Αρχή με ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Γιάννης_1970
Την ερχομενη σχολικη χρονια ο μικρος θα παει στο νηπιο. Η δασκαλα που εχει στο προνηπιο, γνωριζοντας το κινητικο προβλημα και κρινοντας απο τα γραπτα του (ζωγραφιες και γραμματα) μας προτεινε να απευθυνθουμε σε ΚΕΔΔΥ θεωρωντας οτι τμημα ενταξης θα τον βοηθησει να βελτιωσει τον γραφοκινητικό τομεα που υστερεί. Στις 30 Απριλιου θα παω να κανω αιτηση στο ΚΕΔΔΥ Β' Αθηνας στη Νέα Ιωνια. Ξερετε απο εκει και περα την πορεια? Ποιά η διαδικασια και οι χρονοι? Εχω διαβασει οτι αργουν. Ισως κι εμεις να το καθυστερησαμε από τη μεριά μας.

Σχόλια

ΚΕΔΔΥ 1ο ραντεβού

Εικόνα Γιάννης_1970
Στις 14 Μαΐου πηγαμε στο ΚΕΔΔΥ, το πρωτο ραντεβου με εργοθεραπευτρια /φυσιοθεραπευτρια, θα μας καλεσουν σε ενα ακομα και μετα θα βγει η αποφαση.
like0

Νοσοκομεία

Εικόνα Ο πλανήτης της Φανής
Δοκιμάστε κάποιο από τα νοσοκομεία Παίδων!!! Οι αξιολογήσεις από εκεί φυσικά και έχουν την ισχύ του δημοσίου όπως θα έπερεπε και τα ραντεβού συνήθως έχουν μικρότερη αναμονή. Ίσως ο παιδίατρός σας να μπορούσε να βοηθήσει παραπέμποντάς ο ίδιος σε κάποια μονάδα.
like0

ΚΕΔΔΥ (περιμένουμε την απόφαση εντός Ιουνίου)

Εικόνα Γιάννης_1970
Πηγαμε και στο δευτερο ραντεβου, με κοινωνικη λειτουργο και παιδοψυχολογο. Περιμενουμε την αποφαση εντος Ιουνιου.
like0

Γεια σας και από μένα

Εικόνα Elena5
Καλύτερα που απευθυνθήκατε σε ΚΕΔΔΥ. Τα ΚΕΔΔΥ έχουν την αρμοδιότητα να εισηγούνται πλαίσιο ΕΑΕ. Εάν υπάρχει αναμονή σε αυτά,τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο αναγνωρισμένο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο. Επίσης, μέχρι να βγει η απόφαση του ΚΕΔΔΥ, ο σύμβουλος ΕΑΕ μπορεί να δώσει μία "παροδική" έγκριση ώστε να μη χάσετε χρόνο. Εσείς όμως θα είστε καλυμμένοι για του χρόνου απ ό,τι κατάλαβα! ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
like0

Σήμερα βγήκε η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Γιάννης_1970
Σήμερα βγήκε η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ. Προτεινει παραλληλη στηριξη. Η διευθυντρια του σχολειου οπου της πηγα τη γνωματευση μου ειπε οτι αφου μιλησε με το Γραφειο Εκπαιδευσης (εχει 4 ακομα παιδια με Π.Σ) της ειπαν οτι ισως κι απο Οκτωβριο διατεθουν νηπιαγωγοι, ισως 2 οχι ολοι. Την χρονια 2011-2012 οι νηπιαγωγοι διοριστηκαν Μαρτιο !!!
like0

Προσλήψεις για Παράλληλη Στήριξη ? Μάλλον λιγότερες φέτος !

Εικόνα Elena5
Θα είναι ευτύχημα αν διατεθούν έστω οι μισές παράλληλες στηρίξεις από αυτές που έχουν ζητηθεί. Η πρόσφατη εγκύκλιος (για πρώτη φορά) για αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ (ΣΜΕΑΕ) και ΚΕΔΔΥ μάλλον προμηνύει ακόμη λιγότερες προσλήψεις. Ωστόσο, ας ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο.
like1

Το ότι σας γνωμάτευσαν παράλληλη στήριξη, δυστυχώς δε συνάδει...

Εικόνα giapanta
Το ότι σας γνωμάτευσαν παράλληλη στήριξη δυστυχώς δεν συνάδει με το ότι η πολιτεία θα διορίσει και δάσκαλο παράλληλης στήριξης για την περίπτωσή σας. Το ΚΕΔΔΥ γνωματεύει βάση της κλινικής εικόνας του παιδιού (δηλαδή αυτό που βλέπει εκείνη την στιγμή και πιστεύει ότι χρειάζεται ως βοήθεια για να βελτιωθεί) και κατόπιν ΟΤΑΝ αυτή γνωμάτευση αναφέρεται σε παράλληλη στήριξη την στέλνει στο Υπουργείο στην Αθήνα από όπου και αξιολογούν τον προϋπολογισμό που έχουν (τους φτάνουν τα λεφτά για να προσλάβουν όσους δασκάλους παράλληλης στήριξης έχουν ζητηθεί;;;; αν όχι "κόβουν" περιπτώσεις και κινδυνεύετε να μείνετε εκτός) . Παρόλα αυτά συνεργαστείτε με τον διευθυντή του σχολείου ώστε να στείλει το αίτημα της παράλληλης στήριξης στο Υπουργείο μέσα στον Οκτώβριο (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μέχρι 15 Οκτωβρίου). Σε διαφορετική περίπτωση παρόλο που έχετε γνωμάτευση παράλληλης υπάρχει περίπτωση λόγω έλλειψης να είστε απλά σε τμήμα ένταξης (δηλαδή γκρουπάκια παιδιών που δέχονται βοήθεια κάποιες ώρες μεσα στην μέρα ώστε να προλάβουν εκπαιδευτικά τους υπολοίπους συμμαθητές τους).
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.