Αυτισμός, επιληψία και επιτροπή ΚΕΠΑ

Εικόνα Anastasia

Καλησπέρα σε όλους και καλή δύναμη!

Η κόρη μου διαγνώστηκε με αυτισμό f84 κ επίσης επιληψία-αφαιρετικές κρίσεις. 

Ξεκινήσαμε λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, πέρασαμε από ΚΕΣΥ και μας δώσανε και παράλληλη στήριξη για την νέα σχολική χρονιά. 

Μου είπαν πως το παιδί δικαιούται επίδομα προνοιακό το βαριάς νοητικής υστέρησης λόγω του αυτισμού και πως θα πρέπει να περάσει επιτροπή ΚΕΠΑ.

Γνωρίζει κάποιος κάτι επ' αυτου;

Ευχαριστώ!

Σχόλια

Προνοιακό επίδομα για βαριά νοητική υστέρηση

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Αναστασία, δικαιούμαστε προνοιακό επιδομα για την κόρη σας. Πρέπει να πας σε ένα ΚεΚ Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο που ανήκεις, και να κάνεις την αίτηση.

Χρειάζεται λογαριασμό με δικαιούχο συνδικαιούχο το παιδί, να βγάλεις ΑΦΜ για αυτό και κάποια ακόμα δικαιολογητικά.

Μετά την αίτηση πρέπει να πας σε γιατρό αρμόδιο να σου κάνει τον εισηγητικό φάκελο παιδονευρολογο παιδοψυχιατρο κτλ ακόμα και ιδιώτη αλλά ζητά πρώτα από δημόσιο φορέα.

Θεσσαλονίκη έχει το κέντρο ψυχικής υγιεινής, το Ιπποκράτειο το Παπανικολάου ανάλογα που μένεις.

Ύστερα θα σε καλεσει το ΚΕΠΑ κ έχεις ενημέρωση μεσω μειλ και κωδικών από το εφκα για τις ημερομηνίες.

Κι εμείς η κόρη μας διεγνωσθει με αυτισμό και παίρνουμε το επίδομα βαρείας αναπηρίας. Τώρα εσείς με την επιληψία ίσως είστε σε κάποια άλλη κατηγορία.

Μπες στο site του οπεκα όπου αναφέρει τις κατηγοριες.

Το επίδομα με νοητική υστέρηση ίσως απαιτεί και τεστ για την μέτρηση του.

Έχετε τέτοιο θεμα; Πόσο χρονών είναι η μικρή;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.