Αυτισμός και εκρήξεις θυμού

Εικόνα Soula
Καλημερα σε ολους, κανω μια ερωτηση προς τους ειδικους που επισκεπτονται το Νόηση. Με τις εκρηξεις θυμου (σε παιδι με συνδρομο 'Ασπεργκερ) τι γινεται;; Οταν βλεπεις οτι αντιδρα νευρικα σε καταστασεις που δεν ειναι τοοόσο σοβαρες τι κανεις;; Συζηταμε, αναλυουμε, φανταζομαστε, δοκιμαζουμε τα παντα, μετα ομως κατι μικρο πυροδοτει τον ιδιο και ξεσπα. Γνωριζοντας οτι εχει φωτογραφικη μνημη και θυμαται πραγματα που εχουμε πει πριν πολυ καιρο γιατι δεν θυμαται και τις συνεπειες των εκρηξεων;; Περνα προεφηβεια και σιγουρα αυτο μεγαλωνει το προβλημα. Οσο μεγαλωνει ομως μεγαλωνει και αυτο και θα γινει γιγαντιο η οσο ωριμαζει θα μαθει να το διαχειριζεται;; Ευχαριστω πολυ. Με εκτιμηση, Σουλα

Σχόλια

Να ρωτήσω κάτι;

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Ποιες είναι οι συνέπειες των εκρήξεων του; Φιλικά, Κυριάκος
like0

Ημουν μαρτυρας σε ενα ένα πρόσφατο ξέσπασμα

Εικόνα Soula
Ημουν μαρτυρας σε ενα προσφατο ξεσπασμα. Οταν δεν εγινε το δικο του βγηκε απο το αυτοκινητο εν κινηση χτυπαγε το παραθυρο, περασε τρεχωντας δρομο, χωρις να προσεξει,ανεβηκε 4 οροφους με απιστευτη ταχυτητα, νομιζε οτι δεν μπορουσε να παρει ανασα. Αλλη φορα ειχε τυχει να χτυπησει ο ιδιος η και εμενα. Ολα αυτα εννοειτε οτι μετα συνοδευονται απο δακρυα λυπης, μετανοησης και συγγνωμης. Σε καποιο αναλογο περιστατικο επαναλαμβανονται. Λυσεις του τυπου μετρα ως το 11 η παρε βαθιες ανασες δεν εχουν αποτελεσμα. Εκεινες τις στιγμες δεν ελεγχει καθολου τον εαυτο του, εγω δεν θα ειμαι ολες τις στιγμες διπλα του να τον βοηθησω, αρα πρεπει να βρουμε μια λυση η οποια πρωτα θα την εφαρμοσουμε μαζι και μετα μονος (σχολειο, παιδικα παρτυ, κ.τ.λ.) ευχαριστω. Με εκτιμηση, Σουλα
like4

Με τα ξεσπάσματα του

Εικόνα Αλικη
Με τα ξεσπάσματα του προσπαθει να περάσει το δικό του. για να εχει επιτυχία οτιδήποτε και αν κάνετε αρχικά θα πρέπει αυτή η συμπεριφορά να μην έχει κανένα αποτέλεσμα. παράλληλα θα πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί πιο σωστό τρόπο για να μπορεί να κάνει ότι θέλει, π.χ. να το πετυχένει αφού έχει κάνει κάτι άλλο. δωστε μασ περισσότερες πληροφορίες για το τι μπορεί να πυροδοτήσει τις εκρηξεις
like2

Καλημέρα Σούλα, είμαι παιδοψυχολόγος

Εικόνα alice
Καλημέρα Σούλα. Ειμαι παιδοψυχολόγος και εξειδικευμένη σε παιδιά που είναι στο φάσμα. Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το τι πυροδοτεί τα ξεσπάσματα, τι κερδίζει από αυτά το παιδί, αν παίρνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, αν ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα και γενικά όσο περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσω ίσως να σου δώσω περισσότερη βοήθεια.
like2

Θυμός και ξεσπάσματα θυμού

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Αγαπητή Σούλα, θα βρεις πολλές απαντήσεις γι αυτό το θέμα εδώ Φιλικά Κυριάκος
like2

Συγγνωμη αλλα δεν μπορω να δω τις απαντήσεις

Εικόνα Soula
Συγγνωμη αλλα δεν μπορω να δω τις απαντησεις κ. Κυριακο. Ευχαριστω πολυ. Με εκτιμηση, Σουλα
like5

Γεια και σε εσας, π.χ παιζει

Εικόνα Soula
Γεια και σε εσας, π.χ παιζει με μια φιλη του στο σπιτι της και ο μικρος αδελφος {4 χρονων} θελει να παιξει μαζι τους ,τους ενοχλει ομως. Του φωναζουν ο μικρος επιμενει,κρεμιεται στην πορτα και ζητα να μπει 1,2,3,4 την 5η φορα του πεταξε το επιτραπεζιο στο κεφαλι. Γνωριζοντας στο συγκεκριμενο παραδειγμα οτι συγκρατηθηκε τις 4 φορες ενω σκεφτοταν απο την αρχη να το κανει, του ειπα οτι ειναι θετικο οτι δεν το εκανε απο την πρωτη στιγμη οπως συνηθως. Συνηθως ομως οταν δεν μπορει να χειριστει μια πιεστικη κατασταση που μπορει να τον αγχωνει η να καταληγει να μην εχει το αποτελεσμα που νομιζε, κατι πεταει στον αλλον η επιτιθεται. Ασφαλως εννοειτε οτι εχοντας παρομοια συμπεριφορα δεν κερδιζει κατι αλλα αντιθετως χανει. Φαινεται οτι δεν εχει αυτα τα ξεσπασματα γιατι προσπαθει να κερδισει κατι, αλλα γιατι δεν μπορει να το διαχειριστει αλλιως. Μοιαζει με το ηφαιστειο που ξεχειλιζει και δεν υπαρχει περιπτωση να μην κανει το μπαμ. Σας ευχαριστω ολους με εκτιμηση Σουλα. Υ.Γ δεν παιρνουμε φαρμακα και κανει εργοθεραπεια απο 4 χρονων.
like2

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε

Εικόνα alice
Έχω την αίσθηση ότι αυτό που χρειάζεται να κάνετε μαζί του είναι αυτογνωσία και διαχείριση άγχους. Αν είναι παιδί που μπορεί να δουλέψει μέσω κοινωνικών ιστοριών μπορεί να μάθει να χρησιμοποιεί διαφορετικούς τρόπους για να διαχειρίζεται τις καταστάσεις που τον στρεσάρουν. Στο παράδειγμα που δώσατε ας πούμε θα μπορούσε να μάθει να σας φωνάζει για να πάρετε το μικρό παρά να του πετάξει το παιχνίδι. είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο αλλά έχει πολύ καλά αποτελέσματα.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.