Αντί Editorial, προσβάσιμες κατοικίες για άτομα με πλήρη αναπηρία (ΑμεΑ)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Δύο γονείς αγωνίζονται και ο πατέρας γράφει στο NOESI.gr: 

Κατ' αρχήν πρέπει να απολογηθώ που δεν είχα γίνει μέλος από την αρχή! Βλέπετε έτυχε να μπω κι εγώ στο "χώρο" με ένα πολύ επώδυνο τρόπο, αφού μετά από τέλεια εγκυμοσύνη της συζύγου γενήθηκε ο γιος μας απαγχονισμένος από τον λώρο!!! Το αγγελούδι μου, σήμερα περίπου 5 ετών, πάσχει από εγκεφαλική παράλυση που του προκαλεί Μικτή Σπαστική Αθετωσική Τετραπληγία με σοβαρή διανοητική καθυστέρηση και δύσκολη πρόγνωση!! Ακόμα δεν μπορεί να στηρίξει ΟΥΤΕ καν τον αυχένα του, ΔΕΝ μιλάει, ΔΕΝ επικοινωνεί (ελάχιστα) μόνο απλά ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ όσο μπορεί! Για αυτό είμαι εδώ. Για αυτό και ζητώ συγνώμη, που έπρεπε να μας συμβεί αυτό, για να διαπιστώσουμε ότι πρέπει όλοι μας (άσχετα αν έχουμε την υγεία μας ή όχι) να στηρίζουμε, όπως μπορούμε τέτοιες προσπάθειες σαν τη δική σας. Θα ήθελα να παρακαλέσω τα μέλη της παρέας, να με καθοδηγήσει κάποιος προκειμένου να μπορέσω να βρω αξιόπιστες μελέτες (π.χ. από Πολυτεχνείο) που να αφορούν στο πως πρέπει να κατασκευαστεί - διαμορφωθεί ένα σύγχρονο σπίτι, τι εξοπλισμός χρειάζεται προκειμένου να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ένα άτομο ολικά ανάπηρο ανεξαρτήτως ηλικίας. Γνωρίζω ότι έχουν συνταχθεί τέτοιου είδους μελέτες στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό. Απλά δεν ξέρω πως και που να ψάξω.

Αν είστε μέλος στο NOESI.gr, μπορείτε να δείτε το προφίλ του μέλους tsamnick στη σελ. www.noesi.gr/user/18216.

Όμως... στο θέμα μας... Θέλουμε, όσοι μπορείτε να συνδράμμετε, με τις γνώσεις και την εμπειρία σας. Θα περιμένουμε να μας γράψετε ό,τι γνωρίζετε, για να το μεταδώσουμε στην οικογένεια. Ή, αν θέλετε μπορείτε να προωθήσετε αυτή τη σελ. σε άλλους που ίσως γνωρίζουν.

Οι γονείς - μέλη του NOESI.gr, μπορούν να πουν και μία πιο προσωπική κουβέντα αλληλεγγύης στον πατέρα του μικρού, μέσω της φόρμας επικοινωνίας στη σελ. http://noesi.gr/user/18216/contact 

Ευχαριστούμε θερμά :)

Πιστεύουμε ότι ίσως βρούμε κάτι χρήσιμο για τον μικρό και την οικογένειά. του.

Άγγελος Γ. Κουτουμάνος, Εκδότης NOESI.gr

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.