Ανησυχία για αυτισμό με παιδί 17 μηνών

Εικόνα Nik

Καλημέρα,

Είχα ξαναγράψει στο παρελθόν για κάποιες υπόνοιες αυτισμού στο παιδί μου.

Είναι 17 μηνών. 

Είναι κοινωνική, χαιρετάει, στέλνει φιλιά, κάνει και  έλα.

Γενικότερα μιμείται ζώα, λέει περίπου 60 λέξεις με νόημα, λέει λέξεις από τραγουδάκια, κάνουμε χαρωπά τα δύο μου χέρια τα χτυπώ, η μικρή αράχνη και γενικότερα συνδυάζει τραγούδια με κινήσεις.Τωρα μετράει και μέχρι το 10.Μιμειται κινήσεις και λέξεις.

Αισθητηριακα δεν έχουμε προς το παρόν.

Αυτα που με προβληματίζουν είναι

Ενώ εκτελούσε εντολές, σταμάτησε.Οχι τελείως.Δηλαδη κάποιες μπορεί να τις εκτελέσει και κάποιες όχι όσες φορές και αν το πω.Αν της ζητήσω να κάνει ζώα ή να μου δείξει μέρη του σώματος,το κάνει αμέσως. Η αν ζητήσω να μου φέρει το αγαπημένο της βιβλίο να το διαβάσουμε.Αλλα αν της πω φέρε μου το παπάκι, μπορεί να κάνει πα πα αλλά δε μου το φέρνει.

Επίσης δεν πολυδειχνει. Δειχνει  κάποιες φωτογραφίες, όταν τη ρωτάω πού είναι ο πίνακας μου τον δείχνει αλλά όταν θέλει κάτι δε μου το δείχνει. Θα προσπαθήσει να το πάρει μόνη της.Ή θα γκρινιάξει.

Είναι συνέχεια σε κίνηση.σκαρφαλωνει παντού.φοβαται τα πυροτεχνηματα και έδειξε ενόχληση σε θορύβους που προέρχονταν από εργασίες στον δρόμο(τρυπάνι κλπ)

Είναι πολύ διαχυτικη.παει και αγκαλιάζει οποιοδήποτε παιδί και το κάνει καλό και το χαϊδεύει. 

Κάποιες φορές χάνεται το βλέμμα της.σαν να σκέφτεται κάτι 

Ανησυχώ ότι ίσως παλινδρομει και χάνει δεξιότητες που έχει κατακτήσει (όπως η εκτέλεση εντολων).

Ποια είναι η γνώμη σας;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.