Απορία

Εικόνα Soula
Αναρωτιέμαι, ακούω γονείς με προβλήματα με διευθύντριες, δασκάλες κτλ. Εγώ είχα επίσης πρόβλημα στο σχολείο του παιδιού μου. Τελικά αυτοί που θα συνεργαστούν με μας για να δώσουν γνώσεις στα παιδιά μας τι είναι; Θεοί; Τους ελέγχει κανείς αν ειναι κατάλληλοι για την θέση που έχουν; Εγώ αν κάνω κάτι ανάλογο με τον ψυχολογικό πόλεμο που κάνουν εκείνοι σε μας (από την άγνοιά τους για προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητας, αυτισμού)θα κινδυνεύω με απανωτές μηνύσεις. ΕΛΕΟΣ πια! Κάνουμε αγώνα για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, τους εαυτούς μας, κάνουμε πέτρα την καρδιά μας στις κτηνώδεις αντιδράσεις της κοινωνίας απέναντι στο πρόβλημά μας. Χάθηκε λίγη κατανόηση, ενημέρωση, εκπαίδευση, λίγη αγάπη για το λειτούργημα που διάλεξαν να κάνουν. Tόσα σεμινάρια γίνονται, φίλοι εκπαιδευτικοί, Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Θ Ε Ι Τ Ε . Ανοίξτε το μυαλό σας και την καρδιά σας. Η δουλειά σας δεν είναι "παίρνω ένα πτυχίο και πάει τελείωσε!!!" Έχετε να κάνετε με παιδιά είτε είναι τα δικά μας παιδιά είτε τα δικά σας. Έχετε να κάνετε με το μέλλον του κόσμου. Βγείτε από το άθλιο γυάλινο κλουβί σας, ανοίξτε τα μάτια και κάντε αυτό τον κόσμο πιο εύκολο και για σας και για μας. Ζούμε στο 2006 όχι στο 1800!!! Σούλα

Σχόλια

Λίγα λέμε

Εικόνα mairipapa
Πίστεψέ με όσο και να προσπαθούμε δεν καταφέρνουμε τίποτα γιατί υπάρχει αλληλοκάλυψη.Τώρα δεν έχω χρόνο αλλά πιστεύω αύριο-μεθαύριο θα γράψω και θα μιλήσω για το πού βρίσκεται το πρόβλημα.
like2

Κοινωνικός ρατσισμός!

Εικόνα Angela Papastavrou
Αγαπητή Σούλα, καταρχήν σε καλοσωρίζω στην παρέα μας. Όλα αυτά που αναφέρεις είναι τα προβλήματα που καθημερινά και σε όλους τους τομείς αντιμετωπίζουμε, είτε αυτό είναι δημόσια υπηρεσία είτε ακόμη και ο κοινωνικός, φιλικός και οικογενειακός περίγυρος!Αυτή είναι η αλήθεια! Φυσικά και θέλουμε να την αλλάξουμε γι' αυτό άλλωστε διαμαρτυρόμαστε και με τα άρθρα και βιολόγιά μας, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αλλάζεις κάτι το οποίο εχει ριζώσει αιώνες τώρα μέσα στα μυαλά της κοινωνίας μας που ξεκινάει από την πρώτη διαπαιδαγώγηση ένος παιδιού από την μητέρα του και την οικογενειά του συνεχίζεται φυσικά στο σχολείο από τα σκουριασμένα μυαλά των εκπαιδευτικών και αφού γίνει βίωμα συνεχίζεται στην καθημερινότητα και πέρα! Αυτός είναι ο κοινωνικός ρατσισμός που υπάρχει παντου σε όλες τις κοινωνίες! Θέλει ομαδική δουλειά, ενημέρωση από παντού και συνεχή προσπάθεια! Και από μας πολύ επιμονή και υπομονή! Δεν υπάρχει κάτι που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος για τους ανάπηρους και τους διαφορετικούς μέσα σε μια μέρα, ουτέ καν μέσα σε μια γενιά, θέλει χρόνο και αυτός είναι ο σκοπός μας, όλων εμας των γονιών και των συνειδητοποιημένων πολιτών και ακόμη ένας να αλλάξει αυτή την σκουριασμένη ιδέα και στάση απέναντι στο διαφορετικό θα είναι μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον!!!Θα είναι μια νίκη!!!
like1

Όχι άλλη αδιαφορία

Εικόνα TOLIS
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ, και ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΙΩΘΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ σου. ΔΥΣΤυΧΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.