Δεν θέλει να καθίσει ούτε στο γιο-γιο ούτε στην λεκάνη!

Εικόνα Χριστίνα Φρρρρρ

Έχω ένα αγοράκι 4χρ στο φάσμα, είναι επικοινωνιακος πηγαίνει παιδικό σταθμό κai έχουμε μπει στην διαδικασία να κόψουμε την πανα. Για την ακρίβεια φοράμε μόνο στον ύπνο (αν και δεν λερώνει τότε). Το θέμα μου είναι ότι δεν θέλει με τίποτα να καθίσει ούτε στο γιο γιο ούτε στην λεκανη και δέχεται να ουρήσει μόνο όρθιος. Το "θετικό" είναι ότι ξέρει ποτε θέλει να κανει τα κακακια του και προσπαθεί να μην το κανει γιατί δεν του αρέσει να λερωνεται! Σκέφτομαι ίσως να του αλλάξω το γιο-γιο αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Μαλλον είναι αισθητηριακό το πρόβλημα.

* Μετα από δική μου παρότρυνση, πάμε να ουρήσει. 

Σχόλια

Είχαμε ακριβώς το ίδιο θέμα..

Εικόνα Σάντρα

Ο μικρός μου δεχόταν να ουρήσει μόνο όρθιος και για τα κακά του ήθελε οπωσδήποτε πάνα. Όσες προσπάθειες κι αν κάναμε να καθίσει στη λεκάνη..εκείνος δεν το δεχόταν με τίποτα. Μόνο τα τσίσα του όρθιος και για τα κακά είτε πάνα, είτε λερωνόταν. Τον άφησα λοιπόν για αρκετούς μήνες να κάνει τα κακά στην πάνα, στην αρχή κάνοντας του την ερώτηση αν ήθελε πάνα για κακά..και στη συνέχεια έμαθε να ζητάει μόνος πάνα. Πριν απο περίπου 2 μήνες, είχα στο σπίτι τα ανήψια μου που είναι στην ίδια ηλικία με τον δικό μου. Ο ένας ανηψιός μου, ζήτησε κακά και άφησα τον μικρό μου να τον δει, λέγοντας του πως "τώρα μεγαλώσατε και τα κακά τα κάνουμε στην λεκάνη". Πανηγυρίσαμε μόλις ο ανηψιός μου έκανε κακά, κολλήσαμε και αυτοκόλλητα στη λεκάνη, άρεσε η διαδικασία στον μικρό μου..και μετά από λίγη ώρα ζήτησε να κάνει κακά στη λεκάνη και ο ίδιος.  Από τότε κόψαμε την πάνα για τα κακά μαχαίρι. Όλους αυτούς τους μήνες είχε ξαναδεί τα ξαδερφάκια του να χρησιμοποιούν τη λεκάνη αρκετές φορές. Να αναφέρω πως τα τσίσα τα κόψαμε 2 μήνες πριν κλείσει τα 4 του τα κακά 4.5 ετών. Μακάρι να σε βοήθησα. Θέλει υπομονή και όχι άγχος.

like1

Σε ευχαριστώ για ανταπόκριση

Εικόνα Χριστίνα Φρρρρρ

Σε ευχαριστώ για ανταπόκριση σου κ χαίρομαι που τα καταφέρατε με τον μικρούλη σας! Ο δικός μου δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα αν κάνουν κάτι τα αλλά παιδάκια , έχουμε δει κ εμείς τον ξάδελφο μας να χρησιμοποιεί την τουαλέτα για τα κακα του αλλά δεν δείχνει να τον νοιάζει. Τώρα προσπαθώ να μου πει ποτε θέλει να κάνει κακά για να φοράμε πανα αλλά κάθε φορά που τον βλέπω ότι θέλει κ βάζουμε πανα δεν κάνει τίποτα εντέλει. Το περίεργο είναι ότι στο σχολείο του που πάει τουαλέτα κάθεται αφού του βάλουν χαρτί κ ενώ το έκανα κ εγώ είναι αρνητικός κ πάλι. Σίγουρα θέλει υπομονή κ επιμονή κ θα τα καταφέρουμε .

like0

Γιογιο

Εικόνα Θάνος

Να σημειώσω πως υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως το γιογιό είναι ακόμα ένα βήμα στη διαδικασία και ως εκ τούτου καλύτερα να το αποφύγουμε.

Δεν υιοθετώ αυτήν την άποψη, απλά την αναφέρω γιατί φαίνεται λογική.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.