Αυτισμός άτομα με διαφορετικότητα

Η ενημέρωση των άλλων για το τι είναι αυτισμός και γενικά η διαφορετικότητα του άλλου είναι στο χέρι μας. Πριν μπούμε και εμείς σε αυτόν το λαβύρινθο ακούγαμε ιστορίες από άλλους και απλός νοιώθαμε συμπόνια ή νομίζαμε δεν μας αφορά γιατί εμείς δεν έχουμε το ίδιο πρόβλημα ή ποτέ δεν θα μας συμβεί. Σήμερα όμως το έχουμε και πρέπει να αγωνιστούμε για την ενημέρωση των υπολοίπων (των συμμαθητών των παιδιών μας ,των γονιών τους, των δασκάλων τους). Το πιο απλό πιστεύω είναι να απευθυνθούμε στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας ζητώντας να γίνεται ενημέρωση στα σχολεία γιατί μόνο αυτοί μπορούν να το επιβάλουν. Εμείς μπορούμε να προτείνουμε ειδικούς (ψυχίατρους, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοπεδικούς) που μπορούν να μιλήσουν για το πρόβλημα. Έτσι θα βάλλουμε ένα λιθαράκι για ένα καλλίτερο αύριο των παιδιών μας και να καταφέρουμε την ένταξή τους στην κοινωνία και όχι μόνο απλά την αποδοχή τους.

Σχόλια

Δήμος και σχολεία

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως... Η κοινωνική υπηρεσία βέβαια δεν έχει γνώση των θεμάτων αυτών, οπότε τι ενημέρωση να κάνει;... Πέρα από αυτό, οι Δήμοι δεν έχουν απολύτως ΚΑΜΙΑ αρμοδιότητα και εξουσία κατά τις ώρες λειτουργίας των σχολείων. Το ίδιο και οι Σύλλογοι Γονέων. Ο μόνος δίαυλος που προσφέρεται είναι οι Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας. Αυτοί μπορούν να συνεργαστούν με άτομα που προτείνετε. Βρίσκονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κάθε περιφέρειας. Δεν έχουν εξουσίες, αλλά έχουν προσβάσεις στα σχολεία, στους διευθυντές. Αν θέλετε άλλες διευκρινίσεις, στη διάθεσή σας. Ιγνάτιος Καφαντάρης-Ζεϊμπέγλου Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Επιστημονικός συνεργάτης NOESI.gr
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.