Συνέχιση εξωιδρυματικού επιδόματος και αίτηση

Εικόνα Panos Skiadas

Έχω απόφαση αναπηρίας 85% για πολλαπλή σκλήρυνση και λαμβάνω το εξωιδρυματικό επίδομα. Στις 31/12/2023 λήγει η απόφαση οπότε αρχές Σεπτεμβρίου έκανα αίτηση online στην εθνική πύλη αναπηρίας για να περάσω απο επιτροπή ΚΕ.Π.Α. Βλέπω τώρα οτι για να συνεχιστεί το συγκεκριμένο επίδομα πρέπει να γίνει ξεχωριστή αίτηση, επιπλέον εκείνης για την πιστοποίηση της αναπηρίας απο το ΚΕ.Π.Α. Τις προηγούμενες φορές (αυτή είναι η τρίτη φορά που θα περάσω απο επιτροπή) όμως δεν είχει γίνει ξεχωριστή αίτηση για το επίδομα. Η ίδια αίτηση για να πάρω ποσοστό αναπηρίας ήταν αρκετή για το εξωιδρυματικό εφόσον υπάρχουν οι προυποθέσεις. Τελικά τωρα τί ισχύει? Πρέπει να γίνει επιπλέον αίτηση για το εξωιδρυματικό ή αρκεί αυτή για την επιτροπή ΚΕ.Π.Α.?  Δεν έχω κάνει ξεχωριστή αίτηση για το εξωιδρυματικό γιατί ως τώρα δε χρειαζόταν. Κινδυνεύω να ανασταλεί? Επιπλέον ισχύει ακόμα η αυτεπάγγελτη 6μηνη παράταση καταβολής του επιδόματος μετά τη λήξη της απόφασης?

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.