστοποίηση αναπηρίας)

Εικόνα Σόνια Βρετού

Καλησπέρα σε όλους,

μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα αποφάσισα να απευθυνθώ και εδώ για τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας....

Έχω ένα παιδί 12 ετών με αυτισμό, λειτουργικό, συνεργάσιμο και κοινωνικό που πηγαίνει τυπικό δημοτικό σχολείο (ΣΤ τάξη) με παράλληλη στήριξη. Μετά κόπων και βασάνων είμαστε στο επίπεδο που είμαστε σήμερα.

Το ερώτημα μου αφορά το ΚΕΠΑ αν πρέπει να περάσω το παιδί από όλη αυτή την διαδικασία ή όχι. Δεδομένου ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο από θέμα λειτουργικότητας αναρωτιέμαι εαν ένα χαρτί από τα ΚΕΠΑ κρύβει και αρνητικά πέρα από τα θετικά που ήδη γνωρίζω (επίδομα, εισαγωγή σε πανεπιστήμιο... κλπ.)

Για παράδειγμα, εαν μελλοντικά θέλει να γίνει στρατιωτικός θα μπορεί να γίνει;

Και τι άλλο μειονέκτημα μπορεί να έχει; Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη και να τα ζυγίσω ώστε να δω τι είναι καλύτερο για το παιδί μιας και αυτή την απόφαση (το να περάσει ΚΕΠΑ ή όχι) δεν μπορεί να την πάρει αυτή την στιγμή μόνο του καθώς είναι πολύ μικρός και ίσως αργότερα να είναι αργά και να μην μπορώ να το περάσω.

Ευχαριστώ

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.